Přejít na výpis diskuzí
Warhorse vydali betu Kingdom Come a oznámili odklad PC verze
4.3.2016 | Petr Poláček
395 příspěvků
-
Já se jen těším, až se na Vávrovu hru po vydání snese kritika a on, který v životě nepochválil hru, jen vše kritizuje, se bude vztekat jako děcko.
Nic proti té hře, já jí fandím, ale kritika přijde i kdyby byla sebelepší. -
-
Prvně řeš co kritizoval a proč.
Napsal jsi to jako kdyby řekl: Hra A je španá protože proto a konec. Pak by to byl *****.
Co si pamatuji, tak vždy měl argumenty z hlediska jeho pozice a to je sakra rozdíl. Pak to je normální kritika k věci. -
-
Ty jeho argumenty by proti prumernemu vyvojari v diskuzi neobstaly. Jeho vyhoda je v tom, ze pise jen monology. Zatim nejvic mne bavi jeho argumenty "jedna pani povidala" (neboli "mam znameho")...
-
-
Ale tvé argumenty typu "by proti prumernemu vyvojari v diskuzi neobstaly" zaručeně obstojí, že? :)
-
-
Nebylo by lepsi se tu do toho nezapletat a pet chvalu na Vavru zase nekde na polygonu nebo nekde?
Mej fajn vecer ;)
-
-
-
-
Doorkickers. Hra která je důkazem toho že se pleteš. Bež šířit hate někam jinam skřete.
-
-
Neni duvod utikat z Mordoru!
-
-
Jak nikdy nepochválil hru? Zaklínač se mu líbil.
-
To asi jen v cechach. Za hranicema ho sotva znaji
-
-
Pořád tam je hodně placeholderů. Animace, dabing, charaktery, prostě to pořád má k finálnímu produktu daleko. Hmm, tak aby to vůbec někdy bylo hotový.
-
-
Promiňte mou skepsi, ale vážně si nemyslím, že hra vyjde ještěletos.
-
-
ja ocekavam nejdriv polovina roku 2018
-
-
-
Pro technicky znaleší, článek o optimalizaci
http://www.azillionmonkeys.com/qed/optimize.html#tricks -
-
tady je
nastav ruce, ber
lepsi link nez tvuj: http://www.agner.org/optimize/ -
Mě to teda nepřijde jako dobrý článek. Např. hned první případ je blbost, protože tam je pořád ten podmíněný skok, takže to jen zesložití kód a přitom to branch misprediction neeliminuje.
Zpracování polí v cyklu se na moderních procesorech (intel od 2001, amd od 2003) řeší pomocí vektorových instrukcí, takže nemá smysl, je takhle blbě přepisovat (a pokud to kompilátor nezvládne, tak je mnohem lepší inline assembler).
Celkově mi ten článek připadá dost zastaralý a to vůbec nemluvím o těch "optimalizacích" podmínek, kde je spíš potřeba lépe reprezentovat stav, tak aby takové šílenosti nebyli vůbec potřeba. -
-
"Also, in theory, a SIMD enabled compiler could direct the above to a SIMD instruction set (such as 3DNow!, SSE or AltiVec.) I definitely have not seen this yet."
SSE se běžně používá roky, takže se opravdu jedná o něco historického. Nedoporučuju se tím článkem vůbec řídit.
-
-
Ty kráso, kdo se v tém může vyznat? Ty lidi musí být fakt Einšteini. Fakt smekám.
-
-
Skoro každý. Většinou to je jednoduchá logika, akorát se ten C kód špatně čte.
-
-
-
Psal jsem to už vloni, že letos tahle hra určitě nevyjde. Jsem ochoten na to vsadit obě své koule i s pytlem.
-
Nevím, poč neukázal Warhorse i ty kombinace, které do hry pčidal spolu s novými zbraněmi, to ten souboj vypadá hned o dost líp (úder štítem atp).
Jinak optimalizace se dotýká i AI, kdy NPC trvá pčíliš dlouho, než se rozhodnou (a někteří občas zůstanou přemýšlejí o křemíkovém nebi). To se samozřejmně projevuje i v boji...
Taky doufám ve větší plynulost přechodu animací, jak mnozí píšou a i tenhle "lag" by tomu mohl pomoci. Warhorse už uvedli, že by do dalšího dílu chtěli do sysému zapracovat různé animace pro různě zkušené bojovníky, takže rozhodně počítají s vývojem jak systému i animací. -
Edit: Pitomý mobil a rušící se reakce
-
typicka vavrovina...krasna grafika a prostredi, hra nikde *7*
-
-
Přesně jako Mafia....
To byl propadák.
Ale chtěl bych vidět, kdyby Mafii tvořili otevřeně jako tohle a lidé by viděli jak to je nehotové, špatně to jede apod....To by bylo stejného breku jako dnes. -
-
Prvni Mafia neni to same co Mafia II.
U Mafie II bylo jasne ze to bude prusvih kdyz vyslo padesate video, kde se Vavra vytahoval jak je dokonale udelana masarka na lejne, pricemz nakonec zjistili ze v tom super dokonalem svete neni co hrat, tak za vecer napsali pribeh u ktereho ani nedovedli udelat poradny konec a na vedlejsi ukoly nezbyl cas vubec. Roky slibu a nakonec z toho byla Mafia II - kratoucky pribeh v prazdnem svete, neni divu ze Mafii III dela uplne jiny typ protoze delat to Vavra tak to neni nikdy.
-
-
tak zhruba takový byl můj dojem ze Skyrimu nebo Witchera 3 - velký, krásný svět, ale hratelnost nikde, tj. mizerný příběh, repetitivní vedlejší questy, nudné boje.
-
-
At chces jak chces tak absolutne tohle nemuzes rict v pripade Witcher 3, leda by si byl troll. To proste sorry, ale to nejde ani kdybys byl nejvetsi hater sveta.
-
-
Já to v pohodě řeknu a za trolla se nepovažuji...
-
-
V tom případě nejsi troll, jen blb
-
-
nebo se jen snažíš předstírat, že víš co je kvalita, tím že vše kritizuješ...
-
možná nebo mám větší nároky na kvalitu *3*
-
-
-
Bohužel jde. Ten svět je obrovský... ale hrozně repetativní.
-
-
V tom pripade asi spatne chapes vyznam slova "repetetivni". Kazdopadne o repetivnosti se tu az tolik nebavime. Bavime se o zadne hratelnosti, mizernem pribehu a nudnych bojich, coz je z kvalitativniho hlediska naprosto neaplikovatelny (a to ani vzdalene) na hru jako je witcher 3. Aby tohle nekdo napsal tak bud to dela naschval a nebo je to dementt. Ta hra me nemusi bavit, ale zaroven vidim jak je to kvalitni po vsech strankach a ani by me nenapadlo vymyslet takovej troll statement jako "mizerny pribeh".
-
-
-
-
-
První co jsem řekl když jsem viděl ještě prototyp soubojů, že je to katastrofa, špatný nápad a že i když je to možná realistické tak je to velmi chudý a nezajímavý nápad z pohledu herních mechanismů. No zajímá mě jestli to nakonec doladí nebo zůstane pravda, že Zabiják má prostě úžasný odhad.
Jinak to asi celkem jde až na rozhovory, které jsou tak naprosto basic, že mě nenapadá jak budou vůbec schopni tuhle část hry ještě kompletně překopat. V současné betě když s někým chcete mluvit tak vám to chodí takovou úplně nepřirozenou mluvící custscénku (která se snad dokonce i loaduje) a postavy vám hned vysypou cokoliv na co se je zeptáte. -
-
Právě že bez patřičného levelu, nevysypou. Když jsem se ptal na synka, tak mne dědek plesnivá, poslal 3x k šípkům :D ....No co, když šel chrápat, přišel o zlaťáky *5* Jinak cutscéna je úplně přirozená :)
Je pravda že s lukem jde zabít pomalu jakákoliv přesila, pokud máte kam ustupovat. A to loknutí nepřítele který drží stále stejný odstup a není schopný se k vám přiblížit, by též měli nějak upravit.
Co se týče hromadných bitev ... to je težký. Buďto zde máme rubačku ala Mount and Blade ...nebo pak reálněji KDC. Nedokážu si technicky představit mix Mount and Blade a KDC. ... Každopádně nikdo nevíme jak takové reálné rubačky třeba 50 na 50 vypadaly ... Dost pochybuji, že jako LARPOVÁ bitva (kde se nezabíjí), nebo hlava nehlava ala Statečné srdce ...
Jinak les v dešti je něco úžasného. Všechna čest.
*8* *8* *8* *8* *8* *8* -
-
Sledoval jsem pár streamů, takže toto je čistě můj osobní dojem z nich. Ten přestup do rozhovorů mi doopravdy nepřipadal moc dobrý ale pokud existuje i možnost že vás tázaná osoba pošle do pryč tak mě to pouze těší. Já toho svědkem nebyl.
Teď jsem se koukal na vysvětlenou část v eurogameru a speciálně ta možnost volby vypadá celkem zajímavě -
-
Teďkom v betě si na začátku člověk vybere, zda jeho postava je lepší v řeči, boji, nebo myslím v obchodě .... u questových postav je pak v rozhovorech většinou na výběr možnost všech speciálních odpovědí, případně jen 1-2. Dle levelu pak člověku odpověď vyjde, nebo ne.
Třaba taková sranda: Vzal jsem si osmansky, nebo kdo jsou:) oblečení po zabitém nepříteli. Vejdu do nepřátelského tábora - neútočí na mne, protože mám jejich zbroj :) (ještě ozkouším, ale pokud to tak je, tak hodně dobrá záležitost) a dám se do hovoru s jednim strážným. Kdy mám na výběr:
1) Mluvit česky
2) Utéct
3) Zaútočit
4) Zkusit mluvit maďarsky *1* *1* *1*
Zatím mi maďarština moc nešla ... něco na způsob ..Mluvzrny ješto plie *1* *1*
= Útok strážných. -
-
Jj, faction armory měl už starej dobrej Fallout 3 a FNV, stejně jako dialog volby podle speech skillu, když se budou Warhorse hodně snažit, možná se dostanou na úroveň her od Bethesdy před 10 lety *7*
-
-
Hry od bethesdy mají nějakou úroveň? jako hrál jsem všechno od oblivionu + od nich sprzněný fallouty a jsou to naprosto primitivní RPG... tuctovej příběh, trapný Q, soubojovej systém je jen spam levýho tlačítka a u serie elder scroll jsem vždycky totálně nesnášel magii... vůbec bych do toho bethesdu netahal
-
-
-
-
-
ve vetsine realtime rpg jsou souboje tragicka soucast, tohle tezko bude horsi
jsem zvedavej, jak to dopadne, protoze na to ve svych videiich kladou tak velkej duraz, ze to bude jako prvni na rane, az to vyjde
-
-
Kingdom Come bude odloženo kvůli konzolovému vydání hry, distributoři si totiž ve smlouvě nárokují synchronizované vydání konzolových verzí a PC verze, aby náhodou nebyly upřednostněni PC hráči před konzolovými a protože chce Warhorse vydělat co nejvíc, samozřejmě Vávra ohnul hřbet a přistoupil na ultimátum Xboxu a Playstationu, navzdory tomu, že slíbil, že PC verze výjde přednostně a nebude se ohlížet na konzole.
V článku chybí tato zcela zásadní informace. Z pohledu backera to vnímám jako urážku a nedodržené KS kampaně, chci vrátit zpět své peníze. Nestojím o to, aby hra, která je v zásadě na PC hotová byla kvalitativně downgradovaná na konzolidní aušusy a vydaná později spolu s konzolovými verzemi jenom proto, že by jinak na konzole vůbec nevyšla. Co je mi po tom? A proč vůbec potřebuje Warhorse distributora, když může vše distribuovat online? -
-
Citace z kickstarteru:
Planned platforms: PC, Xbox One*, PS4*, Mac, Linux
* Publishing on closed platforms is subject to approval by the platform holder. This can also influence release date there.
Reality check: Na konzolich hra vetsinou vydela 2/3 sveho vydelku. To si studio nemuze nechat ujit, obzvlastne pokud OD SAMEHO ZACATKU slibuje, ze hra vyjde i na konzolich, bez cehoz by ani nikdy neziskala investora. Vavra neslibil, ze PC vyjde drive. Vavra kdysi rekl, ze takovy je plan. Plan se zmenil kvuli okolnostem, na ktere nema WH vliv. -
Z pohledu backera je mi úplně jedno, jestli to vyjde v létě nebo na vánoce. Spíš mě poněkud děsí, v jakém stavu je beta, takže rozhodně ať na tom ještě pracují.
-
hahaha jen breč... nakonec to bude na konzoli hratelnější víc, než na 80 % PC. Ten tvůj ubrečený koment mě fakt zlepšil náladu... Díky.
-
-
A těch zbylých 20% je pořád víc, než konzolí... *15*
-
-
leda ve snu...
-
-
-
Protože vic peňez, je vic peňez ?!? Nevim co ste si o Vavrovi mysleli, ale každy ma svou cenu...nezbyva než doufat, že krom konzol se budou věnovat aj PC verzi...
Kto opravdu muže řict, v jakym stavu je momentalne ta hra ? -
-
delám v týmu a je tam opravdu napjatá atmosféra. Ve hre nic nefunguje, peníze docházejí a je jisté že se nestíhá ani rok 2017. navíc spolupráce s danem je peklo
-
-
tym se timto prispevkem docela bavi
-
-
-
Protože na konzole se kupuje hodně krabicovích her. Do toho bude sběratelská edice pro PC. Viz to co mají na webu s pěknou soškou rytíře, mincí, knihou atd.
Pro tebe jako Backera, by mělo být tohle dobré. Je větší šance, že vydělají a bude ACT 2 a ACT 3 které mají hru poté propojit do jednoho celku. -
jestli chceš vrátit peníze, proč to řešíš zde na games.cz a ne na stránce warhorse? trochu drama queen, co? ;)
-
Jakožto backer jsem rád, že bude víc času na doladění hry. Jde o odklad vydání, ne o downgrade. Takže si myslím, že dost přeháníš, Ohnutý hřbete.
-
-
Však uvidíš při vydání, bude to stejný downgrade jako jsme viděli u Withchera, nebo Assasina oproti E3 ukázkám, je to pořád dokola... Porovnej si Crysis na konzoli a na PC se všemi vychýtávkami, modifikacemi a pořádným HW, je to nebetyčný rozdíl a Kingdom Come je dělané na tomto deset let starém enginu (Cryengine 3).
-
-
KCD už vyšla alfa i beta. To by byl opravdu odvážný krok downgradovat hru, kterou má už tisíce lidí na počítači. Nemyslím si, že by k tomu mělo dojít.
Engine se mění, vyvíjí. KCD má už například Global Illumination, což je jedna z nejnovější funkcí Cryenginu. Tohle prostě nejde jen tak posuzovat bez hlubších znalostí (a ty já nemám).
-
-
-
Tak nebo tak, vydání by stejně do léta nestihli. Mají na tom ještě spoustu práce. Radši si počkám a budu mít vyladěnou hru než dalšího Assasína Unity.
-