Přejít na výpis diskuzí
Valve žehrá na minimum invence ve vývoji HW, chce to změnit
4.9.2012 | Petr Poláček
152 příspěvků
-
Na normální silnici se nesmí s traktorem? Jestli je to pravda, tak teda asi sepsu svýho instruktora. *15*
-
Mě by jenom zajímalo, co Vám Steam, potažmo Valve vlastně udělaly, že si na to někdo pořád stěžuje?
-
owned! *1*
-
simulatory? gamepad?
:-D
:-D -
Víš, já jsem ten, který gamepad nemá a ani si ho k PC pořizovat nebude. Proč? Protože už 10 let hraji na klávesnici s myší a doteď mi to nedělá problém a nevím jak ostatní, ale za ty roky jsem se nesetkal se hrou, u které bych si řekl: ,, Ty jo, potřebuji gamepad". Ale abys mi neříkal věci typu: ,, Vždyť jsi na gamepadu v životě nehrál", tak hrál, asi 5 let na Playstationu. Já neříkám, že gamepad je špatný, ale hodí se jen na určité hry a to jsou bojovky typu Devil May Cry, ale na FPS, RPG, RTS, adventury a simulátory se více hodí klávesnice a myš. Výroky typu, že PC hráči odmítají vývoj, tím, že nechtějí hrát na gamepadu jsou naprosto scestné. PC hráči neodmítají inovace v oblasti ovládání, jen prostě ještě nikdo nevymyslel něco lepšího, za to PC hráči nemohou. Já ti neberu tvoje opojení gamepadem a přeji ti ho, ale určitě si kvůli tobě nepoběžím koupit gamepad, který mi k hraní nevyhovuje a to samé platí pro případné budoucí inovace, které budou horší než klávesnice a myš.
Jinak, tvá analogie o autech, traktorech a motorkách je docela mimo. Já bych si motorku nekoupil, protože se na to bojím vlézt, jelikož je to mnohem víc nebezpečné než auto. A traktor? Ty budeš jezdit s traktorem do města na nákup nebo na projížďku? Asi těžko co, vzhledem k tomu, že na normální silnici s traktorem nesmíš. -
Nechci bejt rejpal nebo tak, ale nezapomínejte že i velký Antonov (autor grafické stylizace HL2) byl "pouhý" industrial designer a s hrami až tolik společného neměl (sice měl vystudovanou i školu herního designu, stále ale až po industrial designu). Jelikož nedávno odešel z VALVe, je možné že za něho hledají náhradu :)
-
Souhlas.
-
Soustruhy, ohraňovací lisy, děrovací lisy, lasery, plazmy... To všechno se dneska ovládá klávesnicí. Většinou jedinym ovládacim prvkem, který není na klávesnici, je potenciometr k úpravě rychlosti posuvu/řezu. A tlačítkou nouzového vypnutí. Pochopitelně nemluvím o ventilech a jiných prvcích, které ale nemají se samotným nastavením stroje respektive práce, kterou má vykonávat, monoho společného...
-
at radsi koukaj udelat poradnou hru a ne sr*cky jako DOTA 2 nebo Counter Strike GO *13*
*14* *14* -
Ak si si nevsimol, tak doba pisacich strojov je uz davno prec, klavesnice sa prisposobuju potrebam , pridavaju sa lahko pristupne klavesy, numpad, klavesove sipky, specialne game upravy s prisposobenim na wsad, makro programovanie klaves na prisposobenie konkretnym potrebam. Princip zostal ale rovnaky ako v minulosti, ergonomia na pohodlny pristup k velkemu poctu klaves. A mimochodom podla mna ten sustruh sa dnes uz velmi casto klavesnicou ovlada ;-)
-
Prezentuje se jak nějaký důchodce, přitom rozpoutává flamy o gamepadech a konzolích jak nějaký malý fracek. Zbytečné.
-
http://www.youtube.com/watch?v=W1ZtBCpo0eU
-
lenže systém ktorý je svojim spôsobom nestabilný je pre mňa zlý nezaujíma ma jeho internetový obchod teraz... ale jeho knižnica hier ktoré si vyžadujú funkčnosť steamu...
a že ja považujem výpadok steamu za ku**a problém ktorého som sa nevedel zbaviť... ostatné veci ti môže ponúknuť aj hocijaký origin... niekomu sa možno páči že si po dlhom dni dojde zahrať dotu 2 (napríklad) a systém nie a nie naštartovať... -
a proc si jako myslíš že lidi ted hrajou hry ply nasilí a zabíjení, jenom proto, že teď neni ve skutečnsti...a taky to nutkani k tomu je mozna taky trochu pruprava od prirody aby nam slo to valceni prise co nejvic od ruky..
-
Steam ma ako vsetko na svete svoje vyhody a nevyhody. Nevyhoda je, ze je ti forma drm, steamworks hry si bez neho legalne nezahras. Ale nazvat zlom system, ktory ponuka zdarma cloud, komunitnu podporu, f2p tituly, zlavy a pretlaca svojimi sluzbami a cenami legalnost aj do predtym cisto piratskych koncin je len trolling.
-
Nikoliv. Klávesnice je ergonomicky navržená na psaní abecedy deseti prsty obou rukou. Maximální počet tlačítek s tím nesouvisí, souvisí s tím nutný počet písmen (Asii nechme stranou). Rozmístění kláves je historicky dáno psacími stroji, které byly mechanické a nemohly tlačítka křížit. O ergonomii hráčovy WASD pazoury tehdá fakt nikdo neuvažoval. :-)
Pokud bys měl pravdu, proč se tedy auto, mikrovlnka anebo soustruh taky neovládá klávesnicí? -
w00d00: No dyk vlastně jo, ta jeho blbost tu přímo žhne.
-
Aha a to jako bude větší sranda nebo co?
-
heatovat znamená ohřívat.. :)
-
ohľadne toho steamu má fakt problém s pripojením takže podľa môjho názoru je to nutné zlo... často krát zapínam komp s nádejou či sa tento krát vôbec napojím na steam... momentálne som zmenil mašinu tak uvidím či to blbne aj tam a zistím či to bola len vec pripojenia
a čo sa týka toho "grafika je nepodstatná" tak už som sa raz vyjadril že ide ruka v ruke s hernými mechanizmami preto nie je nepodstatná ale taktiež nie je alfou omegou... čo dnešný hráči dosť nechápu... takého witchera tiež nikto nehrá kôli grafike ale kôli dokonalému deju...