Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Česká hra a vybafne na mě anglický vypravěč. Začínám mít špatný pocit, že český dabing ani nebude...
    • tak to nebude s ceskym dabingem no. Svet se toci dal :-) neznam komplet pozadi kolem cz dabingu nebo titulku apod. Ale i kdyby tam byly jen cz titulky, plne to chapu. Nejsem zas tak velky trh aby cz dabing byla nutna priorita ;-)
      • A co taková Mafia, pochybuju, že tenkrát byl ten trh větší.
        • KrPa
          Jenze prvni dil mafie byl test/risk, ktery jim nahodou vysel.
          • Já myslím, že kdyby byl český dabing tak rozhodně neprodělají. Možná by jim to trochu zkrátilo zisk ale co neudělat pro komunitu a fanoušky... Bohužel dneska herní byznys na fanoušky a komunitu zvysoka sere
            • KrPa
              Ty jsi tak naivni, dnes se jakekoliv firmy zakladaji kvuli zisku, i herni firmy, fanousci jim jsou u zadnice. Jestli chces hry pro komunitu a fanousky, musis jit hledat inide hry nebo na kikcstarter.
    • Budou titulky a dabing později.

I kdyby nebyl je to zcela jedno, protože vliv na prodej to má malý (dabing). O tom již bylo řečeno moc.
      Já se hlavně divím, že v roce 2016 někdo neumí anglicky? To je stále v EU možné aby se někdo tak neschopný našel?
      Dáš si AJ + titulky a hotovo.

Kdyby jsi chtěl přesný dabing, tak by museli mluvit dobovou mluvou.
      • Neda mi nereagovat na dalsiu otazku ohladom dabingu. Keby si aspon videl jednu konferenciu na ktorej Vavra bol, tak by si vedel, ze dabing tam chce. Lenze ako sam priznava pocas vyvoja hry je to posledna vec ktora ho zaujima. Dabing sa robi na finalnej hre, ked vedia presne ake repliky treba nadabovat. Ak budu musiet menit urcite questy a ich vetvenie tak znova zavolaju dablerov na par viet ?
      • Já anglicky umím ale nemám zájem hrát českou hru s anglickým dabingem. To je asi jako hrát Zaklínače s tím anglickým batmanovským dabingem.
        • Anglickej dabing Zaklínače byl ještě v pohodě oproti tomu českýmu. Tam to byl pravej Batman.
      • mikezz
        Ja po anglicky viem ale je to česká hra z Česka, takže v tomto prípade mi vynechanie pôvodného dabingu príde ako strašná škoda. Poliaci by sa v Zaklínačovi na polštinu nevybodli.
        • tam ale nebyl dobový dabing ale moderní :)
          A také na to měli více prachů

Dělá se z toho drama, přitom to je zcela jedno.
        • Poláci na to měli o pár milionů větší rozpočet a o pár miliard větší trh.
          • mikezz
            Neviem no, hovorím za seba, pre mňa by bol pôvodný dabing pri vývoji priorita, nehľadiac na financie ale chápem, že som v dnešnom svete pragmatizmu brutálne naivný. Podľa mňa na dabingu konkrétne pri tejto hre fakt dosť záleží.
  • nevim proč, ale k tomuhle mi český dabing nesedne.. nedokážu to vysvětlit, je to trochu paradox ale u Mafie mi přišel CZ dabing v pohodě, ale tady u té středověké hry mi tam prostě nesedí... pokud by byl tou staročeštinou, bylo by to k smíchu protože takhle se už dnes lidi nebaví.. nikdo by pak dialogy mezi postavami nebral vážně a jakékoliv dramatické prvky by se podle mého vytratily. A dnešní češtinou, jak jsem psal, prostě si to nedokážu dobře představit. Je to zvláštní, ale nechal bych to v angličtině, s CZ titulkama samozřejmě... ti kteří hlásají jak že to je česká hra tak MUSÍ mít český dabing je podle mě nesmysl..
    • baker - prosím už nic nepiš, co slovo to perla a jedna větší hovadina než druhá. že umíš anglicky nikoho nezajímá, já neumím a taky to nikoho nezajímá. Tak už nic nepiš, buď tak hodný...
    • Už jse tady jednou psal, že kdyby např. GTA V vyšla bez anglického dabingu, tak by se všichni američani mohli porsat. A je to logický, když je to jejich hra, která se odehrává na území Ameriky. Nechápu myšlenkové pochody těch, co nechtějí český dabing pro českou hru, na území Čech o české historii.
      • To budou asi ti lidi, co si uvedomuji, ze cesky dabing:

a) odlozi vydani hry jeste vice
        b) prodrazi hru
        c) prinejlepsim nebude v takove kvalite jako ten anglicky
        d) jak uz uvadeli jini, nema stejne s realitou nic spolecneho - starocestina je jiny jazyk, kteremu by nikdo krome historiku nerozumel (neni jenom srandovne znejici verze moderni cestiny), navic mnoho postav by ve skutecnosti stejne mluvilo nemecky, nebo za urcitych okolnosti latinsky.
      • a nedelaj to nahodou skotove?

se divim, ze nejsou nasrany, ze to neni na predmesti glasgow a nemluvi se tam tou jejich pseudoanglictinou *1*
    • a ta angličtina ti u toho k smíchu nepřijde, když ten Lojza prochází českou vesničkou, kde maj lidi český jména ale mluvěj anglicky a nad tim všim bdí King Venceslav ????
      • hru bude hrát 90% lidí kteří neví kde Česká republika leží a mimochodem, v té době to vlastně "česká" vesnička ani nebyla, doporučuju nastudovat kapku té historie nebudeš pak na netu za hlupáka :).. no a ještě tu anglinu jak jsem už psal :)
        • hra se odehrává roku 1401, Karel IV ustanovil Korunu Českou roku 1348, ovšem pojem Koruna českého království se používá od roku 1322 od dob Jana Lucemburského, v této době tedy hovoříme o Zemích koruny české, nebo o Českém království, nevím tedy, proč by ses v této době nemohl projít po české vesnici, neni nad to, udělat ze sebe mna internetu hlupáka sám a ještě kritizovat druhé *3*

angličtina v této hře je holý nesmysl, o tom snad nemusíme diskutovat a anglicky snad dnes již umí skoro každý, to je v podstatě samozřejmost
          • 1403
          • Anglicky umí každý? Ty jsi přilétl z Marsu? že umíš ty a tvoji vrstevníci neznamená, že každý. V mém okolí a moji vrstevníci neumí skoro nikdo a taky ti to necpu...
            • At uz bohuzel nebo bohudik, jste v obrovske mensine a nemuzete ocekavat, ze se vam ostatni budou neustale prizpusobovat.
    • Tebe bude pripadat normalnejsi, kdyz se stredoveci rytiri v realistickem RPG, ktere se ma odehravat na uzemi cech budou bavit anglicky? A k te starocestine ...mozna by se mohli ti rytiri mydlit po hlavach tabletama a ve volnych chvilich pred bitvou by vykecavali a cumakovali na FB ...protoze kdo dneska nosi mec a jezdi na koni ...to by bylo k smichu.
      • jo, bude mi to připadat normálnější, já si totiž zaprvé uvědomuju že to je počítačová hra a zadruhé - umim anglicky. Všiml jsem si že když se jen nepatrně naznačí že někde nebude česká lokalizace, začnou brečet a řvát pouze ti kteří neumí anglicky
        • Inquisitor
          To není pravda, hodně lidí co umí anglicky si rádo zahraje v češtině. To samozřejmě závisí na kvalitě překladu. Podívej se třeba na Německo, tam hrajou v podstatě všichni jenom v němčině a nepřijde jim na tom nic divnýho. To jenom Češi musí být pořád "světoví" a shazovat svůj vlastní jazyk a plácat se po ramenou, že hrajou v angličtině.
          • "hodně lidí co umí anglicky si rádo zahraje v češtin" - ne, pouze lidé co si myslí, že umí anglicky, a přitom anglicky neumí. Anglicky umí ten, kdo je schopen sledovat filmy a hrát hry v angličtině, aniž by musel brečet na fórech, kdy bude čeština. Nejde o světovost hrát v angličtině, ale o trapnost českého jazyka a nekvalitní dabingy a překlady.
          • wenceslaus
            Nejde o světovost, ale o počty.
        • Tak to je super, ze umis anglicky ...ja umim rusky a proto mi pripada ujete, ze tahle CESKA hra bude v anglictine ...chci totiz aby byla rusky ...protoze ja rusky umim ...jo abych nezapomnel ...uz jsem se tu pochlubil, ze umim rusky? Jeste bych se te rad zeptal ...co ti neni jasne na slove "realisticke"?
          • Tak to gratuluji, ze umite svetove o neco mene bezvyznamny jazyk, nez je cestina. Tohle je CESKA hra v tom smyslu, ze produkovana v Cechach, ale rozhodne neni CESKA tim, ze je urcena exkluzivne pro cesky trch, to by ji bohuzel nemelo cenu delat.
          • wenceslaus
            Realistické? Rozhodně to nemá nic společného s tím, v jakém moderním jazyce hra bude.
            I když bych směs Němčiny a Stročeštiny uvítal, bylo by to dost přehnané očekávání od hry.
            • "A panbíčkáři budou mluvit latinsky a Německá šlechta německy česká staročesky. " jop, to zní dobře, takhle by to měli udělat
            • a fonty schwabach a cyrilice *1*
            • A panbíčkáři budou mluvit latinsky a Německá šlechta německy česká staročesky. Jinak trochu magor ne? *15*
            • Tak to uz je o parnik lepsi argument. Samozrejme, ze to neni podminka, ale pro dokresleni urcite vynikajici ...nevim proc by to melo nekomu vadit, naopak pro me velke plus. A ze tak dnes uz nikdo nemluvi? No a co? Pripomina mi to nakupovani v hypermaketu ...uniformni blivaz za kazdou cenu.
        • tak to sis všimnul blbě, já umim anglicky dobře, ale hru od českých tvůrců odehrávající se v českých zemích chci a budu hrát česky, nebo vůbec
  • Už se těším. Otevřu si kovárnu a budu kovat na kšeft. Snad budou mít vojáci zájem a snad se brzy vytrénuju na kvalitní věcičky pro místní boháče.
    • Pak tě uvidí z lesa banda loupežníků a jejich mistr lučišník (který zběhl z vojska a tedy je schopný se trefit), zamíří a trefí tě do kolena a budeš muset svojí nadějnou kariéru ukončit *3*

Jo, nebude to žádná sranda.
      • "Taky jsem chtěl být dobrodruh jako ty, ale pak jsem dostal šípem do kolena..." *1*
  • Nevím nevím, hra zatím postupem času vypadá hůře a hůře...
  • ucho
    odklad se dal čekat, ale jak jsou na tom ty "velké" souboje, co už mají být v betě? tedy asi ten jeden. v tom traileru to vypadá tak trochu divně a neumím si představit, že to vypadá při hraní realisticky. není už někde nějaké video?
  • Jak vodklad co vodklad si dělaj pi*u už né. Vždyt to mělo byt na minulý vánoce. Tvl já už nemůžu....
    • Nedodělanou hru můžeš hrát už teď ... když máš rád polotovary
      • Vsak ja hraju uz od 10/2014 od prvni Alpha 0.1, ale jde mi o to ze si teto situace museli byt vedomi uz davno davno a mlceli a nechavali me v domeni ze je vse alright.Cili to vyjde az moje deti budou mit deti.
  • Meow
    Já jen opravdu doufám v český dabing. I kdybych si měl počkat několik měsícu po vydání.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit