Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kronoss1
    A kdo říká, že musím hrát a musím být schopen hrát, všechno, co je k dispozici? Nemusím, protože nechci. Já nechci hrát automobilové závody nebo simulátory, protože se přes týden nařídím v autě dost a když si budu chtít zajezdit, tak prostě sednu do auta a jedu, jak jednoduché.
    PS: Ale tvrdíš, dle tvé logiky by všichni měli mít všechno, aby se neochuzovali o herní zážitek.
  • Kronoss1
    Jediný důvod ke koupi konzole by byl, kdybych si chtěl zahrát hru dělanou jen na konzole, jiný důvod nevidím. A zase se dostáváme k tvé logice, podle tebe by lidi měli mít jak konzoli, tak PC, ale k čemu? Proč bych si měl kupovat 2 stejné hry - 1 na konzoli a 1 PC? A kdybych to přetáhl na tvou oblíbenou alegorii o autech, tak bych nesměl mít jen osobní auto, dejme tomu BMW 3, ale taky SUV, Jeep, něco jako Citigo, tranzit, náklaďák, dodávku atd., protože jinak se ochuzuješ o řidičský zážitek. Trochu blbost ne?
  • Jo presne tim. Ano, presne, kazdy kdo nema volant se take omezuje, protoze volant nekterym hram pridava novou dimenzi. A vubec netvrdim, ze kazdy musi mit vsechno. Ja treba nemam xbox s kinectem, nevadi mi to, ale omezuji se tim, nemuzu hrat vsechno, co je k dispozici a nebo se stejnym hernim prozitkem. Myslis ze klavesnice je lepsi na ovladani automobilovych simulatoru nez volant?
  • Tím ovládáš CNC, čili opět psaní kódu :-), ne samotný stroj. Ergonomie analogového řízení je v něčem zkrátka nedostižná.
  • To si ze me delas legraci ne? Klavesnice je ergonomicky navrhnuta na psani textu vsemi deseti a prizpusobena mirne pro programovani a ovladani pocitacu. Nikoli na hrani her. Proc myslis ze ma velky mezernik? Proc myslis ze ma levy a pravy alt, ctrl a shift? Pro ovladani jednou rukou? Kdy jsi pri hrani hry potreboval funkci SysRq? Ne, klavesnice vubec neni ergonomicky prizpusobena pro hrani her a ovladani jednou rukou. A o, dovedl bych navrhnout inovativni ergonomictejsi ovladac vychazejici z klavesnice. Mimo jine by na nem byla rada analogovych prvku a nejen tla itka, ale i potenciometrove tahla a podobne. Byl by vybaven zpetnou vazbou, pravdepodobne i gamepadovou pakou (mozna odnimatelnou), byl by vybaven konektory pro pripojeni dalsich periferii at treba noznich ovladacu tak i treba biometrickych snimacu. Dnes se da vymyslet a udelat spousta veci. A hram by to dodalo novou stavu.
  • Kronoss1
    Já, že se herně omezuji? A v čem? Že nehraji s gamepadem? Prosím tě, to snad ani nemyslíš vážně. Já hraji všechno, co chci hrát a gamepad k tomu nepotřebuji. Kdyby se všichni řídili podle tvé logiky, tak by všichni museli mít klávesnici a myš, gamepad (vice druhů), joystick, volant a kdo víc co ještě. A jak jsem říkal, já opravdu nemůžu za to, že nikdo nevymyslel něco lepšího než klávesnici, až to někdo vymyslí a bude to opravdu dobré, tak proč ne, ale do té doby ..
  • A ja som si naivne myslel ze o region locku rozhoduje distributor, diky za objasnenie ze si to Steam sam od seba urcuje. *7* A nejaku konspiracnu o 9/11 nenahodis?
  • Jo, to je tvuj postoj a je v poradku, pokud s tim prijimas skutecnót, ze se herne omezujes. Spatne to zacne byt, kdyz kvuli tomu za nes kritizovat hry a vyvojare, ze udelali hru pro gamepad a ne k+m.

A znovu, opravdu nejde o to, co je lepsi. Jde o to, ze kazdy ovladac je jiny a umoznuje neco jineho. Ano, s traktorem nebudu jezdit do mesta na drobne nakupy, ale s autem zase nebudu orat pole. Takze podle me je dobre ze existuji ruzne ovladace a ze pro ne vyvojari delaji ruzne hry, zvysuje to rozmanitost her. A me by se i libilo, kdyby hry kombinovali vice o ladacu, treba na konzoli gamepad a move, treba ze na gamepadu by se normalne hralo a move slouzilo k ovladani odstrelovacky.
  • Kdyby ano, znamenalo by to, ze je spatny? Bohuzel pisu na klavesnici, co to znamena?
  • Hlavni problem steamu je, ze se snazi dostat celou pc herni scenu pod kontrolu. V normalnim obchode si koupis zbozi a tim s timto obchodem koncis, nema nad tebou zadnou moc, nekontroluje te a nediktuje ti zadne podminky. Steam ano a sve moci nad hraci zneuziva k prasarnam jako je region lock nebo dvoji ceny. Ale protoze ma pekne slevy, lide to radi prehlizi. A je jim jedno, ze je jako chobotnice, ktera pod sebe stahuje i hry, ktere si koupis jinde, vcetne retailu.
  • Ethy
    Vím že to stejně nemá cenu, ale flákni si jí prosím ok? CS:GO je kravina, ale Dota 2 je hra o který se ještě bude mluvit :)
  • Magister_Peditum
    Utřel jsem slzičku.
  • Nemas pravdu, netvrdim ze konzole je lepsi, netvrdim ze gamepad je lepsi, netvrdim ze grafika je nepodstatna. Ten zbytek potom tvrdim. O konzoli tvrdim, ze ma i sve vyhody a ze nejlepsi je mit oboji, konzoli i pc. Gamepad to same. Ografice tvrdim ze neni na hre to nejdulezitejsi a ze na grafice je nšjdulezitejsi jeji funkcni stranka, po te vytvarna a az nakonec technicka, tou se pritom pc hraci ohani nejvic. A v mem prvnim postu upozornuji na neochotu pc herni sceny pouzivat ne o jineho nez k+m, jako priklad davam gamepad, coz je dnes asi nejrozsirenejsi herni ovladac. Jak vidis, stale jsi me jeste nepochopil, takze stale ti mam co rict.
  • Magister_Peditum
    IL-2 Sturmovik, Arma 2, X3 Reunion a další klasičtí zástupci simulátorů se jako dají hrát na gamepadu? *15*
  • calwin
    edie: samozrejme nevylučujem že to mohlo byť zavinené stavom môjho PC ako som sa zmienil... ber to iba ako môj názor... faktom ale je že poslednú dobu zažívam na jednej z mojich mašín problémy s pripojením dosť často...
  • Mě by jenom zajímalo, z čeho přesně je souzeno, že si stěžuju, když sám akorát konstatuji tu změnu postojů za posledních osm let - cituji "neříkám, že je to dobře/špatně, jenom se mi líbí ta turbulence v názorech." To mám svoji lhostejnost pro jistotu zdůraznit dalším odstavcem?
  • -> calwin: Mám steam už zhruba 6 let (tyjo to to letí) a za tu dobu jsem steam nemohl spustit tak dvakrát. Byly sice časy kdy friends na steamu fungovali stylem 50 na 50 jestli se zrovna s přáteli uvidíme online, ale to nemělo vliv na spustitelnost her. Tolik moje zkušenosti k té spolehlivosti a nestabilitě steamu kterou si zmiňoval.
  • Meleš bláboly chlapečku. Já osobně mám také gamepad ale využívám ho jen u sportovních her typu FIFA,Pro Evolution(ale to jsem už dlouho nehrál) a NHL. Občas jsem na něm hrál auta protože mě nebaví sedět u klávesnice jak přibitej ale vždycky se tak opřu do židle. Jinak na střílečky ani omylem bych gamepad nechtěl. A co potom takovej Starcraft nebo Command and Conquer? Jak můžeš hrát strategie na ovladači? *1*
  • Hmm dívam sa že dalšia gamepad hater diskusia... viete čo pcčkári plačte:) veru máte prečo ...
  • Kronoss1
    Je to hlavně na policistovi. Většinou se to asi přehlíží, ale legálně na silnici s traktorem nesmíš. Smíš na silnici jen pokud jedeš na svůj pozemek nebo pole a to nejkratší cestou a když tě chytí, tak musíš prokázat, že tam opravdu jedeš. Taky bys měl mít povinné ručení a nějaký další papíry, ale vzhledem k tomu, že traktor nevlastním, tak si nejsem podmínkami úplně jistý.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit