Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na normální silnici se nesmí s traktorem? Jestli je to pravda, tak teda asi sepsu svýho instruktora. *15*
  • Mě by jenom zajímalo, co Vám Steam, potažmo Valve vlastně udělaly, že si na to někdo pořád stěžuje?
  • owned! *1*
  • trolo
    simulatory? gamepad?

:-D

:-D
  • Kronoss1
    Víš, já jsem ten, který gamepad nemá a ani si ho k PC pořizovat nebude. Proč? Protože už 10 let hraji na klávesnici s myší a doteď mi to nedělá problém a nevím jak ostatní, ale za ty roky jsem se nesetkal se hrou, u které bych si řekl: ,, Ty jo, potřebuji gamepad". Ale abys mi neříkal věci typu: ,, Vždyť jsi na gamepadu v životě nehrál", tak hrál, asi 5 let na Playstationu. Já neříkám, že gamepad je špatný, ale hodí se jen na určité hry a to jsou bojovky typu Devil May Cry, ale na FPS, RPG, RTS, adventury a simulátory se více hodí klávesnice a myš. Výroky typu, že PC hráči odmítají vývoj, tím, že nechtějí hrát na gamepadu jsou naprosto scestné. PC hráči neodmítají inovace v oblasti ovládání, jen prostě ještě nikdo nevymyslel něco lepšího, za to PC hráči nemohou. Já ti neberu tvoje opojení gamepadem a přeji ti ho, ale určitě si kvůli tobě nepoběžím koupit gamepad, který mi k hraní nevyhovuje a to samé platí pro případné budoucí inovace, které budou horší než klávesnice a myš.
    Jinak, tvá analogie o autech, traktorech a motorkách je docela mimo. Já bych si motorku nekoupil, protože se na to bojím vlézt, jelikož je to mnohem víc nebezpečné než auto. A traktor? Ty budeš jezdit s traktorem do města na nákup nebo na projížďku? Asi těžko co, vzhledem k tomu, že na normální silnici s traktorem nesmíš.
  • Nechci bejt rejpal nebo tak, ale nezapomínejte že i velký Antonov (autor grafické stylizace HL2) byl "pouhý" industrial designer a s hrami až tolik společného neměl (sice měl vystudovanou i školu herního designu, stále ale až po industrial designu). Jelikož nedávno odešel z VALVe, je možné že za něho hledají náhradu :)
  • Kronoss1
    Souhlas.
  • Whoossain
    Soustruhy, ohraňovací lisy, děrovací lisy, lasery, plazmy... To všechno se dneska ovládá klávesnicí. Většinou jedinym ovládacim prvkem, který není na klávesnici, je potenciometr k úpravě rychlosti posuvu/řezu. A tlačítkou nouzového vypnutí. Pochopitelně nemluvím o ventilech a jiných prvcích, které ale nemají se samotným nastavením stroje respektive práce, kterou má vykonávat, monoho společného...
  • jindra.veliky
    at radsi koukaj udelat poradnou hru a ne sr*cky jako DOTA 2 nebo Counter Strike GO *13*

*14* *14*
  • Ak si si nevsimol, tak doba pisacich strojov je uz davno prec, klavesnice sa prisposobuju potrebam , pridavaju sa lahko pristupne klavesy, numpad, klavesove sipky, specialne game upravy s prisposobenim na wsad, makro programovanie klaves na prisposobenie konkretnym potrebam. Princip zostal ale rovnaky ako v minulosti, ergonomia na pohodlny pristup k velkemu poctu klaves. A mimochodom podla mna ten sustruh sa dnes uz velmi casto klavesnicou ovlada ;-)
  • Robotron3
    Prezentuje se jak nějaký důchodce, přitom rozpoutává flamy o gamepadech a konzolích jak nějaký malý fracek. Zbytečné.
  • http://www.youtube.com/watch?v=W1ZtBCpo0eU
  • calwin
    lenže systém ktorý je svojim spôsobom nestabilný je pre mňa zlý nezaujíma ma jeho internetový obchod teraz... ale jeho knižnica hier ktoré si vyžadujú funkčnosť steamu...

a že ja považujem výpadok steamu za ku**a problém ktorého som sa nevedel zbaviť... ostatné veci ti môže ponúknuť aj hocijaký origin... niekomu sa možno páči že si po dlhom dni dojde zahrať dotu 2 (napríklad) a systém nie a nie naštartovať...
  • a proc si jako myslíš že lidi ted hrajou hry ply nasilí a zabíjení, jenom proto, že teď neni ve skutečnsti...a taky to nutkani k tomu je mozna taky trochu pruprava od prirody aby nam slo to valceni prise co nejvic od ruky..
  • Steam ma ako vsetko na svete svoje vyhody a nevyhody. Nevyhoda je, ze je ti forma drm, steamworks hry si bez neho legalne nezahras. Ale nazvat zlom system, ktory ponuka zdarma cloud, komunitnu podporu, f2p tituly, zlavy a pretlaca svojimi sluzbami a cenami legalnost aj do predtym cisto piratskych koncin je len trolling.
  • Nikoliv. Klávesnice je ergonomicky navržená na psaní abecedy deseti prsty obou rukou. Maximální počet tlačítek s tím nesouvisí, souvisí s tím nutný počet písmen (Asii nechme stranou). Rozmístění kláves je historicky dáno psacími stroji, které byly mechanické a nemohly tlačítka křížit. O ergonomii hráčovy WASD pazoury tehdá fakt nikdo neuvažoval. :-)

Pokud bys měl pravdu, proč se tedy auto, mikrovlnka anebo soustruh taky neovládá klávesnicí?
  • w00d00: No dyk vlastně jo, ta jeho blbost tu přímo žhne.
  • Aha a to jako bude větší sranda nebo co?
  • heatovat znamená ohřívat.. :)
  • calwin
    ohľadne toho steamu má fakt problém s pripojením takže podľa môjho názoru je to nutné zlo... často krát zapínam komp s nádejou či sa tento krát vôbec napojím na steam... momentálne som zmenil mašinu tak uvidím či to blbne aj tam a zistím či to bola len vec pripojenia

a čo sa týka toho "grafika je nepodstatná" tak už som sa raz vyjadril že ide ruka v ruke s hernými mechanizmami preto nie je nepodstatná ale taktiež nie je alfou omegou... čo dnešný hráči dosť nechápu... takého witchera tiež nikto nehrá kôli grafike ale kôli dokonalému deju...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit