Přejít na výpis diskuzí
Valve vede válku se zloději účtů na Steamu, každý měsíc jich vykradou 77 tisíc
10.12.2015 | Aleš Smutný
85 příspěvků
-
Tak to rozhodně.
-
Lepší než nic ne a když už ne tohle tak email... vždy ti napíšou.
-
Pak stejně nezapomenout, že jde pouze o ztížení zcizené účtu a nikoliv jeho zabránění. Kdokoliv dnes jen trošku chce, ochranu SMS prolomí, stačí k tomu technika za několik stovek a návod z Internetu, žádná věda.
https://www.youtube.com/watch?v=0fTaEXA-EtU&list=PLofm6RaC_O5pNm8HCGZQsDdqKsatdc3tt&index=2 -
Díky za článek, hned jsem si tu mobilní ochranu zapnul.
-
Nějaký ten rok zpátky mě ty krádeže celkem vyděsily. Tak jsem změnil hesla na všech těhle herních účtech (Steam, Uplay, Origin..) na dost složitá. Hlavně steam účet je defacto hned po bankovním ten nejcenější co mám. Appku bych uvítal, to by ale musela být i na WPhone *7*
-
Kde máš zakázané, že nesmíš prodat svůj účet, pokud už jej neužíváš? V podmínkách to není pokud vím zakázané prodat 3. osobě účet. Ono to prakticky není ani dohladatelné. Prostě jsi změnil mail a heslo a vše při starém. Jak dokážeš prodej takového účtu? A někdo, kdo nakupuje pouze online (což znám takové), tak je pak docela problém v tom něco dokazovat. Pak jedeš přes výpis z účtů, to se pak porovnává s přidáním hry do Steamu atd. Ale kdyby jsi měl automaticky blokovat okamžitě účet, tak to přeji hodně štěstí. Ne vždy se totiž účet ukradne. Kamarád zmatkař zadával neustále špatné heslo a myslel si, že má ukradený účet. Prostě není tak jednoduché dokazovat ukradení účtu, pokud se třeba majitel týden nepřihlásí. To pak ten účet může být přeprodaný přes dalších 20 lidí. A jak to dokážeš, když změní až ten 20. účet? A co když se ti zároveň bouchne i na účet k bance a předloží tvé transakce jako vlastictví účtu? To pak je běh na dlouhou trať.
Lepší je prostě prevence a Steam má mít v podmínkách a užívání povinost používat Steam Guard. Komu se to nelíbí, tak nemá mít jakékoliv právo si stěžovat na to, když mu účet ukradnou. Je to to minimální, co může udělat proto, aby zabezpečil svůj majetek. Steam je vlastně jako pronajatý byt. Člověk může mít dveře na obyčejnou kliku bez zámku a tvářit se bezpečně pouze přes heslo. Ale jakmile přidá druhý zámek v podobě ověření přes mail nebo mobilní aplikaci, tak sice tě můžou vykrást, ale bude to mnohem těžší pro zloděje. -
posilm ti to i s cislem kreditky taky mi ji zkotroluj pls
-
Nejak nechapu co je na tom sloziteho tomuto zamezit? kdyz nekomu ukradnou ucet ten okamzite zablokovat pravoplatnemu vlastnikovy, ktery prokaze ze mu byl ukraden vytvorit klon a ten kdo si koupil ucet ma smolika dit je to proti pravidlum muze si jit stezovat treba do lamparny resp. akorat tak k tomu kdo mu to prodal to je jen mezi nima! Opravdu nechapu v cem je problem? Jedine v tom ze ukradene ucty nerusi... asi vim proc hodilo se jim vetsi cislo o uctech pro akcionare....
-
Osobní telefon mám hloupej kvůli bance takže autentifikátory nepoužívám a ono to není 100% bezpečný jak si lidi myslí.
-
Jsem netušil že se dají do hesla dávat i krom číslic a písmen , znaky a procenta atp... ještě že to más autorizované přes ten autentifikátor...
-
Prosím o vysvětlení slova "dedukovatelnej" jinak tohle jsou fragmenty ne řetězec znaků takže vlastně celkem k ničemu, jediný co ti to prozrazuje je co všechno za znaky heslo může obsahovat, stačí pár vteřin a heslo může být zas úplně jiný takže zkus to *3*
-
Ted uz jen 37mi mistneho hesla. Games diskuze jsou snadno dogooglitelny a ty dedukovatelnej a identifikovatelnej.
-
Jn, tebe jsem měl na myslí v mém příspěvku... ještě že máš tak složité heslo a 63 znaků to můžeš bejt v klidu. Důchod myslím neohrožen *3*
-
Tak jelikož mám mobilní ochranu prakticky na všechno, co ji může mít, tak jsem to uvítal. V podmínkách Steamu bych ale dal povinnost mít Steam Guard zapnutou. Ať už přes email nebo právě přes mobilní telefon. Ten email Vás nezabije. Sice někdo namítne, že člověk ztratí telefon či ukradnou (tam mám pro změnu telefon odemykatelný přes otisk prstu) či zapomene deaktivovat u starého telefonu a přes nový to tak nejde, ale zatím nebyl problém cokoliv dořešit s podporou a většinou do jednoho dne. Zabezpečení je to minimální, co pro svůj účet můžete udělat. Silné heslo nemusí pomoct, email není sice nejbezpečnější použití při prolomoní ochrany, ale mnohdy je to může odradit, když na ně bude svítit zadání kódu pro odemčení účtu. Doporučuji si také občas nechávat účty a občas koupit i nějakou tu krabičku. Lépe se pak dokazuje vlastnictví účtu (naposledy u Wildstar, kdy mi prolomili docela složité 12 místné heslo.)
-
Myslím že párkrát, to snad každému... se stalo že si ho někdo přidal a chtěl něco měnit/ nabízel.
Jestli takhle se kradou i účty nevím... každopádně Scammerů je tam asi plno. -
Tak pro inspiraci pár znaků z 63 mého hesla, já jsem v klidu *3*
y'?~.p!3a.w*cs1a,`%gtmf=~x -
Moc casto steam nezapinam a kdyz uz, tak krome stahovani/restartovani updatu se musim prokilavat i notifikaci autentikatoru, kterej platformu myho telefonu stejne ignoruje. Pro me nevyhody steamu presahuji jeho vyhody (nenapada me vlastne zadna). A to jak mi nevratne rozbil moznost pouzivat mody pro Dark Souls mu nikdy neodpustim. V tomhle konkretnim pripade Games For Windows zlaty (!).
-
Bohužel 3,5% trhu je zanedbatelné množství pro tvorbu aplikace. Dokud bude mít skoro stejné procenta jako BB systém, tak se to nevyplatí tvořit pro něco tak zanedbatelného. Můžete se zlobit, být naštvaní, ale to je asi tak všechno, co Vám zbyde. Prostě máte okrajový systém. Co pak mají říkat, ti, co mají Firefox OS, BB (tam naštěstí funguje přes Android verzi, ale oficiálně není podporovaný), Tizen (ten je například v Asii mnohem rozšířenější než WP).
-
tak já jsem šestý, můžete se do toho pustit *3*
-
se ti divim cece, ze sem rovnou nehodis login a heslo, kdyz je ti to tak moc jedno....