Přejít na výpis diskuzí
World of Warcraft po pěti letech - doba pokročila, hra se změnila
28.12.2013 | Adam Homola
189 příspěvků
-
Velmi dobry clanek naplno vystihujici, proc je WoW porad nejlepsi hrou na trhu. Nepreberny mnozstvi nerepetitivni zabavy po tisice hodin a dnu (napr. daily questy). Na skill hodne narocny levelovani a dungeony a hodne advanced crafteni a tuneni charakteru (napr. v barber shopu), u kterych musi clovek hodne premyslet.
Clovek ma k dispozici tolik ruznych abilit a spellu, ze mu v podstate ani nestaci klavesnice na pokryti veskerych klavesovych zkratek. I to je dukaz toho, jak je WoW kvalitni, rozsahly titul.
Questy nabizi po celou dobu levelovani kupu zabavy, kazdy je uplne jiny a nabizi skvely pribeh. Jednou napriklad musite do vesnice prinest 10 kuzi, jindy zase take.
Co je dalsi obrovska vyhoda WoW oproti jinym hra je to, ze si tam kazdy najde to svoje, bez rozdilu pohlavi a veku. Moje pritelkyne napr. tuni hlavne cooking (samozrejme). Casto treba vari to, co ja vyribarim, takze je to i skvela simulace delby prace. Zatimco kdyby jsme oba delali vse, tak neefektivne stravime spoustu casu behanim k rece nebo k taboristi, na kterem se da varit. Takto dokazeme vyprodukovat mnohem vic.
Zaroven se jedna o hru, kde je velke procento hracu zenskeho pohlavi, coz se neda rict napriklad o hrach s auty, kde cas od casu musite couvat nebo parkovat. Pokud jste teda single, mate pri nejmensim 5% sanci, ze kdyz potkate ve hre zenu, je to opravdu zena v realnem zivote a s trochou stesti jednou odnosi vase deti.
Rozhodne nejlepsi soucasna hra na PC. A kdyz si vezmu, kolik ted stoji zakladni WoW a kolik casu se na nem da stravit, tak podle me i nejlepsi hra v pomeru cena/vykon. -
-
Nerepetivni daily questy :D Dobrej oxymoron...
-
+ :D Tenhle komentar by mel byt misto clanku.
-
pobavils! :)
-
:-D +1
-
-
Takovy zazitky, co mam hlavne z vanilly a TBC, to mi nikdy zadna hra neprinesla a ani neprinese. To je jasny jak slunce.
WoW navzdy! *14* -
-
Tak tak spravne napisane... stare drsne hardcore TBC , nieco uzasne. Doteraz pametam na Karazan a grindenie v nom a umieranie...ach stare dobre casy
-
-
Jsem nadšený, článek se mi líbil. Skoro jako za starých časů Levelu. To byly články! Úvod v duchu: "Včera jsem se ožral, tak jsem dnes vstal až v poledne. Mám kocovinu, bolí mě hlava a píšu tuhle recenzi." :D Vím, trošku extrémní příklad, ale já mám tyhle "vsuvky" rád. Nejlépe totiž vystihnou atmosféru okamžiku, pocitový vztah mezi autorem a dílem. Dnešní uspěchaná mladá generace hráčů tyhle" předehry" nechápe, ale já mám tuto formu psaní, zvláště u recenzí, hodně rád. Takže díky za článek.
Co se WoW týče, tak jsem po dlouhé době zkusil 7 denní free game time, co se vám po nějaké době nabídne k nějakému novému obsahu, nebo když jste po dlouhou dobu neaktivní. Zkusil jsem novou postavu v tom staronovém světě, co je od Cata a bavil jsem se náramně. Sice už to není co bývalo, zjednodušení herních mechanismů, zpřístupnění mountu všude možně, progress systém atd. se podepsalo na celé té romantice hry. I tak jsem si ale další měsíc nezaplatil, protože, jak se znám, bych do toho zase spadl. Je to droga jak blázen.
S komunitou jsem problém neměl. Začal jsem na takovém menším rodinném RP realmu "Earthen Ring". RP sice po máku, ale hráči tam byli převážně dospělí. S tím WoWkem je to totiž jako se sociální sítí: Prostředí, a tím i požitek ze hry, je takový, jaký si ho sami uděláte. -
-
Ze starych dob si spis pamatuju vsuvky, ktere mely nejakou spojitost se samotnym hranim te hre. Nevim, jak vyctes "vztah autora a dila" z odstavce o placeni v Bille.
*2*
-
-
Poviete mi niekto o čom bol tento článok ? :D Výpis z tajného denníčku ? Vážne myslíte nákup v Bille ? :D
-
clanek pekny. sam jsem uprostred wotlk odesel, takze pro me bylo zajimave slyset jako to je se vratit do hry. priste bych ale doporucil autorovi usporit ctenarum cas o rozepisovani o problemy s bankou
-
-
Přesně v tý době, tedy zhruba půlka cyklu wotlk jsem taky odešel. S každým datadiskem přišlo nutkání se vrátit, ale zatím odolávám, ale musím přiznat, že Warlordi mě lákají zase úplně stejně.
Chtěl jsem to sem pod nějakou recenzi onlinovky napsat už dávno, ale takový článek o návratu, respektive spíš nějaký shrnutí v jakési formě recenze PO ROCE, by si zasloužili všechny recenzovaná RPG. Takové články po roce fungování SWTOR, GW2, nebo Secret Worldu by byly docela zajímavé. -
-
taky zatim uspesne odolavam. jednu dobu jsem mel uz velke nutkani ale zkusil jsem to se SWTOR, ktery byl teda super, ale prisel jsem do nej jeste pred F2P modelem, kdy hracu bylo pomalu a na max levelu se toho moc delat nedalo
-
-
-
Inac ale sranda je to, ze evidentne si vsetci autori tohto webu myslia, ze uroven tunajsich diskutujucich je prinajlepsom na urovni pomocnej skoly prasat obycajnych v stredoveku, a zase na druhu stranu diskutujuci si to iste myslia o autoroch tohto webu :D:D....
Zaujimave, je na tom to, ze napriek tomu, ze sa evidentne navzajom tieto dve skupiny nemusia, jedna ochotne robi clanky, recenzie, videa a podkasty, a druha tyto clanky ochotne cita a komentuje ako sa da :D.... Proste zaujimave, vsetci navzojom opovrhuju tym druhym, ale obaja sa navzajom potrebuju.... Take virtualne manzelstvo z povinnosti toto :D... -
-
Zalezi ako sa na to pozries. Neviem aky je podiel ludi diskutujucich vs ludi citajucich clanky, to vsak vie urcite redakcia, ale tipoval by som ze nie velky. Je tu este dalsia a podla mna najvacsia skupina ludi co proste len citaju a nediskutuju.
-
-
I když jde WoW úplně mimo mě článek jsem přečetl jedním dechem. Pan Homola by měl rozhodně zvážit účinkování v Černých ovcích. Má investigativní skill! *4*
-
Je škoda, že spousta lidí je "zaseklá" jen u WoW a v životě nevyzkouší nic jiného a pak tvrdí jak je WoW nejlepší apod. (Viz autorovo celkem trapné odsouzení ostatních MMO jednou větou o zabugovanosti a prázdných serverech)
Já proti WoW nic nemám, sám jsem ho kdysi hrával, celkem mě bavil a uznávám, že je to historicky jedna z nej MMO her.
Ale od té doby už vyšlo poměrně dost velice kvalitních MMO her a troufnu si říct i lepších než WoW.
dalo by se jich zmínit asi dost, ale třeba trojka Age of Conan, Guild Wars 2 nebo Neverwinter určitě stojí za to. Nebudu se rozepisovat v čem je která skvělá, protože by to bylo na dlouho a ani mi o to nejde, šlo mi jen o to napsat, že mě mrzí, že pro hodně lidí (což je smutné) existuje prostě jen WoW a nic víc. -
-
já hrál v životě jen WoW a pak chvíli Guild Wars jedničku, ale obojí mě brzo přestalo bavit... až jsem našel The Secret World
naprosto perfektní hra pro mě - tuny zajímavejch a neopakujících se questů, parádní zasazení do současnosti (žádný goblini, ale bazuka a kvantová rukavice :), protože jsem sólista, je skvělý, že se to dá hrát úplně v pohodě sám (když si člověk dá tu práci a vyladí si postavu, ale to ladění je taky velká zábava), a zároveň když člověk potřebuje pomoct s nějakým těžkým questem nebo něco vysvětlit, vždycky se najde někdo, kdo pomůže, ještě nikdy tam na mě nikdo nebyl hnusnej... bugy žádný, servery plný, takže pro mě MMORPG číslo jedna :) -
Cmon, ani jedna z tech mmorpg nesaha UO ani po kotniky.
-
já třeba hraju střídavě wow a swtor, gw2 už ani nezapnu ale do toho wow asi už jen protože je to srdcovka no
-
Lidi hraji co je bavi. Na tom te nema co mrzet;-)
-
To je pravda, v ramci MMO som na tom dost podobne, aj ked je pravda, ze chvilku som hral este Star Wars Old Republic ktore boli inak skvele, ale tak ako aj WoW ma to po case proste preslo.
Ja som skorej hrac normalnych SP hier, + sem tam si zahram nejaku MP hru ala Battlefield, ale je fakt, ze v ramci MMO je proste u mna WoWko top, a keby som si mal v buducne nejaku zase na dlshsie zahrat tak to WoW uz len koli tomu, ze to tam viac menej poznam a nemusim sa ucit nove veci... Je to jednoduche a mozno trochu hlupe ale ratam, ze v tom tak nebudem sam :)
-
-
Ztotožňuji se s autorem. Taky wow pamatuji od začátku po pandy... a až po wotlk to byla dobrá hra. Další datadisky přinesly pár dobrých nápadů (pet souboje, změna talent systému - to někdo může mít jako zápor, transmog, atp) .. bohužel mínusy převažují i přesto, že jich není tolik, ale jsou zásadní.
1)Pro mě osobně příběh ... Ano pandy byly v původním warcraftu, ale kdo z vás se v té jejich historii orientuje? Pro mě osobně je příběh nezajímavý a tím pádem mě noví zloduši v raidech dostatečně nenasrali a nepřiměli mě trávit u hry i několik hodin abych konečně bose pokořil.
2) hrát meele clasu je - u t r p e n í - .. v zájmu zavděčit se všem mají všechny classy spoustu světelných efektů, zbraně a brnění září jak discoball a do toho má každá druhá postava velkého peta, když se tohle vše smíchá, tak nemáte šanci svou postavu vidět, nějak se orientovat v boji.. prostě jen mlátíte a doufáte, že nestojíte v plošňáku. (Glow efekty se dají snížit, ale tím se sníží vše.. tzn. i efekty kouzel bosů) -
Ok, no tak jestli i v placeném WoWku už přerostla míra demence na stav průměru 14ti letých zmetků, tak jsem v pasti.
Protože po posledních letech v Navyfieldu, World of Tanks a War Thunderu sem začal zvažovat, že by snad bylo lepší pustit se do nějaké hry, kterou si retardovaní zmrdi nemůžou dovolit, nebo neumí zaplatit...což očekávám od zhruba 95% populace těch 3 výše jmenovaných her, jelikož jinak si jejich počínání v těchto hrách nedokážu vysvětlit. Nikdo s IQ přes 20 nemůže přece celodenně stále znovu a znovu dokola kurwit hru svým týmům "on purpose", což je přesně to, co se ve všech PvP pay2win "onlinovkách" neustále děje.
Tajně jsem doufal, že WoW je dál...no tak asi nic, bude třeba se definitivně vrátit k single playeru, protože i scripty v CoD mají vyšší IQ, než většina hráčů World of Tanks...