Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jindra.veliky

    Z clanku to zni jak kdyby mel byt Doom 3 uplny odpad, lol. 

    • Hidden

      Zrovna jsem chtel napsat to same. Clanek se snazi navodit dojem, ze Doom 3 byla jen jakasi nepovedena odvozenina zavedene znacky a, cituji: "absurdni preslap" a "krok vedle". Pritom to ve sve dobe byla velice dobre hodnocena hra a jedna z nejuspesnejsich her id Software. Takhle by opravdu nemel vypadat objektivne napsany clanek.

      • JamesFaith

        Přesně tak, s výjimkou občasných stížností na baterku jsem na Doom 3 ve svém okolí neslyšel žádné větší námitky a chvála a nadšení s přehledem převažovaly.

    • houmrhoumr

      jj ja osobne mam doom3 radsi nez 4ku. 

      • palcov

        Naopak 4 ka na mě z letsplayů působila sterilně a nudně.. 3ka byla fajn, i když jsem ji nakonec nedohrál, přepínání baterky a zbraně bylo fajn, součást hry. také se mi líbily ovládání panelů přímo jakoby kurzorem myši, na tehdejší (a vlastně i dnešní dobu) úžasně intuitivní.

  • Lukass

    Me Doom 3 bavil,  dal sem si ho i dvakrat. 

  • TheCent

    Nesouhlasím s článkem, ale s komentáři :-) Doom 3 super a mám ho radši než 4, i v té původní verzi s přepínáním baterky. Logicky to sice nedává smysl ale jako hororový prvek to fungovalo skvěle, kdy vidíte, nebo střílíte. Na tehdejší dobu úžasná grafika a pomalejší hratelnost mi skvěle sedla.

    • Take souhlas. Je pravda, že pak byl trochu monotónní. Ale to bylo tím, že to prostě 'Špatně udelali' a ne že by byl špatný ten směr jako takový. Za mě nejlepší Doom a datadisk byl super. Pamatuji si, jak mě to prestavalo bavit a pak najednou mě ukoval level zpět level cpu complex. A to ani nevím proč.

  • Nesmyslný článek jsem nedočetl ani dokonce. DOOM 3 byl důstojný nástupce obou předchozích dílů, tedy pokud jsme s autoremčlánku hráli stejné hry na PC, předpokládám že jo. DOOM 3 byl jiný, byl hororový, byly v něm lekačky, zkrátka vůbec nevybočil z top her v daném období, spíše předčil očekávání. Ale na zvláštní názory na PC hry jsem si zde na games.cz již zvykl...

    • "DOOM 3 byl důstojný nástupce" + "DOOM 3 byl jiný"Myslím, že jsi si sám odpověděl na to, proč to pro spoustu lidí není důstojný nástupce.
  • iSpirit

    pro mě nejlepší díl se série. Nevím, jestli to bylo věkem, ale byla tam skvělá horrorová atmosféra a hlavně ze začátku jsem byl napnutý jako kšandy. Vlastně jediný díl série, který jsem dohrál. 

  • triptich

    z môjho pohľadu je krok mimo akurát názor autora článku. doom 3 je síce iný, ako zvyšok série, ale rozhodne to nebol krok vedľa, alebo nepodarený ľavoboček. jeho jedinou smolou bolo, že prišiel "súčasne" s half-life 2. inak to bola po všetkých stránkach kvalitná a podarená hra. áno, to nešťastie s prepínaním baterky bolo... tragikomické, ale nejak extra to nevadilo, natož keď to moderská komunita obratom "opravila".

    trilógia doom patrí, či už v balíku alebo separátne, medzi to najlepšie, čo v hernom priemysle vzniklo.

    • Derp_1337

      Hru nejde s čistým svědomým hodnotit, podle toho, co moderská komunita opravila a nebo neopravila. Je potřeba ji brát takovou, jakou ji vývojáři vypustili na svět.

      Ale je pravdou, že Doom 3 je dost podceňovaný. Za prvé měl velkou konkurenci v podobě HL2 a za druhé fanoušci předchozích dílů Doom jen velmi těžko přecházeli překopání stylu hraní hry. Ale běžní hráči (nebo fanoušci hororů) byli většinou spokojení.

      • triptich

        súhlas, že hra sa nedá a nemá hodnotiť podľa toho, čo komunita opraví. ale v doom 3 je "problém s baterkou" asi to jediné, čo s kľudným svedomím vytknem a dohral som ju v oboch alternatívach (s aj bez baterky na zbraniach). áno, nie je to "doom" v klasickom ponímaní. išiel trochu stranou a to je jeho prekliatie aj cnosť.

        ešte doplním, že doom mal konkurenciu nie len v half-life 2, ale aj vo far cry.

  • 😂 tak jsem si říkal, že sem musím napsat, že redaktor nějspíš kouří hodně slušnej tabáček, ale šel bych s dřívim do lesa. Za mě byl třetí díl naopak nejlepším dílem ze série a na svou dobu uměl perfektně pracovat se stínama a celkově atmosférou - krapet massefekťáckou.

    To že jsme jako malý jen drželi ctrl + šipky do stran a kosili stovky úplně debilních monster v bezduchejch interiérech, nabíhali do lékářniček a nábojů bylo proto, že technologie nic lepšího tehdy nenabízeli a vývojáři si museli cestu k promyšlenějším mechanikám teprve poctivě vyšlapat. Já už bych to znovu v původní koncepci hrát nechtěl, udělali jedině dobře, že se odklonili od bezduchýho střílení tisíců monster, tohle uměl skvěle Serious Sam, těžko by ho překonali

    • Souhlasím s tebou. DOOM 1,2 je nostalgie, ale je to prostě dneska už svým způsobem nudné střílení, vývoj je jinde a DOOM 3 byl skvělé pokračování.

    • D3 byl sice ve své době grafická pecka. Problém je, že jaksi zapomněli na gameplay. Prostě klasické nudné střílení.

      Nový Doom je defakto opak. Grafika sice hezká (ale ničím přelomová) a v některých ohledech spíš učelová, než atmosférická (blikající monstra, svítící munice, apod - prostě na první místě komunikace infomrací ke hráčí, i když na úkor atmosféry). Ale hraje se to naprosto luxusně a každá akce je tam radost hrát.

    • Veskoslav

      Až na to že SS se specializuje na otevřené arény, což fakt Doom nikdy nebyl. A nepřátelé se počítají na desítky, maximálně stovky. Ne tisíce.

  • uher

    Trojka měla hlavně překrásná monstra a ne ty parodie co chodí ve čtverce, kteři jakoby přišli na návštěvu z Diabla III. FUJ! 🤮


    Jina byl Doom 3 fajn, jen prostě přišel tahdy zároveň s Half Lifem 2 a Far Cry a ti ho prostě trochu zastínili.

  • Taronyu

    Článok mi príde dosť mimo, ale hejtu je tu už dosť, takže ja len poviem, že v žiadnom inom doomovi, som nemal tak dobrý pocit pri strieľaní z plazmovky :D

    • uher

      Tak s tím Plasma Gunem to máme stejně! 🙂

      Hlavně se mi líbí i zvuk nabíjení, jak tam zastrčí ten kontejner 😍

  • Kissino81

    Doom 3  žádný zklamání nebylo, tedy pro mě osobně....stejně jako Doom 4. Stejná úroveň zábavy, ikdyž dvě rozdílné hry.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit