Přejít na výpis diskuzí
World of Warcraft je silnější než láska
5.6.2011 | Redakce Games.cz
167 příspěvků
-
Definicí závislosti je : "Závislost je stav, kdy někdo nebo něco je podmíněn nějakou okolností nebo situací, kterou potřebuje (nebo si myslí že ji potřebuje) ke své existenci." Škoda, že v dnešní době tohle už skoro nikdo neví a vše u čeho člověk stráví víc času je závislost :D
-
ja si myslim ze stare zname: vsetkeho vela skodi je pravda takze je jedno ci to je wow alebo alkohol alebo cigy. vseho s mirou ! a komu net rady tomu net pomoci :D
-
-
kam nechodi slunce tam chodi lekar a jak se do hory vola tak se z hory ozyva. Jeste me napada dockej casu jako husa klasu
-
-
podle názorů jistých individuí v téhle diskusi jsem dospěl k názoru že počítavé hry jsou zlo *10*
radši podme navštívit tchýni které nás nenávidí *12* nebo hledět celí den se starů na telenovely *11* -
-
osobně bych dal přednost lobotomii...
-
-
taky jsem dost hrál a ted mne to docela štve ztratil jsem kus života hraním virtualních světů naštěstí ty doby jsou pryč a ted jsem rád když se dostanu ke hre v neděli večer *3*
-
-
to iste sa da povedat o citani knih, ale to je respektovane vo svete zjavne, aj ked je to tiez strata casu a unik od reality
-
-
Troufl bych si říct, že se jedná o naprosto scestný názor. Knihy tě např. naučí správný slovosled...Navíc rozvíjí představivost, slovní zásobu, schopnost koncentrace. Já se ti tady ani nesnažím oponovat, tak to tak neber. Prostě mě mrzí jistý trend mladších generací, opovrhovat knihami. Pro vlastní škodu můžu říct. Neví o co přichází...kam se leckdy hrabe WoW *1*
-
-
Radejiknihu: Tak záleží na hře a na knize, ale když vedle sebe postavíš třeba Dragon Age Origins (hru) a Pána Prstenů (knihu) a vezmeme-li v úvahu že oboje bude v češtině, tak alespoň podel mě jsou na tom stejně. Představivost - ty rozvíjejí hry i knihy; Slovní zásoba - v DAO je tolik textů že by slovní zásobu rozšiřovat mohla (byť nechápu co za slova by se měl dospělý člověk z knížek naučit), stejně tak Pán Prstenů; Koncentrace - ve hře se člověk soustředí na přežití, taktiku, rozhodnutí, v knize vlasně jen na to čtení a pochopení děje.. Samozdřejmě hrozně záleží na titulu.. COD, CS, BF, atp samozdřejmě nelze srovnávat s knihami ve všech ohledech, ale nazodíl od knih výrazně zlepšují právě onu koncentace, vykonávání více úkonů naráz a reakce - to je dokázáno! Takže podle mě je vlasně jediná výrazná nevýhoda her ta, že si k nim mnohem snáze lze vytvořit závislost.. Kdyby nebyla společnost tolik konzervaticní a více technicky zdatná, už by byly normální "velké" hry byly mnohem více rozšířené..
-
-
Předně chci říct, že nehodlám nikoho lanařit na "svou" stranu..každý má svůj názor a svůj život...přesto bych si troufl podotknout nějakou tu maličkost *1* . Předně knihy zatím měli většinou(ty lepší) více textu než jakákoliv (i rpg) hra...ale to sem jen urejpanej. DA je jen takoví pohrobek Pána prstenů ale věřím, že někomu v dnešní době to tak nepřijde..já když ho četl tak počítače byly ještě na houbách.
Fantazii kniha podle mě rozvíjí více jelikož tě nutí si obrázek v hlavě sám vytvořit, namísto aby ti servírovala svou verzi..opět jen takoví můj názor, určitě to muže být i jinak.
Místo koncentrace bych zřejmě měl užít spíše slov jako rozvážnosti, klidu, vyrovnanosti atd. Jelikož mi přijde, že ač počítačové hry určitě mohou zdokonalovat cit pro vykonávání vícero věcí najednou, zároveň můžou člověka vést k jisté roztržitosti, nesoustředěnosti, hyperaktivitě..což můžou být dobré vlastnosti pro náctileté, ale ne pro někoho kdo už je věkově starší. Opět..nemám podloženo žádným vědeckým výzkumem, takže mě neberte doslova.
Závěrem bych ještě rád podotknul, že knihy mohou rozhodně člověka naučit novým slovům, nebo minimálně do jeho vyjadřování přidat výrazy, které běžně nevyužíval, ale které jsou v lepší společnosti brány za standart. To si myslím, že většina her zatím neumí. LoL , kill, smash, fuck, bomb, spell etc. etc. ti v určitých fázích života moc nepomůžou..takže je dobré znát i to i to.
A samozřejmě hry mě taky hodně naučili..např. zmiňovanou angličtinu atd. Ale nerad bych je bral do budoucna jako náhražku jiných médií.
A za 50 let si dnešní DVD možná už nikde nespustíš, ale knihu si vždycky přečteš...pokud se nerozpadla že...nebo se zapomene číst...no dobře možností je víc ale svoje stanovisko sem snad ukázal *1*
-
-
Ale nemozem povedat ze by mi wowko nic nedalo, schopnost pracovat v tyme, disciplina na raidoch, plnenie "rozkazov", oddanost tomu co robis... ok su to kraviny, ale mne to napriklad pomohlo prveho pol roka v praci, keby som predtym nehral wowko tak sefa po tyzdny zabijem a zjem, to ze som na to bol zvyknuty mi pomohlo udrzat si cistu hlavu a teraz som tam celkom spokojny. A knihy citam velmi rad *2*
-
suhlasim s predstavivostou a slovnou zasobou, moj prispevok bol hlavne pokus o urcitu generacnu analogiu. Uzavrel by som to tak ze sa neoplati mrhat cas na zlu knihu, rovnako ako sa neoplati mrhat cas na zlu hru, dobra kniha by ta mala niekam posunut, rovnako aj dobra hra (Witcher,Bioshock,FSX,KoTOR2,...)
-
-
JJ asi tak *3*
-
-
Já jsem se zase na počítačových hrách naučil základní angličtinu - vše má své plusy a mínusy. Jak knihy, filmy, tak i hry jsou určité média, které slouží k zábavě a tudíž zabíjí čas.
Stačí se podívat na průměrného studenta VŠ a stylu jeho prokrastinace, kdy všechny tři dohromady zaujímají 99% učícího času *1* -
-
Souhlas se vším *1* *5*
-
-
-
-
-
Takze ja osobne som stastne zenaty uz 3 roky mam 30 a denne hravam cca 2 max 3 hodky o 22-23:00 ulozim zenu do postele a ja bezne potiahnem do tej 1 a potom spat.Rano praca.Venujem sa aj thajskemu boxu 3-4 x tyzdene.Ostatny volny cas sa snazim venovat zene na plno.(i ked teraz chatujem na tiscali a ona si tu vedla mna studuje nejake nepodstatnosti s ekonomie:-)). Na zaciatku to bol troska problem liezlo jej to na nervy ked som sa hraval a pri tom mohol travit cas s nou tak som to presunul na hodiny ked uz ona spi a takto zatial vsetko slape jak hodiny.
Nemyslim ze spominane pary sa rozisli apriori koli hraniu niektoreho s dvojice.Myslim ze neschopnost sa dobre zabavit so svojou polovickou vedie k hladaniu zabavy niekde inde v tomto pripade v hrach v inom priapde v krcmach diskotekach atd.Hry ma nenormalne bavia niekedy nad nimi dokazem len rozmysalt cele dni.Ale ludsky kontakt vnimam ako velmi dolezity.Cloveka to proste rozvyja a ludsky posuva dalej ako hranie pocitacovych hier.Mam stastie ze som nasiel zenu ktora mi to dokaze tolerovat a brat ma takeho aky som niekedy pri sebe zaspavame a pyta sa ma nad cim rozmyslam ze som tak ticho a ja sa bez hanby priznam ze nad sposobom ako zlepsit bojoby system vo witcherovi 2:-)
Este dodatok zaujimave ako sa stale spolocnost pozera na hranie pocitacovych hier je to zavislost a uchylka clovek hrajuci sa je podivne asocialne individum a uchylak.Keby ste v podobnom casovom useku cital nejake povrchne literarne dielo dejovo a obsohovo vyprhalejsie nez doom tak aj tak budete scitany intelektual:-) -
-
omg noob jestli hraješ jenom 2 hod denne tak ani nemaš poradnej gear lol
-
-
neviem ci to zachrani situaciu ale podotknem ze sice nemam poriadny gear ale mam napriklad kocky na bruchu a vstah so zivou zenou:-)
-
mas pravdu a nielen ze nemam poriadny gear ja ani netusim co to je.Ja totizto wowko nehravam:-).Teraz cakam ze niekto pripde so slovickom fail uz som ho nevidel v nejakom prispevku asi 2 minuty.
-
-
kedy rano vstavas?
-
-
7:25 budicek ktory ignorujem do 7:35 :-).8:10 praca:-) No dobre popravde takto som fungoval pred par mesiacmi este pred tym nez sa rozpadla firma kde som robil do grafiky teraz robim s domu takze si polehnim aj do 8 no dobre tak aj do 8:30:-))
-
-
-
Ono každa skupina hračov hlada v tej hre asi trošku niečo ine-a jednotlivec asi tiež.
Ja napriklad mam rad strielačky-vlastny pohlad pekne ma to vtiahne do deja-do boja-mam pocit že som na bojisku a survival-taky Dead Space 1,2 boli chuťovky-ešte ked je pekna grafika-zaujimave prostredie...proste vzrušenie-mam rad ked mi srdce bucha v hrdle, napriklad aj take rallye v Dirt...a to mi stači 2-3 hodky-potom idem odbaveny, spokojnučky spať :D
Čo poskytuje WoWko svojim hračom, ja osobne nechapem, na čom su zavisli-nič proti-skusil som to, ukecal ma kamoš, ale proste nechapem to-
možno to piplanie postavičky...kamoši na raidoch...ale podla mna nič čo by im neposkytol realny svet-keby sa nad tym zamysleli a keby im to realny svet poskytol-ja chovam akvarijne rybičky:D
naproti tomu som rad, že na skutočnom bojisku nie som a že v tom aute-ktore som prave rozflakal-nesedim... -
Jsem ten poslední, kdo by proti hrám něco měl, ale speciálně onlineovky nemám opravdu rád, a to hned z několika důvodů: 1.) Pokud nehrajete na free serverech, které často oplývají řadou chyb, leze to do peněz, viz kupóny a tak. 2.) Volný čas, který strávíte u onlineovky, je nepoměrně větší než ten, který byste strávili u jiné singleplayerové hry (ta má totiž většinou začátek a konec). 3) Bod tři navazuje na bod dva. Z nedostatku volného času plynou problémy ve vztazích, ve škole, v rodině, hodně lidí i zanedbává osobní hygienu (koukněte se někdy na díl South Parku, který se týká přímo WoW - smál jsem se u toho, ale něco na tom je...)... Kdyby bylo po mém, tak bych onlineovky zakázal, ale to by zase někteří řvali, že je to omezování osobní svobody atp. Čili ať si každý nakládá se svým životem, jak uzná za vhodné. Akorát varuji před tím, aby se někdo jednou za sebou neohlédl a nezjistil, že pět let promrhal u počítače. :(
-
-
kdyz si zavislej na pc hrani tak když dohraješ jednu singleplayer hru jdeš hrát druhou. V multiplayerovych hrách (ne MMO) se dá taky stravit spousta času, treba strategie když to nekdo myslí važne.
-
Ano, 250 korun měsíčně je opravdová ztráta.
-
-
Budeš se divit, ale pro někoho, kdo si váží peněz, je i 250 Kč měsíčně dost.
-
-
Pokud teď píšeš o sobě, mohu se zeptat, jestli kouříš?
-
Naopak, pro nekoho kdo si vazi penez je 250 Kc za produkt typu ,,wow,, plus sluzby smesna castka.
-
-
-
Chuck Noris už World of Warcraft dohrál. A to hned dvakrát...
-
-
Tleskám za smysl pro humor a neagresivní reakci na můj příspěvek, který zde asi nebude příliš populární (i když je mi to ukradené). *3*
-
-
Já se raději neohlížim...mohlo by to dopadnout špatně
-
-
Kdysi jsem taky hrával wow a měl jsem přítelkyni... Teď už nemám ani jedno, naštěstí *5*
-
-
:D asi te tak stresovala, ze jsi pred ni musel prchnout do virtualniho sveta
-
-
Přesně tak *1* Kort, když ve virtuálním světě mají elfky větší kozy než měla ona *1*
-
-
To radši přítelkyni s malýma kozama než hrát tu pičovinu
-
-
Souhlas, ale jen aby to nebyla promiskuitní děvenka jako ta moje stará *3*
-
-
Dpč za co ty minusy?
-
-
zmrde *1*
-
-
-
-
-
2koenig -hochu ty jsi uplne mimo. Nejenom ze urazis,ale jeste z toho osocujes jine.
Minusy u nevinneho tvrzeni,ze MMORPG se da hrat i obcasne a nezere to cas(tzn misto treba 5 hodin denne hrat treba 8 hodin tydne) muze davat jen potencionalni zavislak.Takze me to netrapi. Ja sam hraji MMORPG jako casual hrac uz x let,takze vim o cem mluvim. A znam spoustu lidi,kteri hraji podobne(a znam i par zavislaku). A s temi svymi penezi jdi uz nekam. Co maji do haje penize spolecneho s obcasnym hranim? Proc to do toho porad tahas? Nijak to nesouvisi s nahozenym tematem o moznosti hrat/nehrat obcasne MMORPG.
Stojim si zatim co jsem napsal-hry jsou pro zabavu. -
-
Ty jsi typicky pubertalni hloupej wowkar ,ktery neumi do 5 napocitat a nema smysl ti dal cokoli psat a vysvetlovat ,jelikoz tvuj wowmozecek to stejne nepochopi, tak zde uz radeji nic nepis a bez si hrat obcastne wowko
-
-
Notak, uráží jen lidé, kteří nemají argumenty...
-
-
-
Lidičky nehrejte tuto debilovinu a raději dělejte něco užitečneho *1* *1*
-
-
Takže každá zábava je ztrátou času? Nechceš se tedy stát dobrovolně otrokem? :D
-
No tak to je chytrej příspěvek obohatil moji duši o pocit že nejsi v pořádku
-
-
Do not feed the trolls.
-
-
Presne. Zase nejakej clovicek co si mysli, ze se kolem neho toci svet, presto jako jedinec je ve spolecnosti postradatelny.
-
-
nevíš nemluv *4*
-
-
ladik, nerad ti to říkám a sledováním této diskuze jsi přišel o ten svůj drahocenný čas...
-
Přesně jak řikaš, každy vime svoje
-
Důležité je, že ty víš.
-
-
-
-
Bohužel tě musím zklamat sem víc v pořadku než si myslíš *1* a z čeho jsi usoudil, že zjevně nejsem v pořádku. Pouč mě pane chytrej
-
-
Tebe asi hodně baví flame, není-liž pravda...
-
-
Pojďme ještě mínusky ať si udělám náhled kolik je tu lidi které nic nezajímá
-
-
Co ti je do toho co hrajeme ty trotle,ale dekuji za zasmani mas smysl pro humor *1*
-
ladik: Promiň, že mě nechápeš - ty mluvíš tak nesmyslně obecně, že to můžeš napasovat kamkoliv - mnoho lidí si zničilo život, protože brali vážně myšlenky psané v knihách a můžu pokračovat dál.
Neodpírám benefity ani jedné z možností - čtu velice rád knihy, potěším své estetično filmem i nějaký ten sport se najde, ale nezavrhuji hru proto, že nepůsobí stejně, jako kniha - to ani nemůže, jinak by to nebyla hra, ale kniha. Chápeš, že se tady bavíš o něčem, co spolu prakticky nesouvisí? Hra rozvíjí jiné schopnosti, že to tak nevidíš není problém, ale nesnaž se potom moralizovat... A už na to kašlu, zařídím se podle rady Aoyagi. -
Jak sis přál, máš ho tam.
-
-
Ne jenom je sranda pozorovat podle plusu a minusu kolik je tu normalních lidi co žijí normalní život a dalši polovina co sedi sama doma s mastnym ksichtem cumici do monitoru *1* *1* *1*
-
-
Upřímně knihy tě připravují o čas, sport taky, filmy taky, život taky... Raději se jdu zabít, abych nemrhal svým časem.
-
Tak ty maš dost *1* *1* knihy alespoň podporuji tvoji fantazii a hlavně ti obohati řeč, sport ti zlepši kondičku atd.. a filmy *1* možna tak nějake tupe serialy, ale s hrou to nemužes srovnavat *1*
-
ladik: Tak můžeš mluvit prakticky o všem. Sport, filmy, knihy, jiné záliby...
-
Jestli sem si dovolil řikat co mají dělat a co nemají je mi lito, ale věř mi že někteří by potřebovali trochu tvrdší ruku, ale vam všem je to většinou jedno a koukat na to jak si lidi zeserou život debilni hrou a někdo na tom vyděla tak to je pro mě trochu tvrdši oříšek. To že pro vas jsem nenormalní mi je u paže, každy je svym zpusobem nenormalní *4* *4*
-
něco tě tíží nebo mluvíš z osobní zkušenosti? :)
chceš vědět, proč nejsi v pořádku? protože si dovoluješ ostatním namluvit, co mají dělat a co dělat nemají. přitom je to každého věc. je hloupé mluvit za jiné a div jiným nerozkazovat. lidé si tímhle většinou řeší nějaké komplexy *5*
-
-
-
-
-