Přejít na výpis diskuzí
Valve žehrá na minimum invence ve vývoji HW, chce to změnit
4.9.2012 | Petr Poláček
152 příspěvků
-
:) No jak řekl kamarád u emulátoru s klávesnicí ... Vždyt´se to nedá na těch 22 tlačítkách vůbec hrát ! . Jo některé tlačítka je potřeba mít pevně v ruce . záleží na situaci , ale novodobé arkády i na PC nahrávají pozvolna gamepadům ;)
-
Tak ty důvody uveď, rád si je přečtu. Jak jsem došel k tomu, že si máš hru pořizovat dvakrát? No, tvojí logikou. Aby ses neochudil o herní zážitek, protože ten se na PC a konzoli bude lišit ne?
O tom řízení. Řídí se proto, že se řídit musí. U některých aut jako je Ferrari, Lambo, Nissan GTR, Aston Martin, Veyron a další, to je o zážitku z jízdy. Můj příklad pouze vyvracel tvoji logiku, která se nedá aplikovat na reálný život, a proto neplatí. -
Hádat se nebudu, ale pochybuji o tom. Ale kdybys sem dal odkaz přímo na zákon o silničním provozu, kde se o tom píše, budu rád.
PS: Žádný podtón v tom nehledej. -
Popíráš svá vlastní slova. Má interpretace tvé logiky je, troufnu si říci, přesná. Já sice nesleduji každou diskuzi, ale neřekl bych, že PC hráči "brečí" nad konzolovými exkluzivitami, mimochodem PC je má taky.
Teď něco k přizpůsobení ovládání. Víš, žádný PC hráč nemůže za to, když vývojáři jsou neschopní a udělají špatný port. To není o gamepadu, to je o špatně odvedené práci, protože to je jejich rozhodnutí udělat port a když už ho chtějí udělat, tak by ho mohli udělat pořádně. Pak si PC hráči samozřejmě stěžují, protože je to naprosto přirozené a správné, protože oni vývojáře platí.
Pořád mluvíš o omezovaní se. Já si nepřipadám herně omezen, kdybych si tak připadal, tak si gamepad koupím, ale proč bych to dělal, když se na gamepadu hraje dobře jen 1 typ her a to jsou bojovky typu Devil May Cry. Ostatní žánry, ať už je to FPS, RPG, RTS, adeventury jsou na gamepadu buď hůře hratelné nebo vůbec nehratelné a to je prostě fakt. Proč myslíš, že se nehraje multiplayer u FPS napříč platformami? Protože by to hráči s klávesnicí a myší natírali těm s gamepadem a to je taky holý fakt.
PS: Já jsem svou logiku zatím neuvedl. Zatím popírám a vyvracím tu tvou. -
Kuřvuřt: Vim , jak to myslíš, ale moderní obráběcí centra už neslouží jenom k zadávání primitivních NC kódů, kde se zadají pouze rozměry. Umožňují kreslení 3D výkresů, animaci (simulaci) nastavenýho postupu výroby a v neposlední řadě disponují třeba i operačním systémem Windows s internetovým připojením a vším ostatním, co k tomu patří. Myš a klávesnici nevyjímaje. Proč? Protože je mnohem efektivnější všchno ovládat z jednoho místa, otestovat si průběh výroby nebo si rovnou u výrobce objednat potřebný nástroje, než běhat kolem soustruhu a ručně nastavovat posuny. Ale to už je fakt off topic...
-
S traktorem nesmis jenom na dalnici ! Jinak muzes uplne v pohode vsude : -)
-
Jenom bych rád upozornil, že situace, kdy se PC hra hraje (podle někoho) líp na počítači gamepadem než klávesnicí s myší, není ani tak problémem standardních ovládacích periferií počítače, jako spíš odfláknutym portem nebo vývojem multiplatformního titulu. Konec hlášení.
-
You don't have a clue...
-
V jinych threadech jsem uvedl konkretne, co je na nem spatne.
-
Promin, ale to je blbost. Na spatne veci je nutno upozornovat a diskutovat o nich. Nebo jsi priznivce myslenky, nemam rad komunisty, nevstupuji k nim a drzim hubu a krok, at si delaji co chteji? Steam se siri prilis agresivne. Nemit ho znamena nezahrat si treba skyrim. Kdyby to bylo nekupovat si ho na steamu, je to ok, ale nesmet ho hrat? Kdyz jsem fanda tes a mam odehrany vsechny predchozi dily? Za nedlouho by to mohlo znamenat nezahrat si vetsinu podstatnych her na pc. Porad mam mlcet? Ne, me vadi ze steam uza ira otevrenou pc platformu a hodlam o tom mluvit, dokud to bude aktualni.
-
no tak dota 2 je dota o ktery uz se mluvi asi 8 let :D ale vim jak to myslis, osobne mi ale pride trochu neprehledna, mozna to chce cas abych si zvyk..
-
Ja to rozhodne nerikam. Ja jen rikam, ze se tim omezujes. A pokud ti to nevadi, je vsechno v nejlepsim poradku. Ale je tedy taky spousta hracu, ktera narika nad kazdou druhou konzolovou exkluzivitou, popripade nad nedostatecnym prizpusobenim ovladani pro k+m.
Netvrdim, to je tva interpretace, to je vysledek tve logiky. Ja tvrdim, ze kdo nema vsechno, tak se omezuje, coz je fakt. Netvrdim ze se nikdo nema omezovat a ze kazdy ma mit vsechno. To je proste uz tvoje mysleni. Ja si myslim, ze skromnost a omezovani se je dobra vec, ale ruku v ruce s tim musi jit pokora, ne nadavky na to, ze nejaka konzolova hra nebude na pc. -
"Flame se snazis vyvolat ty svym zbytecne urazlivym prispevkem"
"Az vyrostes tak pochopis" -
Nikoli, snazim se diskutovat vecne, mam nestereotypni nazory a diskutuji o nich. To neni flame. Flame se snazis vyvolat ty svym zbytecne urazlivym prispevkem.
-
Ja tech duvodu vidim vic, ale to je jedno. Ne, to neni moje logika, to je tvoje interpretace. Ja netvrdim, ze by lide meli neco mit, ja tvrdim, ze je to lepsi. Vubec nechapu, jak jsi dosel k tomu, ze bys mel mit stejnou hru dvakrat.
Pokud ridis kvuli ridicskemu zazitku a touzis po jezdeni v takovych autech, proc ne, pokud si to muzes dovolit. Jsou lide, kteri proto maji vice aut. -
Já vidím jinej "holej fakt": S myší máš jeden analogový vstup ve dvou osách (+ kolečko). S gamepadem máš 2 analogové vstupy ve dvou osách (+ polohovací senzory). Kupříkladu 3rd person hopsačky se na gamepadu hrají líp prostě proto, že je to jako bys hrál na dvou myších - jedna ovládá 360° pohled, druhá 360° pohyb.
Počet kláves je irelevantní. Jestli na ovládání čehokoliv potřebuješ 105 kláves, má hra špatný interface :-). -
Bohuzel jsi me vyjadreni nepochopil. O tom, ze by steam neco urcoval, se v nem opravdu nepise.
-
Nikdy nekoupi W7 protoze je to umele vytvorena nutnost upgradu
Ma PC i konzoli protoze to vubec neni umela exkluzivita
On sam je tak trochu blbost *15* -
Jn ptze k pc nejde pripojit gamepad *13*
-
Melu blaboly a pritom potvrzujes co jsem napsal. Chces se oprit a na to je ergonomictejsi gamepad. Kde pisu, ze mas na gamepadu hrat fps a rts?