Přejít na výpis diskuzí
Wii U bude mít GamePad, Pro Controller a spoustu funkcí
4.6.2012 | Aleš Smutný
72 příspěvků
-
cece mas nejaky podivny nahled na vec... chces rict ze pro hardcore gamesy potrebujes vykonny stroj (nejen na grafiku, ale dalsi must have vychytavky v podobe dokonaly fyziky, ui...), ale nejak zapominas na fakt, ze hardcore hry vychazely uz v dobe, kdy ty jsi byl pravdepdobne na houbach... co treba ultima, realms of arkania, baldurs gate, fallout, might and magic, crusader... (mohl bych pokracovat dal, ale bylo by to na hodne dlouho).
Co se tyka hardcore her pro Wii a starsi konzole od N, je jich opravdu mrte. Ceskemu hraci bohuzel chybi informovanost... otazkou je, zda se jedna o chybu distributora (Conquest) nebo ceskych hernich webu, ktery na N z vysoka kaslou a radeji budou 1000X spilat 155. dilu CoD, nez aby si dali trochu prace (sorry Games, ale je to tak). -
Zelda neni tak úplně dětská, při Ocarině of Time jsem se před patnácti lety na N64 dost bál, když jsem prolejzal hroby a útočili na mě zombíci a mumie... Nebo ten boss ve studni, kterej si tě chytil rukama trčícíma ze země a hnusnou hlavou na nechutně dlouhým krku tě začal okusovat...
-
Aaaa, čtete dobře, že tam píšu ovládání u akčních her a FPS? Tam prostě jde o co nejlepší umístění shoulderů a triggerů a co nejpřirozenější pohyb.
Samozřejmě, plést se můžu (a budu se rád plést), ale momentálně mi přijde Pro Controller jako rozumné řešení pro tyhle hry, jelikož GamePad mi přijde spíše jako zařízení vhodné pro asynchronní hraní a multifunkci tabletu. -
Na tom videu vypadá ten chlápek jako exot, na tom se určitě shodnem. Takto nesmyslně máchat s ovladačem ale nikdo nebude.
Samozřejmě, teprve uvidíme, jak bude finální ovladač těžký/lehký. Ale určovat váhu z videa, to chce hodně odvahy *1*. Mimochodem novináři, kteří si na loňské E3 zkoušeli prototyp, říkali, že je překvapivě lehký.
Tloušťka ovladače byla z ergonomických důvodů upravena, bylo to součástí Nintendo Direct videa, stačilo se dívat. Po bocích jsou úchyty pro ergonomické držení, není to placaté.
Důvod, proč Nintendo dělá i Pro Controller určitě bude, např. finanční. Ale osobně bych se neodvažoval vynášet soudy typu "musí být nepohodlný pro ovládání" dříve, než si Wii U GamePad sám vyzkouším (a to pořádně, ne jen na 5 minut). -
Kdyz jsem si toto precetl tak jsem to prestal cist dal, jelikoz se s autorem vylozene neshodnem. Video me celkem pobavilo a ovladac byl navrzen tak aby padl co mozna nejlepe do rukou (proto byl take predelan od prototypu) tak nevidim duvod proc by se na tom melo spatne hrat, navic ho jeste nikdo z nas nemel v rukou takze jsou to velice predcasne zavery.
-
No na videu to určitě nevypadá v té humorné demonstraci moc pohodlně. Jde o to, že ten ovladač vypadá o dost těžší než standardní gamepad (natož SixAxis) a spíš než vzdálenost rukou od sebe mi přijde hodně nepohodlná tloušťka přístoje. On i bude důvod, proč jsou gamepady vyráběny pokud možno ergonomicky. A je i důvod, proč Nintendo vyrobí i Pro Controller.
-
Měl sem namysli linku která pokračuje majora mask.
Ale koukám, že si ty ostatní díly asi taky zahraju páč v tom lore mám ted šílenej bordel. -
Kdyz ja bych tu detskost u Kirby, Maria, Zeldy uz fakt neprekousl. Mozna tak u ty Zeldy, ale ostatnich ne-e.
-
Chápu jak to myslíš, ale jso hodně mimo ve slově "kvalitní".
Hry které jsi zmínil jsou dozajista skvělé, některé z nich patří mezi mé nejoblíbenější, ale kdyby ses mě zeptal, kdo podle mého názoru dělá vůbec nejkvalitnější hry, tak ti řeknu, že Nintendo - právě Zeldy, Metroidy, Maria, Kirby... a spoustu dalších, které hážeš do jednoho pytle.
Ještě před dvěma lety jsem to viděl jako ty - Wii jako casual konzoli pro rodinky plnou přiblblých hříček. Pak jsem se jen tak rozhodl dát šanci Zeldám... šel jsem do toho, že si zahraju infantilní oddechovku... začal jsem u "Ocarina of Time" u které jsem strávil snad 100 hodin (a to je málo na poměry této hry)... a od té doby jsem dohrál asi 5 dalších Zeld, 6 Metroidů (s tím, že Super Metroid a Metroid Prime jsou imho snad nejlepší a nejkvalitnější hry co jsem kdy hrál) a několik dalších her od Nintenda (Maria atd.). A nemůžu se dočkat až si zahraju další... -
Tak by mě zajímalo, co je tak "nepohodlného na ovládání" (citace z článku) na ovladači kvůli tomu, že mám ruce 20 cm od sebe a ne 5 cm od sebe jako na ovladačích pro X360/PS3.
-
Aby to zase nevypadalo, ze jsem uplne Nintendo ignorant, jako malej jsem mel NES, a nyni mam DSi, na kterym ale uz moc nehraju, protoze co me zajimalo, jsem uz dohral. Ovsem treba Wii me nikdy nepresvedcilo, ze by se mi vyplatilo pro tech jejich par her, co by se mi snad mohli libit, i pres casto infantilni kabatek. Coz netvrdim, ze jsou to spatne hry, ale prece jen pri rozhodovani o koupi, se bez nich dokazu obejit.
-
To je možné, ale není to jisté:) Zatím není hardware Wii U potvrzený.
A ano, mít jen Wii by mohlo naznačovat casual hráče, ale opět ne nezbytně. To že spousta necasual her na wii jsou stylově právě vám třeba vzdálené neznamená, že nejsou kvalitní. A ono vlastně mít i třeba jen PS3 nebo jen XBOX by pak podle Vaší argumentace mohlo být taky hloupostí, protože na XBOXu si nezahrajete třeba Uncharted a na PS3 třeba Gears of War.
Ale shrňme to. Nintendo u nás nemá historii a přístup k jejich hrám je jiný, protože nejsou tak "cool". Šlo mi ale spíš o to, že pokud je člověk gamer a zajímá se o herní průmysl, neměl by Nintendo takhle házet do koše a radši se přiučit, co tam vychází za tituly. Ono to nintendo totiž ovlivnilo hraní docela zásadně v průběhu historie. Já nemám Xbox a PS3 (i když bych je taky chtěl ne že ne), ale přesto vím, co vychází a zajímá mě to. A stejně tak Nintendo. A měl byste někdy nějakou z těch doporučených her zkusit. Ne všechny mají asijský feeling a možná budete překvapen, že Nintendo má co nabídnout i HC hráčům:) -
Jj, co jinýho zbývá. Taky sem si už přepočítal časy a připravil denní plán. *3*
-
Moc moc bych se divil, byl bych vylozene prekvapenej, coz se mi moc nestava. Ale ok, pockam... Co jinyho muzu delat :)
-
chystate sa vobec niekto na toto?
-
Předpokládáš až moc. Počky do zítřka až bude po všech konferencích.
-
No dyt ja nedelam rozdil mezi PC a Xboxem a PS. PC + Wii(U), taky doplnkova konzole, kdyz nekdo hraje na PC :)
-
Kdyz nekdo hraje poradny hry i na PC, neni casual. Kdyby mel ale jenom Wiicko, tak to je pro mne casual jak vysitej :)
Srovnaval jsem tyhle planovany multi hry i na Wii se soucasnou generaci konzoli, protoze predpokladam, ze az bude dalsi PS a Xbox, tak na Wii U uz asi moc vychazet nebudou, nebo v mnohem horsi kvalite. -
Vetsina z toho je na pc, takze si umim predstavit kombinaci pc+wii+3ds stejne jako ja mam pc+ps3+psv a je to plnohodnotny ekvivalent. Takovy MH3 wiistum zavidim a pokud bude wii u zpetne kompatibilni, tak mozna jen kvuli teto hre si ho koupim.
-
Jo jo, vyhráls. Když svou pointu ohlodáš až na to, že Wii prostě v ČR nejede, tak máš dozajista pravdu.