Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    No vím, jak fungují hry na linuxové distribuci teď....Uvidím podle testů. Jsem silně skeptický, tudíž mě to může maximálně mile překvapit. Nic víc. Ale pochybuji, že se efektivností vyrovná Windows. Ačkoliv W příliš nemusím, tak stále jsou pro mě nejlepší nástroj na práci a hraní.
  • zatim mi taky steambox zapada do kategorie, nikdo to nechce, neni to hotovy, tak k cemu to proboha je? *6*
  • Vážně si myslíš, že by Valve dělalo svůj vlastní herní OS bez toho, aby nebyl optimalizovaný pro hry? Krom toho si stačí pročíst pár článků a projít si pár testů, jak je rozdíl mezi hraním her na Windowsu a Linuxu...
  • mne by stacil i portal 3
  • Ta potíž je se systémem: je to linux a moc her na něj optimalizováno není (doufám že všichni co to čtou chápou v jakém smyslu sem napsal tuhle větu a nebudou mě chytat za slovo...), navíc pokud tam mají být stejné hry tak musí buď Valve nebo 1st party/3rd party vývojáři přidat platformu do svých multiplatformních her a to podle mého prodraží jejcih vývoj.
  • Jo no, to je fakt. *15*
  • Veskoslav
    Spíše si to všichni až tak moc přejeme a hledáme každou hloupou záminku či narážku a vidíme v tom konspiraci ala HL3.
  • Veskoslav
    Protože Ježíšek chodí každý rok i když jsme zlobili:)
  • A že by v pátek třetí oznámení, například ohledně třetího HL? nebo jsem jen tak naivní?
  • Dobre dobre, hovadiny si nechajte, chcem Source engine 2 a Half Life 3, dávajte, dávajte!
  • Už od začátku bylo jasně dáno, že tyto oznámení se budou týkat rozšíření v rámci obýváku, nevím, proč furt všichni čekají Source 2 a oznámení her. *7*
  • BookerDeWitt
    Nechci ti kazit iluzi, ale přiznejme si to na rovinu. Steam má takový úspěch díky svým slevám, kdy třeba i už po 3 dnech nová hra stojí polovinu toho co v den vydání. Ta šťáva okolo jsou prostě jen dodatky, kterým se hráči chtě nechtě, museli přizpůsobit. Tohle je o něčem jiném. Mě to neoslovilo, ale samozřejmě já nejsem většinový názor, tak uvidíme.
  • Jack1947
    To uz je lepsi "streamovane" a to zvladne i kdejakej Mobil/tablet, taky v tom nevidim nic jen propadani se do nejakejch neprozkoumanejch vod.
  • *můžeš
  • Keyz
    Té super optimalizaci moc nevěřím. Uvidím jak budou vypadat testy. Pochybují, že většina her tam poběží o hodně lépe ve stejné kvalitě jako na PC.
  • klidně si ten SteamOS můžou dát zadara na desktop, nebo HTC.. nic tě nenutí kupovat si HW od steamu
  • Veskoslav
    Ale ono se neví, jak je to optimalizované....To je ten problém.
  • No Steam jako takový byl jen pro aktivaci HL2, postupně přešli na digital distro svých her, pak i 3rd party a pokud je mi známo taktéž to v té době nikdo nechtěl a lidi na to neustále nadávali a kde je ten koncept teď ? Pravda je že někdo musí udělat ten první radikální krok.

Ale k samotným SteamMachines: to sou prostě hotové Sestavy PC s Linux systémem zformovaným do Media Center. Jaký smysl to má? proč vůbec chtít hotové PC sestavy s linuxem a obdobou Media Center ? Kolik her bude při Launchi ?

Jediná věc mě napadá: rozšíření linuxu mezi hráče, jinak v tom zatím smysl nevidím, to ukáže až čas přesně jako u samotného Steamu.
  • terz
    Je třeba si uvědomit, že nejdůležitější na tomhle jejich projektu je SteamOS. Přivádí optimalizaci PC her na gaučové hraní a v podstatě spojují oba dva znepřátelené světy (konzole vs. pc) v jeden a postaví se přesně mezi ně. Komfort ovládání z gauče na gamepadu (zapojit klávesnici a myš dle mého nebude nejmenší problém) spojuje s výkonem PCčka. Dle mého se jedná o velmi elegantní tah expanze Valve, kteří si tím teoreticky mohou zajistit velice silnou pozici na trhu hraní obecně. Nehledě na to, že se na konzolích konečně dočkáme pořádné a funkční digi distribuce! (Nerejpu ale stahovat něco z PSN je peklo nehledě na to, že tam chybí i taková hloupost jako "Má knihovna". Na xboxu je prý trošku lépe ale o žádný zázrat se nejedná.)
  • A co si asi myslíš, že bude 3. překvapení? Samozřejmě, že je to Source 2 + plus nějaká hra, jaká to už se zatím neví, ale je jasné, že to bude nejspíše HL3 a nebo L4D3

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit