Přejít na výpis diskuzí
Vietcong je i dnes unikátní hra - ohlédnutí za dosud nepřekonaným českým projektem
30.10.2016 | Ladislav Loukota
189 příspěvků
-
Myslim si, že u téhle hry jsem měl pocit, který jsem nezažil u žádné jiné. Matně si vzpomínám, ale byla to nějaká mise, kde jsem byl sám v džungli a mimo jiné přes podzemní tunely jsem se musel dostat snad někam k vrtulníku. Cítil jsem u toho strach, už jsem byl psychicky vyčerpaný, ale zároveň jsem to v takové euforii a tranzu musel hrát stále dál. Pak se mi hodně ulevilo, když mise skončila. Dodnes na to odpoledne vzpomínám, když čtu o Vietcongu.
-
-
Cítím zde melancholické citace mých pocitů při prvním hraní :)
-
-
Podobně to měla první Mafia, u které jsem měl také strach, ty hry tehdy měly něco co daleko více dokázalo hráče doslova "přikovat" k počítači, jakýsi virtuální magnet, který spoutal hráče se hrou a vytvořil neodpojitelné pouto, ty hry měly zkrátka "šťávu a drive" a byly daleko víc nepředvídatelné než jaké vychází dnes. Byť to byly koridorovky, ale level design, kterými tyto hry disponovaly byl o několik oktáv nad dnešními.
-
-
Vietcong je vynikající hra, dohrál jsem ji minimálně desetkrát, vždy každý rok (což mi připomíná, že letošní zahrání mě ještě čeká *4* ). Nevzpomenu si na jedinou věc, která by mě štvala, prostě parádní počin, ať jde o level design, zbraně, postavy, příběh nebo hlášky, vše je prostě super.
Na tu misi co popisuješ si vzpomínám, vždycky se mi vyplatilo prostě vzít nohy na ramena a utíkat k řece, sem tam člověk chytnul pár do kožichu, ale většinou se to dalo... horší bylo přežít do příletu vrtulníku *4* , -
-
Takže ten můj popis sedí? To mě to fakt vzalo, když jsem to hrál jednou, už je to přes 10 let a furt si to pamatuju. Ještě si vybavuju, že východ jednoho z těch tunelů vedl někam doprostřed vietnamského tábora a já tam byl pěkně dlouho s Thompsonem v ruce zakempenej, protože nad tu díru furt nabíhali a já se bál vylézt :D Možná stejná mise.
-
-
Jo, to je přesně ono *4* , jde to i na stealth (teoreticky), ale mě to snad nikdy nevyšlo, takže Jimmy Baxley Úprk *15*
-
-
-
-
Muze mi nekdo vysvetlit, proc hra neni k mani na GOG nebo Steam ??? Ze ji po tech letech nedaji na GOG fakt nechapu.Kdo ma v drzeni prava na znacku?!? Doufam ze to zase neprodali nekam ven jako uz skoro celou republiku a jednou neprijde katastrofa typu Mafia 3.
-
-
je to stejný důvod proč neni Mafie 1 možno koupit
-
Protoze Pterodon v roce 2006 koupil Illusion a ten koupil v roce 2008 2K.
-
-
Nějaký hry od 2K se na GOG poslední dobou objevili, musíme doufat *14*
-
-
-
Jen více takových to článku. Díky moc.
-
Super článek. Děkuji za něj. U vietcongu jsem stravil opravdu hodně času. Hrál jsem už na vytáčecím připojení nějakých 7-15kb/s. Vím jak mi táta nadaval že hraju jindy než po sedmé hodině večer, protože to bylo drahé. Prošel jsem ruzne clany a vubec to bylo prostě nej období. Jedna rana do hlavy a bylo hotovo. Vubec do dneška asi žádná hra mi nepřišla lepší v tom jak zbraně reagují, cukají, jakou mají sílu atd. i ta komunita byla super. Škoda že dvojka byl jenom takovej pokus ze tmy. Uplně to šlo mimo. Měli nechat základ jedničky a pouze vylepšit grafiku, zvuky, pohyby a byla by to pecka. Jinak u mě dvojka zklamání. Furt tajně čekám že jednou přijde Vietcong 3 hold si ho asi budeme muset udělat my samy věrní fanoušci. *5*
-
-
Raději ne, práva má asi 2K a mohlo by to dopadnou jako mafie 3.
-
-
NÁDHERNÉ vzpomínky na tenhle tak trochu zapomenutý projekt. Ta atmosféra, když jsme se zřítili v džungli, když jsme bránili pevnost LLDB... Ty vole... Já málem zapomněl jaká to byla pecka.:)
-
K tématu Vietnamské války si myslím máme blízko dost - kolik zbraní a munice jsme tam severním Vietnamcům dovezli, to by stačilo panečku na nejednu válku. *1* Od vz 58, přes protiletadlové zbraně až po letadla Aero. A na oplátku jsme pak přijímali vietnamské soudruhy. Proto bacha, až půjdete do večerky nakoupit pašovaná cigára, chovejte se slušně, protože nelze vyloučit, že pan prodavač před lety nutil pistolí u hlavy hrát amíky ruskou ruletu (Lovec jelenů). *1*
-
Super článek. Ale chybí tam dost podstatná informace, že hra je na novějších Windows bez komunitního patche prakticky nehratelná. Jde o známý nástroj VCStarter od Brchiho. VCStarter verze 1.65.1 je nutnost a ještě lepší je 1.7 beta, která až ztrojnásobuje framerate.
I multiplayer scéna hry stále dožívá, jen je potřeba udělat pár úprav pro obejití nefunkčního GameSpy. Více informaci na http://pcgamingwiki.com/wiki/Vietcong a http://vietcong1.eu -
*14* *14* *14* *14*