Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Teď jsem akorát vypnul dvojku abych se podíval na Games, no a Steam mi hlásí 685 hodin v ní odehraných a 560 v jedničce. Jestli i trojka bude takový nářez sice nevím, ale jakmile vyjde, okamžitě kupuji. Málokterá hra se mi takhle trefila do vkusu jako Dark Souls. Dokonce jsem si chtěl jenom kvůli Demon Souls a Dragons Dogma koupit Playstation 3 a televizi ale pak Dogma vyšlo i na PC.
    Očekávání tedy veliké a doufám, že mistr Myazaki se neutne.
  • Vogon
    Kdyby Kentaro Miura žaloval všechno co nese známku Berserka, tak by sice nikdy takový soudní proces nevyhrál, ale taky by mohl žalovat téměř každé temné fantasy, které vyšlo od roku 2000 a výše. Jen tak namátkou například Hru o Trůny a Zaklínače 3.
    A Dark Souls je s odkazy na Berserka ještě v pohodě, minimum věcí je příma kopie(Např. Siegmeyerova zbroj sice byla inspirována vzhledem Bazusy, ale osoba Siegmeyera si není vůbec s Bazusem podobná. To samé by se dalo říct o Artoriasovi a Gutsovi, nebo Griffithovi a Gwyndolinovi) a hodně věcí je prostě klasický středověk. A tvůrci se k oblibě Berserka otevřeně přiznávají.
    Ale když se podíváme třeba na takového Zaklínače 3, tak tam už je to mnohem podezřelejší. Eredinova zbroj je prakticky přímá kopie Skull Knighta z Berserka. A navíc mu v úvodní cutscéně svítí oči červeně. Samo o sobě tohle by mělo nulovou váhu, ale teď bacha : Oba mají koně co cestuje mezi světy. Oba jsou králové. Oba jsou prastaří. Oba mají své uhlavní nepřítele v jiné dimenzi. Oba jsou lovci. A tak dále. To samé by se dalo udělat u Potracenky, a několika dalších věcí. A u Hry o Trůn stačí porovnat Gutse a Horu, a v knihách se jmenuje vůdce žoldnéřů co che být králem Gryf a v berserkovi je vůdce žoldnéřů co chce být králem jménem Gryffith.
    Ale snižuje to kvalitu díla? Ne. Jsou za to fanoušci Berserka rádi? Ano. Vypadají věci inspirované Berserkem hustě? Ano.
  • JohnyTheZik
    Rekl bych, ze tenhle je treba mnohem lepsi
    https://www.youtube.com/watch?v=2HIxuGi_2TQ

Nicmene i ty tebou linkovany jsou dobry, asi mi vadi hlavne to, ze ten original je vlastne zamilovana pisnicka.. Takze kdyz nad tim tak premejslim, tak se mi vlastne nelibi jen ten cover :D..
  • objektivní, co se hodí do krámu tobě hejtrovi...
  • Tohle je špatně. Já mám raději Demon Souls a Bloodborne, ale právě první Dark Souls obsahuje nejvíce konkretních věci, takže právě většina těch teorií se zakládá na faktech. VaatiVidya se dobře poslouchá, má někdy pravdu, ale na druhou stranu to přehání, je plagiátor apod. Epic je rozhodně lepší.
  • Vogon
    Celá tvá "myšlenka" se dá zbourat jednoduše tím, že ty nejlepší příběhy jsou jednoduché, ale jsou obalené výbornou omáčkou. Celý Pán Prstenů by dal shrnout pár větami, to ovšem neznamená, že je to špatný příběh. To samé platí o téměř všech klasických dílech. Je mi ale jasné, že tohle je už poněkud těžší a pochopení a očekávám moc.
    Ale proč to neudělat složitě, Protože tady někdo těžce nepochopil příběh Dark Souls a hrál to tím nejnudnějším způsobem.
    V Dark Souls nejsi žádným vyvoleným(Vyvoleným je totiž úplně každý), pověst o vyvoleném je pouze výmysl Primordial Serpentů, aby hnali lidstvo tím směrem, kterým oni kážou. Motivace, aby zazvonil na zvony má hráč dost. Od protislužby člověku co hráče zachránil, přes zvědavost, ukázání prostředníčku vojáčkovi ve Firelink Shrine, po naprosto očividné vztyčení cílů, aby hráč nezhollowatěl. Nehledě na to, že hráč nemusí vůbec dějovou linku projíždět. Může si vztyčit cíl v podobě vyléčení Chaos Lady, nebo třeba obnovení slávy prvorozeného syna Gwyna, k tomu tam jsou covenanty. A ano, je mnoho lidí(všichni pvp hráči), kteří toto činí, a tvoří si tak svůj vlastní příběh, i když si to neuvědomují. A už během zvonění na druhý zvon si pozorný hráč uvědomí, že tady je něco v nepořádku, takže ho kupředu žene zvědavost. Sen's fortress samotná a golém nemají žádnou váhu v příběhu, slouží pouze jako poslední zkouška pro nemrtvého, který chce dosáhnout Anor Londa. Samozřejmě, se vůbec nezmiňuješ o tom že Gwynevere a celé Anor Londo je iluze, ať už proto že si chceš svou "myšlenku"(I když nazývat toto myšlenkou...) obhájit před zdejšími souls experty, kteří ty hry hráli v traileru, pomocí jim známým způsobem, lží nebo prostě o hře víš méně než si myslíš. Takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho, ale proč bych to dělal, vždyť tohle je """"""diskuse"""""" na games.cz.
  • Člověk se těší na hru, a když sem vleze, tak se mu udělá tak akorát zle.
  • Vogon
    Právěže Fromsoft mívá ty nejlepší gameplay trailery, a to právě díky moderní hudbě.
    https://www.youtube.com/watch?v=93LFz_j5fQA
    https://www.youtube.com/watch?v=QNpLhv21BS0
    https://www.youtube.com/watch?v=2Crk_GpxGQE
  • MidnighT91
    Banujou a mažou jen to, co se jim hodí...
  • Tak snazit se muzou, ale tehle trailer ohledne hudby malokdo prekona
    https://www.youtube.com/watch?v=rwbYhvlrQbc
  • taky mi to tam nesedí, k DS by se hodila nějaká dark ambient music
    https://www.youtube.com/watch?v=CpmAD4gcLMo
  • JohnyTheZik
    Rozhodne se tesim, ale zrovna teda True Colours, ikdyz v "temnem" pojeti, mi k tomu moc nesedela.. Asi bych se primluvil za klasicky DS hudebni motivy (gameplay reveal, ds2 intro,..).
  • stejné hřišté, různé strategie
  • Přesně tak. Je potřeba chránit národní poklady jako je Lídl a Glitcher....
  • Bravo redakce takze ted uz tolerujete nacisticke kecy jenom protoze jde o vasi oblibenou hru? Normalne se za nadavky na jinou narodnost banuje ale tady ne protoze panacek je ds fanboy. Tim myslim samozrejme toho hlupaka sakala.
  • Hra je to zajímavá, ale kvůli ty obtížnosti jsem se s prvním bosem je..al dvě hodiny až jsem to vzdal a hru zahodil z okna.... *16* *16* *16*
  • Druhej dil sel projet za maga s prstem v nose, ale vsichni vime, ze dvojka byl fail, ale trojka ma byt vice jako prvni suprovy dil, tak snad i tak bude, hlavne s tou obtiznosti.
  • Na tuhle hru se hodně těším, sběratelská edice objednána, prášky na nervy na cestě.
  • Hele, máš na jednu stranu pravdu, že příběhu je v DS víc, než se na první pohled zdá. Na druhou stranu všichni loraři staví svoje hypotézy na takovym množství dohadů a spekulací, že to má stejnou relevanci, jako když já prohlásim, že se Dark Souls odehrávaj v Austrálii po jaderný katastrofě. Můžu to taky podložit pár argumentama.
    1) místní živočichové - prakticky vše, co není nebezpečné, je nebezpečné smrtelně. Najdeš tu pavouky, hady, medůzy (v Austrálii moc ošklivý potvůrky), ještěry, dokonce i nebezpečnýho motýla. Většinou dost zmutovaný, ale to zas vysvětluje vysoká míra radiace (ta vysvětluje i oživlý stromy).
    2) Lidská populace na tom neni o moc líp, místní hollow obyvatelstvo vypadá jako přeživší z Hirošimy.
    3) Taky jsou to pěkný násoskové, léčící se podezřelou tekutinou. Pokud vezmeme citaci přímo ze hry "The Estus Flasks are linked to the Fire Keepers", jde o jasnou narážku na pivovarnicví, a tudíž se lze domnívat, že ve skutečnosti obsahuje ležák. A všichni víme, že Australani si svoje pivko vypijou skoro stejně rádi, jako Irové, nebo Češi.
    4) I běžně nejedovatý věci v DS jedovatý jsou.
    5) Rozvržení Blighttownu přibližně odpovídá vnitřnímu uspořádání opery v Sydney.
    6) Sif je ve skutečnosti vakovlk.
    7) Pokud už se s místníma dáš do řeči, většinou vůbec netušíš, co vlastně melou.
    A konečně 8) cesta z Unded Asylum do vzdálené a nebezpečné země je jasná paralela s využíváním Austrálie jako trestanecký kolonie.
    A teď mi řekni, je to úplná blbost? Je. Je to větší blbost, než VaatiVidyovy lore videa? Řek bych, že i tady je odpověď kladná. Ale zároveň je to asi přibližně stejně podložený faktama.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit