Přejít na výpis diskuzí
Vzestup Uruka ilustruje systém Nemesis v Middle-earth: Shadow of Mordor
3.10.2014 | Adam Homola
119 příspěvků
-
Je to open world nebo vychcané koridorky?
-
-
Přišlo mi to víc open world jako AC, mapa je sice menší, ale vůbec ti nenutí trasu, kterou máš jít během mise
-
je to proste takový radoby konzolovy open world ale jinak srajda jak prase (nehrál jsem to ale je to jasny uz z obrazku) *1*
-
open koridory,neni to vylozene nejakej svet,ale mapa je docela velka
-
-
Neříká se jim správně česky skuruti? Nebo se Tolkien v těch komerčních srágoráchuž nějak definitivně rozplynul?
-
-
Ne jsou to Uruk-hai. Vyšší rasa skřetů, která vznikla mučením lidí a elfů. Tento typ skřetu napadl i Morii poprvé a válčil po boku Morgotha a pěstoval je i Saruman pod Ortangem. S
-
-
Mučením elfů vznikli i první skřetové, konkrétně je mučil Melkor
-
-
Právě, že to není zcela jisté. Podle Tale of Adanel a Myths Transformed z The Histories of Middle Earth vol. 10 (tam jsou jinde nezveřejněné Tokienovy pozdější spisy) totiž byli skřeti stvoření z lidí.
-
-
Myslím, že se to zmiňuje i v poznámkách k Unfinished Tales.
-
-
To ale museli být jiné než vysocí a lesní elfové asi, že? Já se přiznám, že sice jsem jak Sillmarilion, tak oficiální bestiář, co napsal Tolkien četl, ale nějak mi to splývá. Takže děkuji za připomenutí.
-
-
Avari. Ti, kteří se odmítli vydat na pouť na západ do Valinoru.
-
Tohle je z lotr wikia:
and that the wise [Elves] of Eressëa believed that Melkor had created them before the First Age by breeding Elves he had captured and corrupted, by means of torture and mutilation.
Ale taky:
In The Lord of the Rings, Treebeard tells Merry and Pippin that Orcs were mere attempts by Morgoth to copy the Elves, which would seem to contradict the account in The Silmarillion, but then J.R.R. Tolkien mentioned on several occasions that none of his characters were omniscient. Therefore, Treebeard's account of the creation of the orcs might have simply been his understanding of it, or he might have been right about it and the ancient Elves of Eressëa might have been wrong.
-
-
-
-
Skuruti jsou kříženci lidí a skřetů
Uruci jsou postavi z nějaké suroviny ale jsou jen ve filmu -
protože skuruti jsou pravý tolkien *7* Je to Uruk-hai, nebo prstě Uruci, skurut překladatelský je patvar
-
-
Dalsi assasin, uplne stejny system bojuy 4 druhy misi donekonecna se opakujicich survey pointy atd. Je to k zbliti, sekaji ty hry jak prez kopirak vsechno se to hraje uplne stejne jenom clovek nebeha v karibiku nebo v gotham city ale v mordoru,
Pochopitelne uchylaci do assasina a konzolofilove budou skakat do vzduchu az se prasti hlavou o strop. -
-
Takže jsem měl mise s Glumem, mise osvobozování otroků, zabíjení otrokářů, příprava pastí na skřety, dosazování vlastního skřeta jako Warchiefa, poštvání skřetů proti sobě, když vezmeš hlavu kapitána a dáš ji do tábora druhých, samozřejmě likvidace kapitánů/Watchiefů (každý má jiné specifické vlastnosti a neplatí stejná taktika skočit a zabít ho z hora jako v AC), pak tu máme mise, týkající se minulosti tvého elfího společníka. Lov bestií či naopak shromáždění smečky a následný lov skřetů. No na 4 druhy úkolů se mi to nezdá. Další, co tu hru viděl z rychlíku.
-
-
Jedinej rozdil v tech misich co popisujes je ze po tom co dorazis k cili a zmacknes X tak vyskoci jina cutscena ...... a duel / lov / hostina / poprava to je taky vsechno stejne a potom co zabijes kapitana tak se respawne jenom ma jine jmeno a muzes zase valit dokola *1*
-
-
Zdá se že ty ses praštil hodně o ten strop....
-
-
Ta hra je tak nskutenčě nudná, nejhorší featury z Batmana a Assassina (jediný dobrý Assassin byl Black Flag protože pirats, biatch) a hrozně nudné prostředí... nevydržel jsem více než 30minut, pak jsem si uvědomil, že jsem tohle všechno už někde dělal a nic nového se nechystá.
-
-
piráti jsou gayové *3*
-
-
Ty si gay
-
-
zabil *1*
-
-
gratulovat si k vlastnímu komentu je taky gay *14*
-
-
-
-
-
subojovy system je dobry a zaroven pekne debilny. to ze dokedy nespravi hlavna postava finalnu animacku a podreze niekomu krk tak tomu orkovi sa snad obnovia zivoty ma maximalne vytaca. a vzdy tu animacku niekto prerusi v polovici.
-
-
To jako, že ho chceš chytit, když zezelená, a vytáhnout z něho informace ? Však to nemusíš dělat pokaždé. Je třeba právě od něho ty orky odehnat, což jde pomocí runy v dýce a nebo je zabít.
Animace exekuce (F) se nedá přerušit, tak to nechápu. -
To ale není pravda. Nemusíš dorážet. Nepřátelé se zvednou s minimálním počtem HP a pak stačí jen jeden dva zásahy k tomu aby padli.
-
-
aj ked maju minimalne HP tak vzdy ma nejaky otravny dmnt vyrusi. ta animacka je moc dlha
-
-
Zmáčkni F jako František po osmi-bodovém kombu a vyřešeno *3*
-
-
Jj. Pravda.
Problém ale je jak dorazíš orka v boji s více orky? Než ten vocas udělá animaci, tak tě někdo vždy vyruší a musíš to celé udělat znova anebo ho zabít a vlastně ho nezabiješ, protože se zjeví znova. Je to začarovaný kruh. -
-
Wraith Flash [R] a máš všechen čas, který potřebuješ *1* Nebo ho stačí normálně dorazit Fkem, (spešl útok po pěti nebo osmi úderech), to má stejný efekt.
-
-
-
-
Je vůbec možné, aby Elf zůstal ve Středozemi jako přízrak? Neodcházejí do těch síní, čili smrt nebo nějaké stavy mezi tím je asi nesmysl dle lore.
Je to lepší než Assassin, má to dle mého lepší animaci i ten combat je o něco náročnější, tak vzato je to druhá nejlepší hra single-playerová hra vycházející z Pána Prstenu po nedostižné Battle for Middle-Earth, jinak stejně převažují mínusy, je to stereotypní, ty vedlejší mise jsou pořád dokola a je to umělé navyšovaní herní doby, takové ty generované questy ala Skyrim, které hráči nic nedají, hlavní mise jsou docela zajímavé, jenže je jich zatraceně málo(20), navíc jsou často hodně krátké. Nekonečný respawn je otravný, příběh předvidaletný a ani není nijak zajimavý. Grafika a zvuk paráda, takže nějakých 6/10 bych tomu dal. -
-
Je to mozne. Vem si prizraky z Mrtvych mocalu, kde se valcilo ve 2. veku. Navic Nazghulove jsou prikladem moci prstenu a jelikoz nechci vykladat pribeh, tak je i logicke, ze neodesel ci spise nemohl. Jinak Modri carodejove (prisli s Gandalfem atd.) byli zajati Saurenem a dle povesti duse zabitych elfu byly uzavreny do kobek padleho gondorskeho mesta Minas Morgul prave s pomoci padlych carodeju pod dohledem pana Nazghulu.
-
-
Že byli "modří" čarodějové zajati Sauronem je pouze domněnka. V knihách se to nikde vysloveně netvrdí. Jen to, že zjevně selhali. To může znamenat hodně věcí, včetně toho, že se podobně jako Radagast na svůj úkol prostě časem vyprdli.
-
-
Bacha. Radegast se na to nevyprdl. On dal jenom přednost přírodě před lidmi, ale stále plnil povinosti strážce. Jenom si to vyložil po svém. A krapet se zbláznil. Ale kdo z původních 5 čarodějů zůstal normální, že. Saruman spojencem Saurona, Gandalf zemřel, Modří se ztratili nebo byli mučeni a propadli zlu (někde jsem stejně četl zmínku o tom, že sloužili pánu Nazghůlů, ale nedokážu si ani za boha vzpomenout kde) a Radegast se vykašlal na lidi a soustředil se na přírodu.
-
-
Všichni Istari měli za úkol především pomáhat národům Středozemě proti Sauronovi. Tím, že na tuto hlavní úlohu své mise Radagast vědomě nebo nevědomě "zapomněl", ve svém poslání selhal. Ostatně se to píše i Návratu krále.
-
-
No on bral zvířata jako rovna lidem, možná v našich očích jako Istari selhal, ale v jeho očích plnil dál úlohu. Navíc lidem nevěřil a považoval je za zlo, které ničí vše na co přijde.
-
-
Neřekl bych, že Saruman byl blázen a nebyl ani spojenec Saurona, on chtěl zničit Saurona a vládnou Středozemi.
-
-
No jak píše Quantin. Podle mě spojenectví Saruman, Sauron bylo jako spojenectví Německa a SSSR. Bylo určeno k tomu, aby se využilo pro svůj prospěch. Což si myslím, že Sauron více využil Sarumana a počítal s tím, že zničí Rohan a společně zaútočí na Gondor a jakmile by obě království padla, ta k by zničil Sarumana.
-
Rhulad: Řekl bych spíš, že spojenci byli, ale stejní jak Rusáci a Němci v 39. v Polsku *1*
-
chtěl ho zničit, je to v knize, byl možná částečně ovládnut, ale plánoval ho svrhnout Saurona a vládnout sám. Ve filmu to vypadá, že jsou spojenci, ale doopravdy nikdy nebyli...
-
Saruman podlehl Sauronovi a byli "spojenci". Ovládl ho přes vidoucí kameny, stejně tak Denethora, správce Gondoru. Saruman rozhodně nechtěl zničit Saurona. Přeci jenom z jeho rozkazu byl napaden Rohan. A kdo jiný by mu také osvětlil, jak pěstovat Uruk-hai. Navíc mu dodal Mordorské skřety pro práce. Saruman a Sauron byli spojenci. A je jedno, jak se Saruman k tomu dopracoval. Podle mě za to mohla jeho touha po moci. Ale zničení Saurona neměl v plánu či spíše ani nemohl, když ho pán Prstenů ovládal.
-
-
-
-
-
-
mno ok...mam odehrane asi 3h...a jsem fakt zvedavy na recenzi. Trochu nechapu, proc uz neni davno zverejnena, protoze na zhodnoceni te hry clovek opravdu nepotrebuje odehrat desitky hodin...
-
Povedená hra ale ne pro každého, grafický je nádherná ale jenom na brutál mašinách s rozlišením 200% a na ultra to je jako film ale já se musím spokojit s 100% a vše na high ... btw co sem četl komentáře tak nechápu tohle je o ničem, assassín je o ničem, skyrim je o ničem, já bych byl hodně zvědavý co hrajou takový lidi ... prodejte pc a kupte si fotáky a běžte fotit ven třeba kytky nebo stromy
-
-
vyjmenovals vsechny hry o nicem,to je pravda,tahle hra je taktez o nicem,protoze je uplne stejna jako asasin creed...a graficky je to prumer,nic extra,zadny moderni technologie,diky konzolim zase budeme zamrzli 5 let na jedny urovni grafiky...
-
-
Asi jsem hrál úplně jinou hru. Vegetace a budovy mají naprosto výbornou kvalitu a animace jsou možná nejlepší co jsem ve hře viděl.
-
-
Njn, ty jsi hrál ten simulátor přeci... :-)
-
-
prosimte a co jsou ty moderni technologie ktere tam chybi? :D
-
-
shadow of mordor treba neumi ani obycejnej antialiasing,dynamic lights,ambient lighting,kloudna tesselace,nemluve o tech vtipnejch mega krutoprisnejch tetxurach vyzadujicich 6GB vram i pres to,ze vypadaj jak z roku 2007...
-
-
-
Na foťáku nerozchodím War Thunder, IL-2 BoS, Witchera a asi ani tu alfu Kingdom Come: Deliverance...
-
-
Kingdom Come ještě asi neoznámili minimální požadavky, takže neházej flintu do žita...ještě je šance.
-
-