-
AŤ si kdo chce co chce řiká level-scaling mi nepřijde jako správná volba. Prostě mi nepříjde zabavný když vlezu do dungeonu a pokazdy je pro mě stejná výzva(ať do něj vlezu jako typek s klackem,kteryho vylekaj krysy / nebo jako hypermegasuperduper fight mag co zlym pohledem zabiji draky). Prostě chci vlizt někam kam nepatřím. Kdyz mám v ruce klacek tak nepolezu někam kde se kolem vchodu potlukuje trol nebo jina mrcha,pripadne si nepudu jako slavnej hrdina zaslapavat krysy kvuli dyce za 5zlataku(ale kdyz budu chtit,tak budu moct). V OOO to trochu zlepšili,tak by se mohli poučit z něj, případně ve zminovaným F:NW...u kteryho nemuzu posuzovat...F pro me zkončil 2kou. Dost mi taky vadilo levelscalingovani na NPC(neboli jako jako hypermegasuperduper fight mag co zlym pohledem zabiji draky švihnu kouzlem po zebrakovy,kterej mě otravuje a najednou je z něj taky hypermegasuperduper fight mag co zlym pohledem zabiji draky navic s lepsi vybavou nez ja:D). Ale nicmeně autorům věřim,protože u Oblivionu(+mody) jsem zažil víc pocit fungování v nějakym světě než u většiny jiných rpg(a to i přes dummy npc) a at už videa nebo obrázky řikaj, že tenhle pocit snad udržej i tady...a tim je to pro mě nejočekávanější hra roku(společně s S.T.A.L.K.E.R.em 2(ten pochybuju ze stihnou),DeusEX a Witcherem2).
-
Nejspíš ideálně jak pro koho. :/
-
Myslim ze Morrowind mel tohle reseno idealne, blechy, mage guild teleport + Almsivi a Divine Restoration + Mark a Recall ... a zadne fast travel nebylo treba.
-
Presne tak, levelovani potvor v Oblivionu byl vcelku prijemny system, kdyz clovek vyuzil hlavni schopnosti sveho vybraneho classu tak nebyl problem. Jedina nevyhoda byla alchemy ... Proste uz nebyly ty suroviny z impu kdyz vsude behali Xivilai, ale vzhledem k tunam vsech moznych surovin to bylo snad i jedno
-
Kto viete anglicky, PREČÍTAJTE SI ROZHOVOR NA IGN. Autor článku buď nevie anglicky alebo sa mu to nechcelo prekladť. Škálovanie levelov nepriateľov NEBUDE AKO V OBLIVIONE ! Bude to skôr FALLOUT 3, kde ste mali ťažšie i ľahšie miesta.
-
Jenomže ty píšeš o situaci, kdy zrovna došlo k nekonečnýmu přívalu nepřátel - tzn. bylo třeba dělat něco jinýho než se jenom soustředit na boj s nimi. Proto by jsi žádný cheat ani nepotřeboval. S tím tedy souvisí i to, že autoři hry by měly dát hráči nějakým způsobem najevo, že zrovna došlo k nekonečnýmu spawnování nepřátel a že se nemá s nima stále zaneprazdňovat (a chcípat a loadovat a zase chcípat a zase loadovat), pokud to ze situace není zrovna patrný (a nebo hráč je poněkud mimo mísu).
-
Když jsem v Oblivionu pochopil netradiční systém levelování a maximalizoval skilly a atributy potřebné pro efektivní porážku protivníků, tak jsem ho v pohodě pařil i na konzoli - tzn. po žádném cheatu jsem ani nezatoužil. Výsledkem je taky plný počet achievementů - všechny za základní Oblivion + všechny za Knights of the Nine + všechny za The Shivering Isles. A level scaling mi nevadil, naopak jsem ho bral tak, jak byl určitě zamýšlen - a sice aby hráč stále pociťoval nějakou výzvu a ze soubojů se nestala trapná taškařice a ať se ukáže, kdo pronikl do systému levelování a umí ho využít (neboli taky u toho myslí).
-
hm... tk snad to tam vykoumají nějaký kompromis aspoň, jinak v tom článku je tuším "Podobně jako v Oblivionu budou nepřátelé postupovat na vyšší level společně s vámi... " tak jsem z toho usoudil, že to bude jako v Oblivionu, když se to tam píše hehe
Diskusy jsem začal číst no po pár příspěvkách typu "co si hral za rpg" neřeknu" proč neřekneš" "neřeknu protože mám velký zahnutý zuby nahoru" jsem to vzdal .. haha
jn nějak jsem se upsal.. Skyrim pravda *3* -
Proč? Byla celkem bžunda si to číst.
-
Napodobne.
No nema to cenu. Diskuze o nicem. Prijemny vecer u dalsich spamu. *3* -
Však by to tak taky mělo být. Level-scalling bude ve stylu F3, tam moc (mě teda vůbec) nerušil. Pročti si diskuzi o kus dál, je to tam popsané. Zkráceně - levelovat bude jenom něco, a oblasti by měly mít minimální a maximální level pro potvoráky. Uvidíme jak se s tím poperou, ale já jsem optimistou. Ve Falloutu 3 to zmákli podle mě dobře. A, jak už jsem psal níže, vždycky si můžou zajít pro rozumy ke kolegům v Obsidianu.
Technická: je to Skyrim, ne Skrym *3* -
Nech si své fantazie na Skyrim, budeš je potřebovat. Přečti si radši znova, co jsem tu napsal a nevymýšlej si kraviny. Dostaneš zrovna odpovědi na všechny své otázky.
-
No zatim jediny kdo nam tu tluce rozumy jsi ty. Pocinaje tim tvym slavnym bylinkarenim(jako by na krabici hry byl podtitul-MUSITE SBIRAT BYLINKY! *2* ),konce kritizovanim temer vseho. Otazkou je proc ti stoji za to vlezt do fora o hre,ktera ti nesedla a nelibi se ti. A proc tu uz nekolikaty den flamujes? Nuda v realu?
-
to zas budou banditi nacestach v lepší zbroji než královská stráž a na začátku naopak nepotkáme nic nez kraby a krysy :D
a to jsem měl za to že v tomhle díle měli levelovat jen ti nepřátelé z hlavní story.. -
Opět se diskuze odklání dáááleko dálleko od temátu hehe,
Ja vidím Skrym jako Oblivion poupravenej pro dnešní nároky,
Morrowind byl tak nějak lepší, no Oblivion mě taky bavil, skrym bude asi taky stat za zahrání, dost mi teda vadí, že tam zase má být levelování nepřátel společně s postavou... -
Základy ano. Geniálnost Morrowindu není v základech, ale v atmosféře. To co je v Oblivionu totální kravina, tam má určitý smysl. :)
-
Oblivion síce značne skonzolovatel, ale inak ma rovnake zaklady ako Morrowind
-
No tak teď už to všechno dává smysl *1*
-
Všechna mám a až na G3 a TES3 si je rád zahraju. Ten první je dost zabugovaný, i když fanouškovský patch hodně opravil a Morrowind je ehm... Morrowind. Jistá geniálnost totálně zapadlé a zamořené díry se mu nedá upřít. :)
-
Zlý ani dobrý. Chatoticky neutrální bersekr. Oheň mám rád, takže troll asi nebudu. *4*