Přejít na výpis diskuzí
Vyšla alfa 3.0 pro Star Citizen a spolu s ní hodinové záběry singlu Squadron 42
3.1.2018 | Patrik Hajda
136 příspěvků
-
Zdá se, že americké servery jsou plynulejší než evropské.
-
Je hezký, že si zmínil cruisery, protože jeden zastaralí model ve hře je, který dříve používala armáda a protože se staly zbytečnými, tak je armáda rozprodala do civilního sektoru.
-
Sakra, nezkontroloval jsem si po sobě větu. Teď už to needitnu :-D
-
Pokud porovnám mapu interiéru Idris a současného vojenského plavidla je to velmi podobné až identické. Pokud se stíhačka vyseká na přistávací ploše současné letadlové lodě, pravděpodobně posádka musí odklidit trosky než další letadla mohou přistávat. Nechápu, co se Karel zde snaží řešit. Asi pošlu stížnost NATO, že řešení interiérů jejich válečných plavidel je pěkně debilní a že by konečně měli vyřešit to, že pokud na přistávací nebo vzlétávací ploše jsou trosky, že stejně by to měla být schopna další letadla vzlétat nebo přistávat. A Idris je schopna pojmout jen tři fichtery, proto jedna přistávací plocha stačí.
-
Tak i hra může být udělaná pořádně ne?
Teď jsem si vzpomněl na posledního Vetřelce, loď se solárníma plachtama a ty musí být napnuté na 100%, aby získávali energii. Přesně takhle bych to vesmírný pravidlo navrhl, aby všichni umřeli, páč mít plachty jen na 90%.. takový si nezaslouží svou existenci.. :) Podobný logický fail tam byl každých 5-10 minut. Samo to dalo tušit, že ten film bude kravina a pozdější vylíhnutí vetřelce ze spóry až do třímetrový potvory pak jen celý ten průšvih korunovalo. -
nemuzu se dockat az si to mi vnukove zahrajou
-
Minimálně to má mnohem lepší obsazení, RSI nejsou Bioware, Roberts není sjw a hry na kterých se podílel dřív, byly kvalitní.
-
Mě nechává SC celkem chladným a ani toho o té hře moc nevím, jen přeju jí a její komunitě úspěch. Jen jsem četl to, že se ti nelíbí interiér a jako příklad super lodi tě hned napadla ta z filmu Pasažéři, která by jako vojenská konstrukce byla totální fail.
-
Zadne chodby vedouci nikam jsem tam nevidel, ale takovyhle kravoviny bych opravdu neresil, je to hra proboha. Taky se musi brat ohled na hratelnost, jako je boarding, atd... Navic prvni projekt svyho druhu, jednoduse nenajdes space sim, kde by si mohl litat prostorem a zaroven se plnohodnotne pohybovat po kompletnich lodich, kde kazda ma svou fyziku vzhledem na jeji orientaci...
Co se tyce designu lodi, spis me dostavaji kokpity typu vykladni skrin, coz u valecne lodi nedava velkej smysl :) Ale je to sci-fi a vazne nema smysl to resit, to uz by chom se dostavali k vecem ako pomale lasery, nebo ze vlastne celej koncept vesmirneho boje na blizko ve stylu WW2 letadel je uplne mimo misu a muzem to cele zabalit *1* -
efektivní a funkční znamená podrizený svemu účelu a funkci. Já nevím co treba 50 metru dlouha chodba vedoucí nikam, spousta nevyužiteho prostoru, hangar navrženy tak že když se stíhačka vepredu poroucha, tak ta za ni nemuže vzletnout. Nechceš náhodou abych tu lod sám navrhnul? Mužu když mi nekdo zaplatí 50 milionu
-
Ten engine ale pohání obě hry + mají část společného obsahu + mají speciální tým lidí, který inovujou hlavně engine. Navíc na zlepšení vizuálu nepotřebuješ složitě předělávat engine, stačí lepší textury, modely atd. Stejně budou dělat nový assety pro další díly, tak nevidím důvod, proč je rovnou nedělat v lepší kvalitě. Nějak se mi nechce věřit, že 3 díl, kterej vyjde klidně třeba až za 6-7 let, bude mít stejnou grafiku, jako tohle - v době, kdy PS5 bude šrot a PC bude mít 5x větší výkon, než teď. To mi na Robertse fakt nesedí. Když se podívám, jak se ta hra pořád zdokonaluje... sakra co sem teď koukal na aktuální gameplay z mmo, tak mi tam ts grafika přišla ještě snad vymakanější, než v SQ42 a to je onlinovka. Něco mi řiká, že tohle bylo nahraný před nějakou dobou a není to aktuální.
-
Jak přesně si představuješ efektní a funkční design? Jako tu lítací katedrálu v filmu Pasažéři? To by možná fungovalo v civilním sektoru, kde se dbá na pohodlí, ale zde mluvíme o vojenských plavidlech.
-
Tak fanbojové budou lajkovat a omlouvat donekonečna. Mne to práve moc efektivní ani funkční neprišlo. Proste genericka plechovka a chodby jen proto aby tam byly chodby.
-
Mám 48GB ram a rychlé SSD a stejně to nepomohlo... oba CPU tak na 20%... vytížené je třeba jedno jádro na 70-80% u jednoho CPU a druhé CPU skoro nic... i když jsem rád, že s tím SC umí pracovat.
V postu od robertse je to popsaný... budou celou fyziku a další procesy rozdělovat tak aby se mohli počítat i na jádrech kde se toho nepočítá tolik a tak nebude SC zpomalovat výkon na jedno jádro. -
No dělá to Roberts... ten si myslím by šel spíš směrem PC hry s konzolovým portem. Ale co se SQ-42 týče, tak tam nečekám nějaký velký posun od Ep1 k Ep3... tam asi bude spíš posun v ději, protože než by pracovali na dalších úpravách enginu pro SP, tak si spíš myslím budou pracovat na MMO.
-
Lidi, který sleduju na YT streamu mají často 30+. Klíčem je údajně aspoň 20gb ram a rychlé SSD. Ale stejně je problém v serverech, server nechutně omezuje fps, musí to ještě vyladit. Buď mají slabý servery, nebo ten engine počítá zbytečnosti, který způsobujou bottleneck. Lidi hlásí, že jim jede cpu a gpu třeba jen na 50%...
-
pro Karla - je úplně jedno, jestli je to ponorka ze 60. let nebo nadupaná mezihvězdná loď z 30. století. Pořád je to vojenské plavidlo, kde je důležitá funkčnost, efektivita a úspora a to se nezmění ani za tisíc let, takže vývojáři uvažují velmi dobře.
-
Jo, prachy na ty další 2 sequely se hodí. Ale jak sem psal dole, otázka je, jestli by pak šli zase technicky dopředu se zvyšujícím se výkonem PC nebo už by z toho udělali multiplatformu a nikam by se to opět neposunulo. Perfektní příklad z minulosti - Crysis vs Crysis 2-3.
-
nehraje, protože ho to dávno omrzelo
-
Já doufám, že SQ-42 na konzole někdy dají... Pokud to konzole zlvádnou výkonově, a nebo pokud pude hru upravit, tak by to pro SC mohl být zajímavý zdroj příjmů. Protože lidi, kteří mají jen konzoli asi SC a SQ42 určitě nemají.