Přejít na výpis diskuzí
Vývojáři Thiefa se rozpovídali o podobnosti s Dishonored
4.4.2013 | Ladislav Loukota
84 příspěvků
-
njn u Thiefa prostě potřebuju mít pocit stísněnosti, že když potkám jednoho strážného, asi ho dám, ale tři stráže už jsou problém a budu muset použít flash, utéct, někam se schovat a doufat, že mě nenajdou. Představa, že naběhne pět strážných a já je rozsekám - to by byl konec :( Ale tak snad jsou to jen spekulace, čas ukáže
-
to je za 10 plusiek minimalne
tiscali, je mozne aby ste sa pri najblizsej prezentacii hry "Thief" spytali nejakeho pi-ar par bodov z tohto textu? a odpoved "no comment" neberte ako odpoved
prosim -
I think I died a little inside.
-
miny a rozlicne sipy boli uz v Thief Dark project :)
btw asi si nehral Thief 2 Metal age, ked tu pises o stredoveku :) -
Hráč není v bezpečí ani v nejhlubším stínu:
SPEKULACE ale bude, v nejhlubším stínu bude muset A.I. přijít tak blízko a bude mít nastavenu tak dlouhou reakční dobu, že půjde bez potíží odpravit. Prostě klasické trigger volumové vodění za nos, Tenchu otrávená rýže hadra. / SPEKULACE
Pokud se Garret ukáže ve světlech, tak se A.I. dozví o jeho přítomnosti a začne reagovat a prohledávat i stinná zákoutí:
To je novinka, že při registraci hráčovy přitomnosti začne A.I. něco dělat? Nebo proč to zmiňuje?
Zmínka o health-regenu, zábavě a "super stealth hráčích":
Kdo je to "super stealth hráč"? Ten, kdo se snaží stealth hru hrát jako stealth hru? A proč by měl být "super stealth", když ji tak hraje? Že by proto, aby bylo možno propagovat RAMBO akční přístup jako naprosto pochopitelnou složku stealth hry, kdy pro normální lidi je RAMBO / semiRAMBO, a pro ty "super stealth" cvoky je tedy ten stealth?
Zmínka o hardcore hráčích mezi vývojáři a o depabtě nad zakazováním vizuálních pomůcek - pěkná snaha o podsunutí, jak moc studio dbá na hráče, kteří chtějí výzvu. Otázka: je-li hra, její obtížnost a A.I. koncipována a odladěna pro mainstreamového hráče, co se změní, když se vizuální pomůcky vypnou? Stane se hra opravdu větší výzvou nebo se jedná o falešný pocit vyšší obtížnosti u produktu, který je cíleně nastaven tak, aby poskytoval co nejnižší frustraci? -
Zmínka o prvním Thiefu - je potřeba navnadit původní komunitu
Ujišťování, že vývojáři "nebudou kopírovat (původní hru Thief)", že je potřeba respektovat minulost ale zároveň se adaptovat na očekávání současného trhu, který si klade větší nároky a více očekává:
samozřejmě, že nebudou kopírovat, protože ty "větší nároky současného trhu" znamenají líbivý audiovizuální kabát, nápovědu v každém rohu obrazovky, zvýraznění předmětů, zvýraznění trasy pohybu stráží, pohled srkz zdi, automatické míření, jednotlačítkové co nejkrvavější animace poprav soupeřů, možnost hrát RAMBO stylem ve stealth hře (a být za to odměněn) a samozřejmě úmyslně tupou A.I.
Garret je zpátky, protože Eidos Montréal vytvořil Deus Ex: Human Revolution a to je hodně hodně dobrá hra - těžko říct, jak ta dvě tvrzení mají souviset. Kromě faktu, že cítím snahu vytvořit v zákaznících vazbu mezi ještě nevydaným produktem a již vydaným prý úspěšným produktem (zrovna DE:HR a jeho vytváření kupek stealth killnutých nepřátel není moc hezký výhled na budoucí kvality Thiefa).
Dvě možnosti jak hrát Thiefa, RAMBO styl nebude fungovat - a už začíná nenápadné podsouvání, že hra bude koncipována tak, aby šla vlastně hrát naprosto jakkoliv, bez ohledu na její domnělý žánr, ALE zároveň se prý nedá hrát jakkoliv, bez ohledu na její domnělý žánr.
SPEKULACE: Teď je na to podle mne ještě z marketingového hlediska příliš brzy, ale předpokládám, že za pár měsíců přibude "třetí styl, protože někteří hráči Dishonored měli rádi ryze akční přístup a my chceme zprostředkovat kvalitní zážitek všem". / SPEKULACE -
Tom: Stěžovat si na schopnosti u Dishonored mi příjde podobný, jako stěžovat si na plasmidy v Bioshocku. Spliceři je pokud vzpomínám taky neměli, plus si nemohli vylepšovat zbraně, atd. A navíc vita chambery, který tě oživily... Otázkou je, zda-li se chceš hrou pouze prokousat, nebo jí skutečně hrát.
-
Hrál jsi Dark Messiah of Might and Magic?
-
Aby jsi pak nebyl o svatební noci zklamaný z toho, co se bude houpat mezi nohama:)
-
Opakování je matka moudrosti ;)
-
A koho to zajímá, tyhle průjmy si sem házel už několikrát..
-
Jo at na hru máš nároz jakýkoli ten ti brát nemužu, tak přecijenom máš pravdu i v tom že se hry dělají aby se líbily maximálnímu počtu lidí, jelikož je jasný že pokud si hru oblíbí jeden člověk na světě jdou vývojáři proti sobě a zkrachují. Hry se dělají tedy aby byly co nejlepší (v rámcích rozpočtů) a samozřejmě né každému to sedne. Mě se třeba moc nelíbilo zase nové Crysis 3, ani Bioshock Infinite mě kromě kulis zásadně neoslovil i když je to rozhodně nadprůměr. Ale nikomu tady se to nesnážím násilně vnutit, přeci jen názory by se měly respektovat. Jak zminuješ že hry jsou dnes dělány aby je dohrál každý, tak okej - ale třeba nedávno jsem hrál MGS 1 a obtížnost je stejná skoro jako novějších. Nyní hraji Staré díly god of war a také, nejsou těžší na střední obtížnost než ty nové a dokonce max payne 3 mě příjde těžší než byl třeba druhý díl. Souhlasím, něktré hry jsou lehké(skyrim), ale není to tak uplně fatální jak se zdá. Hry nyní disponují mnohem větší variabilitou obtížností. které mužeš zvolit, kvůli tomu bych opravdu neplakal. A co se týče kvality her, řekl bych že v poslední době hodně roste, jelikož kvuli krizi si málo firem muže dovolit riskova,t že by hra byla propadák, kdo to podělal, tak mě tak napadá akorát EA...
-
Provokuješ zbytečně silnou kritikou, tak co si jiného než mínusy čekal?
-
s téma moznostma si nepochopil co sem chtěl rict ale ok , hru sem si koupil pac sem samozrejme nevedel jaka je a cekal sem něco uplne jiného, navíc protože je konkurence tak se mam spokojit se vsim? protože se všechno dela tak aby se to libilo maximálnímu poctu lidi a moh to dohrat UPLNE kazdej tak mam bejt ticho?protoze je prumernost dneska brana jako to nejlepší co muzu dostat a kazdej ji tleska? za svoje peníze bych cekal kvalitu
-
Prostě s tebou nesouhlasí a nechtějí ti odpovídat;)
-
Tož hošani pořádně s těma mínuskami ať to stojí za to... jestli jich nebude aspoň 30 tak se urazím.
-
Oni asi Dishonered videli len na obrázkoch. Dishonored bolo možné prejsť bez toho, aby hráč zabil v hre kohokoľvek, vrátane tých, ktorých bolo treba odpratať z cesty. Ešte aj v Deus Ex: HR hráč musel zabiť bossov, hoci sa mohol vyhnúť zabíjaniu ostatných.
Bojovať sa dalo aj v Thiefovi 3, keď už boli k dispozícii míny a rôzne druhy šípov, dalo sa zlikvidovať dosť nepriateľov, pričom hlavné bolo to, že to nešlo ľahko len bežným bojom. Ale kto by si kazil zážitok z Thiefa, či Dishnored, alebo DE: HR bojom, keď je tu tá skvelá možnosť hľadať alternatívny prístup.
Takže pokiaľ dajú viaceré možnosti prejdenia, ciest k cieľu a riešení prekonania prekážok a vynechajú zvírazňovanie predmetov (ani v trojke pre prejdenie nemusel hráč pozbierať všetko, bola to výzva a výzva nemá mať nápovedu pre sviatočných hráčov, ako hlavný cieľ), tak by to mohlo byť dobré a dal by sa rozdýchať aj ten prechod zo stredoveku. -
Tak Dishonored mě nemile a zle překvapil. Dosti prkenná hra bez nápadu, bez šťávy, prostě bez koulí. Takovej ten mainstreamek, který se zavděčí, ale mě to rozhodně nestačí. Hra je typicka Bethesdovina. Mizerná grafika, hratelnost průměrná, příběh jim pomáhal psát pětiletý mentálně zaostalý synovec hlavního produkčního, aby ušetřili za scénáristu. Nakonec pokradli "magii" z BioShock, hratelnost z Thiefa a zkloubili a vzniklo co? Mno přece pro většinu herní populace hra roku a já si říkám a ku*va kam jsme to dopracovali.
-
Asi to bude na smiech.....mám na 40 a Thief bola srdcovka......bojím sa, že už nebude....:-(
-
Až na to, hlupačko, že Dishonored autoheal nemá.