Přejít na výpis diskuzí
Valve vede válku se zloději účtů na Steamu, každý měsíc jich vykradou 77 tisíc
10.12.2015 | Aleš Smutný
85 příspěvků
-
"Nyní už o účty přichází i uživatelé, kteří ví, jak účet chránit, jak se o heslo starat apod." by mě tedy zajímalo, jak o ten účet přijdou. Aktuálně mám 792 provedených obchodů, 5747 transakcí na trhu, 884 her, 493 předmětů, 7 let na Steamu. Ještě jsem o účet nikdy nepřišel a itemy nikdy neztratil, Steam Guard zapnut, heslo velmi složité a aktuálně díky aplikaci BlueStack mám i ochranu pomocí mobilu (nevlastním chytrej mobil).
BTW, kde jsou ty zlatý časy, kdy jsem koupil item a mohl ho hnedka použít :( Pomocí tradování si kupuju hry a navíc vedu menší obchod, kde prodávám Steam hry za itemy, takže si musím dávat docela bacha + minimálně jednou měsíčně dostávám zprávy s pokusem o scam. -
Kde se to nastavuje prosim ? :X
-
Není potřeba mít vše přes telefon. Není to přeci banka.
Stále to cílí na ty neschopné uživatele. Heslo typu #23;"<`6h+mnC>ckhuxz není možné prolomit. A jestli to najdou jinak, tak to je opět chyba uživatele.
Přitom to je tak snadné. Mít Antivir, Firewall a jeden password manager. tam napíši třeba to #23;"<`6h+mnC>ckhuxz a pak si vyberu heslo pro co chci. tak si nemusím pamatovat vše a do password manageru se nedostanou, protože tam je to silné heslo.
Slušný člověk má 2 password managery +. Jeden na banky a osobní věci a další na ty další.
Snadné a pak nikdo nic neukradne. Není to možné. Vždy to kradou přes vaší hloupost anebo silou. Případně to ukradnou přímo firmě. Tam ale nic neuděláte. Případně mít i truecrypt aby tedy nikdo nevlezl fyzicky do vašeho PC. Vše je snadné, nebere to výkon (intel podporuje v CPU šifrovací instrukce) a je to vyřešeno.
Prachy putují od hloupých lidí k těm chytrým. To platí stále. Jestli to máte na spojené s androidem apod to stejně nepomuže. I to lze nabourat. typicky zavirované wifi apod. -
Určitě, nechápu z jakýho důvodu to někdo nemá. Já jenom nemám tu aplikaci na chytrý telefony, protože můj tel. je úplně blbej a takový věci neumí :)
-
Authenticator je povinnost, mám ho i na battle.netu.