Přejít na výpis diskuzí
Valve vede válku se zloději účtů na Steamu, každý měsíc jich vykradou 77 tisíc
10.12.2015 | Aleš Smutný
85 příspěvků
-
z toho zmatečne napsaneho članku jsem nepochopil, jestli zpomalení na tri dny se tyka i když si na steamu koupim hru. jinak vystopovat by to pochopitelne šlo.
rešením by bylo zakazat prodej učtu protože je to defakto bazarovy obchod s hrami. -
Tak pro inspiraci pár znaků z 63 mého hesla, já jsem v klidu *3*
y'?~.p!3a.w*cs1a,`%gtmf=~x -
-
Ted uz jen 37mi mistneho hesla. Games diskuze jsou snadno dogooglitelny a ty dedukovatelnej a identifikovatelnej.
-
-
Prosím o vysvětlení slova "dedukovatelnej" jinak tohle jsou fragmenty ne řetězec znaků takže vlastně celkem k ničemu, jediný co ti to prozrazuje je co všechno za znaky heslo může obsahovat, stačí pár vteřin a heslo může být zas úplně jiný takže zkus to *3*
-
-
Ze asi nebude tak docela tezky dat si do souvislosti tvuj game/tiscali ucet s tim na steamu.
-
Jsem netušil že se dají do hesla dávat i krom číslic a písmen , znaky a procenta atp... ještě že to más autorizované přes ten autentifikátor...
-
-
Osobní telefon mám hloupej kvůli bance takže autentifikátory nepoužívám a ono to není 100% bezpečný jak si lidi myslí.
-
-
Tak to rozhodně.
-
Lepší než nic ne a když už ne tohle tak email... vždy ti napíšou.
-
-
-
-
-
Jn, tebe jsem měl na myslí v mém příspěvku... ještě že máš tak složité heslo a 63 znaků to můžeš bejt v klidu. Důchod myslím neohrožen *3*
-
-
Myslím že párkrát, to snad každému... se stalo že si ho někdo přidal a chtěl něco měnit/ nabízel.
Jestli takhle se kradou i účty nevím... každopádně Scammerů je tam asi plno. -
Těm chytrým, neomylným a bezstarostným v týhle diskuzi fandím a zároveň bych jim rád vzkázal - s účtama a heslama na různých vzdálených službách žiju přes čtvrt století. Nikdy jsem neměl problém s ukradeným účtem kdekoliv. Jenže jsem udělal pár docela zásadních chyb:
- z lenosti jsem měl, byť superbezpečný (víc než 10 znaků včetně malých/velkých písmen, číslis a spec. znaků), heslo pro Steam i pro email svázanej se Steamem stejný heslo (lol, vim)
- stačilo slepě důvěřovat notebooku rodičů, na kterym jsem se při jedný z návštěv u nich logoval jak do emailu tak do Steamu
Prostě jsem se "nějak zapomněl". A průsr byl na světě. Na onom noťasu byl nějakej keylogger, takže se dotyčnej dostal k mýmu emailovýmu účtu, pak na Steam, následně mi změnil heslo a bylo vymalováno (co jsem nepochopil, že když měl přístup i do mýho mailu, že tam prostě neodmazal ten notifikační email od Steamu, ž emi někdo změnil heslo, jen a jen díky tomu jsem na to přišel).
Těm, co řeší stejný problém držím palce, protože podpora Steamu totálně nestíhá a je normální čekat na vůbec první reakci na založený ticket u podpory klidně i 2 měsíce. Pokud se vám tohle stane, určitě dostanete emailový upozornění od Steamu na změnu hesla, v emailu bude odkaz na zablokování účtu. Doporučuju účet okamžitě zablokovat, změnit si heslo na svázanym emailu a pokud jste měli u účtu např. PayPal, tak změnit heslo i tam (já jsem v panice radši na PayPalu odmazal i svoji platební kartu). A pak založit ticket na podpoře, budou chtít doložit několik posledních nákupů na Steamu a pak se obrnit trpělivostí a čekat na vrácení účtu (protože je účet zablokovanej, tak s nim ani "nový majitel" nemůže dělat nic - nemůže kupovat, instalovat a hrát hry ani obchodovat nebo psát v komunitním fóru). A poslední tip - mezitim může v offline módu na Steamu hrát aspoň hry, co jste měli před ukradením účtu nainstalovaný.
A ještě jedno doplnění - nesnažte se dohledávat zdrojovou IP adresu, z který vám třeba někdo změnil to heslo. Resp. klidně si ji dohledat můžete, ale nepište zbytečně majiteli rozsahu, v němž ta IP adresa je, že chcete vědět, kdo na tý IP adrese byl v danej moment připojen - tohle spadá pod zákon o ochraně osobních údajů a žádný ISP vám tohle nesdělí - tyhle informace smí sdělit výhradně PČR (která to bude vyšetřovat na základě vašeho trestního oznámení). -
-
Tohle se muže stát jen tlustejm.
-
Není potřeba mít vše přes telefon. Není to přeci banka.
Stále to cílí na ty neschopné uživatele. Heslo typu #23;"<`6h+mnC>ckhuxz není možné prolomit. A jestli to najdou jinak, tak to je opět chyba uživatele.
Přitom to je tak snadné. Mít Antivir, Firewall a jeden password manager. tam napíši třeba to #23;"<`6h+mnC>ckhuxz a pak si vyberu heslo pro co chci. tak si nemusím pamatovat vše a do password manageru se nedostanou, protože tam je to silné heslo.
Slušný člověk má 2 password managery +. Jeden na banky a osobní věci a další na ty další.
Snadné a pak nikdo nic neukradne. Není to možné. Vždy to kradou přes vaší hloupost anebo silou. Případně to ukradnou přímo firmě. Tam ale nic neuděláte. Případně mít i truecrypt aby tedy nikdo nevlezl fyzicky do vašeho PC. Vše je snadné, nebere to výkon (intel podporuje v CPU šifrovací instrukce) a je to vyřešeno.
Prachy putují od hloupých lidí k těm chytrým. To platí stále. Jestli to máte na spojené s androidem apod to stejně nepomuže. I to lze nabourat. typicky zavirované wifi apod. -
no a kdyz stratim telefon tak mam po ptakach
-
-
*ztratim
-
-
Při registraci jsem dostal jedno heslo navíc, kdyby se něco posralo, takže to asi nebude znamenat konec všeho.
-
-
-
"kdy se zaměří třeba na určitou skupinu čí přímo uživatele, který je známý v nějaké komunitě. Vyplatí se jim čekat i měsíce a zkoušet nové a nové způsoby, jak se dostat k cizímu účtu."
Nejlepší to tady mají ti co nijak nevyčnívají a jsou nejlépe úplné nuly.
Jinak bych nechtěl, příjít o Steam účet i když ho moc nepoužívám... Ztráta by to bylo docela bolestná... i tak no.Třeba si představte ty sjezdaře co tu denně sjíždí klíče kdyby jim někdo hacknul a ukradl účet... celej důchod v hajzlu ! *12* -
-
ty se moc neozyvej, taky bys mel jit sedet za to všechno cos nakradl
-
-
Kde není žalobce, není soudce *3*
-
-
Jen tak pro zajímavost, mohl bys nám napsat svůj nick na Steamu?
Opravdu jsem zvědavej, kolik zrovna ty máš origo her *1* -
-
Jack1947 najdi si to...
-
-
-
vytvorit novy klic pro originalni majitele a puvodni klic na steamu zabanovat!!!
pokud si hrac koupi kradenou hru a nepujde mu jeho problem nema kupovat od zlodeju a prakticky byt soucasti kradeze!!!
bez poptavky neni nabydka!!!
okamzite zablokovat vsechny ukradene hry:... koupene jinde nez od oficialnich prodejcu !!! at si to pak kupujici resi pres policii primo z porodejcem!!!!
ale to samorejme nebude protoze ono toto problem neni naopak kdo si koupi kradenou hru na steam tak tim padem dostava steam a rovnou si pak koupi neco od nic takze dotet to proste valve nevadilo porotoze tim vydelavali !!!
kdo chce kam -
-
Nabýdka, pobýdka
-
-
Neviem presne ako to funguje, ale priznam sa, ze uz niekolkokrat som musel resetnut steam heslo pomocou emailovej adresy, nakolko mi neslo prihlasit sa - raz ma dokonca odpojilo pocas hrania. Po prihlaseni uz klasicka sprava "boli ste to vy?", pricom ale pochybujem, ze niekto z Ciny alebo USA uhadne heslo pozostavajuce z niekolkych slovenskych slov, velkych i malych pismen a cisel. Nastastie mi zatial nikdy nic nezmizlo.