Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav

V angličtině doporučuji: Majorkill, The Templin Institute (nemají pouze W40 ale mají jedny z nejlepších videí - zrovna teď tam mají nové video na Boltguns) nebo WesHammer.

• Kissino81

Všichni jsou skvělí.

• Kissino81

Doom zasazený do Warhammer 40k realií.Za císaře a k tomu nám dopomáhej svatý Boltgan a chainsword. Jste fanatik uctívající kult svatého císaře a čistíte svět od poskvrnění silami chaosu. Zábava!

• Veskoslav

Letos by měla vyjít sbírka povídek, 11. a 12. kniha.

• Veskoslav

To je solidní kravina...Čtu roky jak v angličině i češtině a je to prostě blábol fanatických uctívačů, co by ve světě W40k nejspíš hnili jako práskači u Inkvizice:)

V hlavě si Chainsword překládáš jak? Jako Řetězový meč?:) Ano, věci jako Genostealer mají mizerný ekvivalent. Ale většina knih je naprosto normálně a dobře přeložena, takže zase netvoř bláboly o tom, že to překlad zhnusí.

• kovadlinka

Nejen xmatulix, ale i Vox Imperialis a Imperiální Pravda jsou dobrá místa, jde začít...

• Náhodou, většina knih má dobrou kvalitu překladu. Jasně, všem se nemusí líbit překlady termínů, ale to už jde jen o osobní vkus.

• jurb83

U mna zatial pecka! Asi najlepsia brokovnica, aku som mal kedy moznost v hre pouzivat! Treba hrat na najvyssej obtiaznosti, je to masaker!

• Osobně doporučuju videa od XmatuliXe - jsou česky a ten člověk je velmi dobrý vypravěč.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLFv39GsLZQpKMtdMw-HawbQa5_CNJzcnN

• ales.smutny

Ctihodný nebojsa!

• Tak tohle tě na Boltgunu trápit nemusí, sám jsem WH nepolíbenej a po třech hodinách můžu Boltgun s klidem doporučit jako solidní boomer shoter. Na rozdíl od recenzenta mi healthbar nad nepřáteli přišel vhod, protože díky popisku aspoň vím na co střílim ;)   

• MishKonn

Číst 40K v češtině je dobrý způsob, jak si to zhnusit. 

Sorry, ale rotomeč není pro mě. 

• Kallessin183

Horus Rising vychází i česky. Nyslím že je zatím přeloženo asi 9 knih.

• Kallessin183

Spíš bych řekl, že dnes je to o dost snažší než dřív. Myslím dostat se do loru, protože je dnes na netu milion souhrných videí (i v češtině), které tě do toho lore dostanou. Jak základní přehled, tak detaily o jednotlivých frakcích/rasách.

• MishKonn

Záleží, jestli mluvíš anglicky. 

Pokud ano, začni číst Horus Rising a pojmy, které ti nebudou jasné, hledej na Lexicanum. Tak kolem 1/4 knihy už budeš v obraze. Je to o tom, co se stalo v 31. miléniu, a proč a jak se to pro lidstvo v rozmachu totálně posralo a sklouzlo do grimdark 41.  milénia. 

Jakmile dočteš trilogii (False Gods, Galaxy in Flames), budeš mít primer toho, proč vlastně se v 40K dějí ty věci, co se tam dějí. Bude na tobě, zdali chceš pokračovat v sérii Horus Heresy (dále rozvíjí 30K - já už jsem na cca 25. knize), nebo číst něco jiného. 

Plus jsem vytvořil takovou jednoduchou infografiku 40K timeline (též v AJ), mohu nasdílet. 

• Ja mam s WH universem problem, jak silene rozlehle je. Ja vlastne nevim kde dneska zacit - at uz z hlediska lore, her, ktere stoji za to a ktere si clovek muze dovolit vynechat. 

Vychazi toho hrozne moc a mam pocit, ze pro novacka je dnes velmi obtizne do toho proniknout. 

• MishKonn

Ač si hru vyzkouším, protože jsem diehard 40K fan, přišlo mi, že to je jen další pokus, jak na první pohled upoutat, protože AAA (nebo i AA) hru ze 40K prostě nejsme schopni dodat. Tak uděláme "boomer shooter", který bude hrozně cool, a omluvíme tím veškeré designové nesmysly, nedodělávky, odbytí a tak dále. Z recenze cítím, že jsem nebyl daleko od pravdy. 

Ono se asi není čemu divit - prokletí AAA her z 40K zdá se být zatím daleko od prolomení, a dnes se v mých očích trochu podobá portfoliu Ubisoftu - od Space Marine v roce 2012 jsem jako fanoušek žádnou pecku nedostal. Ano, byly takové příjemné levnější / nezávislé výkřiky, jako je Battlefleet Gothic Armada 2, Mechanicum a Chaos Gate (lepší) nebo Inquisitor (horší), ale nadějné kousky, které z trailerů dávaly naději vytříbené hratelnosti v pěkné grafice - ač třeba ne nezbytně na AAA budgetu (třeba Deathwing, Necromunda, Darktide) - zatím všechny shořely jak papír. 

U Space Marine 2 už nečekám nic než to nejhorší, přesto, mám objednanou sběratelku a když už nic, budu mít konečně pěknou sošku na poličku. A budu velmi rád příjemně překvapen, když se to bude dát i hrát. Třeba napoví event Skulls pozítří. 

Mezitím nezbývá, než se vracet ke Space Mariňákovi...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit