Přejít na výpis diskuzí
Valve připravuje několik modelů Steam hardwaru, 300 prototypů rozešle testerům už letos
25.9.2013 | Petr Poláček
256 příspěvků
-
Blbý, že to je na Linux. Tedy práce navíc pro lidi co na to budou něco portovat anebo dělat hry. Další platforma navíc na kterou se to bude dělat jinak. A zase hrozí klasická věc, kdy na omezenou platformu (výkonem HW) bude něco exluzivního. Pak to je pro lidi kteří si chtějí lehce zahrát dobré hry dost blbý.
Kdyby takto fungoval nový xbox a byl tam nějaký upravený widnows 8 tak to bylo lepší. Díky otevřenosti a dalším věcem by to bylo malé PC s OS který většina lidí na PC zná. Pak by hra co tam byla mělo i logicky být na PC (bylo by to ještě více podobné než nový xbox s PC ) a hned by byla větší šance aby dobré hry byli na většinu anebo všechny platformy.
+ Je, že jestli tam hry pojedou lépe jako na konzolích pak by hry měli být zase o něco technicky lepší. -
Budem pouzivat mys a klavesnicu v obyvacke? Ak chces, tak ano. Ale Steam a SteamOS si funguje dost dobre aj s gamepadom. Tak som to pochopil ja.
-
Já si to přeju tak strašně moc, že jsem o tom za poslední půlrok, možná i rok ani nepípnul (dá se zpětně dohledat) ;o) Pořád jen tiše doufám a čekám, trpělivost růže přináší. Moc husté bylo jak vyšel HL1. Žádné hype masáže, ticho po pěšině, pak dva obrázky ve score v nějakém preview, všichni slintali nad Unrealem, včetně mně a pak buch ho.
Klidně ať vyjde za dva roky. Pokud uělá takovou menší větší revoluci, jako s prvním a druhým dílem, pak se to čekání v nevědomí vyplatí. Že to ale přijde, jsem si jistější, než že někdy vyjde System Shock 3 ve formě, kterou si zaslouží, nebo aspoň v nějaké formě :/ -
Valve chce mít hlavně záchranu v platformě, na kterou budou moct vydávat a prodávat hry, kdyby se s Windows do budoucna něco stalo, kdo ví co a byl pak s Microsoftem problém. Tohle je podle mě hlavní motiv, a vše ostatní z toho už vyplývá.
-
Tak tohle jsi vystihl přesně !!! I když to možná singl hráče nezajímá tak dota2 a counter strike go výšlo nedávno a jsou super.
-
Ja to naopak spis pochopil tak, ze mys pouzit muzes ackoliv k tomu konceptu lepe sedi gamepad. Nejdulezitejsi informace (podle me) z toho plyne ta, ze ten input nebude tvoren pouze moznosti vyberu gamepadu nebo mysi, ale ze maji jeste neco pripraveneho.
Dost mozna to bude mit co docineni s biometric input, coz je problematika, kterou se valve zaobiralo snad uz nekdy pred 2mi roky, ne-li jeste driv.
A pokud to tak bude, tak se to muze stat silnym argumentem, proc zrovna steamBox. Zatimco MS a Sony se patlaji s nedomrlym kinectem a move, tak valve si prifrci s necim mnohem inovativnejsim?
Ale treba se pletu a tuto myslenku bud vzdali, nebo se zatim k zadnemu aplikovatelnemu vysledku jeste nedostali. -
Přestaň nám dělat prosím takové nemístné chutě, ano?? Ocenili bychom to...! Ano, řeč je o třetím dílu hry, která "nesmí být jmenována".... *2*
P.S. Modlím se *15* -
zajimavy, tak to "good" by moh bejt box se steamos a androidem (kdyz to ma bejt levny, do 100 dolaru ouyakiller *5* )
better za 300 si moc predstavit nedokazu.... to bude porad low a pritom uz ne zadarmo
best nechtej delat
a 3. odhaleni bude asi opravdu naky "cool" ovladac, tak to teda je vetsi nuda nez jsem cekal... -
Tak nejak uz chapem o co Valve ide.
Chcu spojit vyhody PC s vyhodami konzol do jedneho zariadenia.
Tym myslim hlavne skalovatelnost vykonu vdaka moznosti upgradovat v zariadeni hardware + bezstarostne, pohodlne hranie kde nie je potrebne sa s nicim babrat, jednoducho uzivatel zapne hru a bavi sa vdaka na mieru usitemu ich OS.
Ak bude SteamOS kvalitny, user friendly, a bude si vediet aj sam vyhladat a nainstalovat drivery vo vsetkych moznych HW konfiguraciach (podobne ako to vie update utilita vo Win7 sama najst drivery pre HW), tak aby nebol uzivatel takymito vecami vobec zatazovany, aby si proste len mohol sadnut pred TV a hrat, tak to znie rozhodne ako uzitocne zariadenie ake na trhu chyba :)
+ ak sa vykaslu na MS a Sony a vydaju si pre SteamOS exkluzivne nejaku pecku ako Half-Life 3 tak budu mat sucasne i nove prichadzajuce konzoly silneho konkurenta ;) Myslim ze lepsie by ohlasenie noveho HL nacasovat ani nemohli, ak by to neurobili teraz tak by premeskali dost velku prilezitost. -
vsak myslim, ze sa k tomu uz jasne priznali na konci toho dnesneho oznamenia vo FAQ:
Am I going to be using a mouse and a keyboard in the living-room?
If you want. But Steam and SteamOS work well with gamepads, too. Stay tuned, though - we have some more to say very soon on the topic of input.
edit: aha, pokrocila hodina tak som si ani poriadne nevsimol na co reagujem. Biometric input asi nebude, skor ten ich patentovany "Valve gamepad" -
Je to naznačeny i v originálním článku. Škoda, že si toho Petr nevšiml. Pak by tu možná nebylo tolik spekulací.
"Am I going to be using a mouse and a keyboard in the living-room?
If you want. But Steam and SteamOS work well with gamepads, too. Stay tuned, though - we have some more to say very soon on the topic of input." -
V čem nekompatibilní? Některé hry pro Windows jsou i pro Linux. Ne naopak.
-
Je to zadarmo? To mi přijde jako docela dobrý důvod k vyzkoušení.
-
esc: Pokud chceš hrát hry na Xbox, tak pak nejspíš ano.
-
ale na rozjezd by to byl nejlepsi moznej boost, bez toho to bude survival od pocatku *5*
-
cena prototypu alebo masove SteamBoxu by mala byt 300 dolarov
-
odporucam precitat pekne stary clanok, rozhovor s Newellom o steam boxe pre The Verge (autorovi by sa to tiez zislo, zpravicky by boli presnejsie):
http://www.theverge.com/2013/2/6/3958162/valve-steam-box-cake/in/3514777
rozsvieti sa Vam v hlave a prestanete tu pisat kopec kastastrofickych scenarov o rozdelovani platforiem, nepodporovani hier, potrebe neviem akeho zeleza, uzavretosti, tazkom vyvoji pre linux a dalsich veciach... -
No az taka shocking news to neni a viac menej sa to ocakavalo. Skor by ma zaujimali podrobnosti technickejsieho razu. Aky hw vybrali, kto su ich partneri a aj za aku cenu to chcu predavat ak na tom nechcu tratit. Respektive aku to bude mat pridanu hodnotu, kedze dnes je PC hw celkom v mizerii a predavat takuto masinu zo ziskom bude asi dost narocne. V podstate jediny kto ma asi krute marze na hw je akurat tak Apple a aj tam im uz iMac moc nejde lebo bezny spotrebitelia presli na notebooky.
Priznam sa skor som zvedavy na to tretie ohlasenie, co to bude :-) -
No já nevím, ale v Anglii například v Londýně měl Apple tak masivní reklamu na 5S, že jsem se až divil, že zbyla nějaká jiná reklamní plocha:)
-
no su dva dovody alebo sposoby. Jednak co sa tyka digitalnej distribucie nema Steam moc konkurenciu na PC (aj ked skor v zmysle win os). Origin je vtip a o Ubi sa nema zmysel ani vyjadrovat a MS zatvara svoj games for windows. Takze ak sa nejake studio rozhodne robit port hry na PC tak na 99% spravi podporu pre steam. No a tu prichadza na radu druhy dovod a to nastroje, hlavne pre programatorov lebo assety, grafika,hudba, sa aj tak robia na pc. Ak Valve spravi kvalitne nastroje na portovanie, odladenie tak to ma celkom slusnu sancu na uspech. Ostatne zamestnanim ludi okolo SDL tomu aj nasvedcuje, a tak isto plusom moze byt to ze PS4 bezi na modifikovanom Freebsd, takze portovanie z PS4 by mohlo byt relativne jednoduchsie ako z xboxone.