Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ronox
    No jo, ale to zase mluvíš o těch sice menších, ale za to známějších hrách, které taky už většina, která je chce hrát má. Já krom Prison Architectu mám vše co jsi vyjmenoval. To je ten problém ... většinu AAA her lidi mají, většinu známých indie her také. Hrama jako Giana nebo Race Injection, tak to jsou méně známé, ale kvalitní tituly. Gianu jsem sice už měl, ale jen díky borcovi Lethal Frag a jeho streamu na twitchi.
  • GlaDOS
    Tak o tomhle rozhoduje vydavatel, případně samotné herní studio, pokud si na Steamu hru vydává samo.
  • GlaDOS
    Třeba taky za kilo? Různé (nejen) hudební časáky se taky prodávají za kilo a dokonce bez přílohy.
  • dafuq? kúpil som ho včera bez próblemov v tabáku na českej
  • nekromant33
    ad A) Nevidím rozdíl mezi bundlem a slevou na steamu. Mohl jsi zaplatit dvacku, ale to už je tvoje věc, že v tom vidíš hlavně způsob jak za skoro žádný peníze přijít ke hře než že vlastně přispíváš na charitu. Deus Ex byl za ty tvoje dvacky 3 vs. 200 za časopis.

ad B) To že hra byla/je/bude ve slevě, ve formě nějakého giveaway nebo v budget edici neovlivníš. Hra je u časopisu propagována jako bonus zdarma, jakkoliv se to někomu může zdát naivní. Hru propagujou jako výbornou multiplayerovou střílečku, která dostávala vysoká hodnocení. Není ničí povinností a nikde se o tom nezmiňují, kolik hra stojí teď, kolik stála v době zahájení prodeje, nebo v jakých akcích se různě objevila. To, že ty a asi i valná většina lidí si tu hru koupila v humble bundlu je pro redakci věc asi nemilá, ale rozhodně nijak nezveličují to jaká ta hra je, nebo že si ji může člověk zahrát pouze pokud si koupí level. Kdybys vedl časopis napsal by sis do reklamy: Tady máte hru, kterou jste si mohli koupit během jednoho speciálního týdne za dvacku, ale už nemůžete! Případně bys chtěl aby se u každého čísla psalo: Tady máte hru, možná za týden bude v akci tak počkejte s nákupem našeho časopisu.

C) Mě je jedno jaký hry chceš, ale chtěl jsem jen poukázat na to, že ač se Score povedl jakkoli velký zářez co se covermountingu týče, tak byl dle tvé logiky degradován tím, že byl deus ex na den v akci, kdy si ho mohli čtenáři koupit za zlomek ceny časopisu, která ať se ti to líbí nebo ne, je vyšší než je cena Levelu.

D) Sám ve svém okolí znám lidi co buď nesledují humble bundle každý týden, nebo tohle zrovna přeskočili ale díky Levelu si to zahrají. Průměrný zážitek je subjektivní záležitost a tím se prostě nikdo řídit nemůže.
  • Takže pro naprosté natvrdlé bezmozky, co neumí číst, opakuji, že nekritizuju jakou plnou hru a v jaké hodnotě ten LEVEL dal, ale ten způsob.

Takže znova:
    A) Deus Ex nebyl součástí bundlů, jinak SCORE dává víc jak jednu hru, takže i kdyby byl, ostatní ne..
    B) Pokud dám plnou hru z bundlu, tak přece nebudu marketingově hlásat... lidičky, máme super-extra-plnou hru.. kupte si nás POUZE za 99,- Kč!
    C) Kdybys pořádně četl, všiml by sis, že nekritizuju jestli jsou plné hry AAA, CCC, XYZ nebo indie, psal jsem dokonce, že jsem si LEVEL koupil po dlouououououhý době, abych podpořil a taky kvůli Giana Sisters (víceméně indie hra z kickstarteru).. Kritizuju to, že dám plnou hru, která byla součástí Humble Bundle za dvacku (navíc i s prvním dílem) a vytrubuju do světa, jak je to super, že stojim jenom 99.- Kč a mam super plnou hru.
    D) opět se opakuji:
    "99,- Kč za dobré čtivo se Steam klíčem a kvalitní hrou, která není součástí různých výrazných slev a bundlů, to je klíč k prodejům. Nikoli průměrný zážitek se hrou, kterou snad každý pařan, co sleduje dění okolo her na netu, má, protože investoval dvacku."
  • Ja si myslim ze by mali cely LEVEL zrusit. Vsetky recenzie, dojmy, novinky z herneho sveta a pod. si jednoducho precitam na internete a v predstihu. Za tych par clankov navyse (ktore by sa tiez jednoducho dali zverejnit na internete) to nestoji. Ostavaju tu este plne hry koli ktorym som pravdupovediac par casakov kupil aj ja. Aj to uz vsak v dnesnej dobe super zliav na steame straca na zmysle. Svet sa meni, a aj toto je jedna z veci ktore uz patria do historie. Velke usilie a snaha tlacit tieto casaky (uz len z nostalgie) uz nema zmysel.
  • Ta hra je proste za stovku draha.
  • No a pokud si tu hru, treba ty si uved journey, zahrajes si ji znovu? Libi se ti ta hra tolik, ze si ji zahrajes znovu? Neberu hraci dobu jako jednou to prolitnu a koncim, ale celkovej pocet doby co sem u hry stravil. Vem si Fallouta to je hra kterou si kazdy dv roky dam znova, proste me bavi. Bioshock uz si podruhy nezahrajes. Proc bys to delal ta hra je prazdna.
  • Tos to tedy těžce nepochopil, prostě 100 za časopis s kodem na kdejakou stupidní hru, kterou bych si za normálních okolností nikdy nekoupil, nedám. Když budu chtít číst v elektronický podobě, tak sem tady nebo jsou jiný alternativy na těch internetech. Ale kdyby byl časák třeba za 50/60 tak si klidně koupim. Spíš mě zaráží způsob fungování games s levelem, protože se to do games bude muset celkem zásadně promítnout. Člověk nemůže přísahat věrnost dvěma králům.
  • Keyz
    Proto lepší menší hra. Často není tolik známá a když je dobrá tak to potěší.

I když nevím jak je složité vyjednat dobrou malou hru jako například Gunpoint, Prison Architect, FLT a Grimrock....

Jestli se taky musí čekat 100 let než to bude možné sehnat. Možná jsem čekal, že indie tvůrci budou rádi, za další propagaci a pár tisíc kusů je nezabije.
  • Corvus
    Můj pohled na věc: bývaly časy, kdy jsem si nemohl dovolit kupovat hry v plné palbě na PC (1.500,- a více). Vybíral jsem si nákup herních magazínů především kvůli plným hrám... Kde jsou ty časy? Dnes je plná hra takměř přežitek a pachtím se už jen za kvalitními články :)
  • mínuskujou buzny, které ani neví, o čem je řeč
  • pořád čekám až v levelu bude X3 albion prelude ale to bude asi dřív na humblebundle
  • Tak ani na potreti se mi netrefili ohledne plne hry do osobniho vkusu. Tak snad pro priste i pro rpg ci adventury zalozene hrace se treba postesti - navrh pro redakci kdyz uz davate ty Steam klice - co treba takovy Legend of Grimmrock, nebo kuprikladu "podivnost" Dear Esther? Ciste navrh do budoucna.
  • Také jsem to měl anglicky ... alw už mám česky, stačí přepnout celý steam do češtiny :D, někdy je to opravdu pro nováčkalepší, některé skilly mají dost dlouhý popisky a člověk to pak v bojovém shonu stihne snáz přelouskat v rodném jazyce,
    .
  • nekromant33
    Nechápu, stěžuješ si na tištěná média, pak je chceš kupovat za míň peněz bez hry, pak dostaneš možnost, pak nadáváš že to je ptákovina... *7*
  • nekromant33
    Viz můj příspěvek... oslavoval jsi třeba score když dali jako plnou hru Deus Ex? Asi dva týdny před tím, než to číslo vyšlo, byla hra ve slevě na steamu (ta verze co byla u score za 3 eura). Degraduje to nějak ten časopis?
  • nekromant33
    Hodně lidí tu napadá plné hry u levelu a poměřujou se score s tím, že chtějí větší komerčnější tituly. Já taky hraju spíš AAA hry než indie (nebo jak to nazvat), ale tím spíš valnou většinu titulů, které dávají u Score, už mám, protože je s tou reklamou a zavedeností sérií, nebo nějakou kvalitou (třeba práve Splinter Cell s KotORem) už mám z dřívějška.

Giana Sisters nebo RACE by mě možná ani nenapadlo koupit a přitom jsou to v rámci žánru super hry. Plošinovka s nápady, které se vyrovnají profláklejšímu Limbu a Braidu apod.

Je krásná věc, že u score zvládli domluvit třeba Deus Ex, ale každý kdo tu hru chtěl hrát, tak ji už dávno koupil buď hned poté co vyšla za plnou cenu, či během těch dvou let co je na trhu, kdy byla několikrát ve slevě na steamu (naposled pár týdnů právě před vyjitím toho čísla score vyšla ze steamu s missing linkem a pár dlc asi na 6 eur augmented edition).

edit: Ještě bych rád dodal, že tohle píšu zcela v klidu i s vědomím, že právě Red Orchestru už mám ze zde několikrát zmíněného bundlu. Mám předplatné, ale časopis bych koupil i tak, protože se mě líbí filosofie jeho psaného obsahu, který je alternativou k tomu, co se dá přečíst všude jinde na webu, tedy minimální prostor recenzím (které jsou přítomné, ale zároveň fungují jako jiný náhled na hru).
  • a pořád k tomu dávají časopis který se nedá číst, nebo už se zlepšili?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší