Přejít na výpis diskuzí
Wargaming přechází z modelu pay-to-win na free-to-win
4.6.2013 | Aleš Smutný
175 příspěvků
-
nechapu lidi co chcteji hrat zadarmo, uvedomte si tohle neni charita. get a job
-
-
Jak jsem psal niz. Ja hraju podle pravidel ktery stanovil provider hry. Tvrdi ze je zdarma? Tak hraju zadarmo. Takze tak. *7*
-
-
hrat mužes ale nevyhraješ, me dala mamka kreditku a mam povolenej limit na mesic *5* *5*
-
-
Tebe nechápu. Buď jseš troll nebo jen pitomec. Nejdřív tady hlásáš aby si kritici našli práci a platili a pak tu na sebe práskneš, že příživničíš na matce. Zamysli se nad tím :)
-
-
-
-
Užil jsem si příjemných 12k her. Ale goldová munice, a nejenom ta, tu hru zabila. Kdo na publicu používal goldy? Teď snad každý. Taktika jde do háje. Co patch, tím tu hru prasí víc a víc.
-
Musím souhlasit s walltarem. Taky jsem měl k WoT velké předsudky, což už jak jsem zjistil byla chyba. Kdybych za něj musel dát třeba jen 200Kč, nikdy bych si to nezkusil, už s principu. A to že s prémiákem vyděláváte víc je snad normální, teda z mého pohledu. Pro mě je důležitý aby to zanechalo dojem: Chceš víc exp a víc peněz kup si prémiák, ale ztotožňuju se s pohledem že kdyby si člověk za real cash mohl koupit vybavení který by si jinak nikdy nekoupil je špatnej. Nemluvě o tom že potkám někoho kdo má lepší munici nebo vybavení ale jeho skill je horší a ustřílí mě jenom díky koupený munici. To je hnus velebnosti, s takovym modelem můžou víte kam...
P.S. O tom co bude lepší WOT+WWP / WThunder Nechme rozhodnout čas ;) -
-
Nejde o to kolik vydelavas ... jde o to, ze bez nej prodelavas ... a to je problem ... a zjevne cim dal vetsi. Vem si, ze ses platici hrac ... jak se ti bude libit, kdyz budes na bitku cekat 10 minut? Ze prehanim? Zatim jo ... ale hracu ubejva ... ono totiz zadara vyexpit T10 ... abys pak zjistil ze ses porad v minusu => proc bys to probuh mel hrat? Kdyz siu muzes vpoho zahrat s petkou ... a ti platici desitkari pak nemaj proste hrat s kym.
-
-
zajímavý čtení (nejedná se o cheaty ve smyslu úpravy hry)
http://greedygoblin.blogspot.cz/2013/05/world-of-tanks-cheat-exploit.html
tl;dr: pokusama dokázal že více kreditů vydělávají hráči co se vrhají do bojů bezhlavě a odehrají víc bitev než ten co se skutečně snaží
So your great cheat is to do what many people already are doing? Mindlessly charging in? -
-
Tomu bych věřil, já sám jsem takhle jezdil třeba s M3 Lee, akorát u těch vyšších tierů 7+ už to podle mě neplatí.
-
-
na 7 to neplatí a na 8+ se musí grindit s nižšíma tankama aby se zaplatila údržba a munice
mimochodem M3 lee byl skvělej tank, akorát se musel hrát jako TD a ne medium :)
-
-
-
Můžou si dělat co chtějí, jistě párkrát za měsíc si to pustim, ale až přijdou ground forces do War Thunder tak mám jasno.
-
-
gaijin maj velký zkušenosti s letadlama, ale bojím se že ground forces dopadne podobně jako world of warplanes :)
-
-
co se týče audio a vizualní stránky myslím že budou lepší, gameplay bude "jiný" ... v tom smyslu, že snad tanky nebudou mít hp a Tiger bude mít na bojišti aspoň trochu respektu
-
-
Taky to nějak vidím, já hraju WOT, abych se připravil na Ground Forces ve War Thunder. *1*
-
na tychto prispevkoch ma najviac bavi to, ako ludia dopredu vedia, ake super to bude, ked to bude. cize v podstate nepripustaju to, ze to bude fail a to viac potom budu sklamany..
btw, to iste sa hovorilo o MWO a tej dalsej mechovine, ale mam pocit, ze cisla WG stale rastu -
-
On to fail byt muze ... ale wotko uz fail je. Navic kdyz srovnas jejich letadla s letadlama od WG ... tak je celkem jasno.
-
Hele vzhledem k tomu že War Thunder běží a baví mě tak neočekávám že to bude tak odlišný. Zato ty už víš, že to bude fail :).
-
-
a kde konkretne v mojom prispevku vidis tvrdenie, ze to bude fail? alebo len problemy s chapanim pisaneho textu?
ja hovorim to, ze to fail byt moze, rovnako, ako to moze byt uspech, ale nedovolim si, na rozdiel od teba tvrdit, ze to bude tak alebo tak. a tak tiez si, na zaklade vyssie napisaneho, nedovolim tvrdit, ci to hrat budem, alebo nebudem -
-
Však já taky neříkám že to bude super bomba hra, ale vzhledem ke zkušenostem s War Thunder se propadáku nebojím, samozřejmě se můžu mýlit.
-
-
inak tu krasne vidiet, ako su hry vnimane subjektivne a preco nechapem, ked maju ludia potrebu poslapavat hru, ktoru podla ich slov nehraju/nebavi ich.
aj na tomto fore najdes kopu ludi, co ich WT nebavi, ale nevsimol som si, ze by chodil diskutovat ku clankom o WT a nadavat aka je na prd a ake super je WG, ale akonahle sa tu pise o dakej hre od WG, tak je tu milion fanboyov WT/MO nadavajucich na WG a pritom tvrdiacich, ze to nehraju :)
-
-
-
-
Ne, ale lidi dopredu vedi, ze cokoliv bude lepsi nez ta s*acka, ve kterou se WoT zmenilo.
-
Jestli rostou si jistej nejsem ale WOT je rozhodne pristupnejsi nez MWO a urcite nalakalo vic lidi.
-
-
-
Po tom co jsem objevil MWO uz bych se k WOT nevratil...
-
-
Po tom co som vyskusal MWO, islo z disku
-
to je Mimo Wládna Organizácia či čo?
-
-
Maow world order.
-
mechwarrior online - bohuzial
-
-
-
Hru jsem hrál před 2 lety a opustil kvůli zvýhodnění platících hráčů. Nyní jsem se na popud bráchy vrátil a je to o dost lepší.
Vylepšená munice se dá pořídit bez placení a četu o třech hráčích taky. -
-
Ano, to je opravdu vylepseni, kdyz pancir na tancich totalne stratil vyznam, protoze kazdy blbecek si nakoupi gold munici, zapne autoaim a macka tlacitko...
-
-
nemůžu než souhlasit, v rámci balancu už je to fakt o ničem a navíc co provedli v patchi 8.6 OMFG plošný nerf na všecko, ale stále je T32 nevybalancovaná, stále nebalancli T-43 vs T-34-1 (čínské medko T7), Object 263 je OP, visibility system jim hapruje, jó jen tak dál, zabývejte se hovadinama, přidávejte dalíší tanky a pak plošně rebalancujte všecko to co rebalanc nepotřebuje :DDDDDDDDDDD
Já se těším na War Thunder Ground Forces, bude to aspoň změna, nevím jak moc dobré to bude ale určitě si to zahraju :) -
-
Tak hlavni pointa je ze z uplne jednoduchyho pohledu ti fixovani bugu vic penez neprinese. Naopak kdyz udelas novy tanky, je to novy expeni, dalsi premium acc atd. Pak tanky nerfnes, udelas novy OP tanky a cely kolecko jede znova.
Teoreticky se kvuli tomu muze na hru nekdo vykaslat, ale to udela clovek driv nebo pozdeji. Penize za naky to premko uz zacvakal a prem tank uz ma mozna taky. Ten clovek ma pak mensi sanci ze pusti jeste nejaky cash. Tak se zamerime na ziskani novych hracu. Zrovna nedostatek jich neni. -
-
Uvedom si, ze online hra neni projekt na rok nebo dva ... ale klidne na 10let i vic. Kdyz behem 2let ztratis prakticky vsechny puvodni hrace ( hraje znich tak max 10% a to spis jen obcas, aby se presvedcili, ze se vazne nic nezmenilo) ... tak to je doslova megapruser.
Ostatne, dotaz do plena ... kdo zvas zacal hrat v bete a hraje aspon 1x tejdne stale?
A ze prijdou novi hraci? Ale jo, par mesicu dto fungovat bude ... jenze hracu neni neomezene ... a vsichni narazej na uplne stejny nereseny bugy.
Vidim to asi takhle. Jakmile se tu objevi jedna jedina uplne blba tankova hra, klidne s dvema tankama ... kde bude fungovat spotting ... tak wot do mesice zavira kram. -
-
je pravda že WoT je svého druhu jediná hra (zatím), hraji skoro od začátku evropské Closed Bety, po skončení bety sem si nahrál Ferdu, ISko (IS-3 naexpil) a tigra a půl roku pauza, teď zas hraju a asi si dám zas pauzu, protože ty tanky jsou nevybalancované a hlavně ten systém vůbec nefunguje (DMG systém, přesnost, Visibility - to je ultra epic fail).
-
-
Tak samozrejme, to je jasne. Jenze to je dost kratkozrake a je videt, ze ta spolecnost absolutne nemysli do budoucna. Samozrejme, v dobe, kdy maji de facto monopol se o to starat nemuseli. Ja se na War Thunder tesim uz jen s toho duvodu, ze to zavede konkurenci. Sam jsem s WoT seknul v prosinci, ted jsem to po pul roce zkusil, jestli se alespon neco nezlepsilo. Prekvapive ne, ba naopak.
-
-
taktéž sem na půl roku přestal, a je to pro mě čím dál horší. Navíc po patchi 8.6 to bude tuplem naprd - totální rebalanc artyn k ničemu (pokud to teda projde public testem) a stejnak to neřeší problém příliš velkého množství arty v bitvě (měly být MAX 3 a i to je dost). To že přidávají tanky jim neberu ale oni je nestíhají balancovat, T-43ce vzali D-10T (proč??) ale T-34-1 má její ekvivalent (proč??) a sou to velice podobné tanky, z Tigera udělaly o ničem tank - nemotorný papír, T95 stále není balancnutá (její nulová mobilita vs její krásná průstřelnost zepředu), Ferda vs Jpanter 2 je unbalance (Jpanter mobilnější o několik řádů, rychleji nabíjí, přičemž má jen jednoho nabíječe a ferda dva - f*cking logic), KV-1S OP jak sviňa - přesnější než můj tigřík (prapodivnost), s novým patchem to bude ještě přesnější (kam se pak ztratí výhoda němců?), britské AT-2 je OP - díky Spaced Armoru mi to žere střely z tigra (pene 203 myslím), ale zas má průstřelný mantlet. Nakonec to završují samotní hráči, jejichž úroveň prudce klesla po ukončení closed bety :( jako hrát T9 bitvu a být s papírovým tigříkem nejlepší to už je něco (na férovku rozsekaný T26E4 i SU-152 s popelnicometem, 4k DMG). WOW to sem se rozepsal :D
-
-
-
-
-
-
Já jsem to teda docela dlouho nehrál, ale goldová munice za herní peníze tam už nějaký ten pátek je a byla...
ještě když lehce smažou rozdíl mezi platícími a neplatícími co se týče vydělávání herních peněz a XP a budu o tom uvažovat....jsem zastánce toho, že za prachy by měly být zásadně blbosti (které si lidi kupují furt) a skiny, vizuální změny a vylepšení (které tam tak jsou, což je dobře) -
Goldová munice je sice zlo, ale největším problémem jsou hráči. Někteří se chovají podivně.
-
-
Heh, opravdu mirne receno. Ja bych rekl, ze vetsina jsou totalni bezmozci s jednou zbylou bunkou, kterou jsou schopni zmacknout W pro jizdu dopredu...
-
-
Já sem začátečník a hraju to asi 14dní, ale musím říct, že někdy se fakt chytám za hlavu co tam dělají lidi co mají třeba 4K her ... to sou extra WTF momenty. Ale zase na druhou stranu někdy když mě někdo sejme se nestačím divit sám sobě co sem zase udělal za kravinu *1*
-
-
Zacatecnika a idiota poznas na prvni pohled. Nejlepsi je, kdyz mi takovej mamloj nadava ... ale pritom ma jeden kill na deset bitek ... a vyklada mi o tom, jak mam zautocit nekde pres pole ... takovy si klido odstrelim i mezi vlastnima.
-
-
-
-
Je vidět že konkurence je vždycky dobrá věc. Evidentně se bojí Gaijin, že jim přetáhne hráče. Což se jim minimálně u letadel daří, nicméně stále to není dokonalé.
Jinak pokud z WoT zmizí gold munice, možná zase něco vytáhnu z garáže. -
-
Pochybuju, že tu gold munici jenom tak zruší, když se dá nakupovat za herní měnu .... Bych řekl, že to je to o čem se v tomhle článku mluví, že prostě to co se dřív dalo kupovat jen za goldy se bude dát kupovat i za herní měnu. Takže člověk co neplatí bude stejně silný, ale prostě si bude muset na všechno nagrindovat. Lidi co používají čas na vydělávání peněz dají do hry prachy a lidi co mají hromady volného času investují svůj čas ... a obě strany mají stejnou šanci vyhrát. Imho to je nejlepší F2P model.
-
-
Problem je, ze v case 0 bude mit vyhodu jen ten platici. Navic relativne nizka cena tech veci ti umozni mit v case 0 koupeny hromady a spamovat je. Takze wallet warriori budou mit porad moznost vyhody.
Druha vec, free player si bude muset svou vyhodu "odpracovat" coz taky neni zrovna koser.
Urcitej level spravedlnosti by byl kdyby matchmaker daval do bitev wallety a freeckare zvlast. Jenze pak by vetsina wallet warrioru ztracela duvod platit, nekupovali by vyhodu nad ostatnima. Hlavne tohle potvrzuje zvracenost celyho systemu.
Takze i pres to ze Wot je relativne dobra a zabavna hra, diky tomuhle nikdy nebude hrou v pravym slova smyslu jako jsou SC2, CS, COD2/4 atd. s ferovyma pravidlama (nebo aspon snahou se k nim co nejvic priblizit). -
-
cize chces v podstate diskriminovat ludi, ktori aj tebe umoznuju hrat zadarmo?
to ma aku logiku?
a mimochodom, aku realnu vyhodu maju ludia co si platia, priamo v bitke? nepytam sa na rychlejsi vyskum atd, ale na konkretnu, realnu vyhodu, ktoru ty mat nemozes.
a mimochodom, odkedy je SC2, CS, COD zadarmo? -
-
Urazis se kdyz ti napisu ze jsi dment protoze:
1. diskriminovat je podle tebe v poradku kdyz si to zaplatim, obracene ne?
2. treba goldammo, camo 5% nebo kolik, atd. at zije demagogie?
3. ja psal ze jsou ty hry zadarmo?
Takze bud cti co pisu a nevymyslej si neco co nepisu nebo si bez na wargayming forum, tam se demagoguje o 106. *7* -
-
takze ja som d*ment, ale ty zjavne nedokazes citat, treti krat:
aku realnu vyhodu maju ludia co si platia, priamo v bitke? nepytam sa na rychlejsi vyskum atd, ale na konkretnu, realnu vyhodu, ktoru ty mat nemozes.
a mimochodom, ako pisem vyssie, skus si uvedomit, ze '89 bol pred skoro 15 rokmi, socik uz skoncil, NEMAS pravo mat VSETKO a mat to ZADARMO.
a btw, milerad si precitam, co konkretne som si vymyslel, nakolko som reagoval na tebou napisane 3 body -
No protoze dment jsi. A znova delas zavery z neceho co jsem nenapsal. Nikdy jsem nepsal ze neco mit nemuzes za ingame cash. Celou dobu pisu o necem jinym. Takze naposledy, cti a pak pis a nevymyslej kktiny.
Psal jsem co free hrac nema a platici hrac ma. Takze si uzij svoje vymysleni vet co jsem nikdy nerekl, ja se jdu bavit jinam. *7* -
neurazim, pretoze svojim prispevkom si predviedol, kto z nas dvoch je d*ment :)
v podstate si vyriahol z prsta zaver, ze ja chcem diskrimonovat niekoho, tolko ad bod 1.
bod dva, godlammo, camo je vsetko kupitelne za ingame cash, cize bud trepes o niecom, o com nemas tusenie, alebo len vedome klames, tolko bod 2.
bod tri - porovnavat f2p a hru za 60eur moze, s prepacenim, naozaj len d*ment..
a mimochodom, len zopakujem svoju otazku: aku realnu vyhodu maju ludia co si platia, priamo v bitke? nepytam sa na rychlejsi vyskum atd, ale na konkretnu, realnu vyhodu, ktoru ty mat nemozes.
a tentokrat sa skus vyjadrit k teme a nevytvarat pseudoargumenty tym, ze si vymyslis otazku, ktoru som nenapisal -
Tak gold ammmo jak už se psalo si může každý koupit i za peníze ze hry ... tam problém nevidím. To Camo je co za prachy? To není výhoda jen pro platící ... to mají výhodu, že to nemusí grindit. Ale to že to nemusí grindit není výhoda přímo ve hře.
A imho diskriminace je totálně špatné slovo ... nikdo nikdoho nediskriminuje akorát hra je Free to play což se nerovná Free to enjoy ... tkže i když ji můžeš zadarmo hrá tak si ji prostě neužiješ jako ten člověk, který svým placením umožnuje tvoje hraní zadarmo. (A já si myslím, že by za to měl dostat něco víc než skin ... a to hraju taky zadarmo)
-
-
-
hodnotit cokoliv v case 0, kdy vetsina techto (moba) her ma expici system ... zbytecnost
a jestli je ti cas tak drahy, ze to beres jako nevyhodu, proc vubec hrajes hry ? vzdyt je to ztrata casu a penez -
-
1.) Proc jsem rekl cas 0 odpovim o jednu odpoved vys.
2.) Proc hraju hry ja nema absolutne zadny vliv na to jestli je hra f2p nebo p2w, takze naprosto mimo pripominka. Navic kdyz hraju hry, zadam od nich nejaky ferovy pristup, ne ze nejakej lulinek vytahne kreditku a strili goldammo atd.
-
-
Tak já nevím, co proti tomuhle někdo má ... uvědom si, že část lidí hraje zadarmo, tím pádem té společnosti co tu hru provozuje prakticky nic nepřináší ... u klasického modelu by nehráli vůbec, takže imho je jen dobré pokud člověk který platí má nějakou výhodu ... a tady je to výhoda, že má všechno dřív. A celkem co je v čase 0 je u takovéhle hry celkem nedůležité ... to už by mohli přijít lidi, kteří začnou hrát po půl roce a naplákat, že všichni mají lepší tanky, než oni ... ale já si munici nekupuju, a nemám se hraním žádnej problém. Jediné co bych uvítal v matchmakeru by bylo nějak zohlednit skill hráče ... protože když se člověk dostane do hry co má 9% šanci na výtěztví tak je to paráda.
Osobně bych třeba WOT, kdyby byl placený jako třeba CoD nikdy nezkusil, protože sem k němu měl celkem předsudky ... jenom díky tomu, že je vlastně "zadarmo" sem to nainstaloval a zjistil, že to není vůbec špatná hra. A to je imho největší výhoda F2P modelu ... hromada lidí co by si to nekoupila to zkusí a dost z nich i nějaké peníze utratí (což je hlavní u F2P modelu ... ona to toiž není charita) -
-
Ty zjevne nechapes, proc se delaj hry jako f2p ... protoze jednoduse ta hra neni schopna prilakat dost hracu, tkeri by bylo ochotni platit. A je to o tom, ze ty jako hrac zadarmo defakto pracujes pro provozovatele, protoze vytvaris obsah ty hry, pro hrace, ktery platej.
Zjednodusene, kdybys tam nebyl, tak nemaj s kym hrat => ani nebudou nic platit. -
Neřekl bych že kdo hraje zadarmo nic nepřináší. Kdyby jezdili jen platící, tak nemají s kým hrát ==> dlouhé čekací doby na bitvu nebo nevyvážené (resp. nevyváženější) úrovně vozidel.
Pokud se to s P2W přepískne a zbydou jen platící, tak nemají s kým hrát a odcházejí. A zbyde ti loď duchů něco jako Age of Empires Online, které mělo extrémní zvýhodnění platících ale pohřbili si to částečně sami předčasnými releasem a metodou zaplať extra za to, že tam bude to co tam být mělo. Koupil jsem si Řeky hned zkraje a docela jsem naletěl. -
-
nádherná odpověd, smekám
-
Já sem se asi špatně vyjádřil ... myslel sem to tak, že neplatící hráč nepřináší té společnosti žádný přímý profit. Musí si to holt odpracovat jako easy target pro platící hráče, kteří platí i za něj *1*
-
-
Prave proto, ze hrajou zadarmo a nic neprinasi to trochu smrdi, nemyslis? Ono se staci podivat z druhe strany. Oni pro tu hru tvori komunitu, zadnej wallet by nehral hru kde si muze kupovat vyhody, ale vlastne tam je sam. Proto je hra tolik potrebuje.
To proc je dobry ze nekdo platici ma vyhodu osobne nechapu.
Cas 0 jsem vytahl proto, abych ukazal ze platic muze proste premium veci spamovat. Free hrac si je musi nejdriv odpracovat a proto a) je nemuze mit hned a za b) nemuze jich mit temer nekonecno jak wallet. Ten taky sice nema nekonecno penez, ale teoreticky by se dalo rict ze muze hrat s vyhodama kazdou hru. Free hrac jenom urcitou cast her, zbytek her si na vyhodu vydelava.
O tom jestli bys to ty nebo nekdo nezkusil tahle debata neni, nema to vliv na ferovost hry. Navic placeny mmo mivaji vetsinou trialy, tam se da hra trochu osahat. Byt teda ne cela, to je pravda.
A i to jestli je to charita je bezpredmetny. Me jako hrace nezajima kde si provozovatel bere penize, je to jeho problem. Ja hraju podle pravidel jaky stanovil. Rekl ze je to free? Rekl. Vidim ze si nekdo kupuje vyhodu? Vidim. Pak se rozhoduju jestli hra je ferova nebo neni. To je jak kdybych hodnotil cenu v obchode podle toho kolik deti musi majitel zivit. -
-
A jsme u toho, jeden musi a druhy ne.
Jinak jsem taky zastance klasickyho placeni za hru bez p2w. Ale oznacovat to stezovanim si na lidi co plati za me je docela demagogie. Kdyby slo o nejaky camo, barvicky a nalepky na tank tak nereknu ani popel.
Treba zrovna to MWO to ma o dost lip udelany. -
Já to prostě nevidím jako výhodu ... ten co platí prostě nemusí hrát ty hry, kde si ten neplatící potřebuje vydělat. Protože investoval peníze, ten co hraje zadarmo musí ty hry, kde si vydělává hrát, protože prostě musí být nějaký systém aby ten nepltící injvestoval svůj čas ... a jinak systém se jmenuje Free 2 play ... ne free 2 enjoy takže ona hra zadarmo hrát de, al neplatící hráč si tu hru holt nebude nějak extra užívat.
Imho nejlepší by to bylo, kdyby každý musl platit třeba 5$ za měsíc a žádné F2P by tam nebylo ... všichni by byli spokojení (až teda na ty lidi, kteří hrajou zadarmo a hrozně rádi si stěžují na ty co platí i za ně)
-
-
-
Ohledně toho, že pokud máš všechny "platicí" zvlášť, tak už neplatí za výhody je pravda a ukázka klasického vězňova dilematu. Podívej se kam až to dotáhl travian s touto metodou. Co začalo jako kupování výhod nad ostatními se přehouplo na kupování stejné úrovně jako mají ostatní, aby vůbec byl konkurenceschopný.
-
-
suhlasim, dobry priklad je path of exile, hram to, neplatim, a da sa :D
-
-