Přejít na výpis diskuzí
Valve připravuje několik modelů Steam hardwaru, 300 prototypů rozešle testerům už letos
25.9.2013 | Petr Poláček
256 příspěvků
-
No vím, jak fungují hry na linuxové distribuci teď....Uvidím podle testů. Jsem silně skeptický, tudíž mě to může maximálně mile překvapit. Nic víc. Ale pochybuji, že se efektivností vyrovná Windows. Ačkoliv W příliš nemusím, tak stále jsou pro mě nejlepší nástroj na práci a hraní.
-
zatim mi taky steambox zapada do kategorie, nikdo to nechce, neni to hotovy, tak k cemu to proboha je? *6*
-
Vážně si myslíš, že by Valve dělalo svůj vlastní herní OS bez toho, aby nebyl optimalizovaný pro hry? Krom toho si stačí pročíst pár článků a projít si pár testů, jak je rozdíl mezi hraním her na Windowsu a Linuxu...
-
mne by stacil i portal 3
-
Ta potíž je se systémem: je to linux a moc her na něj optimalizováno není (doufám že všichni co to čtou chápou v jakém smyslu sem napsal tuhle větu a nebudou mě chytat za slovo...), navíc pokud tam mají být stejné hry tak musí buď Valve nebo 1st party/3rd party vývojáři přidat platformu do svých multiplatformních her a to podle mého prodraží jejcih vývoj.
-
Jo no, to je fakt. *15*
-
Spíše si to všichni až tak moc přejeme a hledáme každou hloupou záminku či narážku a vidíme v tom konspiraci ala HL3.
-
Protože Ježíšek chodí každý rok i když jsme zlobili:)
-
A že by v pátek třetí oznámení, například ohledně třetího HL? nebo jsem jen tak naivní?
-
Dobre dobre, hovadiny si nechajte, chcem Source engine 2 a Half Life 3, dávajte, dávajte!
-
Už od začátku bylo jasně dáno, že tyto oznámení se budou týkat rozšíření v rámci obýváku, nevím, proč furt všichni čekají Source 2 a oznámení her. *7*
-
Nechci ti kazit iluzi, ale přiznejme si to na rovinu. Steam má takový úspěch díky svým slevám, kdy třeba i už po 3 dnech nová hra stojí polovinu toho co v den vydání. Ta šťáva okolo jsou prostě jen dodatky, kterým se hráči chtě nechtě, museli přizpůsobit. Tohle je o něčem jiném. Mě to neoslovilo, ale samozřejmě já nejsem většinový názor, tak uvidíme.
-
To uz je lepsi "streamovane" a to zvladne i kdejakej Mobil/tablet, taky v tom nevidim nic jen propadani se do nejakejch neprozkoumanejch vod.
-
*můžeš
-
Té super optimalizaci moc nevěřím. Uvidím jak budou vypadat testy. Pochybují, že většina her tam poběží o hodně lépe ve stejné kvalitě jako na PC.
-
klidně si ten SteamOS můžou dát zadara na desktop, nebo HTC.. nic tě nenutí kupovat si HW od steamu
-
Ale ono se neví, jak je to optimalizované....To je ten problém.
-
No Steam jako takový byl jen pro aktivaci HL2, postupně přešli na digital distro svých her, pak i 3rd party a pokud je mi známo taktéž to v té době nikdo nechtěl a lidi na to neustále nadávali a kde je ten koncept teď ? Pravda je že někdo musí udělat ten první radikální krok.
Ale k samotným SteamMachines: to sou prostě hotové Sestavy PC s Linux systémem zformovaným do Media Center. Jaký smysl to má? proč vůbec chtít hotové PC sestavy s linuxem a obdobou Media Center ? Kolik her bude při Launchi ?
Jediná věc mě napadá: rozšíření linuxu mezi hráče, jinak v tom zatím smysl nevidím, to ukáže až čas přesně jako u samotného Steamu. -
Je třeba si uvědomit, že nejdůležitější na tomhle jejich projektu je SteamOS. Přivádí optimalizaci PC her na gaučové hraní a v podstatě spojují oba dva znepřátelené světy (konzole vs. pc) v jeden a postaví se přesně mezi ně. Komfort ovládání z gauče na gamepadu (zapojit klávesnici a myš dle mého nebude nejmenší problém) spojuje s výkonem PCčka. Dle mého se jedná o velmi elegantní tah expanze Valve, kteří si tím teoreticky mohou zajistit velice silnou pozici na trhu hraní obecně. Nehledě na to, že se na konzolích konečně dočkáme pořádné a funkční digi distribuce! (Nerejpu ale stahovat něco z PSN je peklo nehledě na to, že tam chybí i taková hloupost jako "Má knihovna". Na xboxu je prý trošku lépe ale o žádný zázrat se nejedná.)
-
A co si asi myslíš, že bude 3. překvapení? Samozřejmě, že je to Source 2 + plus nějaká hra, jaká to už se zatím neví, ale je jasné, že to bude nejspíše HL3 a nebo L4D3