Přejít na výpis diskuzí
Valve vede válku se zloději účtů na Steamu, každý měsíc jich vykradou 77 tisíc
10.12.2015 | Aleš Smutný
85 příspěvků
-
To tak dopadá, když lidi si dělají virtuální kamarády.
-
99,9% toho je o tom, ze nekdo puci ucet "kamosovi". Zadny dalsi zabezpecnovani netreba, je to jen a pouse zber dalsich osobnich udaju. A osobne me stim pekne s.rou, protoze to vopruzuje pri kazdym loginu.
-
Moc casto steam nezapinam a kdyz uz, tak krome stahovani/restartovani updatu se musim prokilavat i notifikaci autentikatoru, kterej platformu myho telefonu stejne ignoruje. Pro me nevyhody steamu presahuji jeho vyhody (nenapada me vlastne zadna). A to jak mi nevratne rozbil moznost pouzivat mody pro Dark Souls mu nikdy neodpustim. V tomhle konkretnim pripade Games For Windows zlaty (!).
-
A jak by mi jako mohl někdo odcizit účet? Jako že by někdo uhádl mé 18-místné heslo? *1* Nebo že bych ho někomu dal? *1* *1* Navíc je to chráněno ještě přes email, tak že bych jako někomu dal i přihlašovací údaje na email?? *1* *1* *1* Jako fakt nechápu tvl... *7*
-
-
Přesně tihle sebejistí borci "mě se nic nemůže stát" se pak strašně diví, jak se to stalo...
-
No zjištění hesla je sice obtížné a složité, ale spousta Trojanů to umí. Takže zasviněné pc, kde by ses přihlašoval, tak by to takový problém nebyl. A spousta lidí má stejné heslo jak na Steam, tak mail:)
-
-
Pokud má někdo zasviněný PC trojanama a ještě má stejné heslo na Steamu jak na e-mailu, tak dobře mu tak, být Valve bych to vůbec neřešil a naopak bych se mu ještě od srdce vysmál. *1* Teď kvůli takovým hňupům Valve znesnadňuje nákupy lidem bez chytrého telefonu? No to teda krásně vyřešili. *7*
-
-
Dám ti dragonlore suvenýr, jen potřebuju tvoje údaje od účtu
-
-
A to je opravdu někdo tak hloupý, že ty údaje někomu dá? *8*
-
-
Zcela evidentne je někdo tak hloupy, třeba ty, napsat verejne ze mas 18ti mistne heslo zavani docela velkou blbosti..
-
-
Tak to zkus cracknout.
-
-
V době cloudu se i takhle dlouhé heslo cracknout dá (pochybuju, že by si pamatoval náhodný shluk znaků, spíš to bude více slov s čísly a asi nějaký speciální znak). Jde jenom o to jestli se ti vyplatí cena.
-
-
co to meles
-
-
-
-
-
Tak jelikož mám mobilní ochranu prakticky na všechno, co ji může mít, tak jsem to uvítal. V podmínkách Steamu bych ale dal povinnost mít Steam Guard zapnutou. Ať už přes email nebo právě přes mobilní telefon. Ten email Vás nezabije. Sice někdo namítne, že člověk ztratí telefon či ukradnou (tam mám pro změnu telefon odemykatelný přes otisk prstu) či zapomene deaktivovat u starého telefonu a přes nový to tak nejde, ale zatím nebyl problém cokoliv dořešit s podporou a většinou do jednoho dne. Zabezpečení je to minimální, co pro svůj účet můžete udělat. Silné heslo nemusí pomoct, email není sice nejbezpečnější použití při prolomoní ochrany, ale mnohdy je to může odradit, když na ně bude svítit zadání kódu pro odemčení účtu. Doporučuji si také občas nechávat účty a občas koupit i nějakou tu krabičku. Lépe se pak dokazuje vlastnictví účtu (naposledy u Wildstar, kdy mi prolomili docela složité 12 místné heslo.)
-
-
Ad Steam email guard - viz můj příspěvek. Email guard jsem měl zapnutý. Jen se stačilo na chvilku zapomenout + bezpečnostní chyba (stejný, byť docela složitý heslo na dvou provázaných účtech). Ten email guard neřeší prakticky nic moc, i když díky němu jsem měl možnost účet okamžitě zablokovat, což by ale ve výsledku bylo stejně jedno, protože ať by se s tim účtem dělo následně cokoliv, tak by mi ho následně tak jako tak vrátili.
-
Nějaký ten rok zpátky mě ty krádeže celkem vyděsily. Tak jsem změnil hesla na všech těhle herních účtech (Steam, Uplay, Origin..) na dost složitá. Hlavně steam účet je defacto hned po bankovním ten nejcenější co mám. Appku bych uvítal, to by ale musela být i na WPhone *7*
-
-
Známý to vyřešil tak, že si koupil nějaký čínský křáp, co ho vyšel na 29 dollarů a tam má tyto aplikace. Nemá v něm ani SIM, nic. Prostě je na něm akorát zapnuté Wi-Fi přes domácí síť a ten telefon slouží pouze jako aplikace na SW ToR, Wildstar, Google a Steam. A jelikož tam běží jenom Wi-fi a zapíná jej pouze tehdy, když potřebuje nějaký kód na ověření, tak telefon vydrží i 5 dní bez nabití. Sice krám navíc, ale přijde mi to jako dobré řešení.
-
-
Asi to tu už někdy padlo, ale proč má Venkoslav tolik minusu vždycky? to jakože nakrknul nějaké individum co tedka žije jen minusovanim všeho co napíše? :D
-
-
Jo přesně tak:) Skrz všechny diskuze a příspěvky:)
-
-
-
-
-
Pomerne dobra ochrana je nesdílet cokoliv s nekym dalším, všechno blokovat. Ono když takovej zlodej nevi co vlastne na uctu mate tak je min pravdepodobny ze si da tu praci ho ukrást. jenze dneska se rad každý chlubi svými virtuálními uspechy...pak to tak dopada.