Přejít na výpis diskuzí
Valve a EA si dokazují, kdo je silnější - odnáší to Battlefield 3
8.8.2011 | Petr Poláček
128 příspěvků
-
Logicky.. proto jsou rozepře mezi EA a Valve. EA se snaží lidi dostat na Origin a konkurovat Steamu (too late, hh), což schovává za ofiko vyjádření ohledně "zákaznického supportu", zkrátka lže, podpora Steamu je téměř bezchybná a stále se zlepšuje (nemluvě o ostatních fíčurkách).
Pokud se nedohodnou, škodni na tom budeme akorát taky my - koncoví zákazníci. Bohužel kvalitní hry, které vyjdou v brzké době, např. BF3 nebo ME3 to odskáčou prodejností (možná i kvalitou). -
No můj Steam byl založen November 23, 2004 takže srdcař u Valve, ale nebojím se nových věcí a věřím že to EA zvládne.
-
Dá se očekávat, že EA bude do krabicovek cpát Origin, to jim pomůže tam dostat lidi...
-
*fungovat jak má, ne jak "já" XD
-
Co se týče pohodlnosti, ten systém co chce EA nemá pro Steam smysl. Fungovalo by to tak, že by Steam stáhl základní hru. Pro začátek by nebyl problém, ovšem jak by EA hru updatovalo, tak by se začala projevovat jedna věc. Nejprve by Vám Steam tahal základní hru (v případě, že třeba reinstalujete), ale potom až ji spustíte by začala tahat updaty. Tohle by mělo za následek nejen možné kolize se Steamem, ale Vy, jako uživatel byste stahovali déle a některé soubory dvakrát. Protože když Steam stahuje hru od základu, bere v úvahu vydané updaty, takže nestahne staré soubory. To by se ale teď stalo, nejprve by stáhl starou původní verzi a po spuštětí by začal stahovat updaty a přepisovat soubory, co stahl Steam. Pro uživatele by to mohlo znamenat později třeba i několik GB dat navíc....
Dle mého pohledu není ten, kdo má dělat ústupek Valve, ale je to EA, které by mohlo vydat upravenou verzi hry pro Steam, tak, aby to fungovalo jak já. Do dnes to pro nikoho nebyl problém, je dokonce několik her, které si koupíte jak přes Steam, tak v krabici (a krabicová verze nevyžaduje Steam). Prostě, kdyby EA chtělo... -
Mylis se, Valve si za distribuci bere stejne procento jako krabicovi distributori, na rozdil od nich ma asi mensi naklady a tedy vetsi vejvar. Z pohledu EA to je jedno. Ale Valve si pravdepodobne bere i prachy za distribuci patchu nebo dlc a zde bych chapal snahu EA si tohle distribuovat vlastnimi prostredky.
-
O.o
Dělat co chce? Běží pořád? Jestli účel toho příspěvku byl otřást mou vírou v naději na přežití lidstva, povedlo se.
Ten klient se dá kdykoliv vypnout. -
To jsou blby kecy. Ja mam treba na CD powermonger, populous nebo syndicate a dodnes to rozjedu, zrovna nedavno jsem si zahral nostalogicky syndicate.
To je spis otazka, jestli tu po hospodarske krizi co nas ceka bude za 20 let jeste Steam.
Take davam prednost krabickam a hram, u jejich hrani nejsem zavisly na nikom dalsim. -
Valve na tohle řeklo, že: 1) ceny si určuje sám vydavatel, může si teda určit jakoukoliv cenu pro jednotlivé regiony.
2) Jsou tu prý nějaké daně nebo něco, už nepamatuju přesně co, což zapříčinilo právě ten 1:1 v některých regionech. Ale už si nepamatuju přesně co to bylo, hledat sem línej, tak můžete zkusit vy, byl to nějakej rozhovor snad přímo o Steamu :P. Většinou jsou ale ceny Ok, aspoň u her co já kupuju a vždycky mě to vyšlo levnějš jako krabicovka, což mě udivuje, že lidi pořád řikaj, že je to dražší. Možná to bude tim, že kupujou jiný hry jak já. Ale já jsem se Steamem zpokojen, nemám sním problém. -
Jo, to je nevyhoda steamu, bezi porad na pozadi a muze si delat co chce.
-
-
"aktivujete tam hru a plati vam len obmedzeny cas (3 roky?)"
Kde tohle stojí? Je to poměrně zásadní informace. -
mozem na*rat. kupim krabicovku a ked to bude vyzadovat spustenie cez origin a browser ... tak dobre ale len 1x a posledny. nabuduce uz si ziadnu EA hru nekupim radsej a origin neplanujem pouzivat ani nahodou. aktivujete tam hru a plati vam len obmedzeny cas (3 roky?) sak to je vysmech :D a to ani nehovorim o tom ze bez internetu hru nespustite pretoze sa to spusta cez internetovu stranku lol :D
-
Naco to budu davat na Steam, kde budu update / DLC zadarmo? Tak si to radsej EA da na svoj "obchodik" kde za kazdy druhy update do hry budu chciet peniaze :)... To by nebolo - €A....
-
V prvním případě opravdu čekáš, patch se stahuje až po spuštění hry a z často nespolehlivých serverů (speciálně servery EA jsou v tomhle úžasné).
V případě integrace ve Steamu se patch stahuje hned, kdy si ho Steam všimne, což znamená, že se zřídkakdy stane, že bys spustil neaktuální hru. Což mimochodem taky znamená, že nečekáš. Jediný problém jsou časy velkých slev, kdy servery Valve dostávají zabrat. -
To nebude vekem ;) Mne treba portal nikdy nebavil :)
-
A jaky je rozdil mezi tim ze i mi patch stahne hra a tim ze mi ho stahne Steam? To mi vysvetli :)
V obou dvou pripadech cekas az se sthne patch a v obou dvou pripadech je to automatika :) -
Ano bohužel. Mám naprosto stejný názor. EA se začíná vyrovnávat Activisionu a bohužel se i mu rovnat...
-
Radši si zahraji něco z té tuny her, kterou jsem si nakoupil o prázdninové akci, než abych se podvolil takovému nátlaku (na uživatele Steamu).
-
A doplatíme na to my... hráči! *11*