Přejít na výpis diskuzí
Wildstar - dojmy z hraní bety sci-fi MMORPG
22.3.2014 | Karel Drda
87 příspěvků
-
Realistický MMO ti nikdy nevyjde protože u mmo se sází na to že vydrží a kdo si koupí hru co vypadala před pěti lety realisticky s tím jak grafika jede dopředu furt tak to prostě není možný když máš stylový mmo tak to vydrží stačí jen mírný upravy viz třeba warcraft kdyby před těma deseti letama dali warcraftu tehdejší nejvíc realistic grafiku tak by se dneska na trůně mmo her hří někdo jinej.
-
1) Hra je totalne neoptimalizovana, pocitejte s velmi castymi seky a lagy. I prumerne grafiky na nejnizsi se nad 20 fps dostanou jen velmi vzacne.
2) Combat system nefunguje. Vsechny ability jsou uplne stejny - zmackni 1, chvili pockej a ono to da dmg - lisi se jen plochou, ve ktere dmg daji. Sem tam uhybat tem nepratelskym, ktere ale trvaji 10s takze staci line odwalkovat pryc.
3) Looting a backpack system je priserny. Netusite co jste vzali, k cemu je to dobre a tak dale. Vubec to neprinasi zadny prozitek z neceho noveho, co jste prave vylootili.
4) Profese vubec nefunguji. Je to ciste ve stylu: "Jdi k nejakym objektum a zmackni u nich tlacitko", "5 minut mackej tlacitko 1 nez zabijes X vln slabych npc ktere ti stejne nedavaji expy" a tak dale.
5) PvP je jeden velky clusterfuck, coz souvisi s combat systemem. Cela podlaha je pokryta utoky nepratelu, ktere stejne ubiraji tak 1% zdravi, ktere si stejne vylecite - takze jen stojite, mackate 1 a doufate, ze enemy chcipne driv nez vy.
6) Jste omezeni jen asi na 9 spellu, jako v diablu. Nekdo je rad, ze se nemusi ucit desitky bindu, jako v pripade nekterych class ve WoW, nekdo je naopak nastvany, ze o tuto moznost prisel - jako ja.
Neni to spatna hra, ale sve mouchy rozhodne ma. Me osobne to pripadlo jako lehka kopirka WoW, jejiz hranim si ale uvedomujete, ze nektere veci jsou proste spatne a nebyl duvod je menit.
Hlavnim rozhodujicim faktorem je pro me ale cena, protoze $60 a pak jeste $15 za mesic rozhodne nedam - tak dobra rozhodne neni. Navic herni cas za ingame menu bude silene predrazeny, protoze stoji $20, takze na jeho porizeni budete farmit tak dlouho, ze radsi v te praci zustanete o par hodin dele. -
Svět nepotřebuje další extrémně stylizované MMO. Chtěl bych konečně něco více "realističtějšího". Komixů je tu až příliš. Jinak bojový systém je to nejhorší, co jsem v MMO zažil - to snad ani není pravda. To nestojí ani za to govno.
-
Viděl jsem nedávno jakýsi screen, kde byl ve skoku zelený svalovec v rudém brnění a s obřím mečem se špicemi a kolem poletovaly skály a byla vžude zelená travička... říkám si "To je ork v Nagrandu, ne?" podívám se do rohu obrázku... "Wildstar". Nemůžu tvrdit, že by se mi grafika nelíbila (až na plastový vlasy a to, že mi postavy připadají low-res a mázlý textury budov), ale na sci-fi mi ta stylizace postav, prostředí, zbraní a brnění mi prostě sci-fi nepřipadne... a nejde jen o barvičky, ale i o design celkově. Soubojový systém se mi líbí, ale pobíhání vůkol po lukách a zabíjení mimozemských vlků na splnění questu, abych měl xpéčka a equip a levely, mi připadá už ohraný. Na to, že ta hra se tváří legračně a vesele, je tam málo opravdových vtipů, akorát pár "cute fail" holčiček a sadistických robotů, což je škoda :-(
-
Pokud slo v clanku o to, abych si Wildstar v brzke dobe nebo do budoucna ani jednou nevyzkousel, tak se to autorovi clanku povedlo.
-
Stiny to ma, na screenech jsou kdoviproc vypnuty.
-
ne nemá, muzes si tam dat off,low,mid, ultra ale nemá to vůbec vliv :D proste beta...
-
silene neoptimalizovana hra... ano, nekterejm lidem to de v pohode ale me se to na hd7790 seka jak swine, a je uplne jedno jak mam detaily... 20-30 fps, ve meste 15... jinak to nebude vůbec spatna hra, skoda ze první dung je az od 20lvlu..
-
Co máte proti Pusíkovi?
-
Tak asi som šťastný človek alebo možno nešťastný. Grafiku som nikdy nebral u hier nejak za rozhodujúcu. Už keď som videl prvé obrázky a videá z Wildstaru, tam som si povedal: Dobre tak takúto grafiku autori zvolili, zrejme na to mali svoje dôvody. Včera som mal prvú možnosť hrať Wildstar. Bol by som ale pokrytec keby som tvrdil, že som sa s tou grafikou stotožnil hneď od prvej chvíle. Asi hodinu som mal pocit, že sa pozerám na kreslený film. Ale potom som si začal zvykať a prijal to, že svet Nexusu je proste taký pestrofarebný a zelený na entú - zatiaľ som v iných lokáciach nebol. Toľko asi ku grafike, to všetkých zaujíma, lebo to je na mmorpg najdôležitejšie! *7*
A k tým ostatným nepodstatným veciam: Hra nie je revolučná (revolúcia v mmorpg nepríde ešte pár rokov a možno až keď sa začnú používať tie virtuálna realita vychytávky), má zaujímavý súbojový systém a progress postavy je tiež osviežujúci. Ja si ale hru nekúpim, skúsim sa zúčastniť ešte jedného beta víkendu a pozrieť sa ako to vyzerá v dungu (tuším je prvý od lv 20). -
Wowko je proti tomu temná a depresivní noire gamesa *4*
-
To ani nemá stíny? nebo jsou to screeny z nižšího nastavení? o.O
-
2x NTITITANOC jede jak po másle
-
R9 280X OC a všechno v pohodě.
-
Presne tak. Zere to pomerne dost, tazke je to pomaly jak desktop (Alienware X51 'desktop' je lahsi ako Alienware 18 'laptop') a urcite je to tazsie ako konzoly. Vykonovo je to pomerne slusna pecka, ale zdaleka to nema na high-end desktop. Huci to nehorazne. Je to drahsie ako akykolvek high-end desktop. Ale ano, ludia to kupuju. Ja sam mam AW 14 a som s nim spokojny (samozrejme 14ka je taky low end, co sa hernych laptopov tyka. Ja osobne na tom nehravam hry a vlastne ani nepouzivam Windows).
-
je z toho az moc cejtit wow, stylizaci, grafikou i hratelnosti.
-
tyjo to musi byt hrozne tezke a dost to zrat? a neni to nakonec i pomalejsi nez desktop kuli sbernici a uz vubec energeticky jinde? teda jako ziram co lidi dneska koupej...
-
Čip Nvdia. Lze to například koupit v notebooku alienware
http://www.hidevolution.com/alienware-18-hid9-nvidia-dual-sli-gtx-770m-gaming-laptop.html
Navíc to je pak opravu silné:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-770M-SLI.103771.0.html -
http://www.hidevolution.com/alienware-18-hid9-nvidia-dual-sli-gtx-770m-gaming-laptop.html
-
Po par hodinách a nějakém tom pvp musím přiznat, že grafika je opravdu hooodně barevná, až to působí dost chaoticky a nepřehledně. Questovani je o ničem jako v jiných dnešních MMO (čest výjimkám , GW2), vývoj postavy je zajímavý a nenáročný, i když hodně členěny, zvlašť v tom pasivním stromu. Používání abilit je zajímavé a v pvp je to celkem o postřehu a časem asi i skillu. Pořad se musí sledovat, aby člověk nestal v červené zóně, která dává dmg a přitom uskakoval a sám dělal dmg. Hru jsem už smazal a vracet se do ni nehodlám, ne hledě na to, že jak ten engine vypada tak je poměrně hodně náročný, ale možná je potřeba to přisuzovat betě.