Přejít na výpis diskuzí
World of Warcraft po pěti letech - doba pokročila, hra se změnila
28.12.2013 | Adam Homola
189 příspěvků
-
Já mohl hrát vše v ten samý den jen co jsem to zaplatil a stáhl, divné :) A FIO mám taky, nezaúčtované to tam bylo ale jinak bylo vše aktivované, hlavně to musí být zaúčtováno na battle.netu v transakcích. Nebo to možná šlo proto že jsem měl vše komplet nové i i Sumary jako WOW2 (místo abych si upgradoval trial verzi - teď mi to pořád dává možnost koupě WoWka a upgradnutí :/ :D hajzli jedni).
Jinak Cata změny opravdu skvělé, zatím jsem nenašel lokaci kterou by nezměnili, neříkám že k lepšímu, ale to budou ty staré vzpomínky asi. Darkshore a Worgeni super.
Btw u Hordy je takový odpad jo? :D A není autor doufám na DarkThull serveru že? ^^
Jinak u nás ve Stormwindu uplná pohodička *2* *1* -
WoW je první MMORPG
-
-
For Real? A co jina MMORPG? :) Ultima online, Ragnarok Online, Metin, Lineage a dalsi..
-
-
Vy tohle neznate? To se deje u spousty MMOcek, nejaky troll logne, napise WoW was the first MMO a pak odlogne. A lidi se o tom hadaji jeste hodinu ;-)
-
ti vsichni ostatni jsou az daleko vzadu za prvnim mistem *3*
-
Možná myslel jeho první. Protože jinak by to byl očividný troll a na trolly se neraguje.
-
-
-
Prosím o přidání článků od tohoto autora do detroleru. Díky
-
Ahoj, supr článek!
Wow hraju..od vanilly do teď. dnes uz je to jen par hodin tydne. driv to bylo vic. ale chci říct, že sem hrál v podstatě všechny MMORPG, který se tvářili, že mají úroveň, a nenašel sem nic co by se WoW vyrovnalo. ani se nepřiblížili. Největší zklamání byli asi loňské Guild Wars 2. WoW má i dodnes něco do sebe, co ostatní tituly nemají. -
-
a co jako ma wowko do sebe? to je pro mně zahadou do dnes.....je to jedno znejednodušenejších mmorpg (ok chapu 6 leté ditě si to v poho zahraje) ..co existuje...grafika byla k zblití už v době vydaní nechapu jak to dneska muže někdo hrát ..uspěch tyhle srágory je my opravdu záhadou ...
-
-
asi sem měl zmínit, že hraju WoW pro PvP a jen občasný PvE, takže mě endgamovej obsah zasahuje jen mírně. Nebaví mě hrát MMO pro to, abych se hejbal tak jak to po mě chce předem naskriptovanej fight a ještě byl závislej na 24 dalších lidech, ze kterejch když dva udělají chybu tak se to posere. raidy si projdu jen pro trinkáče a doplňky co potřebuju do pvp a většinou neprogresuju HC mody. a jestli má wow něco do sebe? já nevim..no třeba jen atmosféra westfallu, duskwoodu a celej příběh kolem SW začínající s historií stonemasons guild a defiasů a potom questy co na to navazujou. pro mě se ten celkovej dojem blíží umění. já studuju anglistiku a mám rád literaturu a jestli můžu za sebe dát názor, tak na to že jsou to blbý questy v blbý online hře tak jsou skvěle napsaný/provedený.
-
Dej priklad pro tebe dobreho MMORPG?
-
-
Chmatákov *7*
-
-
-
-
řekněme si to na rovinu. tenhle článek je strašná srrračka! *16*
-
-
Co by jsi chtěl, na stránkách kde je 7 reklamních míst a 10 míst pro články. To i Blesk, Seznam a nebo Novinky maj míň reklamní plochy než tendle marast. Spíš bych čekal že všechno co zde vyjde bude kvalitou jako tenhle článek :-)
Mimochodem už jen to, že je WoW nejhranější MMO napříč pomalu celým desetiletím a autor ani nedodělal 60ku, je celý článek uplně mimo mísu. Kdyby aspoň zmiňoval arény, endgame, cokoliv z raidu a nebo změny na špici herní scény, neřekl bych ani slovo. Jenže tohle smrdí amaterismem jak po stránce novinářské, tak po herní. -
-
Co se dá čekat od člověka, co má v očích jedině Hordu a dřív vysedával v Ogrimaru, kde dnes vysedávají ti, které by tenhle článek určitě nad míru zahřál u srdce. Pokud teda nevysedávají v Ogrimaru proto,že čekají na raid nebo arény a pod.. *15*
Taky jsem čekal že tam budou popsané herní prvky, hlavně teda nějaký endgame na kterém hra stojí.
Měli by nechat tyhle články radši na lidech z WoWfanu *16*
-
-
-
Hmm Homola a Bohonek...po tych ich super truper clankoch sa uz nedivim preco ich ani v eurogameri nechceli alebo ako sa games stalo pristavom netalentovanych pisalkov co poznaju len lidi kteri poznaju ti spravni lidi...
-
-
Zvyseny Negativismus je u Slovaku normalni ? (ptam se)
-
-
Jojo mit fio tak tenhle zazizek mne od te hruzabanky nadobro odradi jesze ze se u mbank nikdy nic podobneho nedeje
-
-
Vubec nerozumim co jsi prave nepsal a uprimne tomu ani rozumet nechci.
-
-
Ja som na tom bol podobne :) veeelmi podobne. Tiez som hral cca do doby WoTLK, tiez ma po BlizzCone zlanarilo opat WoWko (asi tam mali nejake podprahove vysielanie) akurad, ze ja som hral len do toho 20teho free levelu a hru som kupoval v krabicovych verziach (ale stale neaktivoval kedze mam ine hry)
Dojmy z hry boli velmi podobne ako tie ktore opisuje autor, akurad by som dodal, ze v ramci "zjednodusovania" je tam aj dungeon finder alebo ako to nazvat, ktory je super a urcite ulahci alebo skrati dobu cakania.
INak ani som sa nejak extra nestretol s nejakym vylozene trollenim v Ogrimare,ale ten pocit, ze to hraju...ehm... "chudaci" alebo deti tam fakt bol. Niekedy mam pocit, ze ta hra proste pritahuje smutne pripady, noliferov ktori aspon takto maju pocit nejakeho zmyslu alebo ja neviem. Nemam im to za zle, napak je super ze tu takyto "ostrovcek nadeje" je, ale je to take divne sa k nim "pridavat"... :) Ale nie urcujuce. Len niekedy to bolo proste cudne.
Inak ale co mna osobne naozaj odradzuje od hry, je napr to ako Blizzard vehementne pridava dalsie a dalie veci za realne peniaze do hry. S tymto trendom skutocne nesuhlasim. Mount je v hre vyhladavana a tazko "zohnatelna" vec, teda tie lietajuce draky urcite. Cize urcite neplati, ze mount je len "na okrasu" a nevadi teda ak sa da kupit. A taketo spinavosti proste fakt len velmi zle znasam. Osobne nemam problem platit predplatne, ale mam problem, ked uz aj v platenej hre moze byt niekto "lepsi" alebo rychle nadobudnut equip dalsim platenim. Jednaj je to nespravodlive ale hlavne je to nehorazna spinavost!!!
Pandaria mi prisla tiez super, akurad ze pribeh o "zranenej koritnacke" bol uplne ze ultra detsky, ze rozpravky od Disneho o 8smej rano v sobotu boli casto krat daleko viac badass ako toto. Prepastelkovanost a neskor opat casto krat questy typu "moju zenu uniesli zle prasata, dones mi preto ich zuby o pocte 10kusu a budem kludne spat"... "zly taureni sa tu nejak rozmnozili, dones mi ich kopitka o pocte 10 kusu".... A pritom aj ked ich zabijete 10000000 tak tam proste stale budu... Ten pocit zbytocnosti pri takychto questoch tu je, a je vazne "oldschool" :)
Na druhu stranu aby som len nehanil. Je tam aj kopa dobrych veci. Grafika sa podla mojho osobneho nazoru vcelku zlepsila. Je to take uhladenejsie. Geary niektorych noliferov vyzerali krasne, urcite v ramci grindovania tam su pekne motivujuce veci. Hra je to komplexna a da sa tam robit vela veci aj mimo obycajneho questovania. Zjednodusovanie tiez hodnotim kladne, lebo proste to bavi a neriesim. Ono ta hra ma vazne nieco do seba aj dnes po 10tich rokoch zmien, ale je to tazke nejak jednoducho zhodnotit. Nieco je tam fajn, nieco nie, no ma osobytny styl ktory sa tej hre neda upriet a preco stale laka. Aj ked je to automatova zabava pre zavislakov, ma co ponuknut aj beznemu hracovi, aj ked uz to dneska mozno v tej zaplave dobrych AAA hier trochu straca. -
-
Mounty jsou jen na ozdobu. Jen vypada jinak, zadna jina vyhoda tam neni...
-
Co se tyce nakupu za realne penize, jde o par mountu, par petu a 2 kousky gearu ktery nema staty a je jen na ozdobu. Absolutne neni duvod cokoliv z toho kupovat. Litaci mount absolutne neni tezko sehnatelna vec, v hlavnim meste se da koupit za velmi nizke penize, i kdyz to neni zrovna drak. Draku se da poridit behem questovani a za reputace nekolik pozdeji az se dostanete k levelu 90...
Co se tyce pozvani do guildy, ano je to opruz, nadruhou stranu diky tomu ze budete v guilde lvl 25 vam pujde levelovani rychleji, stejne jako budete mit k dispozici par dalsich vychytavek, ktere tu driv nebyly. -
Nerozumíme ti, piš česky.
-
-
Neví někdo, o čem je ta zrůdná hromada textu? Přečetl jsem si pár řádek o WOWku, pak se tam autorovi zřejmě přimíchala poměrně značná část nějakého úplně jiného článku (autor zřejmě publikuje i na nějakém webu z bankovního sektoru) a dál už jsem pro jistotu nečetl ...
-
-
Ja tady radeji nectu nic a jdu se rovnou podivat do diskuse. Vetsinou se tam clovek dozvi vic nez z clanku, a kdyz ne, tak se aspon slusne zasmeje. Nemam tu zadnyho oblibenyho autora, nejsou na muj vkus dostatecne kriticti a chybi mi vetsi osobitost.
-
-
Jako sorry ale psát půlku článku o tom jak se neuskutečnila platba kreditní kartou je fakt moc. Ať jde autor hrát piškvorky ale nechá si dojmi z hraní pro sebe.
-
Trosku zbytecny clanek o WoW,kdyz autor ho zna jen ze zacatku,kdyz temer kazdy nevedel co to je za hru,jen ze je to Warcraft rpg ve 3D,to si myslela vetsina.O tom ,ze temer nkdo nevedel co znamena pVE?PVP,RAID,apod,... nemluve.
Ted tyto pojmy hraci znaji jeste drive nez si hru koupi.
Ve Vanille a TBC monoh hracu nechtelo platit mesicne a proto byla spousta zabugovanych freecek,nikomu to nevadilo,protoze nevedeli ani co to je raid a ti co to vedeli nebyli schopni pochopit rozdil mezi funkcnimi bossy na offiku a bossy na freecku co pouzivali jen melee attaky.
Nikomu se nechtelo platit za hry,dnes je situace opacna,malo piratu se dnes najde.
Ani se nedivim ze je piratu tak malo,kdyz se hry daji koupit za par e,ci dolaru nemluve o sleovych kuponech a bundlech(HUmble,apod..).Novinky stare pul roku -rok se daji koupit za 300.Kdysi i hry stare 3roky stali stale prez 1000.
Ohledne hrozneho chatu v Ogrimmaru:
:dnes neexistuje duvod nebyt v guilde,je to samozrejmost,
tehdy se nevedelo ani co to je guilda,respektive spousta nevedela
:sproste kecy viz: ANa ty pochazeji od freeckaru,za tu dobu hraci z free pochopili,ze 13e je smesna cena za kvalitni hru,free servery temer zanikly a zeji prazdnotou.
Tohle je spis clanek o problemu s FIO bankou. -
-
Jen na top 5ti českých free serverech (je jich tak cca 100vka) je více lidí než je čechů na retailu. Není tomu tak dávno co soud v US zavřel free server se 250 000 lidma a 60 000 000 dolarů vyčíslené škody. Toliko k zanikání free serverů, o kterých nic nevíš.
Co se týče TBC a Vanilly, já osobně byl v guildě a raidoval, každý věděl co je to PvE, PvP, progress atd. Dokonce se i sháněla taktika a secvičovala stovkama wipů.
No a co se týče pirátů, tak je zajímavé že skoro nikdo nepirátí a FBI jde po pirátské zátoce po doménách kolem celého světa, nebo uzavírá rlslog, stíhá megaupload atd.
Každopádně kecy mimo realitu, pomalu každá věta co jsi sesmolil. To že ty jsi nevěděl ve vanille co je to raid, to že jsi pirátil a dnes kupuješ, to že ty dnes nejsi v guildě neznamená že to je realita všech hráčů. -
-
je to přesně tak jak to píšeš.
-
psal jsem vetsina ne vsichni a tak tomu bylo.
Hry si kupuji a v minulosti byly drahe a moc se nezlevnovalo,dnes je to jine.
AGe of empire 1 stala i po 2letech 1299 a ostatni hry taky byly desne drahe.
To jsem si mohl koupit par her a dnes si jich muzu koupit tolik,ze nevim co mam zacit hrat.
Raidoval jsem a v guilde stale jsem ikdyz uz dlouho nehraji.
Mam za sebou killy YOGG+0,LK 25hc(z obou mam mounty),krome 1 raid acka ve wotlk vsechny z dob aktualniho contentu.
U Cata jsem nemel tolik casu:krome Ragnarose 25hc vse .
U pand jsem mel dost pauz.
Ve Vannile a TBC bylo utrpeni raidovat,umiralo se neznalost a pic.. -
-
Plkáš o vanille, a pak sem předhodíš, jakej jsi byl drsnej raider ve WotLK, ha ha... *7*
A fakt všechno, co píšeš, jsou nesmysly. Ona existovala spousta MMO už před WoWem, víš? Lidi nejsou úplně vymaštěný, normálně se hrálo, dělalo se PvP, raidovalo...
A mimochodem, raiding ve vanille a TBC byl zdaleka nejlepší. Později byly sice boje vyladěnější, bossové lépe naskriptovaní atd., ale někam zmizela atmosféra z drsného boje a zbyla - taková docela zábavná spartakiáda... -
raidovani ve vannile a TBC - zlate casy. Ten joke kterej zapocal wotlk a pokracujici az do dneska, skoda i o tom jenom psat.
-
-
-