Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jak by rekl nakej fanboy, to musi bejt lahudka, kdyz mas vyhled na jednotky skrz mastnej filtr od tvych tlustych nerdich prstu *5*
  • smejki
    NIkdo nikam nic nepřesouvá. Dávaj ti na výběr.
  • kks a gól by bol keby Microsoft popri Xboxe ohlásil svoj vlastný operačný systém a PC hardware, aby si ukrojil z PC trhu na úkor Valve...to by bolo teda...inovácia a zázrak...
  • kks načo by som si toto kupoval, keď mi už desať rokov po TV leží krásna Playstation s hrami, ktoré si na Steame teda rozhodne nezahrám....radšej PS4 než toto....načo? kks, však drbnem notebook cez hdmi, pripojím Xbox ovládač a mám to isté a za stotinu ceny.

Valve zase vymyslelo ameriku, asi už nemajú kam rásť, nebude to veru s nimi až také pozitívne ako sa prezentujú...PC trh je na ústupe...musia sa na*rať do konzolového trhu ako všetci
  • kdysi jsem dohral Red Alert, Warcraft 2 a Warhammer Dark Omen na Playstationu 1 joypadem, tim obycejnym ne dual shockem. jen to chtelo trochu cviku a uplne v pohode to slo, a vůbec jsme se necitil nejak ochuzeny o zážitek z hrani. Dokonce nektery věci s nim sli rychleji nez mysi.
  • No já si kvůli Steam Hardware Beta zahrál Hotline Miami na gamepadu a .... rozhodně se k tomu vracet nebudu . Zlatá klávesnice a myšák . Tam kde jsem musil sáhodlouze kroutit kloboukem , aby se panák správně natočil ve dveřích , tam to na myšce ani nevnímám .
    Takže možná RPG a FPS PC kombo nepotřebují , ale intuitivní a přesné ovládání jako na myši se bude hledat dost špatně i s haptickou odezvou ....
  • Tak já si asi stoupnu do fronty, protože PC hraní pro mě neznamená sedět před televizí v obýváku ať si je ovládání sebelepší.
    Ironií by bylo, kdyby nakonec Valve tímhle kočkopsem definitivně zabilo PC hraní, ale to se nejspíš naštěstí nestane, protože idea Steam do obýváku, skončí na smetišti dějin.
  • FPS a RPG klavesnici s mysi nepotrebuji
  • ucho
    nový gamepad byl celkem logický, ale oznámení source2 enginu by taky nebylo žádné terno, protože všichni tak nějak tuší, že na další verzi source enginu pracují... a oznámení hl3 snad nečekal nikdo :)
  • Tak Valve jen predstavil novou konzoli. I kdyz to nerekli na plnou hubu, tak predstavili onen bajny Steambox. OS, doporucene HW specifikace a ovladac. Ted necha na trhu, aby rozhodl. Samozrejme maj dost penez na to, aby to nejakou dobu dotovali a snazili se davat pobidky vyvojarum k tomu, aby delali hry i pro Linux (steamOS). Ja si myslim ze se to muze uchytit jako alternativa k OEM windowsum pri koupe pocitace. Dokazu si to dost dobre predstavit. Proste nejaky lokalni vyrobce to nabidne misto oblibeneho Freedosu nebo ruznych Linuxu. Pokud dodrzi ty HW specifikace, tak budou mit jistotu, ze ten OS fakt bude fungovat, pokud to nekdo bude zkouset predtim, nez si tam nahraje windows legalne, ci nelegalne, tak je sance ze si to tam nekdo obcas necha. Valve se jednoznacne zkousi osamostatnit, ale nechce to rict na plnou hubu, aby jim MS nejak nezacal skodit. Pro Valve je jen dobre, ze MS hrani na PC defakto odpiskal a smeruje to na XBone a tak zkousi trh posunout o kus blize otevrenym platformam a standardum.
  • Je otazka, zda SteamBox se SteamOS se SteamGamepadem v obyvaku na televizoru bude mozno povazovat jeste za PC hrani. Ale pokud to nekomu pomuze prekonat odpor ke konzolovemu zpusobu hrani, tak proc ne :-).
  • A já jim fandím . Už jen kvůli tomu hernímu Linuxu ...
  • ucho
    nesmíš to brát pouze z pohledu sebe. ano, někdo má PC a je zvyklý hrát na něm, ale někomu vyhovuje i hraní v obýváku u televize. je to prostě jiný zážitek. mně to například po koupi PS3 přijde trochu zábavnější než na PC. Televizi mám mnohem větší než monitor, sednout si na gauč má taky něco do sebe a držet v ruce jen jeden ovladač je taky fajn.
    limbo mi například přišlo na televizi atmosféričtější než na PC a fps na gamepadu nejsou zase takový problém s trochou praxe.
    každopádně jde o to, že existuje skupina lidí, co tu zábavu v obýváku uvítá. a můžou mít třeba už nějakou konzoli. jenže her existuje mnohem víc a někomu prostě nevadí si koupit další herní mašinku, píchnout ji v televizi do dalšího HDMI vstupu a hrát ty hry v pohodlí obýváku. takže plánují na trh nastoupit s modifikovatelnou konzolí, která bude otevřená. všechno je to pouze o pohodlí. žádná bedna, žádné dráty, prostě krabička, co zapojíš a kde máš přístup ke hrám. když o to bude zájem, hry přijdou samy... ale určitě je to risk rozjíždět v době, kdy nastoupí PS4 a XONE.
  • nevim proc vždycky někdo vytahne z hrobu Dagerfall:) Dalsich ,,otřesných,, pripadu ale uz moc nenajdes.
    Komplexnost her byla dřív uplne stejna jako u nekterych her dnes, jedine cim se to odlisuje je pracnejsi grafika. Třeba v cem je vic komplexnejsi Deus EX HR a první Deus..v nicem..jen ten novy je hezci..a jo..taky je rozdil v tom ze na ten novejsi vyslo asi pet patchu:)
    Kdepak, dneska vyvojari hresi na to ze muzou snadno hru záplatovat, takze ji vypusti klidne nedodělanou, nechaji si zaplatit..a pak se zaplatuje a zaplatuje. Driv si to nemohli dovolit, museli hru vydat v hotovem stavu, protože by to nikdo nekupoval, potažmo nebylo moc moznosti jak dorucit zakaznikum haldu patchu. Samo bleskova distribuce patche online je fajn, ale mam pocit ze to dneska funguje jako omluvna berlička odflaknutym hram.
  • A jeste jedna takova myslenka. Kdyby to melo fungovat jako touchpad a melo by to byt podle tebe srovnatelne s mysi. Znas nejakeho hrace, ktery by daval prednost hrani her s touchpadem na misto mysi? Ja ne. Ale znam hrace, kteri davaji prednost gamepadu.
  • Pravda. A kdo si pamatuje, jak hraci nadavali na delani her pro ty nemozny Windows na rozdil od skveleho DOSu? :-)
  • Tak to ja si treba pamatuji Dagerfall, ktery byl zbugovany az na pudu. Pamatuji si na patche, ktere se sirili po fidonetu (jeste nebyl internet) a pro plebs v hernich casopisech.

Co se tyce komplexnosti, nepodlehej iluzi. Dnes jsou hry mnohem komplexnejsi a slozitejsi (z hlediska vyvoje!, ne hernich mechanik) a veci jako GTA5, RDR, ARMA, Assassini, Far Cry 3 a podobne byly nemyslitelne. Vem si jen, jakym drastickym zpusobem vzrosty velikosti vyvojovych tymu a nakladu.

Hry byly vzdycky digitalni a pokud myslis digitalni distribuci, tak ji prisuzujes nektere jevy, ktere s ni nesouvisi, treba online DRM. To se tyka i retailu. Sve vytky bys mel smerovat spis na internet jako takovy.
  • Hele, RTS bych na tom klidne hral. Natolik to ovladam presne a rychle. Akorat to chce se s tim opravdu naucit. Ja se to naucil, protoze jsem to zdedil od predchoziho zamestnance a nechal jsem si to, protoze jsem vetsinu casu stejne travil psanim a pouzival jsem to jen kdyz jsem zrovna neznal klavesovou zkratku. Kdyz jsem si zvykl, tak jsem zjistil ze to neni vubec spatne. Zvazoval jsem to i domu, ale nakonec jsem usoudil ze moje hodne stara MX518 je proste na to moje casual hrani porad dostatecna :)
  • NumberFiveAlive
    pekny ohlaseny vecicky od Valve, ale stejne to nedava smysl - proc presouvat PC hrani do obyvaku pred televizi? vsechny klicovy PC zanry - FPS, RTS, RPG... potrebuji ke hrani mys a klavesnici, takze se takhle daji hrat akorat konzolovity hry a ostatni se na gamepadu ovladaji mnohonasobne hur; pak dalsi veci jako kdo bude delat hry pro linux, proc si nesestavit vlastni PC misto SteamBoxu (do levnyho muzes ty hry tak akorat streamovat a na to stejne potrebujes dalsi masinu)... no uvidime, jak to dopadne, ale vyvadej kvuli windows 8 vic nez je zdravo :D
  • Veskoslav
    No Microsoft to v roce 2000 prezentovat jako revoluci pro RTS žánr. Obzvlášť u AoE II se to snažil protlačit. No mám doma originál AoE II z té doby a hrát na tom byl fakt zážitek:-D Přesnost jako u sjetého psa na opiátech, co jezdí na koloběžce bez kol a vzhůru nohama.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší