Přejít na výpis diskuzí
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o soubojích v Kingdom Come (ale báli jste se zeptat)
11.2.2014 | Petr Poláček
378 příspěvků
-
Já je vždy umlátím argumenty a ubodám svým ostrovtipem. Ale i tak ty souboje vypadají dobře.
-
-
Nevim za co ty minusy, prece jenom dohrat to bez jedineho souboje je velice zajimava vyzva :)
-
-
Přesně tak. A já už se bál, že zůstanu nepochopen *1*
-
-
-
Stejně budu používat sekeru:-D Pokud to bude tak, jak to popisují, tak sice to bude "barbarská" zbraň s krátkým dosahem, ale o to větší průrazností.
-
-
Jedine halapartna. Dlouhej dosah a navic muzes bodat i sekat.
-
-
A mužeš skákat přes potok jak v pohádce Honza málem králem. Škoda že na videu nebyl boj se štítem a třeba palcátem, jak se chová při útoku když to není bodná zbraň.
-
To mě nenapadlo. Navíc některé měly hák na sundání jezdce z koně:)
-
-
Kopí!
-
-
Neohrabaná zbraň vhodná akorát na bodni nebo zhyň:-D
-
-
To je ideální taktika. Dlouhý dosah a přesně jak píše. "bodni nebo zhyň"
-
Tak neohrabaná, že s ní Švýcaři, obyvatelé Flander a Skotska opakovaně masakrovali výkvět tehdejšího rytířstva. *15*
-
-
-
Sekera mě připadá jako nic moc zbraň ... osobně budu používat radši Kladivo, to byl aspoň otvýrák na plechovky. *1*
-
-
Tak když by jsi měl tu delší oboručné sekeru, tak to dokázalo napáchat hodně veliká zvěrstva. Problém spíše bude ten, že je to neohrabané, pomalé a pokud tam nakonec bude systém úskoků a přesunů během souboje, tak se ti vyhnou a v pohodě ti protiútok vrátí.
-
-
-
Mne se to moc libi a dokonce bych mozna trochu ubral na tempu, at ty zbrane vypadaji ze jsou tezky a taky at je nejaky cas na taktizovani. Vono ty bitvy nevypadaly tak superakcne jak je podsouvaji filmy. Mec i vystroj byla tezka, vojak se musel presouvat, malokdy byl ve 100% kondici.
Ale beru to jako rozumny kompromis, to co predvadi video. Stejne bude cast hracu, zblbla sikmookymi letajicimi mlatickami, rvat ze je to moc pomaly. *15* -
-
Souboje byly rychlé a meč nebyl o moc těžší, než katana u který se o rychlosti nikdo nepře. Evropský šerm nebyl o nic pomalejší, nebo technicky jednodušší, než ten východní.
Zbroj v pohybu a rychlosti taky tolik neomezovala, jinak by byla v boji nepoužitelná. -
-
to chceš tvrdit že ten rytíř oplechovanej od hlavy až k patě měl menší zavaži než dnešní vojáci? Meč 2kg, Kopí 18 kg, kroužková košile 12 kg + zbytek vystroje 23 kg, specialní zbroj pro turnaje 50-80 kg
-
-
Ještě trebuchet prosím... Turnajová zbroj je specifikum a dnešní voják nejezdí na koni. Středověký pěšák měl rozhodně lehčí zbroj než ten dnešní. Rytíř v boji ji taky neměl o moc těžší, navíc dokonale rozloženou.
-
-
No tady budu oponovat, neni prave devizou rytiru to ze jejich zbroj byla tezka jako prase a velice uspesna taktika byla je zhodit z kone? Prece jenom takhle prece husiti vyhrali jednu ze svych bitev (ted nevim kterou).
Prece jenom celoplat, krouzkova zbroj pod tim ... to uz je docela solidni vaha, takze nesouhlasim s tim ze by dnesni vojaci tahali neco tesziho nez 50 Kg.
Tohle je prvni odkaz z googlu z vysvetlenim proc to nebylo moc fajn:
http://technet.idnes.cz/uchozeni-rytiri-proc-je-pohyb-ve-zbroji-horsi-nez-chuze-s-batohem-pya-/vojenstvi.aspx?c=A110720_121511_vojenstvi_mla -
-
No jenom kvalitni krouzkovka ti na celym tele zabere i 20 kilo :D Pak si vem ze pod tim mas kuzi a na tom mas ocel (zadny plechy) ... to jsi na peknych 50 Kilo, ale to se bavime o zborji na chlapa co ma skoro dva metry
-
Nezapomeňte že tehdá měli ti zmrdi jen 150cm...
-
Shodit z koně je úspěšná taktika proti jakémukoliv jezdci, nehledě na zbroj. Zvláště v bitvě, kdy ho může kdokoliv napadnout než vstane.
S tím článkem fakt nesouhlasím. Kroužkovku jsem tahal v batohu jen jednou a pak už nikdy. Mnohem lepší je nést ji na sobě. -
Nejsem odborník ale 50kg+ je podle mě nesmysl.
Wikipedie: The quality of the metal used in armour deteriorated as armies became bigger and armour was made thicker, necessitating breeding of larger cavalry horses. If during the 14–15th centuries armour seldom weighed more than 15 kg, then by the late 16th century it weighed 25 kg.
-
-
-
-
-
No třeba long sword není zas až tak těžká zbraň a docela by tě překvapilo jak dobře se rytíři v plátovce pohybovali - jasně není to Hin On Jin s tryskou v zadku, ale rozhodně to nebyli žádní neohrabanci co se nemohli ani otočit. Dnešní vojáci mají na sobě váhově těžší výstroj než tehdejší rytíři....
-
-
Ano,ale vtedy bola priemerná výška a kondícia niekde inde. Priemer bol tak okolo 160 cm+ zlé jedlo,zima atď. Boli tvrdší,ale zase slabší podla mňa než dnešný trénovaný vojak. Veď sa pozri len na pokrok v športe za posledných 150 rokov.
-
-
-
Je to naprosto genitálné!
-
Já vám nevím, chlapi v elasťákách co napodobují souboj v plné zbroji? Celé mi to připadá jako vystoupení nacvičené průměrnou šermířskou skupinou - oni se učí a předvádějí, jak by se vše mělo dělat vzorově, ale nedochází jim, že v praxi to tak ani být nemůže. Ve hře pak narazíte na Nekňubu z Nemanic s mečem a ve hře proti vám bude používat výpady, jako nějaký Dartaňa.
Každá šermířská skupina si myslí, že hrovna takhle je to správně, a takhle se doopravdy v praxi bojovalo. Přijde mi to úsměvný, například si vemte toto video:
http://www.youtube.com/watch?v=xFiIDl_mt2c Hlavně v čase 2:30 to začne být ta pravá legrace. -
-
To potom můžeš nadávat i na Armu, že civilisti umí se zbraněmi stejně dobře jako Seal Team 5...
-
Tak existuje celá řada šermířských manuálů, takže mají z čeho vycházet. Že v praxi to ne každý uměl a nebo pro takové srandičky nebyl čas ani prostor (v žáru bitvy třeba), ale to nic nemění na tom, že je velkou chybou si myslet, že středověký rytíř byl trouba, co uměl máchat mečem dvěma způsoby...
-
-
O rytíři jsem nemluvil. Mě spíš šlo o to, že tady všichni vypadají, že jsou na stejné úrovní (ano, animece ještě nejsou úplně hotové). Potkáš sedláka s vidlema a on použije zase jeden a ten samej výpad.
-
-
Tak protože jsme zatím souboj na meče s žádným sedlákem neviděli, tak nevím, ale patrně v tom nebude moc velký rozdíl. Tak komplexní není žádná hra.
-
-
-
Kdyby to udělali tak, jak to je doopravdy, tak by to pak nebyla zas taková zábava a vy byste byli ti první, kteří by nadávali, že ty souboje jsou moc těžký a bůhvícoještě. Mně se to líbí a ani jsem nečekal, že ty souboje budou mít takovou dynamiku.
-
Poslouchá někdo ty lidi v těch videích opravdu pozorně?? Přečtěte si k tomu taky někdy něco?? Ach jo....
-
jop .. ale umis si to predstavit ve hre? tohle by bylo mackani tlacitka dokola dokud nekdo nepadne ..tezko to udelat tak aby mel hrac pocit ze to ma pod kontrolou, herni mechanizmus musi byt zabavny ..
-
-
Já to beru, a styl boje se mi líbí. To video co jsem poslal taky mělo ukázat, že ne všichni pseudo šermíři musí mít pravdu. Mě prostě nejvíc přijdou úsměvný ty výpady, kde se má v 20kg zbroji udělat skoro provaz... Ano, slyšel jsem že animace nejsou ještě hotový, ale zrovna tady nečekám v budoucnu velkou změnu.
-
-
Tak spousta valecniku ve stredoveku mela strategii: Vemu si mec, kterej je vetsi nez muj nepritel, j*bnu ho s tim a bud se to snazi zablokovat a nebude met sajnu a zabije ho to, anebo ho to zabije aj tak *1* A v KC:D to preci jenom vypada jako vetsi zabava nez mnou popsany system *4* Realizmus ano, ale tak aby to bylo zabava aspon trochu
-
-
S tou velikostí mečů bych byl opatrnější. Jak nás učí klasik, samotná velikost nemusí být výhodou *1*
https://www.youtube.com/watch?v=bGKz58KsAB0 -
-
Krása. :)
-
-
-
-
Mají tam nějak přepetrováno ve studiu! Doufám, že tam taky nemají černého Petra!
*1* -
-
Rasisto posraná *10*
-
-
Mam pro tebe špatnou zprávu.. Jestli v tomhle hledáš rasismus tak si rasista a k tomu ještě blbej =D
-
-
-
Full scale charge sounds like my style! Na můj rozkaz se rozplácnout o hradby!
-
-
Dost mě to rozesmálo, ale když jsem si o představil, jak se řada za řadou ženou s hlavou proti zdi... díky
-
-
Ať kámen na kameni nezůstane po hromobití vašich přileb! *1*
-
-
A ti posledni z vas vylezou na hradby po telech tech ostatnich *1*
-
-
Přesně tak. Příkopy zasypány, schody postaveny. *1*
-
-
-
na tom treningovém plácku to spíše je jako Kendó
-
-
nj .. ale potrebovali nejake smysluplne, konzistentni pohyby pro animace .. bezna stredoveka mlaticka by jim asi moc podkladu nedala .. a i kdyz bezny vojak takhle vytribenou techniku nemel, stale to vypada dobre, lip nez cokoliv co zatim bylo udelane .. hlavne pritomnost nejake fyziky potesi ..
-
-
to neni samo kritika jen postřeh.rozhodně pokud je to treninkovej plácek a pokud se budu zlepšoat a bude to vidět má to logiku
-
-
-
Konečně boj který působí nebezpečně. Ještě nějak dobře nastavit plácání se do hlavy, je to snad při každém výpadu na hlavu :D
-
Konečně se někdo snaží posunout šermířský souboje na jinej level. Přijde mi že většinou vývojáři dělaj jen nutný minimum.
-
-
Přesně. Jako mnozí jiní jsem fascinován soubojem z GoT a tohle by mi tu atmosféru mohlo docela přiblížit, jaké to je sundat panáčka ve full plate armor proti kroužkové košili a vyvařené kůži.
-
-
tak bacha, Bronn si docela poradil... *3*
-
-