Přejít na výpis diskuzí
Warhorse vydali betu Kingdom Come a oznámili odklad PC verze
4.3.2016 | Petr Poláček
395 příspěvků
-
NASA společně s ULA jsou jen dvě obrovský a těžkopádný díry na peníze, ani jednoho bych za příklad profesionality nedal. Budoucnost je ve SpaceX. Elon Musk měl v době vývoje první rakety k dispozici jedny z nejlepších inženýrských mozků na planetě a zpozdil se o několik let. Porovnávat vaření s vývojem komplexního produktu je neskutečně mimo.
-
nemuzu si pomoct, ale nechapu proc je tady tolik nablito. podival jsem se na video od polygonu co je u clanku a musim rict, ze az na mimiku a animace a ruzne skubani postav pri rozhovorech mi to prijde hodne povedene. treba po kazde kdyz postava vlezla do lesa, nebo zminena bitva, tak mi spadla celist z toho jakou pozornost je venovana detailum (vsechny ty sisky, suche vetve, listy na zemi. spalene staveni v pozadi a tak by slo pokracovat hodne dlouho .....)
sice mam moznost betu si zahrat, ale nechci si kazit zazitek z hotove hry a tak hodnotim jen podle videa. na druhou stranu mam treba pristup do soucasne bety(aplhy) wow legion a to je X-ty datadisk toho sameho porad dokola s datumem vydani nekdy v lete a tolik nedokonecenych, nedoladenych a nefungujicich veci co tam je .... stejnou zkusenost mam prakticky s kazdou "betou" do ktere jsem vlezl. Kingdome Come z videa a z komentaru u clanku pusobi spis lepe na to, ze to je porad jen beta. -
Jak už tu někdo psal, nakonec to stejně budou muset vyladit tak aby to běželo na nextgen lowzolích, takže ve stavu "kup si Gforce 980 aby sis zahrál ba vysoké detaily" to asi nepude *7*
-
To je sice pravda, ale zrovna kódování, zvlášt u už hotového odladěného enginu jako je Cryengine, tvoří pouze menší část zátěže, ta hlavní leží na bedrech grafiků, aby měly modely a scény optimální počet polygonů (co nejvíc toho dohnat přes textury) aby byly správně nastavené LoD, nasvícení, efekty, textury a jejich kvalita, aby toho ve scěně nebylo příliš aby ti veškerý výkon nesežraly krásně vymodelované lístky stromu nebo dokonalá srst lišky (ne Pavla) co se napájí u lesní tůňky, nech tyto věci nakonec a se zlou se potážeš
-
@kairos: "asi každý imbecil (krom tebe) ví, že na optimalizaci se musí pracovat průběžně během vývoje"
To, co jsi právě vyplodil, je nesmysl. Obecně platná pravidla optimalizace kódu jsou tu z nějakého důvodu.
První pravidlo optimalizace: Neoptimalizujte.
Druhé pravidlo optimalizace: Neoptimalizujte... ještě.
Třetí pravidlo optimalizace: Pokud už chcete optimalizovat, nejdřív použijte profilery.
Laikovi může připadat absurdní, že se během vývoje optimalizace nemá řešit, ale ono to má svoje opodstatnění. Kdyby už při vývoji měli programátoři honit každý snímek, tak budou stále donekonečna sedět nad jedním algoritmem, přemýšlet, jakými prostředky ho vylepšit, aby běžel o 3 ms rychleji, a nikam se nepohnou.
Navíc brutálně přeoptimalizovaný kód je většinou na první pohled nečitelný - a to je něco, co jako nově příchozí posila programátorského týmu opravdu nechceš vidět. -
Jj, asi tak od roku 1998, ale v SC2 jen Wings of Libery, ale když máš hodného kamaráda co si koupil všechny díly, můžeš dát j coop Legacy of the Void nebo 1vs1 s novýma jednotkama
-
Aha, to jsem nevěděl, protože je vidět vždy logo Cryengine, ne Cryengine 2 nebo Cryengine 3, tak proto. Ale já mám stejně pocit, že to jede na prvním Cryenginu. :-) S tím openworldem máš samozřejmě pravdu, tam je to úplně něco jinýho než koridorovka, i když trochu větší a'la Crysis.
-
Beta a stress test je docela rozdil.
-
Vypadá to jak Crysis s mečema, plus mínus a Crysis takhle náročný nebylo
-
Premiru optimizmu bych krotil. Beta je uz temer finalni verze hry, kde se jenom vychytavaji chyby. Ocekavat vylepseni optimalizace, fyziky, animaci a pod. lze v pripade Alfy. Ledaze Warhorse to vidi jinak. Ale i v tom pripade bych stal nohama na zemi. Pokud ted optimalizace drhne a v bete se to nejak vyresi, pak az nastoupi ve finalni veze cela mapa, muze to zase celkem lehce klesnout.
Nechci syckovat, ale prehnana ocekavani nejsou na miste. To by mohlo nasledovat velke zklamani. *3* -
Multiplayer můžeš hrát zadarmo už hoodně dlouho.
-
Počkej na nové karty a plnou hru. Tohle není finální optimalizace. RAM jsou levné, jen ta karta....
Základ je, mít co nejnovětší generaci. Mrkni na 970 vs 670. To je tvoje třída a je to sakra rozdíl :)
CPU máš 4 jádro i5 / AMD FX? To je také důležité a asi bude, protože hodně postav a AI. Hra jinak stále moc nepoužívá HW podle % zatížení. Witcher používal kartu na 99% a CPU také. Do toho bude verze pro konzole a tedy pro PC by to mělo šlapat na levném HW ve 30fps. -
Tak kazde vidime co chcem *3* Ja vydim hru ktera nema optimalizaci a ani jeden prvek ve hre neni finalni a funkcni, proc tenhle paskvil vydavali, nebo spis proc se to vubec jmenuje beta. Hral sem za posledni pulrok nekolik bet a tohle je ta nejstrasnejsi a nejsilenejsi jakou sem kdy videl. Promim ale ja nebudu pred realitou zavirat oci jenom proto ze to delaji nasi krajani.
-
5/10? To kdyby bylo běžné.... To by konečně byly recenze. Je tam něco hodně špatně? Plesk a žádné 7/10. AC: Unity po vydaní, Batman a další. To mělo dostat 1 za jméno, 1 za snahu, a tím to končí. Nejde to hrát, nejde a přeji hezký den.
1-10 a používá se zhruba 6-10 a 6-1 jsou pro hry které se nedají hrát a ještě musí nějak naštvat autora recenze. 7/10 je takové neurazit. Přitom 6 je průměr, jestliže 0 není. I kdyby tahle hra vyšla a byla skvělá, zde to sotva dostane nějak hodně, jelikož nejmenovaný člen urazil modlu některých recenzentů :) a jinde také ne, protože ten stejný člověk zase urazil partu divných lidích a pustil se do boje s větrnými mlýny. Osobní pohled tam je neustále a emoce, tam také řada autorů promítá a pak to vypadá. Jeden se musís snažit více než druhý, protože je pod drobnohledem.
Však to vidíme i u Oscarů, kde hlavní roli dostal málem Medvěd. -
Vypadá totiž ještě líp.
-
Tak to chapu, taky by me to sr***. Ja jsem právě zase jel jen příběh.
-
Má pravdu ten chlapec!
-
Dej sem jakýkoliv důkaz, že si udělali ostudu, prosím. Ať beta (ne)funguje jakkoliv, já všude vidím převážně nadšené reakce
-
asi každý imbecil (krom tebe) ví, že na optimalizaci se musí pracovat průběžně během vývoje, když to začneš řešit na konci jsi v hajzlu, proto taky většina her ve finální podobě neni o moc náročnější než v té beta verzi, no a jestli to běží 20-30 fps na low na průměrném stroji tak to neni chvalitebná, ale sotva dostatečná
-
Hele v pohode ja jim fandim, ale touhle betou si udelali ostudu, to me nikdo nevyvrati. Pokud byl jejich umysl odradit lidi od koupe hry tak se jim povedl na 100%