Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    Valve mám jako firmu rád kvůli hrám a přistupu. Ale tohle jde zcela mimo mě. PC doma nemám jenom na hraní a nevidím důvod, abych si pořizoval další věc domů či jejich operační systém. V pc mám WIN 8 PRO a Ubuntu, takže maximálně nahradit Ubuntu:) A pakliže by Steam měl být časem pouze na tomto a nefungoval by například ve Windows, tak by to byla docela katastrofa. Navíc rád hraji u stolu a s klávesnicí a myší. A nechci, aby mě někdo nutil pravý opak. Stačí, že už mám Xbox a Xbox ovladač u pc na některé hry. Už vidím, jak své strategie ze Steamu hraji na gamepadu. Sám jsem skeptický i co se týče Steamboxu a jeho výkonu.
  • Veskoslav
    Valve mám jako firmu rád kvůli hrám a přistupu. Ale tohle jde zcela mimo mě. PC doma nemám jenom na hraní a nevidím důvod, abych si pořizoval další věc domů či jejich operační systém. V pc mám WIN 8 PRO a Ubuntu, takže maximálně nahradit Ubuntu:) A pakliže by Steam měl být časem pouze na tomto a nefungoval by například ve Windows, tak by to byla docela katastrofa. Navíc rád hraji u stolu a s klávesnicí a myší. A nechci, aby mě někdo nutil pravý opak. Stačí, že už mám Xbox a Xbox ovladač u pc na některé hry. Už vidím, jak své strategie ze Steamu hraji na gamepadu. Sám jsem skeptický i co se týče Steamboxu a jeho výkonu.
  • Asi nejpozitivnější scénář pro Valve by bylo vydat S box zároveň s exkluzivitou HL3, který by nebyl na jinou platformu, mno a pokud by to kombo bylo za slušný peníz, tak mají velkou základnu pro odbyt her zajištěnou :) ... to je jeden z příkladů co mne napadá ...

... Každopádně jako majitelé obřího trhu(steam) mohou celkem solidně tlačit na vývojáře .... "Chceš tu prodávat své hry, které by si zde koupili statisíce lidí ? Pokud ano dělej vývoj na naši platformu" a pod. ..
  • No uteklo ti toho dost. Neber to jako vyvoj pro linux, ale jako pro platformu valve. Buh vi jestli se vsechno ze steam os pujde dat dostat do jinych distribuci. A co se tyce ceny, ta bude pro steam box/os vzdycky lepsi. Kazdy nemusi mit high end konzoli/pc aby si zahral. Je to nova platforma a valve na ni musi pritahnout vyvojare bez toho to nepujde. A jeslikoz valve uz nejakou skusenost s ditribuci her ma, tak se asi najde i par exkluzivnich titulu. Mne se docela libi, ze si muzu postavit svoji konzoli :-)
  • Thorar
    Předpokládám že na tom budu mít svůj účet ze steamu, desítky, stovky her které už mám koupené a můžu je hrát. To je dost velké plus oproti nové konzoli, která je sice celkem levná, ale má drahé hry, které si budu muset koupit, neboť nepůjde (nějaký čas) hrát hry ze starších generací.
    Knihovna plná her je dost velkej důvod zauvažovat nad tím.
  • Podle mě tím, jak je to zdarma a že si to prostě můžeš nainstalovat na PC se nějaká pěkná základna utvoří. obzvlášť, pokud opravdu poběží rychleji než Windows.

Znám dost lidí, který by rádi vyhodili wokna z okna a dali Linux, jenže Linux nemá určenej standard, je poněkud roztříštěnej a nestabilní. Myslim, že Valve timhle vlastně vytvoří takovej stabilní Linux. Tohle určitě lidi naláká. A hry už jsou ve vývoji, takže budou i hry už nativně pro tenhle OS, běžící na OpenGL.
  • Ethy
    Mě by spíš zajímalo jak ten OS bude moc uzavřený, strašně rád bych si na to hodil třeba XBMC a měl to jako multimediální centrum :)
  • SnakePlisken
    Bo Ubuntu.
  • rancor1223
    Děkuji, to vysvětlilo mnohé.

Přesto mi to pořád nevysvětlilo jednu věc, co přesně donutí vývojáře začít vyvíjet pro Linux. Ta nulová uživatelská základna? Za předpokladu, že SteamOS bude dostupný s novými konzolemi, aby vytvořil jakousi konkurenci, kolik konzolistů přejde na "Steambox"? Proč by to dělali? Za stejnou, pravděpodobně nižší cenu, budou mít novou konzoli s hromadou exklusivních her. Co že Valve vyvine super nástroj pro debuggování Linux portů, když ten Steambox bude pořád mít naprostá minorita?

Nebo mi zde uniká něco zásadního?

Jediné co zní opravdu dobře je to zaměření na multimédia obecně. Netflix (pořád na něj čekám u nás...) a podobné by mohli být slušnou konkurencí/alternativou HTPC. Všechno se to odvíjí od náročnosti systému. Už teď vím, že na Raspberry Pi to nepustím (Ubuntu...).
  • JezboX
    Pokud to půjde, že na herním pc budu mít stále win a na svoje htpc budu hry streamovat, tak chrochtám blahem. Přeci jen existují hry který se líp hrajou na gamepadu a tak proč s nima sedět u PC když se občas můžu vyvalit na gauči.
  • Udělali jich několik, Left 4 Dead, Portal 2 nebo DoTa2. Kvalitní hry, byť možná nejsou tvůj šálek, ale je přirozený, že Valve zkouší i jiný věci než HL. Upřímně je lepší, když udělaj HL až budou vědět, že to prostě bude stát za to. Nechci další nastavovanou kaši, Half-Life si zaslouží pořádnýho nástupce a chvilku to potrvá. Věřim, že se dočkáme (ne zas za tak dlouho) a že to bude stát za to.
  • SnakePlisken
    Kvůli takovým lidem je reklama stále agresivnější...
  • rancor1223
    S první polovinou prvního odstavce se dá souhlasit. Taky nechci tyhle "vymoženosti". Zato Steam klient, kterej nějak normálně plynule funguje, to bych bral.
    Ten zbytek, no raději bez komentáře...
  • Rozšířené info:
    http://steamdb.info/blog/25/
  • Ať jdou s nějakýma streamama a všema těhle chujovinama někam, kdyby raději udělali kvalitní hru jako dřív (Half Life) ....
  • spoock
    proč se Valve tlačí do modelu konzolí, to mi hlava nebere, ale udělat alternativu k Windows to by se mi líbilo, ale mám docela skepsi, kam tohle půjde, osobně nejsem fanda tohohle projektu, ale třeba bude mít Valve větší podporu, než jsme si mysleli
  • jj, tohle ma bejt valvi pokus o "great fusion" (sjednoceni ruznorodych systemu a zarizeni pod jednou, svobodnou strechou)
  • To ano, ale jedna vec je vydat hru na steam kdyz uz delam PC verzi a druha vec je delat hru jeste navic na SOS pripadne jen na SOS (misto Win).
    A to bude zalezet na poctu lidi, kteri budou SOS vyuzivat/preferovat, coz zase zalezi na nabidce her. Proste zacarovany kruh.
    Ale verim, ze to ma Valve promyslene a vi co delaji.
  • pokud to bude to treti oznameni (nakej mustek, pro wokeni hry/aplikace), tak tomu zacnu snad i verit, ze by se to mohlo chytit *5*
  • bylo to již několikrát zmíněno, že nechtějí uzavřené systémy a todle je prostest proti jim, tak o čem to tu prosímtě mluvíš?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit