Přejít na výpis diskuzí
Valve oznamuje operační systém SteamOS na bázi Linuxu
23.9.2013 | Petr Poláček
331 příspěvků
-
Ano? A jak presne? Ono Steam je na prvnim miste prave kvuli tem vydavatelum a vyvojarum. Pokud se tito seberou a prejdou treba na Origin, muze se jit Valve klouzat.
-
A normalni vydavatel ci vyvojar jim rekne "Naserte si" a vyda to na Originu, Uplay a ti nejchytrejsi treba i na GOGu.
-
Hmm, ja bych myslenku nefunkcnosti Steamu na Win uvital. Znamenalo by to, ze by muesli vydat non-Steam patche na vsechny moje hry a ta hovadina by mohla konecne jit z disku. Steam beru jako nutne zlo, protoze bez nej si holt ty originalni hry nezahraju. Ale jinak bych se bez nej klidne obesel. Navic ty nesmysly, co do toho ted cpou (hraci karty, snaha udelat z toho dalsi socialni kravinu...) mi to jen vice znechucuji.
-
Žádnou takovou myšlenku jsem nepostřehl?
-
Tak source 2 je jen otazkou casu a kdy muze byt vhodnejsi cas, nez pri odhaleni jejich steamboxu a chvili pred nastupem next-gen konzoli?
-
tak že bych to s tím Source2 enginem trefil? :D
-
pochybuju, že na tom vydají exkluzivní hry, to by šlo proti myšlence, kterou se snaží prosadit...
-
Tak já myslím, že ovladač snad bude odhalen jako součást Steamboxu a ne jako samostatné odhalení. Leda by to byl nějaký nový revoluční způsob ovládání.
-
http://i.imgur.com/pqqyicR.png
-
Když na to vydají pár exkluzivních her, mají vystaráno. Protože ta platforma bude žít jak u televize, tak na PC a Mac a Valve hry miluje snad každej. PCčkáři zjistí, že na tom hry běží o něco líp a PCčkáři jedou na výkon. Konzolisti zjistí, že je to jediná přijatelná platforma k TV, která je digital only a u které už nehrozí mít v pokoji skladiště krabiček. Je to velice odvážný krok, ale o to víc se může vyplatit.
-
Byl Half-Life, pak byl Half-Life 2, a pak už jen v FPS samý pitomosti, co HL nesahali ani po kolena. Ano H3 je nevíc očekávaná záležitost.
-
a to mas odkad, a windouz sou optimalizovane na hry ?
Uz v uvodnich fazich vyvoje Steamforlinux valve reportovalo ze jim source hry beaj lip na linuxu nez na windows. Dost dobre na neoptimalizovany os ze.
A co jako si myslis ze ten steamos bude ? obycejne jadro s ixkama navrchu a s nakym steam window manazerem. -
xbox/ps3 nenaemulujes asi "nikdy" - dokud te budou ty krabicky jeste aspon trochu zajimat (uplne jina architektura, staci se podivat na pcsx2, jak dlouho jim to trvalo, nez to aspon trochu fungovalo, a to pak uz mely compy vykonove dost navrch)
-
http://www.miscupload.com/upload/37865228841185348371203.gif
-
Člověk napíše odlišný názor a hned je tu za trolla :D
-
Doufám, že trolluješ, jinak je mi tě vážně líto.
-
Je tam další problém a to ten jak ten OS vidí veřejnost.
Apple se prezentuje jako přátelský OS pro všechny a Windows něco mezi i když se více snaží přiblížit applu a když řekneš někdy linux, Solaris... Tak na tebe lidí čumí a představí složitou věc na které makají šílenci... Bohužel komunita okolo toho taky taková je. Samé příkazy v OS naprosto jiná mluva neochota něco vysvětlit někomu kdo tomu nerozumí je tragická.
Windows je na tom lépe, protože na mnoha fórech radí jak odborníci kteří makají s lidmi kteří tomu nerozumí, tak vzdělaní uživatelé a "šílenci" co znají program i pozpátku...
Ale který odborník u linuxu radí lidem co jsou rádi, že mají nějaké to PC co a jak udělat?
Většinou si radí mezi sebou a pak to logicky má dopad na jeho vysvětlovací schopnosti.
Jestli do toho prostředí se budou vesele hrnou běžní lidí který tvoří většinu lidí na světě a nejvíce věcí kupují to jsem tedy zvědav.
Když jsem musel požívat Solaris to bylo něco. Něco jsem tam "nahrál" po*ralo se to a ten co měl na starost se strašně divil jak je možné, že nevím co tam nepatří apod. Pak se to tak hovadsky "mazalo", že to bylo teda něco. Ale jako věc na zvýšení krevního tlaku dobrý. -
Proč bych to ale dával na PC kde to momentálně funguje jak má :) To nedává smysl.
To bych tam raději hodil nějaký emulátor (kdyby existoval) pro xbox 360/PS 3 hry. To by smysl mělo, protože na PC některé nejsou. -
Hlavně, že Payday se přes Steam zaplatil a vydělal ještě před vydáním. Port RPG Dark Souls si na sebe taky vydělal během pár chvil, až z toho byli vývojáři překvapení.
Co Steam přinesl je konkurence zavedeným značkám na trhu a úplně nový systém distribuce, který pořádně rozvířil vody tak, že už se pirátům nevyplatí ani warezit, když rok po uvedení hra stojí pár Euro. Navíc přinesl Steam obnovil důvěru v PC gaming do takové míry, že se malí vývojáři začali pouštět do hromady indie projektů, protože je mohou rychle a efektivně distribuovat.
Vývojáři přes Steam vydělávají, Valve vydělává, zákazníci mají levné hry a to, že ostatní nejsou schopni konkurovat, je jen jejich blbost, časy se mění. Valve má aspoň nějakou vizi, ostatní jen kopírují a snaží se dohánět.
PS: Vlastně ani s tím monopolem to nebude tak horké. Existuje Gamersgate, Direct2drive, Impulse etc.… -
Btw co zde někteří mají s tím Half-life 3. Bůh ví (ani ten možná ne) jak by to dneska vypadalo. Je to již doba a to byly FPS rychlé a celkem drsné bez mnoha věcí které tam jsou dnes.
Navíc to zde vypadá jako by to byla celosvětově nejvíce očekává záležitost. U GTA bych to pochopil to má velký dopad i mino herní komunitu ale zde?