Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tohle se muže stát jen tlustejm.
  • To je hukot 58 palcu dolu za to ze reknes pravdivy fakt? Co sem musi chodi za debily??? To je neuveritelny!
  • Asharak
    I před spuštění serveru na cizí IP kde má uložený script to jde *4* resp. connect na IP třeba za účelem custom hry.
  • Aha, díky za info. Čím víc bezpečnosti, tím víc zádrhelů. Bez bezpečnosti zase samé zádrhely a nebezpečí. No jo no, moderní doba.
  • Veskoslav
    Jo přesně tak:) Skrz všechny diskuze a příspěvky:)
  • Ze asi nebude tak docela tezky dat si do souvislosti tvuj game/tiscali ucet s tim na steamu.
  • Děkujeme!
  • Ad Steam email guard - viz můj příspěvek. Email guard jsem měl zapnutý. Jen se stačilo na chvilku zapomenout + bezpečnostní chyba (stejný, byť docela složitý heslo na dvou provázaných účtech). Ten email guard neřeší prakticky nic moc, i když díky němu jsem měl možnost účet okamžitě zablokovat, což by ale ve výsledku bylo stejně jedno, protože ať by se s tim účtem dělo následně cokoliv, tak by mi ho následně tak jako tak vrátili.
  • Těm chytrým, neomylným a bezstarostným v týhle diskuzi fandím a zároveň bych jim rád vzkázal - s účtama a heslama na různých vzdálených službách žiju přes čtvrt století. Nikdy jsem neměl problém s ukradeným účtem kdekoliv. Jenže jsem udělal pár docela zásadních chyb:

- z lenosti jsem měl, byť superbezpečný (víc než 10 znaků včetně malých/velkých písmen, číslis a spec. znaků), heslo pro Steam i pro email svázanej se Steamem stejný heslo (lol, vim)
    - stačilo slepě důvěřovat notebooku rodičů, na kterym jsem se při jedný z návštěv u nich logoval jak do emailu tak do Steamu

Prostě jsem se "nějak zapomněl". A průsr byl na světě. Na onom noťasu byl nějakej keylogger, takže se dotyčnej dostal k mýmu emailovýmu účtu, pak na Steam, následně mi změnil heslo a bylo vymalováno (co jsem nepochopil, že když měl přístup i do mýho mailu, že tam prostě neodmazal ten notifikační email od Steamu, ž emi někdo změnil heslo, jen a jen díky tomu jsem na to přišel).

Těm, co řeší stejný problém držím palce, protože podpora Steamu totálně nestíhá a je normální čekat na vůbec první reakci na založený ticket u podpory klidně i 2 měsíce. Pokud se vám tohle stane, určitě dostanete emailový upozornění od Steamu na změnu hesla, v emailu bude odkaz na zablokování účtu. Doporučuju účet okamžitě zablokovat, změnit si heslo na svázanym emailu a pokud jste měli u účtu např. PayPal, tak změnit heslo i tam (já jsem v panice radši na PayPalu odmazal i svoji platební kartu). A pak založit ticket na podpoře, budou chtít doložit několik posledních nákupů na Steamu a pak se obrnit trpělivostí a čekat na vrácení účtu (protože je účet zablokovanej, tak s nim ani "nový majitel" nemůže dělat nic - nemůže kupovat, instalovat a hrát hry ani obchodovat nebo psát v komunitním fóru). A poslední tip - mezitim může v offline módu na Steamu hrát aspoň hry, co jste měli před ukradením účtu nainstalovaný.

A ještě jedno doplnění - nesnažte se dohledávat zdrojovou IP adresu, z který vám třeba někdo změnil to heslo. Resp. klidně si ji dohledat můžete, ale nepište zbytečně majiteli rozsahu, v němž ta IP adresa je, že chcete vědět, kdo na tý IP adrese byl v danej moment připojen - tohle spadá pod zákon o ochraně osobních údajů a žádný ISP vám tohle nesdělí - tyhle informace smí sdělit výhradně PČR (která to bude vyšetřovat na základě vašeho trestního oznámení).
  • Asi to tu už někdy padlo, ale proč má Venkoslav tolik minusu vždycky? to jakože nakrknul nějaké individum co tedka žije jen minusovanim všeho co napíše? :D
  • V době cloudu se i takhle dlouhé heslo cracknout dá (pochybuju, že by si pamatoval náhodný shluk znaků, spíš to bude více slov s čísly a asi nějaký speciální znak). Jde jenom o to jestli se ti vyplatí cena.
  • Coz je v rozporu s rozhodnutimi soudu po cele EU, ktere opakovane konstatovaly, ze ucet je majetkem uzivatele a muze si snim celat co uzna za vhodne - tedy jej i prodat, a totez se tyce i her na nem. Tudiz, minimalne v cele EU neplatne.
  • 99,9% toho je o tom, ze nekdo puci ucet "kamosovi". Zadny dalsi zabezpecnovani netreba, je to jen a pouse zber dalsich osobnich udaju. A osobne me stim pekne s.rou, protoze to vopruzuje pri kazdym loginu.
  • A my bez smartphonu si muzeme utrit zadky.
  • Lupulin
    No třeba že napíšou heslo kam nemají....já vím, taky to nechápu ale myslím že je na světe dost lidí kteří tolik rozumu jako mi nepobrali... Mě pravdielně chodí nabídky na obchod nebo přátelství od lidí který neznám....mažu, ignoruju, blokuju...ale asi je dost ldí kteří tomu naletí...
  • Tak to zkus cracknout.
  • co to meles
  • ucho
    v článku chybí zásadní informace. jak sakra někdo může ukrást zabezpečený účet? co ti uživatelé udělají špatně?
  • Zcela evidentne je někdo tak hloupy, třeba ty, napsat verejne ze mas 18ti mistne heslo zavani docela velkou blbosti..
  • Přesně tihle sebejistí borci "mě se nic nemůže stát" se pak strašně diví, jak se to stalo...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit