Přejít na výpis diskuzí
Valve oznamuje operační systém SteamOS na bázi Linuxu
23.9.2013 | Petr Poláček
331 příspěvků
-
No teoreticky ak sa na SteamOS budu dat hry instalovat/stahovat len cez steam tak ak to aj nejak osetria tak mas hned celkom slusnu ochranu a to uz donutit vydavatelov k zmene moze
-
v idealnim pripade to bude alternativa i ke konsolim (otevrenej system, kterej ti dovoli z pc udelat konzoli - co v soucasnosti je konzole/xb1/ps4? jen pc s uzavrenym systemem, nic vic -, pripojit ht, telefon... doporucuju poslechnout si gabeovo presentaci), samozrejme je ale nejvetsi otazka, jak a jestli vubec se jim povede pritahnout dostatecnou pozornost vyvojaru, bez toho to nebude alternativa nicemu *5*
-
ak chces byt dojnou kravou MS alebo SONY tak nech sa paci, za roky co pouzivam steam som utratil za hry mozno 50 euro a za PC tak 400, ked niekto spravi AAA hru 10x lacnejsiu ako iny a maju top hodnotenie tak je nieco zle. proste len doja ludi, CoD je best priklad, stacili by 3 top pokracovania a nie 10 zlepencov
-
btip je prave v tom, ze nemusis kupovat nic, mozes to hodit na akykolvek PC a mas steam box, ticsali nespomenuli dolezitu vec, a to, ze maju 3 stupne, 1 je receiver streamu hry z pc, 2 je steam box, za 300 dolacov, valve robi specku a aktualizuje, a 3 je prakticky akykolvek nadupany PC
-
nic nedávám dohromady, reaguju na to, že tohle není alternativní cesta konzolím, protože aby byla musely by na to vyjít stejné hry jako na konzole.
-
To není důvod pro miliony lidí kupovat steambox. Už teď je PC základna, co kupují hry bohužel slabá. Čím chtějí přesvědčit pc hráče koupit steambox. Když na tom budou hry, co máme na pc. Proč budu hrát l2d na steamboxu, když si ho zahraju na pc. To jako lidi koupí, krabičku za x tisíc aby mohli streamovat hry z pc na tv. Super to můžu s kabelem za 300 taky. Jak donutí velké firmy co dělají AAA hry aby investovali do platformy, která má mizivou hráčskou základnu. Navíc drtivá většina PC hráču používá počitač pro práci i hraní. Tohle je podle mého utopie.
-
jejdásek má na mysli miliony uživatelů, kteří budou ten steambox používat... a ty zatím nemaj. velcí vydavatelé tak nemají moc velkou motivaci dělat hry i na linux, když jim to tržby v současnosti nijak nezvýší, pouze je to bude stát spoustu peněz navíc. jsem tedy zvědav, jak chce gabe ty velké vydavatele oslovit. no zřejmě se to brzy dozvíme.
-
Na linuxovem steamu maji minimum her i hracu. Na steam os nemaji nikoho. Zato maji silnou konkurenci a zas az tak moc si vyskakovat nemohou.
-
SteamOS - SteamBox - Half-Life 3 :)
-
ty jsi zbytečný zmatený diskutér...
-
Blbost. Windows jsou zbytečnost, stejně jako proprietární licence.
A zřejmě ti uniká, že za W. se platí; hodně lidí je používá jen kvůli hrám! -
ios davas dohromady s androidem? to uz muzes davat rovnou i ios se sos *5*
-
miliony mají už teď, v tom oligopolu dig. distribuce. nemají valnou konkurenci, obchodní model je silný a Gabe dobře ví, že je čas diktovat.
soupeři nebyli nikdy slabší! -
tak urcite, a proto prumerna cena hry na konzoli je nasobkem prumerny cen her na steamu *6*
o monopol/oligopol se snazi apple, sony a ms -
Je potřeba tu herní scénu posunout dál. Jsem rád za jakýkoliv nový vítr (a teď nemyslím Battlefield pro casual hráče s prasáckým originem, DLC před vydáním, premiem a tabletovým Commanderem!!!).
Jestli toto bude samostatný OS, bude k tomu konzole (HW) a exkluzivní titul, jsem nadšen.
Okna jsem vyhodil z okna jako nepotřebný balast, prakticky jsem díky tomu přestal hrát. 10 litrů do nové PS4 nedám.
Gabe, máš můj respekt - i když nejsem tvůj fanboj. -
Neni mi z toho jasne, zda Valve chce jit otevrenou cestou Canonicalu nebo uzavrenou cestou Google. Pochybuji ale o schopnosti Valve primet velke vydavatele k podpore linuxu. To by se na jejich system museli nahrnout miliony az desitky milionu hracu ochotnych platit za hry prave a jen na tomto systemu.
-
Steam je zlo....monopol, čo zruinoval konkurenciu a ničí predaje PC hier, preto všetci prechádzajú na konzole. Prenájom dát a obmedzenie práv spotrebiteľa to je Steam nič viac. Obyčajná zbytočná služba
-
Jenže pointa je že hry na ios vychází i na android. Myslíš, že na tohle budou vycházet konzolove hry? To asi fakt ne, takže jak by to asi mohlo konkurovat konzolím?
-
konzolisti plati exkluzivne tucny castky prave proto, ze tu chybi nejaka takova alternativni moznost jako je steamos (staci se podivat, co zpusobil android na mobilech, jenom apple se svyma zfanatizovanyma fanboys - jaka to paralela s konzolistama - si dovoli vsechno prodavat za prepaleny ceny, vzdyt oni to ve snaze udrzet si spolecenskej statut fanboye radi zaplati) *5*
-
Tohle je podle mě zbytečnost, a hláška že hry v budoucnu patří na linux, to je výstřel do tmy. Ten kdo chce už si dávno spojil TV s pc přes hdmi kabel a steambox k tomu nepotřebuje, nebo koupí konzoli. Samozřejmě se najdou lidi co to asi využijou, ale masivně to podle mě nemůže proniknout. Valve by se mělo hlavně postarat o to, aby v první řadě fungoval greenlight, než rozjíždět nové projekty.
Edit: Když už teda někdo sází mínuska, tak bych od něj rád slyšel, důvod proč by lidi co hrají na widows přešli na tohle?