Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Brejle jsou výstup, kinekt je vstup. :-) Vůbec si neuvědomuješ potenciál tý technologie. A kdo mluví o skákání? Klidně seď v křesle a ovládání si namapuj na palce, jakobys držel gampad. Koneckonců maketu gamepadu si můžeš v ruce klidně nechat. A nebo chuť do ruky banán a užívej ho jako letecký joystick... :-)
  • Nejdokonalejsi ovladac je....nasr*t na ovladace, at udelaj konecne pokracovani Half-Life *1*
  • calwin
    jazz. je to steam práve zažívam problémy s connectom na novom notebooku...
  • Jazz
    Tak to asi nebude Steamem ne ? Omg.. *6*
  • Kronoss1
    True that.
  • radši nějaký brejle/reality vizor, skákat kolem kompu jako idOt ti nikdo nebude. A pak už hologramy.
  • Nejdokonalejší ovladač je žádný ovladač, což je Kinekt. Jen musíme počkat ještě tak 2 další generace, než se technicky vyladí do fáze, že bude 100° detekovat hnutí každým svalem a z očí vysleduje bod, kam se člověk kouká. Potom veškeré myši, klávesnice i gamepady ztratí smysl.
  • Kronoss1
    Vždycky se najdou tací, kteří si stěžují, že ta hra není na PC a obráceně, ale obecně jsem neviděl, že by si PC hráči nějak stěžovali, mám spoustu vlastních titulů.

Porty. Pokud si myslíš, že se musí dělat celá hra znovu jen kvůli ovládání, tak se pleteš. Je to strašná kravina. Jak jsem psal výše, je to jen o neschopnosti a lenosti ten port udělat dobře. Pro vývojáře je jen pohodlnější to ovládání tolik neřešit a jen je přemapovat. Kdyby nebyli líní, tak si jich banda sedne a vymyslí pohodlné ovládání jak na PC tak na konzole zvlášť. A jak jsem psal výše, já jsem v životě nehrál hru, která by se mi hrála špatně kvůli tomu, že nemám gamepad. To je jen mýtus a výmysl. Já jsem nikdy neměl potřebu kupovat gamepad kvůli tomu, že mi klávesnice a myš nevyhovuje.
    Teď znovu o autech a převodovkách. Pleteš se velice příteli. V dnešní době se automaty pomalu, ale jistě rozšiřují, to je fakt, ale pokud sis někdy teď kupoval auto nebo alespoň zavítal do nějakého konfigurátoru, všimneš si, že drtivá většina "dostupných aut" má stále manuál, anebo je tam jak manuál, tak automat. Já bych si na automat nestěžoval, protože automat mám a je lepší než nějaká kvrdlačka, která je naprosto k ničemu. A když nechci automat, tak si koupím manuál, jak jednoduché.

Já si určitě nestěžuji na některé tituly, které jsou jen na konzole. Mně je to jedno. Myslíš, že si stěžují ti, kteří vlastní Xbox na to, že některé hry jsou jen na PS3 a obráceně? A znovu opakuji, že se mi vždycky všechno ovládalo na klávesnici s myší úplně v pohodě. Dále říkáš, že je žánrů více (ano) a že se na některé hodí gamepad víc, uveď alespoň 3, které jsou dostupné napříč platformami.
    Drtivá většina RPG se na gamepadu hraje blbě. Dark Souls jsem nehrál a spíš mi ta hra připadá jako bojovka a né jako klasické RPG, ale dejme tomu.
    Já ti řeknu, proč se nehraje FPS multiplayer napříč platformami, protože by to pro konzolisty bylo nehratelné. Dostávali by nehorázně na frak od PC hráčů s klávesnicí a myší.

Mé interpretace vycházejí z tvé logiky a pevně se jí řídí. Že ty nejsi ochoten to přiznat je věc jiná.
  • Jako vtip je to dobre, ale ID, ktere udelalo Quake udelalo i Rage a z toho jde lepe poznat, jak by vypadalo Quake, kdyby ho ID delalo dnes.
  • Neexistuje neco jako obecne ergonomicky ovladac. Ergonomie je optimalizace za nejakym ucelem. Klavesnice je ergonomicky ovladac pro psani textu vsemi deseti (i kdyz bohuzel ne dokonaly, porad si s sebou nese handicap rozlozeni klaves psaciho stroje, ktere bylo ovlivneno mechanickou podstatou toho stroje, a dnes je zbytecne a kontraproduktivni). Klavesnice ale neni ergonomicky ovladac pro hrani automobilovych simulatoru (zde exceluje volant a i gamepad je lepsi), nebo na hrani cehokoliv v kresle u televize, nebo dokonce v poloze lezmo u televize, cemuz je ergonomicky nejlepe prizpusoben gamepad.

Lisi se to tim, ze psani vsemi deseti je urceno pro dve ruce a tomu je prizpusobena i klavesnice. Hry na klavesnici ale hrajes pouze jednou rukou, druhou rukou ovladas mys. Klavesnice pro jednu ruku by mela vypadat jinak a navic pro hrani RTS by bylo daleko lepsi, kdyby mela dalsi ovladaci prvky, treba analogovou packu pro palec, kterou bys mohl napriklad pospuvat plynule mapu. Pro hrani mechwarriora, ktery ma rovnez komplexni olvadani, predevsim ty starsi, by se treba zase hodilo analogove tahlo pro plynule ovladani rychlosti. Takovym tahlem by se dala i krasne prelevat energie mezi zbranemi a stity, jak mel xwing a tak dale a tak dale. Pro hrani PC her si lze predstavit daleko lepsi a ergonomictejsi ovladac, nez je kancelarska klavesnice. Pak by hry s komplexnim ovladanim byly pristupnejsi i pro nehardcore hrace. A nemusely by se tolik zjednodusovat. Dnes je ovladaci schema vetsiny her tak jednoduche, za nabizi mizivou variabilitu.
  • Myslis na gamepadu na PC nebo na gamepadu na konzoli?

Na konzoli na gamepadu se hraje skvele. DS ma jedno z nejlepsich ovladani co jsem kdy videl a lze dohledat, ze tuto hru za ovladani chvalim od pocatku. Rovnez lze dohledat, ze uz kdyz se objevila petice, aby vznikl port na PC jsem prohlasil, ze tato hra neni portovatelna na K+M. Takze me nijak neprekvapuje, jak to dopadlo, i kdyz mi to nikdo neveril. Uvedomuji si, ze to nechapes a odmitas tomu verit, ale gameplay te hry je velmi prizpusobena gamepadum, jejich vlastnostem, jejich vyhodam i slabinam. A tohle na k+m jednoduse prevoditelne neni, protoze k+m ma jine vlastnosti, jine vyhody a jine slabiny. Ta hra neni delana na k+m, je delana na gamepad.
  • Nepopiram, popiram tvou interpretaci mych slov. Rozdil mezi tim co jsem uvedl a jak ty to vykladas jsem uvedl jasne.

To ze ty bys to nerekl na veci nic nemeni, proste to tak je.

PC hrac nemuze za spatny port, to je pravda. Ale nektere hry jsou udelane na miru gamepadu a ty se potom jednoduse portovat na k+m nedaji, leda udelat celou hru znova a to uz potom neni port. Nikde neni receno, ze kazda hra musi byt dobre ovladatelna na k+m. Zvlaste kdyz je to hra delana pro konzole a je delana pro gamepad. Neni nic spatneho na tom, ze takova hra se preportuje na pc, ale je potreba ji ovladat gamepadem. Kdo gamepad nechce, ten se holt omezuje a dobre si takovou hru nezahraje. Je to jako by sis koupil auto s automatickou prevodovkou a pak si stezoval, ze ti to nevyhovuje, ze chces manual, ze manual je lepsi a ty chces, aby kazde auto melo manual. Je takova stiznost spravna, protoze ty vyrobce toho auta prece platis? Neprijde ti to jako blbost?

Jestlize si nepripadas omezen, tak si urcite nestezujes na to, ze nektere hry jsou jen na konzolich a nektere porty konzolovych her se lepe ovladaji na gamepadu. Jestli ano, tak se citis omezen, ale chybu nehledas u sebe, ale u jinych.
    Tech zanru je daleko vic, naz jsi uvedl a na nektere z nich se hodi gamepad vic, naz k+m, ale to je jedno. Ano, jsou zanry, ktere se s mysi ovladaji snadneji. To je proste to co rikam, kazdy ovladac ma sve vyhody a nevyhody, zadny neni lapsi, kazdy ma to svoje a v necem prevysuje ty ostatni. A neni to jen o zanru, ale i o hre samotne. Urcite jsou RPG, ktere by se na gamepadu ovladaly blbe, ale RPG typu Dark Souls nebo Dragon's Dogma se mi na gamepadu ovladaji velmi dobre a minimalne ten Dark Souls je na k+m bez zmeny gameplaye a predelani cele hry neportovatelny.
    Nevim proc se nehraje multiplayer napric platformami. Nejspis za tim stoji nejaka obchodni nebo bezpecnostni opatreni. Urcite to neni kvuli ovladani. Protoze klavesnici s mysi jde pripojit i ke konzoli, moc her to nepodporuje, ale technicky problem to neni. A pokud by slo nastavit jake zapasy jsou povoleny pro konkretni zapas, nebyl by problem ani v tomto. Hraci s ruznymi ovladaci by se daly oddelit a urcite by se daly najit i smisene zapasy.
    Souhlasim s tebou, ze zadnou logiku jsi neuvedl. Popiras ale svou interpretaci mych tvrzeni, tu logiku kterou k nim prisuzujes je tva vlastni, at si to uvedomujes nebo nikoli.
  • hah, je pravda, že gamepad je pohodlný no keby na nejakej klávesnici prirobili tie analógové tlačítka, mám na mysli RB a LB alebo R1 a L1, tak by som bol rád ako taká blcha, napr. v mafii 2 som jazdil výhradne s gamepadom kvôli tým analógovým zadným tlačítkam, dali sa plynule regulovať plyn a brzda a bolo to viacej realistickejšie ako na klávesnici keď stlačím tlačítko dozadu a auto zastane alebo pridá bez možnosti regulácie alebo udržiavania stálej rýchlosti...
    na druhú stranu by som nevedel a asi ani nikdy nebudem vedieť hrať napr. fifu na pc alebo hocijakú hru na ps3 na gamepade, kvôli tomu že som zarytý pc hráč ...
    Nedávno som si ku ps3 musel kúpiť eagle eye converter aby som si plne vychutnal hry, jednoducho ja som gamepadový antitalent... zatiaľ som prešiel RDR, COD 3 a Resistance 1 úplne bez problémov s klávesnicou a myškou, práve mám rozohratý Resistance 2. Je to hlavne preto že príde mi neprirodzené hrať s gamepadom fps a mieriť s tými páčkami.
  • Vidis prave teba Valve hlada, ergonomickejsi "existujuci'' ovladac si sice neporadil, ale aspon sa mozes u Valve prihlasit o pracu. Preco si myslis, ze pisanie vsetkymi desiatimi sa nejako velmi lisi od rychleho ovladania vacsieho poctu klaves = funkcii , ktore je treba pri RTS a simulatoroch? Samozrejme, ze klavesnica nebola navrhnuta primarne na hranie hier, ale pre ucely ako pisem je momentalne najidealnejsi ovladac.
  • Keyz
    Jestliže budou pořád dělat porty z konzoly který mají stejný HW mnoho let a nebudou to na PC zásadně vylepšovat to to bude jako to je.Jedno PC vydrží dlouho a hry z portů na tom budou vypadat pořád stejně.
    Je pak zase špatně,že není vidět pořádný pokrok jako to bývalo :(
  • Robotron3
    Klávesnice + myš je přesnější a má víc možností (čudliků). Gamepad je zase pohodlný. A to je celý. Jak se někdo o tom může tak sáhodlouze bavit a rozebírat to (myslim celou diskusi)...
  • Páni, to je mudrců. Jsem téměř PC fanatik a víte co? Mám gamepady dokonce dva. FPS k+m, ale třeba Prince of Persia jedině gamepad. Všechna ta komba na klávesnici postě nedáte. Ergonometrie gamepadu je špičková. Ruce složené v klíně, naprostá uvolněnost. Jinými slovy - každý z těchto ovladačů má své klady a zápory. Chápu konzoláře, protože většina konzolovek je úžasně zábavných a na gamepadu báječně hratelných. Ale to samé platí pro k+m v případě FPS, RTS aj. Ale abych netrhal partu. Klávesnice a myš nejsou primárně herní zařízení. Jejich ergonomie je dobrá, ale sami vidíte, že HERNÍ klávesnice a myši vypadají kapku jinak. Zatímco s gamepadem se pohodlně rozvalíte v křesle, zkuste to s k+m bez toho aby vás bolelo za krkem, byli jste našponovaní, zkroucení či strnulí. Mluvím o lidech, kterým je víc jak 30 a hrají víc jak 4 hodiny v kuse. A závěr? Určitě jde hrát mnohem lépe než doposud, zatím ale nevíme jak *4*
  • Spades
    on mysli nejspis BF3 a NFS Shift :D:D:D
  • Spades
    Ta hra se hraje strasne i na gamepadu... Proto jsem cekal na port, protoze ta hra je jak delana na klavesnici a mys, ale holt kdyz je vyvojar kok0t, tak co nadelas...
  • Nejde nepřipojit :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit