Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Cvicme_v_rytme

Ta hra vyšla už na začátku května, ne teď.

• Veny

To jsou špekulanti... preview video hry na IGN má 50k shlédnutí, což je takové lepší indie. Nevím kolik dali za marketing ale tenhle článek je zatím asi nejlepší reklama (kterou jsem postřehl).

Hra sama o sobě nevypadá zle. 30€ je taková OK cenovka ale už to plaší některé potenciální kupce. Počet recenzí na youtube? Našlo mi to vesměs nulu kromě českých recenzentů (Indian, Vortex) a malých bezvýznamných... hráčů? 

Cmon, jsou tisíce her, které nemají DRM, Denuvo a podobné voloviny a nízké prodeje je netrápí. Je to otázka, no... přilákala by poloviční cena 3x tolik zákazníků? Dnes je takový trend že mají lidé plné knihovny levných her za které utratí stovky € zatímco investice 50+€ do jediné hry už je problém. Trochu paradox no.

• Cvicme_v_rytme

Na konzole to údajně nebude, protože na to nejsou peníze...

• frank.horigan

S dovolením bych z toho taky rád něco měl. Tohle pro měna Steamu nemá žádnou hodnotu. Jako krabicovka to jednou hodnotu mít bude. Minimálně sběratelskou. 

• Veny

Ohledně RD2... koupil bych, jenže zatím cenovka nepadla pod 40€ takže si ještě počkám - mam co hrát, momentálně We Happy Few za 11€.

Kdyby RD2 neměli podělaný rockstar launcher a byl bych si jistý, že ten nepovedený port rozjedu na mým ntb, možná už bych jí dávno měl.

A jako kdybych si měl vybrat českou (!) adventuru za 30€ nebo RD2 (nebo i Kingdom Come), stejně bych asi sáhl po tom, co mi dá za peníze víc muziky.

Je to otázka, no. Někteří piráti hru nikdy nekoupí, jiní jí vyzkouší pár minut a koupí nebo zahodí a už se k ní nevrátí. Další piráti by si třeba hru vůbec nekoupili.

• x_ander

Já měl předobjednanou Xzone edici i právě proto, abych podpořil. Hru jsem hrál zatím jen chvilku, ještě nebyl pořádně čas, ale vypadá slibně.

Ale podobně jako ostátní musím říct, že svádět to automaticky na pirátství mi taky přijde spíše jako hledání nějakého zástupného důvodu. Jedna věc je, že přece jen walking simulatory nejsou prodejně žádné terno a tady souhlasím s tím, že problém je spíše propagace - on to není až tak walking simulator, oproti Dear Esther, Ethanu Carterovi a dalším je to výrazně adventurnější (sbírání předmětů, jejich kombinování (např. stavba žebříku z kraje hry) atp.).

Já o hře předem docela věděl, lákala mě a proto jsem ji předobjednal, ale nejen tady v diskusi je vidět, že spousta lidí vůbec nevěděla, že ta hra existuje. A to se bavíme o ČR a české hře, kde se o ní z logiky mluvilo více. V zahraničí se těžko prorazí, když o hře nikdo neví.  Navíc zrovna na steamu jsou podobných her mraky a není divu, že tam zapadla. Pokud by to vydali třeba na Gogu, tam by to mohlo být viditelnější - přitom doteď mají na stránkách, že na Gogu hra má být. To samé konzole - na konzole to má vyjít, ale zatím žádné oficiální info, žádné datum vydání, ticho po pěšině. To se pak těžko dělají slušné prodeje....

• drasta

Jak jsi prisel na to ze "pirati nejvic kupuji hry" ? Co to vubec znamena? :D Jako ze jak co si kupuju hry normalne tak nekoupim tolik her co clovek kterej je pirati?

Pohadka o tom ze nekdo dohraje zpiratenou verzi a pak si koupi original je taky docela vtipna.

• RAMIUS89

ja kupujem len krabicovky

• celoush

No upřímně u nás se o té hře docela mluvilo, ale na druhou stranu Pavel Makal ještě v hPodu (číslo 742 cca patnáctá minuta) sám říkal, že nebýt to česká hra, tak to asi minou, protože tvůrců "podobných her" se jim ozývalo s nabídkou nemálo. A to o něčem taky vypovídá.

• Cvicme_v_rytme

Jestli chceš vývojáře podpořit, tak hru kup na Steamu a dej ji někomu jako gift. Nebo ji třeba kup jen pro sebe (dle postu ji asi ani nemáš). Tahle výroba krabicovek s gifty a následnou distribucí ve finále zase takový vejvar pro autory není...

• frank.horigan

Aleši, zalobujte u Xzone ať dovyrobí ty jejich krabicovky a já (určitě ne sám) hru koupím, už jen díky téhle blbé situaci, abych vývojáře podpořil. 

• Cvicme_v_rytme

Ne, popravdě nechápu, proč nebyl vývoj dělán od začátku s podporou gamepadu. Obzvlášť u tohoto typu hry.

• Mám dohráno, a nehledě na kvality a chyby jakékoliv hry - pro prodeje je prostě důležitější marketing, zvlášť pokud řeší day one prodeje tak moc jako tady. Pro mě to byla tak trochu srdcovka a proto jsem to měl v  hledáčku, ale jinak chápu že to mezi všema ethanama carterama a what remains of edith finch-ama a gone home(ama 😀 ) totálně zapadne. Prostě rvát peníze do marketingu se vyplatí. Taky jsem si koupil CoD Blackout za tehdy asi za 50$ a hrál jsem to jednou... Za mě Someday You'll Return je parádní, ale druhá půlka příšerně zdlouhavá, chtěl sem rozmlátit monitor jak to někdy bylo blbý a otravný. Jinak super nápad i atmoška. 

• jakubc

Tohle nic neznamená, jsou to regionální statistiky a i na první místo stačívá pár set prodaných kusů

• twicer

Je ti snad jasné že na ty konzole tu hru musí někdo přizpůsobit a stím počtem lidí kolik na tom dělalo byli rádi že to vůbec rozumně dokončili. Ztrávit pak několik dalších měsíců na suchu pro vydání na další platformy je prostě mimo. Tohle si můžou dovolit velké studia, ne podobné indie projekty.

• Jako záleží.... Takové debaty tu byly už mockrát. Taky tu byly už mockrát hry bez DRM, které byly úspěšné. Jestli je tohle hra distribuovaná mezinárodně (co jsem pochopil tak jo), má potenciál vydělat, když bude zajímavá. I tenhle článek je reklama. Vyhledám si recenze a pokud se mi bude hra zamlouvat, rád ji podpořím. Zdar! 

• No proceto ne/legálních kopií fakt nic neřekne. Důležité je kolik z těch pirátů by za hru dalo peníze, když by ke stažení nebyla? A o kolik by tím byly projede lepší? Fakt nevěřím, že by toho prodali 50x víc.

Jestli nehledat i chybu v marketingu? Já o hře slyším teď poprvé.

Ale tak naštěstí se dívám, že to má vyjít i na konzole? (i když teda na storu to nevidím, tak asi později?). Tak by pak mohli pro zajímavost uvést jak to bylo s prodeji tam.

• Houdini

Hra je buď "not good enough" alebo mala slabú propagáciu. Bolo X hier malýh štúdií, ktoré sa predávali skoro same lebo keď je hra naozaj dobrá a je aspoň trochu v povedomí tak sa predá. Tiež platí, že čím lepšia hra tým viac sa aj piráti, takže tento argument neobstojí. Skôr mi to príde ako pokus dobiehať zanedbanú propagáciu vyplakávaním: "My si tie prachy zaslúžime, lebo sme malé štúdio." Nezaujíma ma či je štúdio malé alebo či je to Ubi, kúpim si hru ak ma zaujme bez ohľadu na štúdio.

• Ashnobe88

To že mám novou registraci jen kvůli tomu že jsem konkrétně na tohle chtěl reagovat neznamená že jsem troll

• victor

Hra která si najde cestu do mého srdce si najde cestu i do mé peněženky ...tak to prostě je :) 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit