Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nevim je to divny, ale ackoliv war thunder kazdej chvali me se nelibi..
    Jsem proste odchovanej na sturmech, a hry typu trc trc.. a jde dolu bez kridla bez realnyho duvodu mi vadi.. tady v tom traileru je krasne videt jak naleti se stihackou za he-111 a sundava je v rozmezi 5 vterin .. to je proste blbost
    Tyhle hry jsou pro me *11* a je jedno jestli je to war thunder nebo warplanes
    • Víš proč je tak rychle sundával? Protože to byl Yak-9T a ty jakožto expert ze Sturma bys měl vědět, že Yak-9T měl rychlopalný 37 mm kanon v čumáku. A co asi udělá 37 mm tříštivý granát s křídlem bombardéru?

Takže ne - není to blbost :)
    • Walldstein
      Az na to ze na dobovych zaberech z tzv. guncam je jasne videt jak snadno sla z oblohy smest i B17 G pouze par davkama z kanonu..Kdyz si vezmeme ze B17G byla znatelne pokrocilejsi plechovka nez HE-111 tak je kazdemu jasne ze se spravnou vyzbroji neni pro stihace problem poslat k zemi cokoliv co ma nepritel..dale k tem Sturmum: v nich zi v multaku prakticky nemel sanci bez track IR tady ji mas..Letovej model je v nejvyssim nastaveni prakticky stejnej jak v ILech a co se tyka ucinnosti strelby..no obcas mam pocit ze ve WT je obcas poslat k zemi treba takovou 109ku tezsi jak v Ilech,..
      Ale je to zcela tvuj nazor a ja ti ho neberu a ani ti ho brat nechci..
    • ale pán asi lítal v 2 hé světové osobně a přesně ví jak jde sestřelit německej bomber *1* ...dovedeš si vubec představit učinek 5-6 ..20mm třištivotrhavých granatů ?..ne tak se ještě jednou podívej na video *4*
      • Pan nelital v druhe svetove, ale ma docela dost nalitano na klasickejc sturmech... Takze si ucineek kanonu dokazu dost dobre predstavit a rozhodne to nebylo to ze by ty letadla padaly k zemi jak svestky
        • PS na tom videu je yak 9...37 mm kanoon *1* (všim sem se až ted..tak to mu stačí jeden granát )
          • yak 9 ma 45mm :P
        • ustřelil oboum křídla....víš jakou má konstrukci křídlo ? mělo nějaké letadlo z ww 2 křídla panceřovaná? ...takže tak křídlo kanonem upajcneš jak nic ...PS: a ano bombarder bez křídla padá dolů jak švestka *1*
    • Az na to, ze v traileru je to absolutne logicky pro efekt - nikoho by asi moc neohromilo, ani by nebavilo se v prezentaci hry hodinu divat jak nekdo upizlava bombarder... treba ta He-111 ve hre sice je jedna z krehcich zalezitosti, ale obecne se o zadnej instagib nejedna... Vzdycky zalezi s jakou vyzbroji a proti cemu jdes.
  • War Thunder je dobrá hra, teď to taky mydlim asi třetí den. Ale moc nevěřim tomu, že budou všechny tři složky (letectvo, pozemní i námořní jednotky) fungovat dohromady. Sami dobře víte, kolik sólistů ve hře je. Tanky budou potřebovat krytí ze vzduchu a 90% hráčů se na ně vysere a poletí si expovat po mapě a tanky nechaj nekrytý na poli. Pak tam přiletí z nepřátelsýho týmu jedna Stuka nebo Sturmovik a z tankový roty bude hov*o. Pokud se sejdou lidi, tak to může dobře fungovat, ale v ARCADE modu to bude plný solistů, který se na vejškový krytí vyserou. Tank nebude mít proti letadlu téměř žádnou šanci.....nebo v realu nemá určitě ........a tady si prej chtěj hrát na válku nebo ne? :-D
    • PRave pre tento pripad tam vudu aj AA a AAA kanony , pojkazdne na krytie tankov od vzdusnych attackov.
    • ja miluju solovou hru, urcite nikomu nebudu pomahat.At si kazdy hra za sebe. Ja su proste Kral a ne timovej poskok. *16* *16* *16*
      • Ty seš leda tak *ovno
    • Pokud sis stacil vsimnout, tak znicit tank neni zas tak easy, pumou ho jedouci netrefis a kanonama ho budes pizlat hodinu. Navic se da predpokladat, ze budou mik k dozpozici i nejakou AA vyzbroj.

A mimochodem, solovani je i v samostatnejch gameskach a podle toho to vypada, takze zadna zmena.
    • Nj ale ve war thunderu se uz od zacatku pocita nejen s tanky, ale i obrnenými vozidly a protiletectkou obranou, takze ty tanky nepojedou samy a kdokoliv moc blizko si bude koledovat o flak do kokpitu. A trefit jedouci vozidla jde jen z blizka. Jestli flak bude mit dostrel nekolik kilometru, jako to ted maj ai, tak piloti ve stuce budou mit trochu problem.
    • no uvidime az uvidime, kazdopadne nyni jsou vsechna pozemni vozidla anihilovana behem cca prvnich 2 minut, prezijou jen bunkry :D Nejak si nedokazu predstavit, ze vyjedu v tanku a driv nez uvidim nepritele, tak prask a respawn :D
    • Mna by inac zaujimalo, ze ak by bolo XP za takuto timovu spolupracu vyssie ako za prachsproste killovanie, ze ci by to ludi odnaucilo od solovania.
      • Ja myslim ze ne, mozna nekoho kdo hraje ucelove a snazi se expit co nejvic. Tymovy hrac uz hraje tymove ted a kdo nema naladu na tymovani a chce hrat po svym bude hrat po svym dal.
        • Walldstein
          Je fakt ze s par kamaradama se obcas slezeme a zalitame, problem je z 5 lidi jsme jen dva co se opravdu drzi pomerne blizko sebe, litaj ve formaci, kryjou si vzajemne zada, doprovazi jeden druheho pri ustupu na letiste kuli opravam nebo se prifari k nejakemu bombarderu a dela doprovod..osobne bych ocenil nejakej ten bonus za spolupraci v ramci letky..
          Je ale fakt ze ve vsech potencialne tymovejch hrach je 90% solistu co se zenou jen za XP, bonus za boj v letce by nic nezmenil, hosani by se dali do letky a misto kooperace by stejne solovali..
          • Bonusy by mely smysl, kdyby hra nejakym zpusobem dokazala vyhodnotit, jestli delas to, co se od tebe ocekava. A slo by to udelat trebas tak, ze by ti trebas vyskocila hlaska, ze mas krejt bombardery => musel by ses drzet v nejaky vzdalenosti od bombarderu a primarne utocit na stroje, ktery ho napadaj ... kdo ten ukol dostane by klido mohla hra vylosovat. Bonus bys pak dostal trebas za preziti bombarderu, zasahy stroju ktery na nej utocily ...

A zase, u bombarderu by ti to proste nahodilo "zautocit na tyto souradnice", oznacilo by to nejak trebas 3 stroje => maj se drzet pohromade a zautocit jako letka ... a pokud by jejich bomby dopadly na cil s rozumnou presnosti a v nejakym casovym intervalu (= leteli spolu), dostali by nejakej bonus.
          • Hanzales
            Já se za tím XP zase nějak neženu :) Vždycky skočím do "Go Battle" (HB), na začátku se snažím držet se ostatních (dokud nějaká skupinka existuje), naberu výšku a pak se snažím nikomu neukrást cíl, spíše naopak pomoci komukoli, kdo má někoho za zadkem. Na pozemní cíle úplně prdím, pokud zrovna není nějaký na mušce a relativní bezpečí :) Poslední 2 hry byly úplně nádherné. Protivník naháněl spoluhráče, tak jsem se mu přifařil za zadek a za můj se přilepil další protivník, tak jsme ve 4 kličkovali jeden druhému za prdelí a kolem lítalo asi dalších 8 letadel, no prostě uptimátní battle :D
            • 2Catch: Tohle 99,9999% lidi nedokaze pochopit ... a je jedno, jak ta hra vypada. Je teda fakt, ze vyvojari to jen podporujou ... zrusil bych veskery levelovani.
            • rozhodně užívej hru a za ničím se nehon ..zabava v tehle hře začíná na levelu 2 ..a já jakožto lvl 13 +- nejradši hraju lvl 2-7..oblíbená letadla dobrej match making a hromada zábavy....uživat hru o to jde a ne tady plakat neco o grindu.:) a hnát se za max levelem.. at se daří *5*
  • Zkuste si u videa vypnout zvuk a celé ho shlédnout bez hudby. Pak napište, jestli vám to video samotné přijde nějak vyjímečné.
    • Zkusil jsem si přečíst tvůj příspěvek bez textu a taky mi nepřišel moc nic moc.
    • Star wars a Pan prstenu taky nejsu bez zvuku moc dobre takze podle teto logiky sou to dobre srance asi...jak tak muze nekdo uvazovat me hlava nebere
  • Můžu mít 2 dotazy?
    1) Jelikož je hra v Open Beta fázi, bude při přechodu na plný provoz kompletní reset dozaženého progresu?

2) Lze nějak nastavit ovládání tak, abych letadlo ve chvíli, kdy jen tak letím někde mimo boj, mohl letadlo ovladát klavesnicí, ale ve chvíli kdy budu za někým vyset ho mohl ovládat myší?
    Momentálně to tak skoro mám, ale problém je, že ve chvíli kdy ovládám letadlo na klávesnici, mi kurzor zůstavá uprostřed a tahne mi tam tak i letadlo.
    • Je button kterej ti vypne ten kurzor aby k nemu letadlo netahlo, defaultne snad Alt ale nejsem si jistej. Musi se drzet. Pouzival jsem to kdyz jsem delal nejaky sileny obraty kde to mysi proste nejde tak utahnout resp. drzet porad utazeny.
    • 1) progres samozrejme zustane vzhledem k tomu, ze premium jiz nejaky ten patek funguje

2) ne, nejde, prijde mi to navic jako blbost klavesnici ovladat letadlo. Kazdopadne muzes letadlo normalne vyrovnavat smerovkama, kormidlem, nebo hlavnimi klapkami na kridlech.
      • Díky moc.
        Jinak, pro mě to blbost není. Na klavesnici jsem odlítal celého Sturmovika, ale pravda tam bylo trochu nižší tempo. Tady je to všechno rychlejší a zaměřovat na klávesnici vážně moc nejde. Na druhou stranu, nějaké uhybné manévry se mi na klávesnici dělají mnohem lépe než s myší. Uvidím no, zkusím s tím ještě pohrát, třeba najdu nějaký kompromis *3*
        • tady je to tak ze letas na mysi a vypomahas si klavesnici... manevry takhle delas naprosto bez problemu... jde jen o zvyk
    • 1) reset nebude

2) wtf?!
  • Je to luxusní nějakou dobu to už hraju a zatím si nemuzu na nic stěžovat.
    Jen doufám že se jim to povede vybalancovat.
  • Hanzales
    Jsem to dneska začal hrát, po nedávné diskuzi jak tu bzla. Nainstalované to mám už delší dobu, účet mám ještě déle (od Wings of Prey a Apache AA). Tož nějakou dobu jsem nastavoval joystick, projel tutoriály, dal pár matchů a jako paráda! Je to vlastně takový Wings of Prey, ale s parádníma bitvama a dobře udělaným mulťákem. Líbí se mi rozličné nastavení ovládání, používám realistic (předposlední) a na letadlovou loď jsem přistával 4x :) Force Feedback funguje naprosto parádně, při velmi pomalé rychlosti joystick zvadne a ve vysoké rychlosti se s tým zase třeba prát a při prudším manévru to i kope a zavrtí a vůbec celé nastavení je vyšpekulované. Široké nastavení os, citlivosti, linearity a co je taky krásný, že i při nastavení grafiky úplně úplně naplno to furt neklesá pod 60 fps, snad jen když pár metrů před vrtulí krutě bouchne nějaký nepfítel :) Jo, v tom ještě nějaký čas určitě strávím!
    • Nevím jaká je situace teď, ale před půl rokem bylo používání joysticku oproti myši, spíše handicapem.
      • Hanzales
        Situace teď je asi ideální. Řekl bych, že FFB funguje ještě lépe, než ve Wings of Prey, využití hotas mám na 100% (tak akorát na ty historical battles) a letadlo se ovládá ůžasně, jde cítit, kdy už se to pomalu utrhne, stejně tak jaký tlak vzduchu jde při točení na křídla, velmi důležité je si u os pro yaw/pitch/rudder nastavit nelinearitu, tak od 1.2 po 1.4 a mít multiplier na 1 a žádnou deadzone. Co se týče ovládání, nemůžu si to vynachválit. Já si to zase nedokážu představit ovládat myší, to už spíše asi gamepadem...
      • V arkade rezimu v kazdym pripade ... potiz vidim v tom, ze dat bittku v cemkoli jinym = dlouhy minuty cekat ... a pak se dockat toho, ze polovina tymu zdechne driv, nez se dostane na nejakou strelbu.
        • U historických bitev pomůže přepnout si vpravo dole servery, aby hra hledala na všech dostupných, nejen na EU. Pak to čekání není tak dlouhý.
  • WT je opravdu dar z nebes, jen co jsem si myslel že simulatory jsou mrtvý žánr, tak mě byl předhozen tenhle skovost. O přednostech by se dalo napsat hodně a určitě už to tady padlo. Tak já zkusím zápory. Bohužel ekonomika WT se pomalu ale jistě blíží P2W místo F2P. Nedávno byl zaveden upgrade systém. To by nebo tak zlé kdyby s ním nebyla zavedena možnost za "goldy" přeskočit grindování EXP aby se upgrade otevřel (bavíme se o zvýšení rychlosti o desítky kilometrů, stoupavostech apod.) Stejně tak, je v současném okamžiku docela zbytečné létat těžké bombardéry. Jsou křehké a zvlášť na vyších urovních nejsou odměny za pozemní cíle adekvátní cenám oprav (zníčíte cíle za 9 000 peněz ale oprava vás bude stát mnohem víc, zvlášť v historických bitvách, o arkádách ani nemluvě) ale i přesto je to velmi kvalitní a zábavná hra a doporučuju jí všem kdo mají rádi filmy jako Bitva o Británii, Red Tail, Tuskeege Airman, Memphiská kráska apod. Užijete si srandu a ještě se přiučíte.
    • letam lvl15+ v historicalech a s obycejnym premium accountem (ano me neprijde trapne za hru platit) po odecteni vsech nakladu za munici a opravy prumerne vydelavam 80-120k lionu za bitvu... vse krome premium letadel (maji o neco vetsi bonus na vydelavani... jinak jsou to normalni letadla) se da poridit za liony... upgrady na letadlech jsou co se tyce statu jen minoritni polozkou... letadla jsou v zakladu letatelna uplne normalne... neni to jako ve WOT kdy si koupite novy tank a pak trpite x desitek bitev nez z toho udelate pouzitelny stroj... tak o jakem P2W tady mluvime?
      • Dobře a na čem létáš ? Jasně stíhač jako BF109 nebo těžký stíhač jako Beaufighter si na sebe krasně vyděla a taky hru často končím s 25-30k za hru (jsem zatím jen na lvl 10) ale pokud bereš Wellingtony/Ju 88 apod tak tě čeká těžké zklamání. V průměru stihnu shodit jednu dávku bomb přičemž né každá trefí (zvlášť na pohybující se cíle). Ale velmi často se například k Wellingotu dostanou BF/FW/ME rychleji než stihne dosáhnout bombrdovacího místa. No a pak se začne prodělávat docela solidně. A to ještě nepočítám do hry ty výborné hráče, co se rozlítnou hned dolů a začnou vyžírat pozemní cíle (bomby ze 3000-4000m prostě dolů chvilku padají.
        K těm updragům: On rozdíl v rozptylu kanónů 6 metrů uř je docela znát. Stejna jako rozdíl vy rychlosti u Spita MkI je: S upgrady 619km/h a bez nich 563km/h a to je kamaráde sakra rozdíl. Nebo třeba možnost tahat sebou bomby se na to taky vztahuje. Ju87 sebou tahá bez vylapšení 1x 250 ale s vylepšením zvládne i 2x 250 + 500... Jasně dá se lítat i bez upgradů ale nastává okmažik kdy tě v HB sestřelí jenom proto, protože jsis za goldy nazakoupil vylepšení.
        • letam vsechny narody podle nalady... kdyz potrebuju expit beru bomber a farmim pozemaky... kdyz potrebuju vydelavat beru fighter a sestreluju letadla... a ty rozdily v upgradech skutecne nejsou tak brutalni jak popisujes... popisky jsou zaprve vsechny naprosto spatne (to vi snad kazdy kdo hraje wt dele nez tyden) a zadruhe to co rikas je maximalni rychlost kterou das treba jen v divu... vykon letadla je dost podobny v dobe pred a po upgradu... a jak rikam... vse se da koupit za normalni ingame menu... behem par bitev mas na to vyletane expy... beres to vsechno moc tragicky
          • Moc rád bych viděl jak budeš v tom Wellingtonu farmit GT v Historic Battles ale dobře. Jinak popisky nejsou od posledního hot patche špatně a už ukazujou dobře stejně jako dobře ukazujou postihy nesení bomb. Jestli si myslíš že je výkon stejný tak pak si prosím zkus požádat spolubojovníka aby jste dali custome battles. On si vezme maximálně vylepšené letadlo a ty si vem to samé ale v základu. Zkuste letět vedel sebe v arkádách a HB. Uvidíš jak budeš zaostávat ve stoupání a rychlostech.
            Těch pár bitev jsi měl na mysli jak ? Deset, dvacet bitev a máš možná polovinu (zvlášť na vyskoých rank).
  • ringmancz
    spravte si formátování v prvním odstavci
    • ales.smutny
      Opraveno, dík!
  • krasna hra, akorat skoda ze mi tam k letadlum nejde nastavit joystick, v jednu chvili to o nem neco psalo ale pak uz se to tam neukazalo, a resil jsem to asi 20 min. skousel vsecko mozne a nakonec se na to vysral a nechal tam myšičku xD
    • tak pokud litas arcade tak jem mys stejne nejlepsi reseni
    • Hanzales
      Je tam i "control setup wizard", přístupný z nastavení controls pokud jsi ho přeskočil. Jen nejdříve zvol styl ovládání (simplified, pokud máš joystick, realistic pokud máš i plynovku, pedály a hotas (hafo čudlíků). Já v tom průvodci jen mačkal čudlíky, hýbal heblama, točil kolečkama a vždy to jen chtělo chvíli počkat s osou na max a pak chvíli počkat s osou na min. Pobralo to všechno, včetně PS3 ovladače a dalších připojených blbin ;o)
    • Jde, jdi do ovládání a pak tam máš nastavení Míření myší, realistické ovládání, úplné ovládání. koukni co jaké nastevení dělá a uprav dle potřeby :)
  • Mě celkem stačí si zahrát Planet Side 2. Stačí nějaký tvrdší vyrovnaný boj o nějaký sektor, nejlépe nějaký, kde se střetnou všechny tři armády, aby to byly jatka. Je těžké si představit, že by to někdy někdo zažil v reálu. Upřimnou soustrast všem vojákům všech stran, kteří jsou ve válce.
    • Thorar
      War, war never changes.
      • Jack1947
        People changes, but wars stay same for centuries *3* .
        • omg dude that was so deep I cant even hear you
          • Jack1947
            ... will be better, later unfortunately with some hurt consequences...
            • naes ergnlish maan!!! u spik mnore no hurt consequences man!!
    • Tak si to představte, jste ve válce. Nahnali vás na frontu. Kolem vás svištěj kulky, ale také vás může dostat raketa, ostřelovač, granát. A né všechny boje musí být vyrovnané. Takže kolem vás můžou lidé umírat po desítkách. Teďka ten šílenej stres.

Řek bych, že v tom příspěvku nahoře je celkem jedno, jestli jsem hrál arkádu, simulátor nebo jsem viděl něco od Spilberka. A taky jsem to nemyslel jako hate proti hrám nebo trollíng. Prostě válka musí být hrozná, ať ji zažije kdokoliv.
      • doporučuji red orchestru 2 :D tam ta beznaděj číší ze všech stran :D
      • to je blbost...kdybych chtel valku tak narukuju.....hlavni je aby to byla zabava
        nejak tomu neverim...porad mi hlava nebere jak se na jedne mape budou kosit 3 odlisne druhy valecnych masin *7*
      • Jack1947
        To si nevim proc neodpustim... *15*

Pro vítězství zla stačí, když slušní lidé nebudou nic dělat (~E. Burke)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit