Přejít na výpis diskuzí
Vyšlo demo Jagged Alliance: Back in Action, vyzkoušíte ho?
1.2.2012 | Petr Poláček
170 příspěvků
-
Wiki: Helemese, sympatak, tak, tak :)
-
Tak to asi zkusím :) na gogu to snad opravdu nebude za moc a pokud na to jsou módy, tak se s tím snad poperu :)
(robotron: moje srdcovka je gothic1 a dodneška nechápu, jak si někdo může stěžovat na tak parádní a elegantní systém ovládání ;) ) -
a pokud se nepletu, tak vysli mody, ktere hry lehce modernizuji ..
-
Asi k tomu nemam ten spravnej odstup, ale podle me Jagged Alliance 2 je docela dobre hratelna i na dnesni pomery. Tedy ze nema vylozene zadny zadrhele v designu a ovladani, co by dnes lidem uz prislo prekonany, nebo zbytecne slozity a tak. Ale nevim. Ja bych to dokonce rekl i o jednicce, coz je moje srdcovka, ale to uz by se mnou asi malokdo souhlasil. JA2 bych ale zkusil, za zkousku clovek nic neda (max tech par korun na GOG :)
-
Ono DAO a ME mají tenhle aspekt sice docela silný, ale upřímně si umím mnohem lépe představit, že si vypěstuju vztah k postavě, se kterou opravdu něco prožiji a která mi může umřít. Jako, jasně, s Ashley šel můj Sheppy all the way, ale jaký může mít člověk silný vztah k postavě, která mu ani umřít nemůže? To i k té Lydii ze Skyrimu jsem se cítil připoutanější, i když je to totálně studenej čumák s pěti frázema. Kolikrát mi ta holka zachránila život, a kolikrát se já oháněl, abych zachránil život jí! Tohle spolu s nějakými drobnými mezivztahy v JA by pro mě mohl dát dohromady kýžený sociální aspekt, o kterém kamarád mluvil ;)
Ale spíš se trochu bojím, že na JA2 už prostě nebudu mít. Mám rád staré hry, obdivuju a všecko, ale když jsem zkoušel hrát třeba Fallout2, prostě jsem to nezvládl, ta hra už je na mě "moc stará". Takže proto přemýšlím o novém JA víc než o těch starých -
nastav si normalni rozliseni ...
-
Tak to ne. I když se mi občas zdálo, že i staty mají jiné a že se Lynx snažil trochu víc, když Raven dostávala nakládačku a naopak. V kritických případech si měl jenom možnost rozhodnou, kdo půjde z týmu ven. Kecat s nima jako v Dragon Age opravdu nešlo.
-
Asi tak. Že mezi sebou postavy tu a tam prohodí pár dokola se opakujících frází, tomu se doopravdy nedá říkat "promakaný vztah", byť minimalismus ctím. Mě šlo hlavně předejít mylnému dojmu, že jde o nějaou "konverzačku"...
-
No je tam takovej socialni aspekt, nebo takova iluze :) Ale ze by se tomu dalo rikat promakany vztahy ve skupine... Mozna tak v konkurenci s jinymi hrami, ktery nic takovyho vubec nemaj :)
-
Mnoo rozhodně mezi nima nějaké vztahy jsou a pokud máš správnou kombinaci soldátů, tak jsou ty rozhovory i docela dlouhý. A rozhodně na sebe některé kombinace vojáků reagují a to je celkem unikát téhle série. Lynx vs Raven, Fox vs Fidel (to jen tak co si pamatuju)...duo tvrdých I (Ivan, Igor) z JA2 tušim
-
Heh, ještě že to jde stáhnout i jinde než na steamu. Asi před 14ti dny jsem si to předobjednal a teď mi nejde ve Steamu stáhnout demo...prostě to nic neudělá. Snad to není kuli tomu, že se bojí abych nezrušil předobjednávku. :)
-
Já to řeknu pěkně: vy*er se na demo a nainstaluj si Jagged Alliance 2. A kámoše profackuj, protože žádné "promakané příběhy a vztahy společníků" v celý sérii Jagged Alliance nejsou. Ta hra je prostě o něčem úplně jiným...
-
O JA jsem toho hodně slyšel (kamarád přímo pěl ódy na to, jak promakané jsou příběhy a vztahy společníků a reakce herního světa), ale sám jsem jí nikdy nehrál. Nemůžete někdo nějak pěkně říct, jaký to demo je, jaký žánr a styl to je a jak dobře se hraje a jestli to stojí za to stáhnout?
-
"Chraša, chraša" hlásil Ivan v prvním díle *4*
-
Ze starýho JA mi v hlavě utkvělo krom jiného Ivanovo "charašó" :)) AspoŇ myslim, že to tam teda bylo. *3*
-
Nejde ani tak o grafiku, ale spis o design a to souhlasim, ze to vypada hrozne. Uz jen jak vypada menu ve hre, naprosto nevkusne, nesmyslne a je i neergonomicky. Pritom u strategicky-takticky hry by melo byt tohle nejpromakanejsi. Ale tady to vypada jak kdyz to delali programatori a ne zkuseni grafici a designeri.
-
...šanci *3*
-
S Commandos souhlasím:) Nicméně u FoW by celý systém předělávat nemuseli. Oni tam FoW dlouhou dobu zabudované měli, ale prototože prý nebylo zábavné, tak to odstranili. A hlavně mi hra přijde extrémně nevyvážená bez FoW, vždyť mám na nepřítelem strašnou výhodu, když vím na milimetr jeho pozici. Proč nesáhli po systému ze Silent Storm? Tam do dle mého fungovalo skvěle.
-
Dejme tomu *4*
-
Ale tak pořád lepší než nic, nebo ne? *1*