Přejít na výpis diskuzí
World of Warcraft umožňuje proměnu v mounta
21.7.2012 | Petr Poláček
112 příspěvků
-
Takže pro vás z těch her bylo nejlepší SWTOR, přičemž po dohrání singleplayer části jste se na to vykašlal. Takže to zas tak super asi nebylo:-)
-
Ukažte mi MMO, kde odpadá klasické expení, nebo MMO, kde expení je zábava. U všech MMO které jsem hrál je to stejné(WAR,LOTRO,RIFT,EQ) dojdi tam a přines tohle, zabij tolik a tolik mobů, atd. atd. akorát ve WoW narazíte na určité questy, u kterých se od srdce zasmějete(viz questy s Ogrem Lunkem). Bohužel, ale každé MMO je o výbavě. Například ve Warhammeru online je rozdíl ve výbavě mezi hráčem na ranku 80 a ranku 100 propastný, kdy jeden hráč je schopen zabít i 5 lidí(včetně tanků). Co je na wow úžasné? Dá se to těžko popsat. Třeba pro mě jsou to lítající mounti, absolutní volnost, PvP kdekoliv a kdykoliv(viz moje neustálé ganky na expící hráče hordy, kteří zrovna expí ve stejné lokaci)více jak 150 druhů mountů, mraky petů a hra za druida. Asi se vracím do dětských let, ale WoW mi prostě příjde super. No, hraji to teprve 3 týdny, takže se pořád učím, objevuji a poznávám:-)
-
Co nabízí? Wowko nie je hra, ktorú nainštaluješ, zahráš pár hodín a vymažeš s tým, že ťa to nebaví. To je nepochopenie hry ako takej a čo ponúka.
I keď blizzard zmenil filozofiu hry a v podstate otočil o 180 stupňov, stále je tam toho dosť pre každého. Ale nie je to taká zábava na jeden večer. I keď základ wow bolo vždy a je PVE raiding, sú tam aj iné časti, ktoré zabavia: levelovanie, casual pvp v battlegroundoch, pvp v arénach, casual hranie, casual raiding v Looking for raid, či casual hranie v guilde, alebo hard core raiding v lepších guildách.
V Cataclysm sice Blizzard zmenil filozofiu a prispôsobil hru tým miliónom hráčov, ktorých je väčšina a ktorí to hrajú viac na casual úrovni, stále je tam ten pve raiding čo tvoril základ hry po dlhé roky.
Ťažko to je vysvetliť, to by si musel zažiť čo bolo wow napr. v datadisku The Burning Crusader pred pár rokmi, prísť do hry, naučiť sa hrať, začleniť sa do guildy a začať raidovať. Najprv jeden dungeon, potom druhý. Ty si na serveri na ktorý sa denne pripája 20 000 ľudí a ktorí tvoria komunitu, ktorá žije, vyvíja sa ako nejaký organizmus. Guildy na serveri súťažiace kto skôr vyčistí dungeon. Blizzard hodil v TBC na nás asi 4 raiding zony a nechal nás nech sa s tým vysporiadame ako vieme, každý si išiel svojím vlastným tempom, podľa času, potom po 9 mesiacoch keď to ľudia vyčistili, pribudli 2 nové dungeony s Illidanom na konci. Stále bolo čo robiť, bol tam progress, každý na serveri tým žil, kto kedy dal akého bossa. Aj tí čo nikdy neraidovali cítili na serveroch ten hype. Top end guildy boli akési celebrity, na ktoré ľudia pozerali so záujmom a pozerali sa na ich gear. Bolo tam čosi na konci hry, ktoré bolo pre väčšinu nedosiahnuteľné, ale každý sa o to usiloval.
Teraz je už wow iné, orientácia je jasná, casual hráči. -
až nato, že keď sa chce človek dostať do dobrej guildy, tak je tam požiadavka + 18 rokov :D
Iné hry deti nehrajú, iba wowko? -
Tak tohle mě pobavilo :D Až přejde pulka lidi z wow na GW2, tak budou pršet žáby a krávy mluvit...wake up!
-
Já myslím, že většina lidí GW2 strašně přeceňuje a čeká od toho neočekávané (jen aby to nedopadlo jako SW). Jednička byla, je a vždycky bude dobrá hra a to stejné očekávám od druhého dílu. Ale rozhodně se kvůli tomuhle titulu nebude konat žádná MMO herní revoluce a celkově s takovou rychlostí, jakou v poslední době vznikají online tituly, myslím, že už nikdy se neobjeví MMO hra, která by oslovila najednou takové množství hráčů, tak jak to dokázalo jen WoWko.
-
To sice ano, ale není masa jako masa. V podání WoW to jsou miliony lidí, EQ a Camelotu se o tomhle počtu mohlo jen zdát.
-
lol nejvetši blabol, to je skutečne strašnej problem ziskat cata gear ted ve wowku, a o tom to cele je, mas lepší gear delas vetsi dmg, protože je to rpg teda o vylepšovani postavy.
-
Komentář na úrovni dítěte popř. silně omezeného jedince...
-
ja si troufnu rict, ze vetsinu ostatnich her hraje daleko vice deti. jen ve wowku sou videt, protoze jejich "role play" vetsinou nejde prehlednout :D tak jako v jinych hrach
-
Hra pro děti, popř. silně omezený jedince...
-
to ale prece neni pravda zapominate ze tu bylo dark age of camelot a everquest obe hry se hrajou dodnes wowko urcite prvni masovou hrou nebylo
-
moc to sem nepatri ale do zanru MMOrpg ano, chtel jsem se Vas zeptat jak je na tom tedka SWTOR jestli uz pracuji na nejakem endu apd. Hraval jsem to, kdyz to zacinalo. Nebylo to spatne, ale ke konci ste si mohli tak max zalozil novou postavu. Zkousel jsem take betu TSW, nebylo to spatne, ale nechci se uz zase napalit a koupit nedodelek.
-
To není článek, to je prach prostá reklama na World of Wacraft, popřípadě na tu fan stránku.
-
jestli to neni tim ze wowko svym zpusobem bylo prvni takhle masovou hrou navic navazanou na universe kterymelo taky mnoho lidi rado. Preci jen si pamatuju jak sem hltal jeste za mlada Warcraft 2ku. eye eye sir! :D A kdyz z toho melo bejt rpg sem byl naprosto unesen. Sam sem se tou hrou bavil strasne dlouho nicmene clovek musi uznat ze to blizard posouva tak, ze tu hru sam zarazava viz pandy a podobne nesmysly. Druha vec je ze lide kteri k mmo tihnou maji prave zkusenosti z wowkem tudiz vse co vyjde prirovnavaji k tomu nemluve o tom ze uz treba ani nechteji travit tolik casu u hry jak to slo u wowka ze zacatku. A ti mladi co dorostou a sou nepolibeni timto MMO proste nejsou tak pocetna skupina aby to mohli sesadit wowo z trunu.
-
Vzdyt uz ted v Cataclysmu se muzete premenit v draka a vozit kamarada.
-
ale u gw je to trochu jinak protoze vetsina pvp hracu to bude hrat je absolutne vyvazeny pvp protoze to uz konecne nekoho napadlo ze nejde balancovat pvp kdyz ma kazdej jinej eq
-
ale ja jsem nepsal ze gw nic nekopiruje ale tady je clanek jak wow prineslo neco revolucniho coz je kravina
-
To tak máš u všeho... nejvíc ale závisí na tom, jak dlouho u hry vydržíš - pak můžeš říct, že je hra super, a právě tohle je problém všech MMO. Taková tak chuť to hrát znovu a dál.
Ale neříkám že to GW2 mít nebude, taky u toho podle mě a podle videí chvíli vydržím :) -
gw2 je fcking awesome