Přejít na výpis diskuzí
Vyšla alfa verze modu, který předělává Morrowind do Skyrimu
6.12.2013 | Adam Homola
89 příspěvků
-
Po technické stránce byl Morrowind katastrofální a herní svět byl téměř prázdný, ale to by se od pustiny dalo čekat. Přesto mě hlavní dějová linie neuvěřitelně chytla a ve sbírání legendárních a neobvyklých předmětů jsem se doslova vyžíval. Své obydlí stvořené v construction setu jsem měl doslova zaplněné těmito krámy a já na nich lpěl jako drak na zlatě *14* . Na tenhle mod jsem se těšil už jen z důvodu, že uvidím, jak to bude vypadat.
-
nepošle mi nekdo kod na steam na nejake dobre rpg? treba dragon age nebo zaklinac 2 nebo neco
-
Ovládání Gothicu je JINÝ, což neznamená notně špatný. Pomocí těch klávesovejch kombinací se dalo na tu dobu dost dobře šermovat, což je docela vzácnost a bylo to super. Mně se to nehrálo vůbec špatně, prostě jak říkám, bylo to jiný. Čtyři klávesy v kombinaci s ctrl, dohromady osm. To není žádný strašný numero, navíc to nebylo krkolomný ani složitý. Po první hodině to člověku přešlo do krve a nebyl problém.
-
Byl omezenější, to je fakt, ale nadruhou stranu nebyl svět tvořen generátory, ale ručně, což se na něm pozitivně podepsalo, navíc i questy nebyly generický, naopak. Ostatně před vydáním skyrimu vycházelo hodně článků, který se jmenovaly zhruba: "Dokáže se bethesda poučit z Nehrimu?"
-
Mod na oblivion. Stejní tvůrci chystají na Skyrim mod Enderal.
více info tady: http://www.moddb.com/mods/nehrim-at-fates-edge -
Až mi slza ukápla, kolik desítek (možná i stovek) hodin jsem v Morrowindu strávil.
-
Nehrim mě vůbec nebavil. Byl úplně proti duchu TES - čistě liniární koridorová záležitost.
-
Bohužel to opět nedokončí...
-
To jsi asi nikdy nehrál špatnou hru.
-
škoda tý němčiny, nedá se to poslouchat :)
-
Toho se nedočkáš, sentimentalita a nostalgie vítězí nad racionálními vzpomínkami :) Gothic byl perfektní, ale to konzoloidní ovládání byl fakt voser.
-
já se do morrowindu nikdy nemohl pořádně dostat, nebavilo mě bojovat s housenkama, otravnýma pterosaurama a podobnýma tvorama
-
To neni zadna zpotvorenina, jen je to zkratka pro In my humble opinion :)
-
Poopravil bych tě, že jde o DaggerXL, ne DarkXL, což je pro změnu předělávka Dark Forces ve stejném enginu:)
-
Poslední dobrá hra od Bethesdy.
-
tak Gothic 1 i 2 jsem hrál jenom na klávesnici, protože ,jak píšeš, s myší fakt hrůza, a dalo se to. Horší byly ty klávesové zkratky v jedničce (ve dvojce to už trochu změnili, takže to až takový horor nebyl)- jako dalo se to, ale bylo to takové těžkopádné a určitě to šlo udělat lepší, jednodušší a intuitivnější.
-
Ovládání Gothicu 1,2 je naprosto v pořádku nikdy jsem s ním neměl a nemám problém naopak se mi moc líbí.
-
Vyzera to super ale ak sa dobre pametam tak ked visiel Morrowind zacalo sa na projekte vytvorenia komplet celeho Tamrielu v Morrowinde, potom to presunuli do Oblivionu a matne si spominam ze zasa upgradli technologiu a chcu to spravit v Skyrime, ale priznam sa uz ten mod nesledujem a ani si presne nepametam ako sa volal.
-
tak na vizual staci nejaky hi res texture pack a k tomu nejaky mod na zlepsenie grafiky, povedzme mge aka Morrowind Graphics Extender. Osobne si ale myslim ze aj do buducna bude uplna pecka OpenMW co je opnesource implementacia enginu ktory ma byt binarne kompatibilny s Morrowindackym (gamebryom). Aktualne je satale vo vyvoji, je verzia 0.27. Staci nakopirovat data z morrowindu a stiahnut openmw instalaciu a uz to ide. Zatial ale je to skor len o prechadzani sa mapou, questy, tvorba postavy a dalsie veci este niesu spravene. Na druhu stranu robia k tomu aj editacne nastroje a tym ze je to cely engine napisany nanovo su moznosti dalsieho rozsirenia ako aj odstranenia limitov daleko vacsie.
Ak by ste chceli ist viac do minulosti tak potom este super vyzera DarkXL co je reimplementacia, alebo port Daggerfallu na nove platformy. Ten je v stave beta a snad uz buduci rok by mohol byt aj final a vyzera to tiez brutalne. -
EPIC!!! Nemám slov *8* Celou dobu traileru mi běhal mráz po zádech. Pokud se to povede, klidně bych si to i koupil jako plnou hru... *14*