Přejít na výpis diskuzí
Warhorse předvádí výhody plátové zbroje a představuje nové typy zbraní v Kingdom Come
2.9.2016 | Aleš Smutný
211 příspěvků
-
Když to bereš takhle, tak žadný reálný záběr neexistuje, protože kamera zkresluje barvy sama od sebe, taky člověk snadno pozná, jestli kouká na film ze 70, 80, 90 nebo 00 protože maj specifický barvy.. no a dneska si otevřeš jakýkoliv video v After Effects nebo Premiere a šoupeš si tam RGB kanály a křivky jak ve Photoshopu to už vůbe neni o tom jaký barvy měl záběr, ale jak se to líbí člověku co to upravuje a jakej má pro to cit
-
Doufam, ze sebe mezi normalni lidi nepocitas, Dzastinku?
-
"Reálný záběr" - tj. záběr nejspíš z gopro po pořádných barevných korekcích? Ano, určitě to je "reálný (skutečný) záběr" - někdo ho natočil. Ale to proboha neznamená, že ten záběr odpovídá tomu, co bys viděl na místě kamery ty: není to bůhvíjak "realistický" (tj. skutečnosti odpovídající) záběr. Pokud ho porovnáš hned s následujícím - švenkem na bránu uvnitř vesnice - uvidíš zásadní rozdíl v kontrastu, saturaci i odstínu barev. Navíc pokud ho porovnáš se záběry ze hry, zjistíš, že jsou velmi podobné.
Proč reaguju? Protože si KCD zrovna tuhle kritiku nezaslouží. V životě jsem v žádné hře neviděl realističtější krajinu. To, co vidíš, když vylezeš ven, je mnohem spíš otázka nasvícení, než otázka barev krajiny. Před východem slunce je krajina modrá, potom zlatá, v poledne se sluncem v zádech saturovaná, v protisvětle vybledlá (první záběr videa je právě točený v protisvětle a pořádně "barevně korigovaný", což na fotce nebo videu dobře - až kýčovitě - vypadá, ale není to realistické), podobně je vybledlá pod zataženou oblohou. Jiné světlo najdeš na Lofotech, jiné na Sázavě a jiné v Maroku, úplně jiné v místech s vysokou vlhkostí vzduchu. Warhorse se rozhodli, že chtějí subtilnější světelné efekty, realisticky vymodelovanou, otexturovanou a nasvícenou krajinu. Tohle prostě není Skyrim nebo Zaklínač - a není to chyba hry. Je to vlastnost hry. *3* -
Jj, chápu, že někomu nevadí, že palác ve Whiterunu má špatně udělaný krov, nebo že questy nedávaj smysl, ale ten jouda si ještě dovolí kritizovat, když to někdo dělá pořádně *7*
-
Taky mne to zmatlo.
-
Je vidět, že oboje brnění mají jiný tvar. To na videu co si postoval je hodně vyboulený, tzn. meč po něm spíš sjel - síla přenesená na brnění byla pod jiným úhlem než na plochém ve Vávrově videu. Nemyslim, že je to o kvalitě jako spíš o jinym typu, možná z trochu jiných let.
-
https://www.youtube.com/watch?v=8X_Ot0k4XJc
-
Ano, a jelikož všichni skřítkové pracují pro mě, tak vím, že to dřív jak v roce 2028 nebude. *14*
-
No jo, poslední slovo. *2*
-
pro pepička
s bethsedimi fanboyi se neda rozumne diskutovat -
Dobra. Ja si zase myslim, ze ty nerozumis vyvoji, designu a pipeline, kterou v Bethesde maji ;-)
Toz si trhni :-P -
zdá se, že tomu pořád nerozumíš, nejde o skin dveří, ale o to, že takovéto dveře a 1000 dalších podobných bys nejspíš vykopnul nohou, natož aby vydržely výstřel z Fatboye nebo raketometu, to není o technických limitech, rozbitné dveře uměli už tehdy, ale o tom jak nad tím lidi co to designují přemýšlí, což se potažmo přenáší do uvěřitelnosti celého herního světa, Vávra nad takovými věcmi přemýšlí, proto si všímá detailů. jako že zeď domu je z jedné strany ze dřeva a z druhé z kamene, proto Kingdom Come působí uvěřitelně, u Bethesdy je to každému šumák
-
pokud myslis bug, kde par dveri z nekolika stovek ve Falloutu nedodrzovali visual language, tak to je naprosto pochopitelny. Zvlast kdyz to dela jen stovka lidi. Ale resit dvere mi prijde trochu mimo. Sam bych se nad tim zasmal. S tim kdo je lemra a neni to nesouvisi.
Nicmene Dan Vavra podle jeho slov zna postupy lepe nez Bethesda, takze v Kingdom Come nic takoveho nebude.- tady se nicmene tesim na tu jejich hru v plne verzi a schvalne jak maji osetreneho kone :-D Naposledy mel nohy ve vzduchu na nekterych kolizich. Snad autori nebudou lemry. :-P
Co se tyce Mass Effectu - nejsem si vedom, ze by tam byl nejakej 30 cm vysokej plot. Vsude kde slo, byla zed, skala, nebo neco jineho (prinejhorsim zabradli a za nim sraz, ale ne 30 cm...). Shepard kde mohl tak vaultoval a koridor musis nejak ohradit. Ale ani jednou se mi nestalo, ze bych nerozumel, co po mne hra chce. Visual language meli na vybornou, ale ano, bugy taky.
Witchera jsem hral jen chvili... takze tezko soudit. -
ale maj, ale nejsou to Češi, takže jim nerozumíš nebo o nich ani nevíš *15*
-
kdo dal Bábrovi peníze?? *8*
-
tobě asi taky....
-
naštěstí normální lidi nehodnotí životní úspěchy podle score v nějaké kreslené p2w omalovánce jako ty...
-
Ty budeš asi jeden z těch, co si myslí že se hry vyrábí mávnutím kouzelné hůlky v zemi lesních skřitků *4*
-
Už zbývá jen video o barvě trávy a stromů, jak je důležité nedívat se do slunka, co s člověkem ve zbroji může provést milion neposedných mravenců, v roce 2019 pak video o nebezpečnosti pobodání sršněm a jak moc se to projeví na nosnosti postavy a celkovém fyzickém stavu, pak v roce 2021 video, které názorně ukáže, jaké typy bot ve hře půjde nosit a jejich zasazení do českých zemí. Na rok 2022 se plánuje série videí, která jasně ukáže, že v lese se dá ztratit, ale že se dá i najít cestu ven podle orientačních bodů v krajině........ No a konečně toužebně očekávaný rok 2028, kdy hra konečně vyjde.
-
Už jsem se lekl, kam mu ten ukazováček chceš bořit. :D Ikdyž takovýmu středověkýmu spocenýmu rytíři, by se to možná mohlo líbit *1* *1*