Přejít na výpis diskuzí
World of Warcraft: Mists of Pandaria - recenze
24.11.2012 | Martin Kapalka
206 příspěvků
-
Ja bych byl velice rad kdyby nahodili starsi datadisky jako realmy.Nezlobil bych se kdybych mel moznost zahrat si TBC se vsim vsudy a znovu odprogresovat Gruul.
-
-
To ted nemá smysl,muzes si zahrat TBC a Vanilu na free serveru,ale hned te to prestane bavit.
Nebudes chapat,na co jsi tehdy wipoval,dnes jsou stare raidy primitivni.
Bossove 2-3ability *1* ,wipovalo se na demenci napr.: nestisknuti slzy pred dopadem u Archimonda,hazeni ostepu pred dohealovanim raidu u 1.bosse v bT,apod,..
Pouzitelna 1classa:druid jenom heal na Vanile,war tank,..
Velice nudna rotace,dala se nastavit na otaceni kolecka mysi *1* a nebo mackani 2tlacitek.
Dnes to nemá význam vytvářet na offiku,hráči by to vyzkoušeli a hned se vrátili na aktuální datadisk,pravděpodobně by to zabalili ještě pred doesxpenim,umreli by pri tom nudou. -
-
Klasické kecy fanboyů *14*
Nic z toho není pravda, už ve Vanille bylo použitelných víc, než jeden spec (feral druid ftw), o TBC nemluvě, tam už bylo tohle úplně v pohodě. Raidy byly famózní, absolutně nesrovnatelné s tím, co dostáváme dnes (možná ještě tak Ulduar byl docela fajn), ale hlavně... hlavně ta atmosféra...
Jinak jo, vyrobil jsem si postavu na nějakém ruském freečku, kde je "Classic" a byla to neskutečná paráda. Hrát to samozřejmě nebudu, protože tam skoro nikdo není, ale fakt bych dnešním hráčům, kteží to nezažili, ale cití se fakt být hráči, tj. mají blíže k Deus Exu než k Farmville, doporučil vyzkoušet. Budete zírat.. *3* -
-
Feral druid pouzitelny ve vanille??,chudáci healeři.
-
-
Přesto by to stálo za zkoušku. Blizz na to prostředky má, ale nechce se mu. Na ofiko forech totiž tenhle požadavek už pár let koluje. :)
-
-
Já skončil s TBC a bohužel vím, že tenhle svět ( stejně jako jakýkoliv ) musí žít a posouvat se. Představ si, že by takový server běžel pár let a ty by sis tam šel zahrát....všici dávno tuším...t6 a tím pádem by byla veškerá atmosféra z progressu ta tam.
-
-
-
-
Podle počtu předplatitelů je nejlepší MMO roku 2012 MMO z roku 2004 :)
Nevim zda se smát nebo brečet :) -
-
Odkdy se kvalita hry odvíjí od počtu předplatitelů? Nebo jsi měl namysli nejhranější...
-
-
Nevsiml jsem si, ze by psal neco o kvalite :).. V zavislosti na poctu predplatitelu je na tom nejlip WoWko.. To o kvalite hry vubec nic nevypovida..
-
-
Spíš bych řekl, že jsi to ani nečetl, pokud se podíváš na jeho komentář, tak napsal 'nejlepší'. Zkus si to napřed přečíst .)
-
-
A porad ti to porozumeni psanyho textu dela problem :D!
Nejlepsi PODLE poctu predplatitelu neboli jednoduchej graf, kde jedna osa je cas, druha pocet predplatitelu v zavislosti na case a WoWko je nejvys.. Uz to chapes?
Obcas je to cteni tak tezky O.o
-
-
Tak to je jasný. Otázka potom je, co vůbec vypovídá o kvalitě MMO hry. Komentáře na games.cz to asi nebudou... .)
-
-
No jasny to nebylo, kdyz to Enigma nepochopil :).. o kvalite MMO tu vest diskusi nehodlam, protoze me MMO hry moc nezajimaj.
-
-
-
-
-
Tak pandadisk pripomina atmosferu wotlk, dle autora ? No nevim, ale srovnavat wotlk a pandy ? Uz jenom samotny dej wotlk a mysticka postava Arthas, ktera pro mnohe z nas byla jakousi "modlou" Warcraft III ... No tohle opravdu nejde srovnavat. Pandy jaksi nemaji nic co by hrace vtahlo do jiz tak predimenzovaneho a pokriveneho deje WoW.
Dalsi srovnani DK a Monk ? Ano obe postavy v dobe vydani byly OP, ale to je tak vse co maji spolecne. A kdyz srovnam uvodni lokaci pro Dk a Pandy... no radeji to nebudu zkouset, jelikoz pandy jsou hodne dole.
Atmosfera raidu take nesrovnatelna je fakt, ze Naxx byl trochu mimo, ale Ulduar a Citadela jsou neprekonatelne raidy, troufl bych si tvrdit, ze nejlepsi v celem wowku. A kdyz kouknu na 3 nic nerikajici raidy v panadach nevim no ... Nerikam ze jsou spatne, ale neni to jiz ono.
A tak bych mohl pokracovat. Ono celkove pandy nejsou spatne, ale preci jen wowko, uz je davno za svym zenitem, ale porad se snazi dohonit vlak, ktery uz ujel. Moje hodnoceni 6,5/10 vice ani tuk. -
-
Prosím vás viete mi pomoct ako sa prihlasim na nejaky český alebo slovenský server vo WoW Mists on Pandaria. Alebo ako to spravím kontaktujte ma na mail martinopalek22@gmail.com
-
Máš naprostou pravdu srovnávat wotlk a pandarii je podle mě nesmysl,jelikož Arthas utvářel historii wowka a atmosféra v ICC byla skvělá... sice wotlk mělo pár slabších míst jako TOC(opravdu hrůzný raid),ale jinak to byl povedeny datadisk. Jak přemýšlím Blizz neměl nechat vyvraždit všechny hrdiny z W3,pro mě hra ztratila kouzlo .) PS. frost DK nebylo tak těžké rotace se dala docela skrouhnout a pořád to bylo přes 20k dps na festovi.
-
-
Nezapominejte, ze hodnotite cely wotlk retrospektivne a pandarie je teprve na zacatku. Na konci se ma objevit taky zasadni boss, ktery sice neni tak znamy jako Arthas ale s wotlkem se jeho pribehova linie hodne rozjela.
Co se tyka DK tak to bylo jen shrnuti nekolika class dohromady. Monk jako character je nekde jinde a souhlasim i s tim, ze zacatecni lokace DK a Monku nejdou srovnavat. 2 levely jako DK, kde se temer nic zvlastniho nedelo, oproti zacatecni lokaci Monku, kterou si projdes jako pekny a kvalitne zpracovany rp svet.
Co se tyka raidu, tak Wotlk mel ze zacatku pouze predelany stary Naxxramas. Pak prisel bezvadny ulduar a nasledoval ubohy ToC. Zakoncil to opet moc povedeny ICC. Tzn uspesnost kvality raidu ve wotlku - 50%. Prvni dva raidy v pandarii jsou kvalitativne neco mezi Naxxem a Uldem, dle meho nazoru.
Myslim, ze se daji wotlk a pandarie srovnat velmi jednoduse... -
-
Zapomněls na Haliona v RS
-
-
-
Pises o atmosfere vzhladu, pises o pribehu. Skus porovnat mechaniku boja dk a monka. Obaja pri spotrebe jedneho zdroja ziskavaju zdroj iny a dps monk svojou dynamikou pripomina frost dk, kedy prsty po klavesnici doslova lietaju. Ako pvp hrac si do raidov chodim len oddychnut a teda moj nazor je iba povrchny, ale suhlasim, ze icc a ulduar su uzasne. Este by som spomenul karazhan.
-
-
Hlavným problemom Cata bolo, že Blizz spočiatku počúval hardcore menšinu a po WOTKL pritvrdil. Vačšina noobov nemala predstavu o pojmoch taktika a crowd control. Postupne sa spamätal ale chybal lepší obsah.
V MoP nabehol späť na WOTKL - ľahké dungy, v LFR stačí aby aspoň 5 ľudí malo predstavu o taktike, čiže celkové hráčske IQ môže zase klesnúť :) / pre hardcore je tu hero mod/.
Myslím si, že sa zhoršila dostupnosť equipu. Buď človek bude grindovať repku v daily questoch až do omrzenia, dúfať na šťastie v RNG pri dropoch v raidoch. V hero dungoch padaju len modre veci. I keď blizz tvrdi, že daily sú nepovinne, predsa len pre šancu na druhý loot ich človek musí robiť.
Další problém je nemožnosť lietať v Pandarii až do 90 levelu.
Pet battle ?? Nechapem ako má vôbec na to niekto čas
Grafika je taka wowkovská ako vždy. Nie každemu sa páči ale neurazí. Dúfam, že v dalšom patchi zlepšia ten grind repky a aj dajú to lietanie pre alty podobne ako vo WOTKL. Znovu levelovat alty a grindovat repku sa mi urcite nechce.
*15* -
-
vcelku mas slovaku pravdu, ale ne kazdy hrac je noob,jak tady tvrdis,jsou tam hraci, kteri anglicky neumi a snazi se hrat tak jak umi,takze si priste davej pozor co rikas
-
raidy, dropy, repky, lítání, peti, hovadiny.. :) MMORPG žánr je v perdeli :)
-
ve WOW se sklízí řepka? tak to je modernější hra, než jsem tušil...
-
-
Prosimtě .... on hraje farming simulátor a ani o tom neví. *1*
-
-
World of Farming? Ale jo ona je to vlastně pravda ne?
-
-
-
-
fajn kluci, tak mi poradte lepsi MMOcko, nez-li wow.
Pozadavky:
velky svet / dostatek hracu/ motivacni endgame / pvp
Diky moc. -
-
Guild wars 2, The Secret world, Star wars: The old republic
Aion, Fiesta online, Fly for fun, Grand fantasia, Maplestory, Ragnarok online, Perfect world, Allods online, Atlantica online, Dungeons and dragons online, Runes of magic.
Skoro všechny jsou zdarma, hodně zábavy -
Pro me je jednoznacne nejlepsi The Lord of the Rings online a ze jsem tech mmo hral uz mraky... od staricke ultimy online, runescape, muonline (jestli se ten grindonly da nazvat mmo), ragnarok,cabal online, star trek online, guild wars (prvni dil), lineage2, rusty hearts... nevim jestli se sem daj pocitat i hry jako APB reloaded, crimecraft ty jsem ale hral jen chvilku... pak jsou tu takovy ktery jsem zkusil a byl hned odrazen jako forsaken worlds, champions online... chce to zkouset protoze kazdymu se libi neco jinyho ;)
-
EVE Online ... má všechno z tohohle. Větší svět než eve asi žádná MMO nemá (i když většina je vakuum), 50K hráčů na jednom serveru je imho celkem dost, co může víc člověka motivovat než engame kterou řídí sami hráči?, a pvp je imho na celkem dobré úrovní....
Je těžké takhle poradit hru ... -
To Ti nikdo neporadí, každý má rád něco jiného a tak každý hraje třeba jiné mmo. Někdo rád questy, solo, farming, pvp atd. - když Ti někdo poradí, Tobě to stejně nemusí padnout. Mně se třeba líbí WOW, Tera, Aion, GW2 či SW a občas si do nich zaskočím relaxovat. Vyzkoušej a uvidíš. Např. GW2 má super scenária a level scaling, WOW prostě srdcovka atd. Dohady o tom, zda WOW je nebo není kravina a nebo zda GW2 vs WOW ... prostě každý hrajeme co nás baví - žabomyší války bych nechal stranou
-
-
presne tak, protoze WOW nejvic pokreje, to co by dle me mela MMO hra splnovat, proste dle me neni nic lepsiho...a nechapu toho, kdo proti wow rekne neco spatne, jasne neco je ujete..ale furt trh nenabizi nic lepsiho..GW2 me strasne bavilo, ale endgame chybi...skoda ze pan prstenu nema vic lidi...
-
-
-
Tedy, opravdu nejsem hnidopich, ale tohle mi vazne neda -
"Čeká vás přibližně devět nových dungeonů, z nichž je šest situovaných do asijského prostředí. Tři z nich vám budou jistě velmi dobře známé, jelikož se jedná o heroic verze starých instancí – Scarlet Monastery a Halls plus Scholomance získali privilegium objevit se v novém datadisku."
Zaprve, "priblizne" devet novych dungeonu? To jako vazne? Priblizne? A to se radsi ani nezminuju o tom, ze z trojice Scarlet Monastery, Halls a Scholomance je pravdepodobne alespon jeden dungeon muzsky zivotny, protoze privilegium rozhodne "ziskali"...
Nechci pusobit jako arogantni idiot, ale s timhle by clovek neudelal ani prvni semestr zurnalistiky... -
-
Opravene.
-
Proísm, udělej mi (nám) rozbor souvětí, vět a všeho kolem, vysvětli význam slova "přibližně" a vypiš jeho možnosti použití, rád bych se přiučil! Díky moc, i za ostatní, předem! *4*
-
-
Jak rikam, vazne neni mym cilem pusobit jako namysleny vseved, ale vzdyt to musi bit do oci kazdyho - pokud je jich devet, pak je jich proste devet, jestli jich je osm, nebo deset, pak napisu ze je jich osm, respektive deset. Priblizne devet je jednoduse nesmysl - za podobny veci nas na zurne vyhazovali od zapoctu. Ale chapu, resim kraviny =).
-
-
na zurnalistice muzou nekoho od nekud vyhodit?:D
-
-
Taky sem tomu neveril, ale Mencl me vyrazil ze zpravodajstvi za to, ze jsem napsal do zpravy "nekolik kateder" a nevypsal sem o ktery se jedna... radost, ze ano =)).
-
-
V poho. Spíš mě jde o to, že přibliže nových = 6 nových a 3 remaky (promiň mi to počeštěné slovo). Ten neživotný mi došel později, to je pravda *10*
/ale zajímalo by mě, každopádně, jak se skloňuje české slovo po cizích *3* jestli je tam permanentně y nebo tam může být i a tak. -
-
Abych neplacal blbosti, radsi sem se podival do prirucky ustavu pro jazyk cesky -
"Je-li mluvnický rod podmětu nejasný či nejednoznačný, uplatňuje se shoda podle smyslu, a to na základě kontextu, věcných znalostí, ale i úzu, např. u názvů hokejových týmů a populárních skupin."
Jinak receno, jelikoz dungeony neziji, a my to vime, jsou nezivotne =).
Jo, a jeste k tomu "priblizne", pokud autor chtel z nejakeho podivneho duvodu sdelit pocet novych dungeonu ponekud vagne, pouzivaji se slova jako "priblizne", "temer", "zhruba" atp. zasadne se zaokrouhlenym cislem, takze "priblizne deset novych dungeonu" by jeste bylo zkousnutelne, "priblizne devet" mi proste vadi... a vubec, uz mlcim, stejne to tady rozebiram jenom abych mel co delat a nemusel jit myt nadobi =)). -
-
Ja tedy nikde zadnou nevidim, coz ovsem neznamena, ze sem nekam nejakou nesekl =).
Ovsem spojeni "temer 9 novych dungeonu" jsem samozrejme nedoporucoval, naopak, smysl by davalo prave ono zaokrouhlene cislo. Predstav si, ze by nekdo napsal napriklad "zucastnilo se priblizne 3577 lidi." To prece bije do oci, ne? A neber me spatne, nikterak jsem nechtel utocit na recenzi, ci jeji obsah, jenom me tohle trochu zarazilo. No hard feelings. -
Gramaticka chyba je samozrejme moje blbost, zabral jsem se do psani a slo mi predevsim o obsah. Kdyz jsem nasledne text prochazel, tak uz jsem chybu neobjevil. Chapu, ze kazdy to ma hozene jinak, ale ja se zameruju primarne na obsah textu a sdeleni myslenky.
Priblizne se da samozrejme pouzit k jakemukoli cislu. A ve chvili, kdy mi doporucis spojeni temer 9 dungeonu, tak se usmeju a jdu dal :)
Btw v tom svem prispevku mas chybu taky...
-
-
-
-
Třeba že ve hře, kde je např. 10 levelů, vás čeká 10 levelů :D A ne, že ve hře, kde je 10 levelů vás čeká přibližně 11 nebo 9 levelů...asi tak...
-
-
-
No. Co mám od "wowkařů" ve svém okolí (do dnešních dnů jich "přežili" čtyři), tak tvrdí, že to není špatný datadisk, některé věci jsou fakt dobré, ale že už to není ono. Je to takový lehký nadprůměr na 7/10, více ne. Já soudit nemůžu a ani nechci, jediné, co jsem ze světa Warcaftu kdy hrál je stolní hra (skvělá) a vechny díly Warcraft (I, II a III)
-
-
Hej když už tak mluvíš o tý stolní hře, je dobrá? Neumím na to najít nějakou validní recenzi tak by mi názor snad pomoh rozhodnout se. Dík
-
7/10 je dobra hra,zadny lehky nadprumer. A co ti tvi pratele? Treba uz to neni ''ono'' jen proto,ze po x letech hrani uz to nikdy! nemuze byt takove jako na zacatku.
-
-
Ještě mít ten čas, tak zase hraji *9*
-
-
To by mně zajímalo jestli ta hra je tak dobrá,anebo lidi tam mají již vytvořené návyky, přátelé a nechtějí jen tak odejít.
Přesněji:Je ta hra tak tak skvělá,propracovaná a zlepšující se?
Anebo ten nával lidí v době kdy to velice táhlo se nechce odvalit pryč,protože není nic tak extra jiného aby jím to stálo za zrušení budovaných vazeb ve hře které nemusí být již tak dobrá oproti ostatním.
Je známo, že čím déle si vytvářím hrdinu ve hře, tak musí být silnější a silnější podmět abych odešel.Třeba to nehraji z důvodu kvality hry ale jen protože se tam bavím s kámoši a již bych to jinak sám znova nehrál a nezískával nové přátelé atd. jako na začátku. -
-
Návyky tam jsou jak prase u každého *1* (názor). Ale nemyslím si, že takové, abys kvůli tomu nemohl přestat hrát, když máš na práci něco lepšího/důležitějšího ( takhle bych řekl, že je to u většiny ). Ta hra má hlavně hrozně velkou komunitní sílu. Osobně jsem rád, že jsem zažil tu atmosféru, když za sebou táhneš 25 lidí a snažíš se pomoct jim dosáhnout jistého cíle. Myslím si, že je to zábava jako každá jiná...někdo si každou středu večer během roku zahraje 10 různých her a někdo si zajde 52 raidů. WoW už asi 5 let nehraju ( hrál jsem 2 ) a skončil jsem ze dne na den. Lognul a odlognul.....
-
Velice zajímavá pointa. Popravdě je na tom možná více pravdy, než se zdá. Kolikrát jsem si říkal, že končím, a na WOTLK jsem pauzu měl, ale WoW prozatím nabízí unikátní zážitek, který se ještě nikomu nepodařilo okopírovat. Důkazem může být, že hodně lidí nafarmí to nejnutnější a jinak je online akorát na raidy. Včetně mně. Jsou věci, které musím mít připraveny na raidy, ale ani ty kolikrát nedělám poctivě, protože každý den dailyny je ubíjející a na aukci pořídíte téměř vše. Na druhou stranu jsem se v době konce DSka bavil tím, že jsem zkoušel ostatníc charaktery, expil jsem jak ďas a užíval si to. Čili ten systém má pořád co nabídnout. Věřím ale tomu, že kdyby (doufám upřímně v TESO) přišel s podobným a lepším endgame obsahem, WoW zažije masivní odliv. :) Kamarádi se sejdou v nové onlinovce, ale po letech to bude něco jiného. Škoda SWTOR, těm se to skoro podařilo, ale endgame fakt podcenili.
-
S WoW to jde od desíti k pěti, Blizzard se řídí trendem zjednodušování a ořezávání až na kost. Pandaria a Vanilla jsou v podstatě 2 uplně odlišné hry, kde vanilla je samozřejmě ta lepší varianta :P.
-
-
Řekl bych, že všichni, co tak vychvalují Vanillu buď vůbec netuší o čem melou nebo jsou to prostě jen tlučhubové, které nic nepřesvědčí. =)
-
Lidé stárnou a nemají pak více volného času na hraní a tak Blizzard ztrácí hráče, kteří byli zvyklí na těžší obtížnosti her, proto se musí uchýlit k tomu "ořezávání her", aby přilákala novodobé hráče.
-
-
Spíš dělají více obtížností,aby si mohl každý vybrat.
Hc raidy jsou tezsi nez TBC a vanila raidy,to ti potvrdí každá top world guilda,či BD.
Challenge mode > 5man vanilla a TBC.
-
-
-
-
No jasně,že osm...