Přejít na výpis diskuzí
Vysvětlení změn systému reputace v Mass Effect 3
2.3.2012 | Aleš Smutný
76 příspěvků
-
Nebo ve stejné misi (Archangel) jsem dostal renegade body za to, že jsem sniperkou zastřelil jednoho robota dřív, než asi překročil nějakou pomyslnou čáru, kde si scénáristé řekli, že střílení robotů už renegade není. *3*
-
jak ti to snižilo počet celkových paragon bodů?.. tam nebyla možnost ji zničit paragonsky mohl jsi jen jít dál a nepřipočitat si renegada.. nic víc nic míň
-
Proč by měl někam směřovat? Shepy není ňouma, co sotva vyšel vojenskou akademii, už na začátku ME1 to byl starý mazák s vyprofilovanou osobností. Nevidím důvod proč by postava neměla například soucítit s Rachni (ultimátní paragon volba) a zároveň chtěla, aby se Aliance stala dominantní velmocí v Galaxii (ultimátní renegade volba).
-
Na youtube mas uz vsechny konce od zasrane Space Edice, sam jsem to nevidel ale prej je tam jen 1 dobrej konec a vsechny jsou v nakem smeru spatne.
-
Takže jednou babičce ukradneš kabelku a podruhé ji bez postranních úmyslů poneseš nákup? V každém chování je nějaký vzorec.
-
Tedy body "dobra/zla" neovlivní zadávaní úkolů? Budu moci všechny úkoly pouze postavy budou na hráče reagovat jinak?Tedy nenastane situace,že nemohu učinit rozhodnutí protože nemám prostě dostatek bodů?
To se pak podobá zaklínači.To je dobře.Tam jsem se taky rozhodoval různě a o žádný úkol jsem nepřišel. -
Mně to vadilo v momentech, kdy, za paragona, jak jsem hrál, není problém pobít regiment žoldáků... ale dostanu negativní body za to, že jednoho zabiju dřív tím, že mu vrazím štoubovák do zad :) Možná to je nesportovní, ale jestli ho usmažím o dvacet minut později a nechám umírat na těžké popáleniny... tak mi přijde skoro humánnější tohle :)
Jde o to, že někde to cpalo Renegate/ Paragon trochu...zvláštně. Jako vjedničce, když jsem si dovolil posádce říct, že jdeme do akce, protože na to zbytek galaxie neměl koule a lup ho renegát:)
Nu a protože já skoro vždy hraju chlapíka, co se vykecá z problému, hra mě takhle nutila si pořád volit jednu cestu... Ale pokud člověk hrál roleplay, tak to stejně nešlo plnit pořád (Garrova mise např). Takže jsem rád, že se od toho konečně oprostili. -
Uchvatné
-
Vždyť já neříkám, že nebyl.
-
konecne. cely ten system paragon/renegade je cudny a este ta nutnost aby si mohol presvedcovat ludi(neskor hre na vacsom lvl) potrebujes viac paragon bodov cize ak hrajes podla seba a nie podla vzorca - always 1st answer. tak nemas sancu sa z niektorych situacii dostat.
nechapem ludi co mozu hrat stale 1 alebo 3tia moznost... ved to je jedno o com su potom tie rozhovory ked len klikate na tu jednu moznost-ked sa objavi modra tak stlacite modru :-D
ja hrajem paragona tiez - zachranil som radu, usetril som rachni atd ale napr toho krogana co nechcel zavriet hubu a zdrziaval ma od ciela som odpraskol. tak isto som poslal radu do riti ked stale neverili ze smrtaci utocia atd... -
A když jsme u toho, tak už v jedničce mám tyto "schopnosti" u obou, jsem někdy svině, někdy hodný. Někdy zabijím, jindy ušetřím. Bohužel se musím zaměřit na temnou stranu, abych mněl otevřené možnosti ve 2. díle. Zásadní věci se snažím udělat podle sebe (záchrana Rashi, Wrexe, což je cca 50 bodů Ochránce), ale ve zbytku se snažím být svi*ě.
-
V cut scéně na začátku mise, kde zachraňuješ raněného Salariana, Shepy vypadal docela nasraně, takže já bych si i tipnul, že by byl schopen někoho, kdo vraždí nevinné dělníky, zabít.
-
So epic *8*
-
Tohle beru. Ale přece jen jako hráč někam směřuješ, ne? Vždy bude jeden z profilů převládat.
-
Když už bude muset můj Shepard zachránit nejen Zemi ale i celý vesmír, tak z něho udělám troško parchanta.
-
Ne. Divně vypadá být hodný a zlý, vždycky je zlo a dobro, nejenom zlo a nejenom dobro. Tento systém, co tu máme už od Kotoru byl debilní v tom, že mnohdy rozhodující věci nešli dělat tak, jak jsi potřeboval. Přiklad je třeba hádka Jack a Miranda v ME 2. Pokud nejsi vyložení zlý nebo vyloženě hodný a nemáš otevřenou danou odpověď, tak jsi v prdeli, jelikož ztratíš loajalitu u jedné z nich. V tom je tento systém debilní. Stejně jako tak na "záchranu" Wrexe potřebuješ jedno z těch Kladných či zlých odpovědí....
-
Tady de spíš o to, že v ME2 jsem například v misi Archangel nemohl předem zničit helikoptéru, aniž bych dostal Renegade body - více takových rozhodnutí mi pak mohlo snížit šanci přesvědčit barevnýma možnostma v rozhovorech, protože jsem prostě neměl dostatek bodů...
-
Ale od toho jsou tam přece ty tři druhy odpovědí vpravo - diplomatická/milostivá; neurčitá; rázná/nelítostná. Paragon "Mirek Dušín" se v některých situacích může nas*at a být nelítostný, Renegade "nahláškovaný oportunista" zas může udělat něco milostivého, ale nikdy se z vážného a "otcovského" Mirečka nestane "Zaeed Massani" - to prostě vypadá hrozně divně a nekonzistentně.
Umíš si představit, že by Paragon Shepard, kterému právě vyslechnuvší padouch řekl, že už mu nemá co říct, prohodil onoho padoucha oknem a pronesl: "Co takhle sbohem..." (situace ve dvojce)?? Leda kdyby trpěl rozdvojením osobnosti. -
Hodně dobré, dokonce celá flotila i Šavlozubec tam je v 1:28:-D
-
To asi bude fungovat jako když si hrál znovu se stejnou postavou ME2. Mohl sis tam vybrat bonusovou schopnost jedné z loajálních postav, třeba válečník mohl mít warpové náboje, tuším, od Mirandy, atd. Ale jenom jednu schopnost. Alespoň takhle si to představuju. *3*