Přejít na výpis diskuzí
Vietcong je i dnes unikátní hra - ohlédnutí za dosud nepřekonaným českým projektem
30.10.2016 | Ladislav Loukota
187 příspěvků
-
A proto ve zpracování Vietnamského konfliktu dnes tolik vývojářů zaběhlých sérií cítí další příležitost ?
-
Podobně to měla první Mafia, u které jsem měl také strach, ty hry tehdy měly něco co daleko více dokázalo hráče doslova "přikovat" k počítači, jakýsi virtuální magnet, který spoutal hráče se hrou a vytvořil neodpojitelné pouto, ty hry měly zkrátka "šťávu a drive" a byly daleko víc nepředvídatelné než jaké vychází dnes. Byť to byly koridorovky, ale level design, kterými tyto hry disponovaly byl o několik oktáv nad dnešními.
-
Doba , kdy pro mnohé z branže přišlo vystřízlivění a potvrzení že můžete mít unikátní nápady i schopné lidi , ale bez financí na projekt jste odsouzeni k plnění rozmaru investora / distributora . Malé studio z čech/moravy a ambice na AAA titul které vystřízlivělo po střetu s praktikami 2K a realitou velkého trhu .Počátek konce samostatné prezentace české scény a ústup do pozadí větších projektů pro většinu zúčastněných ...
-
Cítím zde melancholické citace mých pocitů při prvním hraní :)
-
Ani byste nevěřili jakej teď ve mě vytryskl pocit blaženosti, při pomyšlení na vznik trojky, při prvním zaostření náhledovky :D po následovném přečtení nadpisu však rychlostí světla zanikl zpět do mezí utopie.
-
best argument evr *14* *14*
-
Nejlepší MP a to téměř vždy preferuji ve hrách všeho druhu single. Mapy, různorodé zbraně a povolání... Hráčí se mezi sebou moc neznali, přesto bylo v minimum nadávek a všichni v týmu museli spolupracovat. A oblíbenost nebyla jen u nás, velká komunita byla např. v Německu a Polsku.
Pokud se hra objeví časem na GOG, opět si ji pořídím. Mám ještě krabicovou verzi, ale ta má hodně technických chyb (i po řešení kompatibility). Spolu se sérií Hidden and Dangerous a Chameleonem jsou vedle první Mafie další českou třešničkou na herním dortu :) Vietmanská válka je navíc moje srdcovka mezi moderními konflikty. -
No jasně šmudlo.
-
Ma smysl to dnes jeste hrat?? DLC k DS 3 byl megapropadak, tak se chci odreagovat.
-
Říkejte si co chcete, ale v podstatě má pravdu. Ta hra už tenkrát byla přeceňovaná a rozhodně to nebyla taková pecka, jak tady všichni tvrdí.
-
docela to ušlo... tak z tehdejšího pohledu 7/10 a dneska tak 4/10...
-
To byly časy když jsme tu hru drtili v roce raz dva a v průběhu hraní jsem měl x zákysů (nevím jestli tehdy byly hry těžší nebo jsem spíš neuměl hrát :D).
Pro mě je ta hra víc nostalgičtější než taková mafia a škoda jen že se mi na moderním OS vždycky sekne když se volá z rádia :(
Taky je velká škoda že Vietcong je jedna z mála her odehrávající se během Vietnamské války a tu ještě podává takovým způsobem (pamatuji si že na leteckých dnech jsem se vždycky běžel kvůli tomu podívat na Huey a zbytek mě nezajímal :D). -
Pecka hra, teď ju mám rozehranou.
-
Takže ten můj popis sedí? To mě to fakt vzalo, když jsem to hrál jednou, už je to přes 10 let a furt si to pamatuju. Ještě si vybavuju, že východ jednoho z těch tunelů vedl někam doprostřed vietnamského tábora a já tam byl pěkně dlouho s Thompsonem v ruce zakempenej, protože nad tu díru furt nabíhali a já se bál vylézt :D Možná stejná mise.
-
Hlavně nezapomenu na dabing. Nebyl nejlepší, ale pro mě legendární "hej Trunksi".
-
Vietcong je vynikající hra, dohrál jsem ji minimálně desetkrát, vždy každý rok (což mi připomíná, že letošní zahrání mě ještě čeká *4* ). Nevzpomenu si na jedinou věc, která by mě štvala, prostě parádní počin, ať jde o level design, zbraně, postavy, příběh nebo hlášky, vše je prostě super.
Na tu misi co popisuješ si vzpomínám, vždycky se mi vyplatilo prostě vzít nohy na ramena a utíkat k řece, sem tam člověk chytnul pár do kožichu, ale většinou se to dalo... horší bylo přežít do příletu vrtulníku *4* , -
Rejžožrouti zasraný :D
Dodnes to hrajeme na LANparty. Halong port a Waterfall. Akorát to ovládání je v default dost divoké *15* je nutné si s tím trochu pohrát. Netuším, jestli měli vývojáři při tvorbě a betatestu jiné klávesnice *7* -
Myslim si, že u téhle hry jsem měl pocit, který jsem nezažil u žádné jiné. Matně si vzpomínám, ale byla to nějaká mise, kde jsem byl sám v džungli a mimo jiné přes podzemní tunely jsem se musel dostat snad někam k vrtulníku. Cítil jsem u toho strach, už jsem byl psychicky vyčerpaný, ale zároveň jsem to v takové euforii a tranzu musel hrát stále dál. Pak se mi hodně ulevilo, když mise skončila. Dodnes na to odpoledne vzpomínám, když čtu o Vietcongu.
-
Raději ne, práva má asi 2K a mohlo by to dopadnou jako mafie 3.
-
Protoze Pterodon v roce 2006 koupil Illusion a ten koupil v roce 2008 2K.