Vzpomínáme: Doom 3 zkusil překonat své jméno a byl po zásluze potrestán
-
Paráda, protože Doom 3 byla asi jediná hra z té série, co mne bavila. Super hororová atmosféra, psycho s baterkou, příběh. První 2 doomy byly akorát o hledání barevných klíčů k barevným dveřím.
-
Doom 3 byla super hra, ale Doom 2016 jasně ukázal, kdo je tady králem a jakým směrem se má tahle série ubírat. Horor nechme jiným.
-
-
jj. Už se těším na podzim na dalšího Dooma.
-
-
Článek je víceméně mlácení prázdné slámy a od Ladislava Loukoty jsem zvyklý na vyšší standard.
-
Ha...každy rok sa tu objavy polemika o tom, čo je pravy doom a čo nie...
DOOM 1,2 zakladatel definicia priekopnik 3D strielačiek, podla mňa vydareny DOOM 3, ktory sa snažil posunuť laťku žanru zase o niečo ďalej, atmosferou, grafikou, akciou, stvarnenim, zvukmi...A kam sa posunul novy DOOM, je to DOOM alebo Serious Sam s doomovskymi kulisami ? Možno je to ten najdoomavetejši doom so všetkych doomov, ale nedohral som ani druhy level, pretože ma nič neťaha ďalej...hordy potvor, koridor, hordy potvor, daky boss, a zase hordy potvor, 3ka mala daky zmysel, čaro, dôvod prečo pokračovať, ten posledny je iba akcia pre akciu, iny zmysel nema, ako p0rno bez pribehu a ja som toho už neskutočne presyteny... navrat ku koreňom ? Podla mňa skôr prepad...
-
Doom 3 to ve své době projel na s hrami, co vyšli zároveň s ním. Navíc je to super hra, ale není to prostě Doom. Je to něco, co má kulisy Dooma, monstra a zasazení. Ale tím to i končí. Navíc nelogiku s baterkou a tím pádem "umělým" strašením, kdy si člověk mohl být 100 % jistý, že pod schody bude zombie nebo něco podobného, pak následně vyřešili v datadisku. Další věcí, co bylo zvláštní byl obzvlášť kritický nedostatek nábojů, což v Doomovi je fakt něco, co mi nepřišlo "správné".
Ano Doom 3 mám rád, nebyl to propadák (až na mizejcí mrtvoly), navázal pak na něj Quake IV. Ale obě hry nedosáhly na to, co ID chtělo. Reinkarnace Dooma se naopak povedla a přijde mi, že do diskuze dorazili všichni fanoušci Dooma 3, co se nachází na českém interneru, jenom aby řekli, že Doom 2016 (Doom 4 byl zrušený projekt) je něco, co není Doom.
-
-
Zajimave je, ze se tu v diskusi obecne netvrdi, ze Doom 2016 neni Doom. Takze fanousci asi dorazili a vyjadruji se ze zcela jineho duvodu. ;)
-
-
Souhlas s autorem článku. Když se podívám na úspěch Brutal Dooma i nového Dooma (který se Brutal Doomem částečně inspiroval), tak je jasné, že návrat k arkádové hratelnosti hře prospěl.
-
-
Tak ono poslednímu Doomovi neprospěl čistě návrat k arkádové hratelnosti. Ale to jak ji vypilovali. Když totiž člověk zapřemýšlí nad tím, jak tam jednotlivé herní prvky fungují, tak ono pod fasádou obyčejné akční řežby je docela dost herních mechanismů a pravidel, které tu hru dělají o dost komplexnější a zajímavější než střílečky, kde veškerý gameplay končí u toho že střílíš do vykukujících protivníků.
-
-
Bohuzel taky ten clanek moc nechapu , ocividne to autor v dobe kdy to vyslo vubec nehral(nezazil?), technicka stranka , hratelnost a atmoska me v te dobe dostali ,dokonce jsem si kvuli tomu poridil novej stroj jen abych to rozjel .... kamosi si to ke me chodili zahrat ...byla to dobra hra ,jen ta baterka me obcas stvala ..ale po doom 1/2 to bylo osvezujci ..tak nejak sem si predstavoval ze bude i novy doom ,ktery me osobne uz trosku odradil vizualem potvor ( priserky s.r.o.) ...kazdopadne jeste nedavno jsme to rozjizdeli jako coop po hamachi
takze doporuceni pro pana Loukotu...urcite si to aspon zahrejte , nebylo to takova pecka jako Hl2 nebo far cry,ktery mel zase uplne otresnej konec .... ale sve misto si to mezi dobovejma strileckama urcite naslo
-
Mě to bavilo tehdy v roce kolik 2005?! to byla docela hororová pecka a to jsem hrál i ten starý Dům ale tohle bylo něco jiného, super hru z toho udělal až datadisc Ressurection of evil.
-
-
Presne Jacku.
Pekny nick...vedel som kto som, odkial som prišiel, všetko davalo zmysel bola to namotavka...
Hra ti pomaly servirovala nove a nove skutočnosti, pribeh, nove lokacie, asi v žiadnej hre som nevidel tolko originalnych napadov ako tu...skutočne som sa tešil na to, čo bude za najbližšim rohom, aka vyzva, aka miestnosť, a vždy to bolo prekvapenie...rebusy, hlavolami, hadanky ako ďalej, ty roboticky pavuci s gulometom boli zlaty, doteraz si pametam ako čvirikali :-D
V novom doomovi strelam prišery, hordy prišer, a nemam ani dôvod...a kludne by to mohli byť nejake kvietky, kačičky, holubičky...bolo by to jedno, mal by som z toho rovnaky pocit 😂
-
-
Článek cajk. Do Dooma trojky bylo vkládaný strašný očekávání. Čekala se další bomba jako Half-Life. To se nepovedlo naplnit. Kámoš svýho času hrál a líbilo se mu.
Já se ke hře dostal až s Dark Modem a ani nedotáhl. Porci rozhořčení a hate by ale zasloužily konverze prvních dvou dílu pro Switch. Jakým způsobem se toho Bethesda zhostila, to je neslýchaný. Když jste offline, tak hra pořát prská, ať se připojíte. Bez regu na jejich webu si nezahrajete. Přitom placená hra. Dehonestace.