Přejít na výpis diskuzí
Warhorse předvádí výhody plátové zbroje a představuje nové typy zbraní v Kingdom Come
2.9.2016 | Aleš Smutný
211 příspěvků
-
Protože bejt Hitman v realu je docela nemorální, nebezpečný a ne až tak jednoduchý.
-
Dole jsem četl, že jsi střihač. Podle příspěvků je vidět, že se vyznáš. Jen by mě zajímalo, kde jako střihač pracuješ? Díky...
-
No jo takový stavovské povstání, defenestrace, Bílá Hora, poprava 27 českých pánů. No krvavý by to pro film bylo dost :D
-
Nicméně ta Třicetiletá válka nebo Šlikovo období nebo koneckonců Laudon mi přijdou zajímavější, protože to prostě není tak ohraný jako středověk a antika. Ke každý hře zasazený do antiky najde člověk středověký modifikace a vice versa, ale novověk, přinejmenším stejně zajímavej, nikde není, maximálně v podobě niky karibskejch pirátů. *9*
-
ČT radši vyhodí peníze na českou verzi kostýmního dramatu z belle epoque, no. Rádoby přeceněnej Downton, rádoby španělskej Grandhotel. :( Přitom Sapkowski nám ukázal, že husitský války jsou výživný a jeho husitská trilogie je ostatně literárně lepší, než Sága o Ciri a Geraltovi. Game of Thrones hadr. *1*
-
To je přesně to co mě na histori baví. Ne suchý nudný letopočty a životopisný data. Ale když člověk pročítá ty životy a příběhy, to je často něco neskutečnýho. Období pro hru zvolili podle mě skvěle a jsem zvědavý jak vykreslí tehdejší poměry v království a jakou v něm bude hrdina hrát roli a s jakými osobnostmi se potká :)
Na filmy mají z toho období inspirace víc než dost. Ale s historickým filmem je to holt těžký, je to celkem dost nákladná záležitost. Taková historická série z toho období, to byla pecka :) Ale to u nás bohužel nikdo nezaplatí. Tak snad aspoň KC se povede :) -
Přesně tak, navíc husitské války a to co tomu předcházelo je dost hluboká a zajímavá studnice událostí a osudů, je to hodně silné téma. To, že asi máme spíše zidealizovanou představu nemusí být na škodu. Škoda je, že to nikdo moc dobře neztvárnil, krom filmů v padesátých letech, který ještě ujdou a "děl" České televize tu nic není. Jsem zvědavej jak to KC uchopí.
-
Tak antika je dost ohraná, středověk samozřejmě taky. Taková třicetiletá válka nebo osmnáctý století na našem území, hm... Scénáristům by to otvíralo zajímavý možnosti. Tyranny... *4*
-
Z časů pozdní antiky na našem území?
-
Každý historický období je zajímaví a Řím mi nepřijde nijak zvlášť zábavnější. Asi ti nesedí středověký reálie, ale že by to bylo nudnější?
-
V čem je Řím větší zábava, než středověk? Konkrétně.
-
jojo pro demonstraci sekat do drahýho kvalitního brnění, aby to zdejšímu párečkovi přišlo co nejvíce reálné
-
Protože ve hře můžeš dělat i milion věcí, co v realu nemůžeš? Litat na drakovi , strílet z rukou firebally, pilotovat obří kosmickou loď
Rizoto plz -
Literatury je spousta, od Ansela Adamse (The Camera, The Negative, The Print - klasická teorie velkoformátový černobílý zejména krajinářský fotky) po třeba http://www.cambridgeincolour.com/, záleží na tom, co konkrétně tě zajímá, jestli spíš praktická postprodukce, technická teorie zachytávání a zpracování obrazu nebo třeba i svícení. Obecně bych se pokusil vyhnout českejm zdrojům a taky současnejm překladům anglickojazyčný literatury, který jsou bohužel často zavádějící a matoucí, kromě toho je lepší znát AJ terminologii.
U interiérovejch scéna Barryho Lyndona používali Kubrick a Alcott upravený objektivy Planar 50mm f0.7, který Zeiss vyrobil pro NASA pro misi Apollo. (Ačkoliv samotní astronauti používali na měsíci legendární Hasselblad V, konkrétně modifikovanej 500EL.) Aby mohli Kubrick s Alcottem objektivy používat a snímat jimi scény osvětlený jen světlem svíček, museli si nechat vyrobit speciální kameru se závěrkou, která se vešla mezi film a zadní člen objektivu (2,5mm vzdálenost). A stejně pak museli film vyvolávat jako o další stopu citlivější a ty záběry jsou samozřejmě extrémně měkký, protože vyrobit ostrej objektiv světelnější než f1.4 neumí ani Leica (Noctilux 0.95 za pomalu deset tisíc eur).
Ale Kubrick točil i exteriéry bez svícení, tak, aby připomínaly tehdejší obrazy. Zbožňuju tuhle scénu, hlavně tvar kopce (samozřejmě záměrně vybraná lokace) nad pochodujícími vojáky :D https://www.youtube.com/watch?v=m7wEUlpaYjY . -
Tak má to být trilogie, takže asi budeme rádi, když se dožijeme konce 3. dílu
-
Jestli chceš ve hře dělat úplně všechno, co můžeš dělat v realu, proč ty hry hraješ?
-
No vidíš, na Tinker Tanker jsem se chtěl nějaký ten týden podívat a visí mi to tu na disku, toto je aspoň dobrá záminka, U Barry Lyndona tuším Kubrick používal speciální čočky, aby mohl točit záběry v interierech osvětlené jen svíčkami bez přisvěcování a dosáhl tak maximálního realismu . Ale Kubrick byl maniak (a taky bývalý fotograf, což je u nějak krásně vidět i u kompozice záběrů), normální člověk by asi tolik energie na tak bezvýznamné detaily nevydal :).
Mě právě grafika KC připadá super, díky té realističnosti jsem si říkal, že by se to co vytvořili dalo použít i na nějaké virtuální prohlídky, edukační software a tak, nějaké interaktivní rekonstrukce historických událostí pro školy třeba.
Tohle je ale hrozně zajímavé téma, v poslední době jsem se začal více věnovat focení a jak tě tak čtu, tyto věci jsou z velké části společné pro fotku i film, dříve jsem si myslel, že je to jen o tom něco cvaknout, maximálně tak upravit světlost, kontrast a expozici, ale čím víc se v tom vrtám, tím víc objevuju že je za tím ještě celá další věda právě ohledně barev a jejich teorie, takový další svét, o kterém, většina lidí co občas něco cvakne na mobil ani netuší že existuje :)
Docela bych si o tom něco víc přečetl, nemáš nějaký tip na zajímavou literaturu na toto téma?
Na DaVinci Resolve určitě mrknu, dík za tip :) -
Je to parodie a alespon mne ten komentar skvele pobavil a dal jsem mu plus. A hre fandim. Jsem ale pripraven na variantu ze pokud se ji podari uspesne dokoncit, nebude to ani pristi rok. *3*
-
Škoda že hra není spíš z časů říma. Středověk je nuda :) Ale těším se na výsledek jak to dopadne
-
U filmu je to spíš otázka suroviny. Technicolor, Kodachrome... A samozřejmě taky optiky. A koneckonců hlavně stylizace - podívej se na Tinker, Taylor, Soldier, Spy, který záměrně stylizuje obraz tak, aby připomínal špionážní dramata 70. let. Nebo na Barryho Lyndona, kde se Kubrick až posedle chtěl přiblížit stylu raně realistických maleb konce 18. století (Constable, Gainsborough). Stylizace je klíč. Warhorse chce KCD stylizovat jako realistickou hru s realistickou krajinou a realistickým nasvícením - a přinejmenším to poslední se mu sakra daří, realističtěji (a za mne lépe) nasvícenou hru jsem ještě neviděl. (Neviděl jsem jich spoustu.)
Video (z foťáku / gopro / levnýho camcorderu) - pokud nejde o RAW - (a nechci to dělat složitější tím, že bych zabředl do inter a intra framové komprese a barevné hloubky) je vlastně jpg v pohybu - je to komprimovaný záběr. Má obvykle relativně velmi malý dynamický rozsah (to se týká i tohohle videa) a nějak definované barvy (podle toho jak surová data kamera interpretuje, tj. jaký kreativní filtr / barevný profil / whatever si vybereš). Digitál má obvykle problémy se saturovanou červenou a málo saturovanou zelenou (typicky příroda, listy stromů, tráva... porovnej podání zelených odstínů přeexponovanou Portrou 400 nebo i Provií s digitálem, digitál prohrává na celý čáře. A některý vlastnosti filmu (dynamickej rozsah v highlightech) digitál napodobit vůbec neumí, dokonce ani drahý digitální kamery s extrémně vysokým DR a záznamem v Rawu, který používá Hollywood. Ale to jsem odbočil.
Pokud chceš, aby výsledek vypadal dobře, potřebuješ surové záběry s co nejmenším kontrastem (tj. co nejvyšším dynamickým rozsahem, ačkoliv tady nepřímá úměrnost neplatí, ale částečně pomáhá) a co nejmenší saturací. Pak jsou barevné korekce otázkou interpretace, stylizace. Realismus (obraz odpovídající tomu, co vidí člověk, který není barvoslepý :) ) je taky určitá stylizace, samozřejmě. (Jinak pro pokročilejší barevné vyrovnávání / korekce / stylizace se nepoužívá AP ani AAE, ale třeba DaVinci Resolve, který je mimochodem v základní verzi zdarma a má o třídu pokročilější nástoje, než Aftry.)