Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Whoossain
    Tady padají názory, jako že PC hráči nestojí o žádný inovace v oblasti vstupních zařízení, protože odmítají gamepad. Vždyť je to blbost. Gamepad je prostě nepřesný zařízení se špatnou ergonomií a nenabízí dostatek komfortu při jeho používání. O tom to je. Já sám se inovacím v oblasti vstupních zařízení nebráním a nechá se jich vymyslet hromada, to je holej fakt. Sám využívám k ovládání většiny her keypad Nostromo a např. nová klávesnice S.T.R.I.K.E. 7 od Mad Catz mě hodně oslovila svojí variabilitou a zpracováním a opravdu jsem na ni zvědavej (pokud ji teda začne někdo v našich končinách prodávat). Ta inovace nemůže spočívat v tom, že se zhorší citlivost a přesnost ovládání nebo uživatelský komfort, ale v tom, že se současný vlastnosti ještě zlepší, rozšíří, bude dostupná větší variabilita atd...
  • Se tu pořád nehádejte, co je lepší ne? Lepší je vždy to, co danému člověku vyhovuje a ne to, co diktuje doba / móda / jiný hráč.

Já sám za sebe gamepad zkoušel, zkoušel jesm i jiné způsoby hraní her, ale mě prostě vyhovuje klávesnice + myš ve většině her a v té menšině mi to nevyhovuje proto, že tam se hraje na volantu *15*

Sám za sebe řeknu, že kdybych někdy měl hrát na nějaké konzoli, tak bez klávesnice a myši mě k tomu nikdo nepřinutí. *1*
  • tady je průšvih ten, že u dobrýho simulátoru, nebo tak propracovaný věci, jakou je ACE pro ArmAII potřebuješ použít skutečně celou klávesnici a i myš je výborně odladěná (na lítání byl vždycky zapotřebí joystick).

kdežto konzoloidní hraní přišlo s debillnim zjednodušenim na čtyři tlačítka a dvě osy :-/
  • Neni, vsechno to jsou dopravni prostredky, ktere maji svuj smysl a ucel a nema cenu u nich resit, ktery je nejlepsi.

Stejne tak kazdy ovladac - mys, joystick, gamepad, volant, move a podíbne maji kazdy svuj smysl a ucel. Rada her se s gamepadem ovlada lepe a hry typu dead nations nebo gravity crash (jednim analogem se presne ridi pohyb, druhym se miri/strili). Sportovni hry nehraju, ale rada lidi v tomto smeru bere gamepady rovnez na milost. Gamepad je lepsi nez klavesnice na ovladani aut a letadel, kdy muzes vyuzivat i pohybovych cidel. U vsech her ti gamepad dava lepsi zpetnou vazbu zkrz vibrace a nektere hry toho vyuzivaji. A ma i dalsi vyhody nad klavesnici s mysi.
  • Nechápu ty mínusi. Víte vůbec, co vám Steam dělá v počítači? Nevíte...ví to akorát Valve. Přibližujeme se světu, tak jak nám jej prezentoval Minority Report (Philip K. Dick). Nabízí ale i velice kvalitní služby. Dostupnost široké škály her, podpora komunit a MP. Já jsem nakonec podlehl, ale dávám si sakra záležet na bezpečnost.

a masy který zobou z ruky Weyland-Yutani, pardon EA a jejich zmetkem originem
  • Myslim, ze se to stejne nemusi tolik resit, za par let je tu dalsi velka valka a pak se vsichni realiujem s tim nejlepsim ovladanim, rukama ve skutecnosti :D
  • Ty si zlo. Dám ti obrovskou ránu a lidi mi budou zobat z ruky.
  • Děláš si srandu? Protože je to FreeCoolIn, protože budeš mít autozaměřování, protože nechceš, abys rozbrečel děcka, který budeš s myší skillovat, a protože to řekl Jejdasek!
  • Steam je zlo, ale dej lidu obrovske slevy a budou ti zobat z ruky :-).
  • Mě by hlavně zajímalo, jak někdo může hrát bojovky nebo závodní arkády na klávesnici. Jde to, ale naprosto to mrví zážitek a je to mnohem méně pohodlné, než na gamepadu.
  • gamepad neni odladeny ale je udelany tak aby na nem mohli hrat uplne vsichni deti starci hlupaci... no proste mainstream, to je jediny duvod proc se tak pouziva ;)
  • Magister_Peditum
    Proč bych měl měnit nejpřesnější nástroj ovládání za něco více neohrabaného?
  • Přesně zrovnatak 64-bit, která hra umí použít víc jak 4GB většina neli všechny vyuziji max. 2GB, pak se hráč nemůže divit že mrtvoli mizí dřív jak dopadnou na zem
  • Určitě stačí, aby přišlo ještě větší "zlo"
  • Teď opravdu netuším, ale je to ovladač připojený k PC. Každopádně minimálně pohyb od středu kamkoliv do stran je silně nepřesný. Pokud v příští generaci vyhodí ten thumbstick a dají tam něco, co zaznamená drobné pohyby volně pohybujícího se palce (a bez pružinek), tak to bude paráda.
  • Inquisitor
    *16*
  • Inquisitor
    Já ale neříkám že se to nedá hrát, ale že je to pro mě pohodlnější. Samořejmně nemyslim střílečky, ale sporty třeba fifu, nebo závodní hry, plošinovky apod.. A řešit to podle toho že je to na pc tak budu hrát na klávesnici je podle mě pěkná blbost.
  • U nejake konkretni hry nebo u vsech her? Na ps3 je to plynule.
  • Analogie s autem/motorkou/traktorem je úplně zcestná. A co že to můžu dělat s gamepadem, a s myší ne?
  • Doplnek: Myslim Dark Souls

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit