Přejít na výpis diskuzí
Video z Dark Souls III nabízí mnoho odstínů temnoty
25.2.2016 | Aleš Smutný
176 příspěvků
-
jo, jenže to by ten příběh musel primárně za něco stát, aby to vůbec stálo za tu námahu si ho domýšlet. A popravdě, to není případ DS. Primordial serpenti - kolik informací o nich ve hře dostaneš? Víš odkud pochází, co jsou zač, co chtějí a proč dělají co dělají nebo si ze 2 řádek textu ve hře vycucáš zbytek? A to samé Siegmeyer, Solaire, Rhea atd - je vůbec ten jejich příběh natolik zajímavý, aby stálo za to ho skládat z pár střípků kryptických textů a dialogu?
Promiň, DS je dobrá hra, ale propracovaný příběh, dialogy ani lore silnou stránkou této hry nejsou. Většina dialogů v té hře je jednoduše stupidních, pořád se tam někdo pochechtává jak iiot. To vůbec nejde srovnat s hrama jako Chrono Trigger, Xegears nebo cokoliv od Bioware. KOTOR má asi tisíckrát více lore i příběhu - stačí vzpomenout jen na lore ohledně celé galaktické historie, mandalorianských válek, sithů, kashyyku atd. -
Hmm..... co to je za člověka??? Po tom, když sem si přečetl, že to, že si musím domýšlet příběh = kvalita díla, že je to vlastně plus pro autora, když ten příběh není propracovaný a že veřejným faktem (očividně nemáš ponětí o významu slova fakt) je to, že přemíra narace je špatná (samozřejmě že to je fakt, musí se to přece na fakt našroubovat, protože v DS narace není, takže opak je horší, protože DS to dělá správně - lolmao), sem si musel zaklepat na čelo, protože to už skutečně překonává vše, co sem kdy na fórech četl. Takový slepý fanatismus, nesmysly a vymýšlení si svojí vlastní reality... to už je na psychologa...
Mimochodem, příběhy v Ico, Journey, SotC jsou hodně velká slabota ve srovnání s kalibrama typu Torment, FF, Ultima, Albion nebo Xenogears. S možností interaktivity sis krásně naběhl. Interaktivita v DS? Hmm. V takovém Falloutu, Tormentu nebo Baldur's Gate 2 je interaktivita v rozhodování / dialozích / příběhu úplně jinde. Questy v DS působí proti monstrózním branching questům, vztahům mezi postavama a romancím v těchto hrách jako vtip (dobré možná pro akční hru, pro kvalitní RPG velmi slabé). A tady bych ti dal lekci o slově fakt - každý si tyhle questy na wiki-herních stránkách může dohledat, aby viděl ten rozdíl v komplexitě. Samozřejmě, že to není o množství textu (protože mám silné tušení, že bys byl schopen tohle cestou hloupě argumentovat), ale celkovém množství questů a možností.
Ale proč to vůbec píšu někomu, kdo má očividně svoji vlastní iluzorní bublinku, svůj malý svět, kde si napasuje na svojí hru vše, co se mu hodí, aby z toho udělal vrchol tvorby lidstva. To, že u toho vypadá jako blázen, ho netrápí. Hodně smutné. *7* -
Dark Souls je snad jedina hra ktera si nezaslouzi jakoukoliv kritiku? Myslím, že tímhle si jen podrthl, jací jsou DS fanboys dutí fanatici, kteří očividně moc her (RPG) nedohráli... *15*
-
Btw, samozřejmě, že Baldur´s Gate 2 nebo Torment je jako RPG úplně někde jinde, jen sem trošku trolil. Už jen, to že srovnávám plnohodnotné RPG s akční hrou, vám muselo být podezřelé. :]]] Já mám prostě občas fanboy záchvaty z DS a musím to všude vytahovat jako nejlepší hru. Občas si i pomůžu primitivními a nicneříkajícími argumenty typu "většina" nebo "všichni" to považují atd. - pramení to z mého komplexu méněcennosti, proto se chabě odvolávám na iluzorní dav. Taky sem moc skutečně kvalitních RPG nedohrál (mám rád spíš hry, kde hlavně chodíte, mlátíte, sbíráte loot a není tam moc rozhodování, jinak mi z toho jde hlava kolem), takže můj rozhled je silně omezený. Berte mě s rezervou, please.
-
drsné. Hra roku *15*
-
Gratuluji, větší shitpost už jsem dlouho neviděl. https://www.youtube.com/watch?v=3NuFVQk_CCs
A) Chceš hry? Budiž, Sotc, Ico, Journey, atd. A ano, písemné ""shrnutí""(nevím jestli jsem použil dostatek uvozovek) videoheního příběh se dá srovnat s knihou, i když by to bylo v případě tohoto ""shrnutí"" neskutečná urážka vůči knižním autorům. Jen v diskusi na games.cz může být někdo tak neschopný, že nepozná rozdíl mezi psaným textem a hrou.
B) Prosím, může mi někdo vysvětli, proč lidi lozí do diskuse o hře, když neprošli přes tutoriál? Nic v mém příspěvky není "domýšlené", všechno se objevuje ve hře a je to potvrzené. To by ale někdo samozřejmě musel hru hrát, a nemlít srjdy v diskusích. Stejně jako ti dobří lore expertů na youtube, jsem si nic nevymyslel. Samozřejmě, je mi jasné, že využívání a spojování infromací podávaných hrou je v dnešní době považována za domýšlení a ne za standartní myšlenkový proces.
A ano, to že někteří lidé si dokáží domyslet příběh je obecně uznáváno jako důkaz kvality díla, stačí se podívat na situaci okolo NGE(Hideaki Anno vs. fanoušci). Koneckonců, to že v tobě něco vyvolá
A tuhle krásu zavržíš lživou citací. Prosím, chci důkaz že jsem kdy něco takového řekl, a ne nepochopení psaného textu se jako důkaz nepočítá. Protože Dark Souls má hluboký příběh,který navíc využívá interaktivity(viz. 2. Primordial Serpent, příběh Siegmeyera, příběh Solaira, příběh Rheyi a Petruse) propracované postavy(Siegmeyer, Solaire, Rhea, Petrus, Gough, atd.) a dobře napsané dialogy, které stojí na výborných hereckých výkonech. A ne přebytek narace není dobrá věc, tohle je veřejně známý fakt, tohle může napsat jenom návštěvník zdejší diskuse. -
https://www.youtube.com/watch?v=6AyA91k8kKg
-
naopak, na Dark Souls se toho dá kritizovat tolik, že to chvílemi spíš připomíná kopání do mrtvého koně? Vadí ti ošklivá grafika, prkenné pohyby tvého avatara, nefunkční kolizní systém, nudné repetitivní prostředí, kotouly, absence AI, nesmyslný level design, absence příběhu, nekonečný grind, nemožnost snadno se spojit s kamarádem v multiplayeru, zastaralost herních mechanik či snad fanatická hráčská komunita? stačí si vybrat.. spíš bychom ale měli říct, co je na té hře dobré.. tak asi samotné souboje nejsou špatné (ačkoliv pestřejší repertoár pohybů a kouzel by neuškodil), atmosféra docela ujde, pokud jsi emař co se vyžívá v depkách každý večer no a design potvor je docela zajímavý, ačkoli podle toho co sem postoval Drizzt je to z velké části vykradený Berserker, jo ale hudbu to má pěknou to musim uznat
-
Zdejší diskuze bych moc neřešil, tady jsou nejvíce zakomplexované osoby, většina těch dospělejších hráčů považuje Dark Souls, Demon Souls či Bloodborne za nejlepší hry této doby, samozřejmě se tu najdou takoví isometričtí hráči, kteří žiji v nějaké nostalgické bublině, že Baldurs Gate 2 je úplně to nejlepší na světě, což zdaleka není pravda, bylo to natahované a herně to taky nebylo nic extra, osobně já to třeba ani nedohrál, samozřejmě je tu i Torment, který měl jenom ten příběh a nic ostatního. Dark Souls kloubí vše na vysoké úrovni, pak tu máme Zaklínač trolly, což je zase komerční produkt dneška, kterým agresivním hypem všechny okolo přesvědčil, jak je úžasný, když nad tím popřemýšlíš, tak ta hra je excelentní jenom v tom hypu, jelikož herní mechaniky, příběh jsou naprosto mediocre. Dark Souls se vyhypoval jen svými kvalitami a jen svou kvalitou se dostal do mainstreamu, nepotřeboval na to roky hypu, nepotřeboval na 40 milionů dolarů do marketingu. Do povědomí hráčů se dostal jen svou kvalitou, v této době věc nevídaná.
-
naco som liezol do tejto diskusie? jednemu vadi grafika,.dalsiemu kotule,dalsiemu ze to neni ako witcher..... dark souls je snad jedina hra ktora si nezasluzi akukolvek kritiku....ak existuje zivot po zivote tak dufam ze sa objavim po smrti pri firelink shrine a nie niekde v nebi s ludmi ktori budu kritizovat dark souls..
-
Rage? To byla dobrá hra, hezká grafika, inovativní přístup k enginu, jen trochu krátká. Ale s DS toho moc společného neměla, byla docela fajn *1*
-
dík, že jsi mně potvrdil moji domněnku, tímhle rage a okamžitou krádeží nicku jsi jen ponížil sám sebe a všechny Zaklínač děcka...
Děkuji! -
Tobě ta nakladačka včera nestačila, že si jdeš pro nášup?
Co furt máš s tou hrou roku taky nechápu *1* -
A víš jak to vím? Já sem totiž Topper a dělám si srandu... *15*
-
Nechci ti nějak kazit ten stěr, ale krmíš tady trolla jménem Topper, ten člověk je tak hloupý, že si z anonyma poskočí na inkognito a ve stejný čas píše pod dvouma různýma inkognitama. Je to jen hloupé Zaklínač děcko, sotva mu narostli pubescetní chloupky, takže škoda času, první sex měl s virtuální postavou, takže takové jedince je třeba jen litovat...
-
Nevím, jestli by z toho tyhle věci udělaly dobrou hru, to by chtělo asi víc zamakat, ale o něco lepší hru určitě
-
volby tam jsou. A od kdy plavání v těžké zbrojí a větvené dialogy dělá dobrou hru? Znám hru, kde jde plavat a jsou tam větvené dialogy a přitom je to přiteplená konina...
-
Třetí knížka = konec trilogie. Rozhodně neuvidí světlo v první, jak jsi psal ty. Hodně špatný rozbor, s přimhouřenýma očima za 4
-
Přesně a taky by tam mohlo jít plavat, to už moderní hry taky pár let umí *4*
A co třeba nějaké volby a větvení diaoigů, to mělo už první Diablo, když se budem držet v rámci žánru