Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Menší dotaz. Když mám nasazenou helmu, je to udělané jako kdybych ji opravdu měl, (koukal přes hledí) a nebo se obraz nezmění? (doufám, že to je jako v reálu).
    • vsechno je podle reality. I do kadiboudy si budes muset brat lopuch. Tahla hra zadefinuje novej rozmer realizmu ve hrach a proslavi Vavru na veky
  • Podle výrazu pana Vávry to vypadá, že jde všechno dobře. Už se těším. *14* *14* *14*
    • MikeR
      No právě. Neříkám, že se Dan neumí usmát, ale aby zářil jako sluníčko? A ty tři prázdný kuželky na to vliv mít nemohly, zas tak silnej matroš to asi není. Tohle je naopak velmi, velmi neobvyklé, ba až znervózňující. *1*
  • Tak doufejme ale, že ti noví dabéři budu spolehlivější, než tamten chápek, co dal na net testovací scénář hry, kde se nacházely dosti podstatné informace o postavách.
  • Vypadá to výborně. Ještě to asi potrvá dost dlouho, než z toho bude hra, ale bude to určitě prima.

PS: Ten ksicht na pozadí, to je jako omluva fanouškům Bethesdy nebo "skrytá" reklama - naše hra bude něco jako hry od Bethesdy?
    • Tak on měl rád F:NV a i staré fallouty.
  • Jack1947
    Tož, to je drsné tohleto že tam bude aj dabing *8*
  • Gratulace k hladkymu vyvoji, co licuje s planem (!)—tak at to vydrzi. Ale tu slzu nad absenci deti zamackavam doted.
    • Tilwaen
      Zvlášť poté, co Dan prohlásil, že všechny bude možno zabít, že? *1*
      • Mno ... ve spravny (a stredoveky kazdopadne) rubacce by v kazdym pripade melo byt implemenotvany rabovani, znasilnovani, ... protoze to bezne bylo soucasti odmeny viteznyho vojska. A husiti se taky nijak nezinyrovali. Jen to vylepsili o to, ze (potom) ty jeptisky upalili. ;D
  • doufejme, že to bude namluveno staročeštinou.
    • A proč by mělo? Nebo byl hlavní hrdina magor, který nerozuměl vlastním lidem?
    • A máte nějaký tip na 70 opravdu dobrých dabérů s plynulou staročeštinou?
      • stačí 70 normálních dabérů a jeden jazykovědec, který je naučí každou větu vyslovovat
        • Jasné, takže nejen že se to natáčení několikanásobně natáhne a prodraží, tak bude i stejně dobře odvedené, jako by to byl rodilý mluvčí!

To by mohlo fungovat.
    • Magister_Peditum
      To bychom potřebovali titulky, protože by některým slovům a slovním obratům nikdo nerozuměl.
      • Krescz
        mohli by to udělat ve stylu zaklínače když mluví trpaslíci :D bylo by to vtipné a dodávalo by to ten "starojazyčný"(to slovo jsem si vymyslel) efekt
        • Nemyslíš efekt "křupana"? Ne, sorry, nic osobního, ale než "starojazyčný" mi to přišlo jako "venkovský" (nechci urážet, tak použijme slovo dnes politicky korektní: "rustikální") dialekt. Už je to nějaký pátek co jsem to hrál, možná si to pamatuji blbě.
      • to asi jo, ale nebylo by to o moc horší než hrát Zaklínače v polštině. Četl jsem Labyrint světa a ráj srdce od Komenského ve staročeštině a některá slova je třeba hledat, a to Komenský žil ještě 200 roků po době Kingdom Come
        • Paulcz
          Volba staršího a nám stále srozumitelného jazyka, s tím by snad nikdo neměl problém. Hodně dělá slovosled, vhodné výrazy. Sice to s tehdejšími reáliemi nemá moc společného, ale stačí se podívat na české historické filmy kde to funguje. Perfektní bývá vypravěč, na to máme případně jsme měli dost charismatických hlasů. Třeba takový František Derfler by určitě nebyla špatná volba, tedy záleží jak by to do hry pasovalo.
        • Komensky neni starocestina, ale tzv. stredni cestina. V husitske dobe by se cestina cetla o neco hur - diky pravopisu i diky gramatice (existence aoristu, imperfektu) - a vypadala by treba takhle: byl prsieliutym pohanem cziezzarsem domicianem, gho chtye muchzity wzzady, w oley wruczi w pylney cady. Protoze paradoxne Husovy jazykove reformy se nijak extrovne neuchytily, to az bratsky pravopis o stoleti pozdeji.
          • Magister_Peditum
            Ono třeba ty Husovy tolik vychvalované háčky a čárky jsou taky otázka až prakticky 2. pol.19. století.
  • Divil bych se, kdyby hlavní postavu nedaboval Adam Baldwin.
  • docela trapny jak jset mi smazali docela nezavadny komentar s namety pro hru. ale tak snad si se pri tom udelal ty kokutku. je jedno jestli to byla prace cenzora, nebo nekoho z redakce, jsi jen uboha nula a parazit
    • jestli te nekdo necte a hned maze, tak mu fandim velice
  • Nezdá se vám ten vávra hrozně tlustej sádloprd?
    • To je tvůj odraz v monitoru, zatáhni si rolety *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit