Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Konecne se nekdo snazi nabourat dominantni postaveni Steamu. Bohuzel nevidim to na viteznou bitvu pro EA. Preci jen cenove, funkcne i vsim ostatnim jsou zatim oproti Valve v plenkach.
    Nicmene stejne me to pripadne takove zvlastni, ze Steam neni vylozene jen digitalni distributor, nybrz firma Valve a tedy jeden z vyvojaru her. Ted se k nemu pridava EA, beztak brzo budou nasledovat zlodeji z Activisionu a beztak i Ubisoftu. Nakonec budeme mit kazdej dvacet klientu, abysme si mohli legalne zahrat vsechny hry. No, chtelo by to jednoho nezavisleho online distributora nebo aspon nejaky emulator (ci jak to nazvat) aby sjednotil hry ze vsech klientu a stacilo mit pusteneho jenom jeho. Uvidime, treba casem...
  • No, přes 30 milionů potencionálních zákazníků je orpavdu slušný úděl, to je pravda. Ovšem nechápu, jak EA může srovnávat Steam a ostaní dig. distributory, když většina znich funguje na úplně jiném principu a společné se Steamem maj asi to, že jsou na internetu a tím to končí. Neviděl jsem ten list, ale bude EA třeba prodávat přes Games for Windows?
  • ucho
    není žádná povinnost EA dávat hry na placky a do krabiček a dávat tak vydělat jinému distributorovi...
    tedy ať si to ředitel EA rozváží třeba autem každému zákazníkovi osobně, ať vydělává jenom on... počkat, něco tady nehraje :)
    je to pouze další distribuční kanál. někdo, kdo jim pomůže prodat víc kusů (a nemusí to být malé číslo), prostě vydělají oba a u EA bych se nebál, že díky jeho cenové politice vydělá nejvíc právě EA... vůbec tady nejde o nějaký boj, kdo to může distribuovat a v zájmu EA je právě to, aby se to na Steamu distribuovalo, tedy snaha se dohodnout tady jistě bude, je to zisk pro všechny zúčastněné...
  • Určitě ne, ale provoz serverů a všeho kolem je dost nákladnej, takže ve výsledku bych řek, že ušetřený peníze padnou na údržbu a rozvoj. A samozřejmě že neni povinost EA to tam dát, ale pro nás hráče to znamená, že máme o volbu míň a pokud hru chci, tak musim založit Origin a nainstalovat dalšího klienta a to už pro mě neni pohodlný, takže se BF3 třeba radši vyhnu. A osobně si myslim, že pokud/jakmile EA rozjede Origin, je dost možný, že se na krabicovky vykašlou po nějakym čase...
  • a co web banking? Jsi staromodni i v tomto? .... jinak je asi hezké mít poličku vyzdobenou krabičkami.
  • naivko, ty si myslíš, že ti to EA přiveze z USA až k tobě domů? Naivko. Steam je výborná věc, obchází z částy ohromnej obchodní řetězec.
    EA tak ještě hru vylisuje, zabalí a rozešle. Ale někdo jinej ji musí uskladnit, udělat reklamu, rozvézt do dalších skladů, odtud do kamenných obchůdků a už to jede.

Řekl bych, že díky dig. distribuce jde vývojářům do kapsy větší peníz. Mýlím se snad?
  • v čem vidíš nevýhodu steamu?
    já s ním problém nemám, používám pro ní část disku D, je fajn, že mám zaregistrovanou hru a nemusim ji mít nikde uloženou ani vypálenou. Když chci, tak si jí za hodku stáhnu a můžu hrát. Ihned dostupné patche a komunitu kolem hry (která je u her typu MoW AA, či World of Tanks nezbytná). Moc minusů nevidím.
  • Jo, takhle třeba funguje i D2D, pokud se nemejlim. Problém taky může být že pokud, jak někdo už řekl, bude BF3 opravdu vyžadovat Origin, tak by museli udělat prostě dvě verze, což je práce navíc a nebo to prostě nějak obejít, protože pochybuju, že by si Valve dalo na Steam hru, která pak nainstaluje přímou konkurenci do počítače uživatele...
  • Osobně mě vyhovuje styl GoG, kdy si prostě za prachy stáhnete hru a máte ji už pak navždy k dispozici a není potřeba žádných nainstalovaných aplikací atd.
  • Tak nějak jsem brouzdal po těch ostatních dig. distributorech a zdá se mi, že většinou jsou to (podle toho co jsem tak nějak četl) distribuce typu že jim zaplatíte a hru si stáhnete. Vyloženě tam ale neni tak komplikovanej systém, kdy se Vám hra přímo "připne" k účtu na který se Vám vše ukládá a navíc, co jsem tak viděl nemaj klienta jako Steam a v tom bude ten propastný rozdíl. A souhlasim, že by to nemuselo dělat dobrotu, kdyby si hra "vnitřně" stahovala věci mimo Steam. Navíc, jeden takovej update kterej něco pokazí a zákazníci budou samozřejmě nadávat na Steam... Navíc, distribuce placených DLC by Valve mohla připravit o zisk, takže i z tohohle pohledu je jejich krok celkem normální. Je zase normální, že EA asi nechce platit nějaký marže z prodaných DLC Valve. Valve ale Steam zase něčim živit musí, jeho provoz rozhodně neni levný.
    Mám spíš takovej pocit, že kdyby EA nemělo Origin, tak by si takhle moc nevyskakovali... No, ale tak jako tak, zatim na to doplácí hráči, tak uvidíme jak se to (ne)urovná
  • Není žádná povinost EA dávat hry na Steam a dávat tak vydělat Valve. Kdo chce BF3, tak si jej beztak koupí i na jiné službě, nebo v obchodě, nevíc EA beztak nejvíc prašulí vydělává na konzolích takže má dost střeliva na boj se Steamem....
  • me jen sere ze bf3 musim spoustet pres browser ktery kkt to vymyslel
  • společně s L4D to jsou jediný kvalitní série od nich...hra postavená na kecech robotů se může jít bodnout
  • Jsem zastaralý a pořád preferuji krabičky, takže tahle bitva je mi u řitního otvoru =)
  • smejki
    a EA za tři roky vypne servery, to známe. kthxbye
  • Zas to stare zname : Kto ma vecsejsiu udicu ...
  • Mě stačí Portal 2. *3*
  • tak aspon si to nekdo nekoupi a v EA se treba proberou *7*
  • Já myslím, že Valve z toho má pořád slušný prachy a Half-Life není jediná série, za kterou Valve stojí. Možná se už neženou do velkých AAA titulů, ale zaštiťují spoustu módů.

Právě to, že už žádné hry nedělají, je znamení toho, že jim Steam sám o sobě úplně stačí :)
  • Nehraješ tak náhodou TF2? Za scouta? :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit